Dodaj do ulubionych

Gen. Głódź. Ponoć oficer...?

15.08.03, 13:55
Obejrzałem sobie uroczystości z okazji święta Wojska Polskiego i...
No właśnie... Zastanawia jedna sprawa.
Dlaczego nasza tajna a straszna dla wroga broń, czyli niejaki gen. Głódź nie
przywdział był szat generalskich?
Wystąpił, co prawda w uniformie, lecz uniform ów nie ma przecie nic wspólnego
z Wojskiem Polskim, którego ponoć jest oficerem a raczej kojarzy się z może i
zaprzyjaźnionym, lecz obcym państwem.
Jakaż do licha inna okazja jest godniejsza dla oficera by włożyć mundur niż
święto Wojska Polskiego właśnie?
Ludzie związani z wojskiem często leciwi w ten właśnie dzień włożenie munduru
poczytują jako swój obowiązek przez szacunek dla tegoż!

Czasem i owszem pokazują tego spaślaka w mundurze, lecz przy jakichś
nieważnych okazjach. Wniosek stąd, że generał Głódź mundur jednak posiada.
Kim więc jest to indywiduum? Oficerem?
Cóż mój Boże widać takich teraz mamy oficerów...

Najniższe ukłony!
Zdegustowany M.J.
Obserwuj wątek
    • Gość: piekielniak Re: Gen. Głódź. Ponoć ? - wcale nie ponoć! IP: *.Red-81-37-107.pooles.rima-tde.net 15.08.03, 14:40
      Jemu i tym wszystkim przedstawicielom najstarszej rasy świata /tej Wybranej
      przez Jahwe/, tak masowo zatrudnionym w VBC /Vatican Business Center/ i jego
      narodowych oddziałach EPC /Episkopat..../ nie należy zwracać żadnej uwagi, gdyż
      grozi to potępieniem, ekskomuniką i piekłem wiekuistym dla grzesznych czyli
      osobników nie ich krwi.
    • balzer Re: Gen. Głódź. Ponoć oficer...? 15.08.03, 16:30
      A trzezwy był, bo on to ponoc z flaszka sie nie rozstaje ?
      • Gość: malko Re: Gen. Głódź. Ponoć oficer...? IP: 80.50.28.* 16.08.03, 09:16
        balzer napisał:

> A trzezwy był, bo on to ponoc z flaszka sie nie rozstaje ?

Nietrzeżwy to on może być, byle nie wsiadał do samochodu po pijaku i nie
        spowodował katastrofy drogowej, bo może zostać nawet zawieszony w czynnościach.
        • Gość: Krzys52 Z taka dwulitrowa morda to musi ten Glodz byc... IP: *.proxy.aol.com 18.08.03, 02:12
          ...stalym gosciem kuchni kantyn i klubow oficerskich. Tylko duzo dobrego zarcia
          pomaga w wytrabieniu duzych ilosci gorzaly. Nie sadzisz, Malko?
          .
          K.P.
    • Gość: D-r-39. Re: Gen. Głódź. Ponoć oficer.-Oficer Panie Oficer. IP: *.net.autocom.pl 16.08.03, 13:40
      Ale od brania pieniędzy.Czy nie zauważył Pan,że on jest czarny.Jego ojczyzna to
      Watykan, a że Naznaczono go na Kapelana Wojska Polskiego w Randze Generała to
      zbiera kasiorę co miesiąc i resztę ma w życi--jak mówią górale.Patriotą to jest
      Pan,Ja,moja rodzina i miliony polaków.Dla nas Mundur to symbol-relikwia,a dla
      niego poprostu ubiór roboczy.Przecież on jest Biskupem [ nie zauważył Pan
      tego ],a generałem, bo go nim zrobili.Pieniądze pobiera się wg.stopnia wojskowe-
      go.Co by Pan chciał żeby był Kapralem.To wtedy by pobierał żołd,a nie pensje.
      Czy myśli pan,że chciałby wtedy być kapelanem Wojska Polskiego.Nastąpiła by
      obraza majestatu.Dziwi mnie tylko jedna rzecz w tym wszystkim.Jak to jest,że
      przedstawiciel obcego państwa jest Generałem w Wojsku Polskim.Uważam,że uwagi
      na temat ubioru - stroju tego Pana są nieprawnione,gdyż,co,jak,kiedy,gdzie on
      wie najlepiej.Cóż my robaczki?????
      • Gość: Krzys Re: Gen. Głódź. a Syjonizm IP: *.dialup.sprint-canada.net 16.08.03, 14:00
        Ostatnio pamietam ,ze general zachecal do okupacji Iraku , a przedtem do wojny
        z tym Krajem .W bombardowaniach zginelo tam setki dzieci , a jeszcze wiecej
        zostalo kalekami bez rak i nog i sierotami . Wszystko w imie Wielkiego
        Izraela .Gen. Glodz osobiscie "blogoslawil" polskich zolnierzy ,ktorych wyslano
        do Iraku .Ta gruba swinia powinna tam sama pojechac i nadstawic swoja dupe .
        jako osobistego adiutanta powinien zabrac sobie glownego komentatora Radia
        Maryja ,ktory na lamach tejze rozglosni zachecal do polskiego udzialu w
        amerykanskim ludobojstwie .Jakos to dziwne bo Radio Maryja zawsze powoluje sie
        na autorytet Ojca Swietego ,ktory przeciez tak bardzo bronil Iraku przed ta w
        gruncie rzeczy zydowska inwazja .
        • Gość: $tefan, Chicago Setki dzieci? IP: *.CHCGILGM.covad.net 16.08.03, 19:06
          Gość portalu: Krzys napisał(a):

>.W bombardowaniach zginelo tam setki dzieci , a jeszcze wiecej
          > zostalo kalekami bez rak i nog i sierotami .

To bardzo ciekawe co o tym piszesz - te setki dzieci zabitych a jeszcze wiecej -
          To wiesz z imaginacji swojej czy z jakichs wiarygodnych źródeł?
          Jeżeli to nie z imaginacji to mógłbyś podać źródła na które się powołujesz i
          podajesz informacje do publicznej wiadomości?
          Wydaje się, że powtarzasz wiadomości usłyszane w maglu podczas maglowania
          pościeli. Wg mnie jesteś niewiarygodny.
          Pozdrowienia,
          $tefan, Chicago
          • Gość: Krzys Re: Setki dzieci? IP: 149.99.113.* 17.08.03, 05:06
            Tylko dzisiaj , w sobote 16-go sierpnia amerykanie zamordowali w Bagdadzie
            dwoje dzieci ,wiadomosci tej w Wyborczej ani w naszym Dzienniku nie znajdziesz ,
            cociaz to w duzej czesci zydowska gazeta ,to jeszcze cos pisza , mianowicie o
            tych dzieciach z Bagdadu ,ktore zginely dzisiaj pisze wloska
            www.repubblica.it ,jeden z najwiekszych dziennikow swiata i stosunkowo
            wiarygodny :

Baghdad, 20:02
            Iraq, camion Usa investe due bambine: morte

Un camion militare Usa, facendo retromarcia, ha investito e ucciso due bambine
            irachene. E' accaduto a sud di Baghdad. (Red)

jak pewnie wiesz w Iraku zginelo okolo 170 zolnierzy amerykanskich .Armia USA
            zakazala udzielac informacji o poleglych drugiej strony .Szacuje sie ,ze
            zginelo co najmniej 1500 zolnierzy i okolo 7 tysiecy ludnosci cywilnej ,w tym
            wiele kobiet i dzieci .
            Dzieci gina takze wskutek zabaw z niewypalami ,amerykanie w trakcie inwazji
            zrzucali tak zwane bomby krowy , z ktorych kazda zawierala jakby 500 granatow z
            opoznionym zaplonem .Ta bron jest zakazana prawem miedzynarodowym .To wlasnie
            od tych bomb jeszcze dzisiaj gina Irackie dzieci .Amerykanskie pociski sa
            zrobione min. ze zubozonego uranu , wiec nalezy sie spodziwac tysiecy ofiar
            nawet kilka lat po wojnie .
            Dlatego uwazam ,ze nie godzi sie ,by ktos taki jak Glodz byl kapelanem Wojska
            Polskiego .Nie godzi sie ,by ktos ,kto jest adwokatem ludobojstwa w Iraku
            pouczal Polski Narod na falach Radia Maryja , mam na mysli Macierewicza .
            Z szacunkiem .
            • Gość: Krzys Re: Setki dzieci? IP: *.dialup.sprint-canada.net 18.08.03, 03:40
              A tak tragedie irackich dzieci opisuje poniedzialkowy Super Express z 18
              sierpnia : ( w wydaniu internetowym sa zdjecia tego dziecka ,uprzedzam ,ze
              trzeba miec mocne nerwy do obejrzenia tej fotografii)

Przyleci do Polski po życie
              12-letniemu Hassanowi bomba rozpryskowa wyrwała pośladki. Dla niego i innych
              chłopców z Al-Hillah pojawiła się iskierka nadziei.
              - To było 9 kwietnia. Zeszliśmy do schronu, wykopanego pod naszym domem.
              Amerykanie zrzucili bombę. Odłamek przebił ściany i wpadł do naszej kryjówki.
              Rozpętało się piekło - opowiada Salim, brat Hassana.

Iraccy lekarze nie mogą już pomóc Hassanowi

To właśnie ten wybuch sprawił, że życie dwunastolatka zamieniło się w gehennę:
              rany w brzuchu, wyrwane biodro i pogruchotane kości. Trzeba było kilkunastu
              operacji, aby wyrwać chłopaka śmierci.

Zrobili już wszystko

- Zrobiliśmy co w naszej mocy. Więcej po prostu nie jesteśmy w stanie - mówi
              nam chirurg Muhammed Al-Dair, a w jego oczach maluje się bezradność i złość.

Bo wszystkie dotychczasowe zabiegi to i tak kropla w morzu potrzeb. Hassan
              wciąż leży w szpitalu z otwartymi ranami pośladków i pleców. Na odbudowę stawów
              i ścięgien nie ma w Iraku szans.

- Strasznie mnie boli - powtarza chłopak i patrzy na nas błagalnym wzrokiem.

Bez szans

Przy jego łóżku cały czas kręci się jego brat, Salim. - Jestem gotów pojechać z
              bratem do waszego kraju. W każdej chwili - Salim powtarza te słowa jak mantrę. -
              Aby tylko ulżyć Hassanowi.

• Gość: wikul Setki tysięcy ludzi zamordowanych przez Husajna ! IP: *.acn.waw.pl 17.08.03, 06:27
            ...jego nie obchodzą .

Gość portalu: $tefan, Chicago napisał(a):

> Gość portalu: Krzys napisał(a):
            >
            > >.W bombardowaniach zginelo tam setki dzieci , a jeszcze wiecej
            > > zostalo kalekami bez rak i nog i sierotami .
            >
            > To bardzo ciekawe co o tym piszesz - te setki dzieci zabitych a jeszcze
            wiecej
            > -
            > To wiesz z imaginacji swojej czy z jakichs wiarygodnych źródeł?
            > Jeżeli to nie z imaginacji to mógłbyś podać źródła na które się powołujesz i
            > podajesz informacje do publicznej wiadomości?
            > Wydaje się, że powtarzasz wiadomości usłyszane w maglu podczas maglowania
            > pościeli. Wg mnie jesteś niewiarygodny.
            > Pozdrowienia,
            > $tefan, Chicago

Nie , on wie najlepiej ilu zginęło . On łatwo może policzyć bo wystarczy jak
            sięgnie do swojej chorej selektywnej wyobraźni .
    • Gość: wikul Szeregowiec miot1 żołnierz ...czy łachudra ? IP: *.acn.waw.pl 17.08.03, 06:39
      mjot1 napisał:

> Obejrzałem sobie uroczystości z okazji święta Wojska Polskiego i...
      > No właśnie... Zastanawia jedna sprawa.
      > Dlaczego nasza tajna a straszna dla wroga broń, czyli niejaki gen. Głódź nie
      > przywdział był szat generalskich?
      > Wystąpił, co prawda w uniformie, lecz uniform ów nie ma przecie nic wspólnego
      > z Wojskiem Polskim, którego ponoć jest oficerem a raczej kojarzy się z może i
      > zaprzyjaźnionym, lecz obcym państwem.
      > Jakaż do licha inna okazja jest godniejsza dla oficera by włożyć mundur niż
      > święto Wojska Polskiego właśnie?
      > Ludzie związani z wojskiem często leciwi w ten właśnie dzień włożenie munduru
      > poczytują jako swój obowiązek przez szacunek dla tegoż!

Do tego miejsca masz rację i sprawiasz wrażenie obiektywnego .

> Czasem i owszem pokazują tego spaślaka w mundurze, lecz przy jakichś
      > nieważnych okazjach. Wniosek stąd, że generał Głódź mundur jednak posiada.
      > Kim więc jest to indywiduum? Oficerem?
      > Cóż mój Boże widać takich teraz mamy oficerów...

A już tu wyłazi z ciebie bolszewicka łachudra i bez trudu można się zorientować
      o co ci chodzi .

> Najniższe ukłony!
      > Zdegustowany M.J.

I kończysz ,lebiego , zwracając się do "spaślaka" : "Najniższe ukłony" a pod
      spodem "zdegustowany" .
      Do kurwy nędzy nie czujesz tu , wyjebku , dysonansu ?

• Gość: Krzys52 Gen. Głódź oficerem WP - calym ryjem IP: *.proxy.aol.com 17.08.03, 17:23
      Zawodowiec w polskim wojsku to dla mnie przede wszystkim szuja, lizidupa i
      donosiciel - caly czas skrabiacy sie w gore po plecach innych.
      Ze swoimi pieknymi cechami prosiecie Glodz doskonale nadaje sie na symbol
      wojskowych wartosci.
      .
      K.P.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka