oleg3 12.10.07, 19:41 www.onet.pl/1b4-470f7c10 Nieśmiało stawiam hipotezę, że o szum wyborczy. O przypomnienie swoich zasług. Chyba, że zapadł na jakąś malajską chorobę (filipińska już zajęta). Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rycho7 istota sporu o panstwo prawa 12.10.07, 19:54 oleg3 napisał: > Nieśmiało stawiam hipotezę, że o szum wyborczy. Wspolczuje Ci za Twa hipoteze. Swiadczy to o tym, ze kultura prawna nie jest w upadku, poniewaz puka spod dna. Wyjasnienie dla yntelygentow: nie upada bo upadla tak dawno (lub nigdy nie byla wyzej), ze nizej juz nie mozna byc (poza kolejnym (IVRP) dnem) Nie uwazam sie ani za wyksztalczucha ani za inteligenta. Jestem plebejskim nie Polakiem-katolikiem. Zrozumienie przeslania Celinskiego nie sprawia mi najmniejszego problemu. Nie dalem sobie zrobic wody z mozgu. A Ty? Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg Re: istota sporu o panstwo prawa 12.10.07, 21:24 odbieram to chyba podobnie, bo cóz to za zwyczaje aby funkcjonariusze przynosili wezanie do IPN. Poczty nie ma? Ucieknie babinka? A. Odpowiedz Link Zgłoś
v_2 Re: istota sporu o panstwo prawa 12.10.07, 21:50 Wyobrax sobie, że policja jest wykorzystywana takze w celu dostarczania wezwań. Róznych. Mnie onegdaj odwiedziło 2 funkcjonariuszy z jakowymś formularzem do wypełnienia a związanym z wykroczeniem drogowym ( parkowanie ) na drugim końcu Polski. Sasiedzi byli zbulwersowani ale: 1. nie przyszło mi do głowy aby uznac to za szykany wobec swojej osoby jak p. Celiński, 2. tym bardziej nie strzelałem sobie w łeb jak p. Blida... Czasem człowiek jest narażony na kontakt z policją- jak to w życiu... PS. Pewnie pił z Kwachem ze wspólnego gwinta... Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg Re: istota sporu o panstwo prawa 12.10.07, 22:28 pewnie wtedy miałes 88 lat , mieszkałeś samotnie , a Twój syn startował w wyborach i był klasowym wrogiem panującej władzy A. Odpowiedz Link Zgłoś
v_2 Re: istota sporu o panstwo prawa 12.10.07, 22:42 Pudło pierwsze: sprawa miała miejsce 3 lata temu. Pudło drugie: nie było podtekstu politycznego. Pudło trzecie: nie miałem 88 lat... Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg Re: istota sporu o panstwo prawa 12.10.07, 22:48 według mnie (przynajmniej kiedys) policja przychodziła z wezwaniem do osób, po których mozna sie było spodziewać manipulacji w celu jego nie przyjęcia. Wybacz, ale 88 latka nie uciakłaby nigdzie. Policaje sami dali Celińskiemu pretekst do wykorzystania . A. Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Re: istota sporu o panstwo prawa 13.10.07, 07:26 andrzejg napisał: > Policaje sami dali Celińskiemu pretekst do wykorzystania. Zadaj sobie Andrzeju pytanie: czy policja złamała procedury, a może -chociaż- dobre obyczaje? Przecież policja działała na polecenie prokuratury i to prokuratury z pionu "pozaziobrowego". Pretensje można mieć do prokuratorów z IPN. Tylko czy oni nie musieli trzymać się procedur? Nie jestem znawcą procedury karnej, ale pewnie musieli. Następne pytanie. To IPN jest winien, że 88-letnia matka Pana Celińskiego mieszka samotnie? Dlaczego akurat ten adres? Może tam Pan Celiński jest zameldowany? Może tam przebywa jak nie walczy o głosy? Dalej. Dlaczego Pan Celiński ma być traktowany inaczej niż AndrzejG czy Oleg3? Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg Re: istota sporu o panstwo prawa 13.10.07, 07:49 prawdę mówiąc to nie znam procedur , a i na przesłuchania nie byłem wzywany , ale dla mnie logiczniejsze byłoby przysyłanie wezwania pocztą. Czasami dostaje pisma z US, czy ZUS. Nie zdarzyło sie , aby przynosił je funcjonariusz którejś z tych słuzb. Dla mnie wysłanie policji jest sygnałem,ze z wzywanym jest cos nie w porządku, że moze stawiac opór, bądx mataczyć i tego maja przypilnować policjanci. NIe mam pojęcia gdzie jest Celiński zameldowany, ale to było wezwanie jego matki, a nie jego, czyli adres był prawidłowy. IPN nie jest winien samotności matki i byc moze masz rację z tymi procedurami , których przestrzegali prokuratorzy. Tym gorzej dla procedur, bo w końcu IPN to nie jakiś wydział do spraw kryminalnych i świadek , to nie oskarżony. A. Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Re: istota sporu o panstwo prawa 13.10.07, 08:16 andrzejg napisał: > wezwanie jego matki, a nie jego, czyli adres był prawidłowy. wiadomosci.onet.pl/wybory2007/1622693,news.html Podkreślił, że nie ma pretensji do samej policji, ani do policjantów, którzy przekazali matce wezwanie dla niego. - Zachowali się w sposób profesjonalny, byli wobec niej grzeczni, zresztą moja matka zna tych ludzi i oni znają ją. Nie są w tej sprawie winni - powiedział Celiński, dodając, że ma pretensje do samego IPN, który "wysłał" policjantów z wezwaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
babariba-babariba ja trochę nieśmiało chciałbym... 13.10.07, 07:54 ...ten fragment motywacji Celińskiego przypomnieć, w którym wyjaśnia, że już wcześniej BYŁ UMÓWIONY z prorokami z IPN-u. A z tego, co mówi wynika, że nie mieszka on razem z matką, czyli nie było powodu do niepokojenia staruszki, która nie musiała wcale takiego wezwania odbierać. Pzdr, G. Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Re: ja trochę nieśmiało chciałbym... 13.10.07, 08:21 Babaribo, nie musisz mnie przekonywać, że nasza biurokracja strzela z armaty do wróbla. Chciałbym wszelako wskazać, że tak samo było gdy władzę dzierżył (za pośrednictwem UW czy SLD) ciężko teraz skrzywdzony polityk Celiński. Obawiam się, że rozmowa telefoniczna i korespondencja e-mailowa to za mało by prokuratorska dupa była chroniona. Stąd policja w roli listonosza. Odpowiedz Link Zgłoś
babariba-babariba zawsze jest jeszcze poczta :))) 13.10.07, 10:58 ...a policjanci, którzy za listonoszy 'robią' - nie łapią w tym czasie bandytów. Pomijając już nawet fakt, że dostarczone pocztą wezwanie jest wezwaniem prawomocnym, a patrol policyjny, który nadjechał seniorkę Celińską - zmarnotrawił całkiem niepotrzebnie jakąś pulę środków, które nie są - intencjonalnie - przeznaczane na wyręczanie poczty. Przesyłka pocztowa z ZPO (zwrotnym potwierdzeniem odbioru kosztuje 5,45 zł - www.poczta-polska.pl/cennik.htm Natomiast dwukrotna wizyta POLICJANTÓW jadących do p. Celińskiej SŁUŻBOWYM autem Z PEWNOŚCIĄ kosztowała o wiele więcej. I to by było na tyle... Pozdrawiam, G. Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 kawaly o policjantach 13.10.07, 11:10 babariba-babariba napisała: > Natomiast dwukrotna wizyta POLICJANTÓW Smakowite, to przeoczylem. Czyzby za pierwszym razem "zapomnieli" wezwania na pismie? Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 panstwo prawa nie nalezy do policji 13.10.07, 09:11 oleg3 napisał: > Dlaczego Pan Celiński ma być traktowany inaczej Otoz wlasnie o to chodzi. Celinski jest doroslym czlowiekiem i posiada mieszkanie, w ktorym jest zameldowany i mieszka. Mozna sie domyslac, ze w Warszawie. Jego matka mieszka samotnie, bo jej syn ma wlasne mieszkanie. Wezwanie bylo do Celinskiego a nie do jego matki. Nie widzisz traktowania inaczej? Sa to represje z wykorzystaniem procedury. W kodeksiue karnym nazwane naduzyciem wladzy. Kogos oskarza? Wolne zarty. Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Re: panstwo prawa nie nalezy do policji 13.10.07, 09:17 rycho7 napisał: > Mozna sie domyslac, ze w Warszawie. Na podstawie domysłów stawiasz niepodważalne tezy. Ja nie wiem dlaczego wezwanie dla Celińskiego trafiło na adres jego matki. Zauważ, że Celiński nie podnosił wątku, ze adres jest nieprawidłowy, tylko, że rozmawiał przez telefon z prokuratorem i wysłał mu maila. Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 Re: panstwo prawa nie nalezy do policji 13.10.07, 10:18 oleg3 napisał: > Na podstawie domysłów Informacja i Celinski twierdza, ze matka mieszka samotnie. Czy to nadal domysly? Samotnie oznacza, ze Celinski tam nie mieszka. Masz jakis inny rodzaj inteligencji? > ze adres jest nieprawidłowy Zapewne sadzil, ze slowo SAMOTNIE cos znaczy dla odbiorcy. Zapomnial o precepcji inaczej. Wedlug mnie oznacza to, ze pod tym adresem mieszka (jest zameldowana) JEDYNIE mama. A Ty sadzisz, ze jest tam zakon meski betanek? > rozmawiał przez telefon z prokuratorem i wysłał mu maila. Jak prokurator mial watpliwosci co do adresu to mogl skorzystac z telefonu lub e-maila. Ewentualnie mogl zapytac kancelarii Sejmu, kancelarii Rady Miasta, biura meldunkowego lub Centralnego Biura Adresowego MSWiA. Byla to ewidentna represja kaczystanu. Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Re: panstwo prawa nie nalezy do policji 13.10.07, 10:37 rycho7 napisał: >Masz jakis inny rodzaj inteligencji? Oczywiście. Zupełnie inny niż Twój. Nie raz o tym dyskutowaliśmy. A teraz mi się nie chce. Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 Re: panstwo prawa nie nalezy do policji 13.10.07, 10:44 oleg3 napisał: > A teraz mi się nie chce. Nie dziwie Ci sie. Falandyzowanie samotnosci jest trudne ale nie mozliwe. Przypomne o samotnosci w tlumie (bezmozgim). Podly Celinski zmusil podatnikow do zaplacenia za okazje propagandy wyborczej. Odpowiedz Link Zgłoś
dachs Re: panstwo prawa nie nalezy do policji 13.10.07, 10:49 rycho7 napisał: > Byla to ewidentna represja kaczystanu. Ty juz jak kaczor, tez wszedzie ciemne moce widzisz. Jak sie gnojkowi da wladze, to bedzie te wladze wykorzystywal jak gnojek. Bo inaczej nie potrafi. To wszystko. Nie szukaj diabolicznych spiskow, tam gdzie jest tylko patologiczny system. Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 Re: panstwo prawa nie nalezy do policji 13.10.07, 11:06 dachs napisał: > rycho7 napisał: > > > kaczystanu. > patologiczny system. Piszemy o czyms innym czy jedynie o tym, ze nie zadadto sie lubimy? > Ty juz jak kaczor, tez wszedzie ciemne moce widzisz. Ja, szatany, widze moce jasne, dokladnie odwrotnie niz przeciwnicy. No bo my szatany jestesmy moca jasna. A kaczory niech jasny piorun trzasnie, z jasnego nieba. Odpowiedz Link Zgłoś
jaceq Re: O co chodzi Celińskiemu? 13.10.07, 02:35 No właśnie, o co mu chodzi? IPN mógł mu dostarczyć wezwanie za pomocą antyterrorystów, o 5 rano. A wybrał policję, jaki ludzki ten IPN. Odpowiedz Link Zgłoś
dachs To w Polsce nie ma juz poczty? 13.10.07, 08:35 oleg3 napisał: > Nieśmiało stawiam hipotezę, że o szum wyborczy. O przypomnienie > swoich zasług. Mysle, ze masz racje. Sprytnie wykorzystal okazje jekiej mu dostarczyly patologiczne struktury panstwowe. Bo niech mi ktos odpowie: 1. dlaczego IPN musi dostarczac swiadkowi wezwanie za posrednictwem policji? 2. Co ma w ogole policja do sledztw prowadzonych przez IPN? 3. Do czego sluzy w Polsce poczta? Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Re: To w Polsce nie ma juz poczty? 13.10.07, 08:43 dachs napisał: 2. Co ma w ogole policja do sledztw prowadzonych przez IPN? Pion śledczy IPN to też prokuratura. A policja robi -i słusznie- co chce prokuratura. A prokuratura wykorzystuje policję jako "szybką pocztę" i to jest patologia. Odpowiedz Link Zgłoś
dachs Re: To w Polsce nie ma juz poczty? 13.10.07, 09:17 oleg3 napisał: > A prokuratura wykorzystuje policję jako "szybką pocztę" i to jest > patologia. Szczyt urzedniczej pogardy dla obywateli. Gowniarskie dodawanie sobie waznosci. Dobrze, ze mieszkam w Niemczech. Dzieki temu dostalem z IPN-u uprzejmy list, ze chetnie by mnie widzieli jako swiadka i proponuja bym przyjechal do kraju dla zlozenia zeznan. Uprzejmie odpisalem, ze jak najchetniej i czy pokrywaja koszty podrozy. Uprzejmie mi dopowiedzieli, ze nie. Uprzejmie odpowiedzialem, ze prawdopodobnie bede za jakies trzy miesiace w Warszawie i chetnie sie wtedy skontaktuje. I tak sie ku obopolnemu zadowoleniu stalo. Czy obywatel polski nie zasluguje na to aby go traktowac przynajmniej z takim samym szacunkiem? Odpowiedz Link Zgłoś
januszcz Aspekt ekonomiczny 13.10.07, 09:53 W ramach "taniego państwa" korzysta się z najdroższych procedur: dwie wizyty radiowozu z załogą w miejsce zryczałtowanej opłaty pocztowej. A tyle "szumu" było o jednorazowe podwiezienie fastfoodu dla głodnej posłanki... J. Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Re: To w Polsce nie ma juz poczty? 13.10.07, 10:07 dachs napisał: > Czy obywatel polski nie zasluguje na to aby go traktowac >przynajmniej z takim samym szacunkiem? Oczywiście zasługuje. Pan Celiński jednak nie wystąpił z postulatem programowym, który by nas zbliżył do tego stanu, tylko zrobił wokół siebie szum, który ma zwiększyć szanse wyboru Pana Celińskiego do Sejmu. A to -dla mnie- jest niesmaczne. Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 Re: To w Polsce nie ma juz poczty? 13.10.07, 10:21 oleg3 napisał: > zwiększyć szanse wyboru Pana Celińskiego do Sejmu. Kaczory wydaja na to pieniadze z podatkow. Tak jest lepiej? Odpowiedz Link Zgłoś
dachs Re: To w Polsce nie ma juz poczty? 13.10.07, 10:22 oleg3 napisał: > Oczywiście zasługuje. Pan Celiński jednak nie wystąpił z postulatem > programowym, który by nas zbliżył do tego stanu, tylko zrobił wokół > siebie szum, który ma zwiększyć szanse wyboru Pana Celińskiego do > Sejmu. A to -dla mnie- jest niesmaczne. Celinski nie jest z mojej bajki, ale jego zachowanie nie odstaje jakos razaco od sredniej krajowej. Natomiast pretekst jakiego uzyl jest moim zdaniem bardzo wazny gdyz wykracza daleko poza sprawe niepokojenia jego mamusi. Arogancja wladzy - w Polsce zawsze bardzo duza - ostatnio znacznie sie zwiekszyla. A z innej beczki - czy w Polsce swiadek moze byc zmuszany do skladania zeznan? Pytam bo nie wiem. Prawo do odmowy zeznan wydaje mi sie jednym z podstawowych praw obywatela. Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Re: To w Polsce nie ma juz poczty? 13.10.07, 10:34 dachs napisał: > A z innej beczki - czy w Polsce swiadek moze byc zmuszany do > skladania zeznan? > Pytam bo nie wiem. Prawo do odmowy zeznan wydaje mi sie jednym z > podstawowych praw obywatela. Obywatel ma prawo do odmowy zeznań. Ale -o ile wiem- nie ma prawa odmówić wizyty u prokuratora by skorzystać z tego (ograniczonego)prawa. Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 Re: To w Polsce nie ma juz poczty? 13.10.07, 10:48 oleg3 napisał: > Obywatel ... nie ma prawa odmówić wizyty u prokuratora Warto wiec brac ze soba szczoteczke do zebow i zapas bielizny na 48 godzin. Odpowiedz Link Zgłoś
jaceq Re: To w Polsce nie ma juz poczty? 13.10.07, 23:28 rycho7 napisał: > Warto wiec brac ze soba szczoteczke do zebow i zapas bielizny na 48 > godzin. Rychu, a słyszałeś o pojazdach pelengu jakiejś agencji (towarzyskiej) któregoś z licznych wywaiadów Polski? Pewnie nie słyszałeś. No to Cię poinformuję, że takowy ma mniejsce. Celem jest namierzenie nielegalnego (w Czwartej Wolskiej) radia, gdzie poza nielegalną muzyką nadaje się nielegalne spoty PSL-aków i bardzo nielegalnych UPR-aków. Słyszałem, że złapali jakiś pojazd cyrku, który przez megafony obwieszczał swoje przybycie do miasteczka. Podobno nawet zatrzymali zebrę (podobieństwo do Ziobru) za składanie fałszywych itp. Prezydęt mnię odwiedził. Tzn. widziałem flagi i nawet spytałem Tych Którzy Znaczą: "co, Q, jest, obchodzicie leworucję październikowę?" Podobno pochodzi (prezio) z moich stron (mój hajmat jest "nabyty"). Podobno Jaruzel tudzież pochodzi ze stron określanych jako moje. Tylko że Jaruzel był familiant z Trzecin. A Kaczyńscy familianty nigdy nie byli, tylko szaraczkowie, a we Trzecinach mogli służyć do rozpalania w kominku, względem do czyszczenia koni i być może służyli. Tu i takie odpowiedzialne zadania powierzało się szaraczkom. Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 Art. 183 kpk 13.10.07, 10:40 dachs napisał: > A z innej beczki - czy w Polsce swiadek moze byc zmuszany do skladania zeznan? Zmuszany byc moze jak nie potrafi sie bronic. Wystarczy powolac sie na artykul 183 kodeksu postepowania karnego. Ewentualnie pozniej przed sadem wyjasnic, ze w zwiazku z mozliwoscia oskarzenia o falszywe zeznania. Falszywe sa oczywiscie wszelkie nie po mysli ziobro-prokuratury. 183 mowi o odmowie odpowiedzi gdy narazi to na odpowiedzialnosc karna. Oczywista oczywistosc przy powyzszej interpretacji falszywosci. > Prawo do odmowy zeznan wydaje mi sie jednym z podstawowych > praw obywatela. Skomplikowana sprawa. W pelni ubezwladniloby to wymiar sprawiedliwosci. Tu potrzebny jest umiar i wyczucie sedziego. Prokurator-kat unicestwilby prawo. Odpowiedz Link Zgłoś
babariba-babariba Celiński dostał od palantów... 13.10.07, 11:42 ...cukierka i go ze smakiem zlizał, czemu się dziwić nie należy, szczególnie w kampanii wyborczej. Dziwić się należy, że takich metod używa WŁADZA w sprawie, która wyjątkowego pośpiechu nie wymaga - angażując przy tym środki, które niewspółmierne są do potrzeb. *** Buldożę się tu nieco, ale sam byłem przed kilku laty ofiarą podobnej paranoi. Zatrzymano mi prawo jazdy (bom się nim wylegitymował nie mając przy sobie innego dokumentu). Panom policjantom nie spodobał się tusz, którym wpisano datę ważności (bezterminowo !!!). Potem spędziłem ok. 8 godzin na komisariacie policji Warszawa Śródmieście, a jeszcze potem przez półtora miesiąca, kilka razy w tygodniu bywałem w komisariacie dopytując się o mój dokument, wielokrotnie telefonowałem... Po kilku tygodniach, po powrocie do domu, w piątek - budzi mnie rano łomot do drzwi - pojawia się w domu sokólski patrol policji z wezwaniem, cobym się w komisariacie Warszawa - Śródmieście natychmiast stawił. Olałem to wezwanie, przypominając p. policjantom, że nie dalej jak w czwartek (dzień wcześniej) osobiście byłem w miejscu, do którego mnie wzywano i nic mi nikt nie umiał wyjaśnić, co się z moim dokumentem dzieje. Teraz zsumować by to warto było olegu )) Banalną sprawą zajmowało się sześć co najmniej instytucji: komisariat Warszawa Śródmieście - dwukrotnie (trzech funkcjonariuszy - w tym jedna bardzo miła pani aspirant); jakaś jednostka policji w Bytomiu, gdzie prawo jazdy było wydane - też dwukrotnie; wydział komunikacji w Bytomiu i komenda powiatowa policji w Sokółce - dwóch funkcjonariuszy + radiowóz, który też nie jeździ siłą woli kierowcy. A WYSTARCZYŁBY JEDEN TELEFON *** Tak na marginesie jeszcze: panowie policjanci, którym 'trefne' się wydało moje prawo jazdy, wielce sfrustrowani byli, jak pisząc protokół w mojej sprawie - błąd jakiś popełnili i trzeba było to przepisać na nowo - bo im formularze protokołów 'na sztuki' wydawano )) I potem trzeba było iść i wyżebrać nowy formularz od kolegów. A poza tym, jak zwykle - Pozdrawiam, G. Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 Lapowki zalowales waadzy 13.10.07, 11:47 babariba-babariba napisała: > Panom policjantom nie spodobał się tusz Bylbym zachwycony gdyby "IVRP" zwalczala takie przejawy wymuszania lapowki. Jestem za sfalczaniem patalogii. Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 odsunac PiS od wladzy 13.10.07, 11:43 oleg3 napisał: > Pan Celiński jednak nie wystąpił z postulatem programowym Celinski jak i cala reszta wystepuja o odsuniecie PiS od wladzy. Likwidacja tego patologicznego ukladu jest warunkiem wstepnym tego aby wladza w Polsce zaczela przestrzegac ISTNIEJACEGO prawa. Aby wladza nie naduzywala prawa (przestepstwo z kk). Czy postulatem "programowym" maja byc wzgledy dla mamusi (kaczorow?). Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Re: odsunac PiS od wladzy 13.10.07, 12:04 rycho7 napisał: > Celinski jak i cala reszta wystepuja o odsuniecie PiS od wladzy. A potem będzie jak jest i jak było. Pan Celiński jak trzymał władzę (niektórzy twierdzą, że władza trzymała go jako paprotkę) to używał brygady antyterrorystycznej zamiast listonosza. Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 nie zaprzecze 13.10.07, 14:49 oleg3 napisał: > używał brygady antyterrorystycznej zamiast listonosza. Nie mialem do dyspozycji CBA wiec go nie sledzilem. Moze masz racje a moze po pisiacku lzesz. Nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Re: nie zaprzecze 13.10.07, 15:02 Odświeżę Ci pamięć. Opis jednego z przypadków. Kluskę zatrzymano w czerwcu 2002 r. za rzekome wyłudzenia podatku VAT. Brygada antyterrorystyczna wpadła do jego domu o godz. 6 rano. - Skuto mnie na oczach dzieci. Córka później przez miesiąc bała się wyjść z domu - mówił w sądzie biznesmen. Podkreślał, że zrujnowano mu reputację, bo niektóre media pokazywały go z przysłoniętymi oczami na tle bazyliki w Łagiewnikach (był jednym z głównych sponsorów jej budowy). Na wolność wyszedł po wpłaceniu 8 mln zł kaucji. gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,52981,2972700.html Odpowiedz Link Zgłoś
babariba-babariba ej, ej... 13.10.07, 18:41 ...a na kogo to Celiński nasyłał brygady antyterrorystyczne z wezwaniami do prokuratury??? Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Re: ej, ej... 13.10.07, 19:11 Nie pisałem, że Celiński osobiście, tylko, że tak było w Polsce rządzonej przez partię, w której Celiński robił za paprotkę. Jedna taka akcja doczekała się nawet sejmowej komisji śledczej. Kto zatrzymał Andrzeja Modrzewskiego by prokuratura mogła go przesłuchać? Odpowiedz Link Zgłoś
jaceq Re: To w Polsce nie ma juz poczty? 13.10.07, 23:13 dachs napisał: > Sprytnie wykorzystal okazje jekiej mu dostarczyly > patologiczne struktury panstwowe. Jeszcze bardziej sprytnie, możnaby rzec - sprytem niedościgłym - wykorzystała okazję śp. Pani Barbara Blida. Odpowiedz Link Zgłoś