Dodaj do ulubionych

Pytanie I. Berlina do Żydów:

IP: *.eu.org 23.08.03, 12:04
" I możemy zapytać czy przyszłe pokolenia Żydó zrozumieją problemy , przed którymi stawali ich przodkowie, ich zawiedzione nadzieje;czy będą wstanie wytłumaczyć sobie powody ciasnych a zajadłych rewindykacji, które nawet w godzinie naszego tryumfu zgłaszają te dzieci Dor ha-Midbar ( Pokolenie pustyni), co zbyt długo żyły w cieniu, by nauczyć sie teraz , a także pozwolic innym , żyć w sposób wolny w świetle pełnego dnia."
(Jevish Slavery and Emancipation 1952)

Po zachowaniu się reżimu Sharona , widać że współcześni władcy Izraela niczego nie zrozumieli ze słów I.Berlina. Smutne to i przykre, a dla Palestyńczyków tragiczne.
Obserwuj wątek
    • Gość: Józef Zawadzki No zapraszam do rozmowy asów tego forum. IP: *.eu.org 23.08.03, 12:20
    • Gość: Jan Wardziński Szanowny Panie IP: *.icm.edu.pl 23.08.03, 17:36
      Żydzi w Izraelu zapomnieli już co znaczy, nie mieć własnego państwa, co znaczy nie mieć wyboru życiowej drogi Nie ma wątpliwości,że w kontekście tego się tam dzisiaj, a właściwie od wielu lat dzieje odpowiedź na pytanie I.Berlina jest negatywna. Ale najgorsze jest to, że niesie takie tragiczne skutki dla Palestyńczyków.
      • Gość: Mosze Wardzinski=Zawadzki... IP: 81.218.233.* 23.08.03, 20:28
        Gość portalu: Jan Wardziński napisał(a):

> Żydzi w Izraelu zapomnieli już co znaczy, nie mieć własnego państwa, co
        znaczy
        > nie mieć wyboru życiowej drogi Nie ma wątpliwości,że w kontekście tego się
        tam
        > dzisiaj, a właściwie od wielu lat dzieje odpowiedź na pytanie I.Berlina jest
        n
        > egatywna. Ale najgorsze jest to, że niesie takie tragiczne skutki dla
        Palestyńc
        > zyków.

Moze przestaniesz sie wyglupiac..
    • werw Pytanie do Józia 23.08.03, 17:43
      www.frontpagemag.com/media/slideshowimages/slide1.html
      • Gość: Józef Zawadzki Jak to co będa spokojnie żyli. Na tej samej IP: *.eu.org 23.08.03, 18:51
        zasadzie ktoś mógł się zastanawiać co będzie jak powstanie Izrael.Takie przypuszczenia, jak się okazało trafne, nie mogły byc jednak powodem do wstrzymania utworzenia tego państwa.
        • werw Re: Jak to co będa spokojnie żyli. Na tej samej 23.08.03, 19:16
          Józiu, nie zrozumiałeś. Pytanie brzmiało: co Izraelczycy
          mają zrobić w sytuacji, gdy Arabowie domagają sie
          powstania Palestyny na terytorium całego Izraela. Wiesz może?
          • Gość: Józef Zawadzki proszę ustosunkować się do pytania I. Berlina IP: *.eu.org 23.08.03, 19:24
            linki, przeróżne wszyscy znamy.
            • werw Re: proszę ustosunkować się do pytania I. Berlina 23.08.03, 20:27
              Nie moge się ustosunkować, bo pytanie nie jest skierowane
              do mnie.
      • Gość: Józef Zawadzki Nie czytałem całości. W każdym razie takmjak Pan IP: *.eu.org 23.08.03, 19:32
        mówią okupanci, nie palestyńczycy.
    • Gość: AdamM Do Zawadzkiego IP: *.konin.cvx.ppp.tpnet.pl 23.08.03, 19:34
      Czy mozesz podać powody, dla ktorych tak intensywnie wstawiasz się za
      Palestynczykami? To ciekawe jest dla mnie, gdyż smiem twierdzić, ze w podobnej,
      lecz odwroconej sytuacji oni mieliby się glęboko w dupie.

A.
      • werw Re: Do Zawadzkiego 23.08.03, 20:21
        Likwidacja Izraela będzie oznaczać, ze Zydzi wrócą do
        Europy, tzn. głównie do Polski. Stąd wniosek, że Józek na
        pewno nie jest polskim narodowcem - jest Zydem, tyle że
        nie syjonistą a bundowcem.
      • Gość: Józef Zawadzki Szanowny Panie Adamie IP: *.icm.edu.pl 23.08.03, 20:33
        Po pierwsze : do pana Zawadzkiego. Po drugie, należy stawać po stronie słabszych, po trzecie Izrael też nie jest bez winy, po czwarte nie ma powodów , by jak proponują Palestyńczycy, granicę między niepodległą Palestyną a Izraelemj nadzorowały siły miedzynarodowe.Po piąte Pana założenie odnośnie .... nie musi być prawdziwe
        • werw Re: Szanowny Panie Adamie 23.08.03, 20:39
          Znamy was, bundowcy, znamy nie od dzisiaj. Zostałeś
          zdemaskowany, judeopolonii nie będzie.
          • Gość: Józef Zawadzki To do mnie Panie werw? Jeśli tak to pytam czy Pan IP: *.eu.org 23.08.03, 20:55
            przytomny jest?
            • werw Re: To do mnie Panie werw? Jeśli tak to pytam czy 23.08.03, 21:02
              Do Pana, jak najbardziej. Pańskie poglądy świadcza o tym,
              że jesteś Pan Zydem. Natomiast na innym forum czytałem,
              że naprawdę nazywasz się pan Szymon Szajbiewitz. Mozesz
              się Pan z tego wytłumaczyć?!
              • Gość: z daleka Re: To do mnie Panie werw? Jeśli tak to pytam czy IP: *.inter.net.il 23.08.03, 21:11
                Mam dziwne wrazenie ze Zawadzcy Jozie mnoza sie przez podzial. Na tym forum
                jest ich dwoch, na innych wystepuje pan Wardzinski, ktorego adres koszmarnym
                zbiegiem okolicznosci jest adresem jednego z panow Zawadzkich. To juz nie jest
                zabawne. To przypomina oddzial psychiatryczny z Napoleonem, a raczej Zawadzkim
                w kazdym rogu.
                • werw Re: To do mnie Panie werw? Jeśli tak to pytam czy 23.08.03, 21:12
                  Tak czy siak, Józek jest bundowcem. Trafnie go zdemaskowałem?
                • Gość: snajper Boże ! Sodoma i Gomora !!! IP: *.acn.waw.pl 23.08.03, 21:20
                  Gość portalu: z daleka napisał(a):

> na innych wystepuje pan Wardzinski, ktorego adres koszmarnym zbiegiem okolicz
                  > nosci jest adresem jednego z panow Zawadzkich.

To Wardziński mieszka z Zawadzkim ? Tfu ! Nie dość, że Żyd, to jeszcze pedał !
                  Tfu ! Obraza Boska !!!

Snajper.
                  • werw Re: Boże ! Sodoma i Gomora !!! 23.08.03, 21:27
                    I ktoś taki chce nam wmówić, że reprezentuje Naród.
                    • gini Re: Boże ! Sodoma i Gomora !!! 24.08.03, 04:05
                      werw napisał:

> I ktoś taki chce nam wmówić, że reprezentuje Naród.

A jaki narod, jesli mozna spytac sie?
                      Czy jest w ogole narod zydowski?
                      Czy raz jest a raz go nie ma?
                      Jak chodzi o holocaust to chodzi o narod zydowski.Jak chodzi o Zydow z UB to
                      juz nie sa przedstawicielami narodu.
                      Jak chodzi o kradziez to sie nakradnie, vide Gasiorowski i jest sie Zydem, i
                      nie m mozliwosci ekstradycjii.Bo to jest Zyd, ktory ma prawo do powrotu, i jest
                      chroniony prawnie.
                      Ale za jakis czas wroci fo Polski i bedzie sie mogl ubiegac o urzad prezydenta,
                      bo przeciez ma poskie obywatelstwo.
                      • Gość: snajper Re: Boże ! Sodoma i Gomora !!! IP: *.acn.waw.pl 24.08.03, 04:14
                        gini napisała:

> A jaki narod, jesli mozna spytac sie?

Józio ? Polski oczywiście. Jakiż inny naród może reprezentować taki Prwadziwy
                        Polak jak Józio Zawadzki.

> Czy jest w ogole narod zydowski?
                        > Czy raz jest a raz go nie ma?

Tak ? A kiedy nie było narodu żydowskiego ?

> Jak chodzi o holocaust to chodzi o narod zydowski.Jak chodzi o Zydow z UB to
                        > juz nie sa przedstawicielami narodu.

Jak chodzi o ratowanie Żydów, to chodzi o naród polski. Jak chodzi o Polaków z
                        Jedwabnego to już nie są przedstawicielami narodu.

> Jak chodzi o kradziez to sie nakradnie, vide Gasiorowski i jest sie Zydem, i
                        > nie ma mozliwosci ekstradycjii.Bo to jest Zyd, ktory ma prawo do powrotu, i
                        > jest chroniony prawnie.

Jak Polak się nakradnie i ucieknie do Polski to nie ma mozliwości ekstradycji.
                        Bo to jest Polak, który ma prawo do powrotu i jest chroniony prawnie.
                        Dokładniej - jest chroniony przez postanowienia Konstytucji Polski.

> Ale za jakis czas wroci fo Polski i bedzie sie mogl ubiegac o urzad prezydenta
                        > bo przeciez ma poskie obywatelstwo.

Czy Gąsiorowski będzie kandydował ? A może Morel ? Napisz dokładniej o tym
                        kandydowaniu na prezydenta przez kryminalistów.

Snajper.
                        • gini Re: Boże ! Sodoma i Gomora !!! 24.08.03, 04:31
                          Gość portalu: snajper napisał(a):

> gini napisała:
                          >
                          > > A jaki narod, jesli mozna spytac sie?
                          >
                          > Józio ? Polski oczywiście. Jakiż inny naród może reprezentować taki Prwadziwy
                          > Polak jak Józio Zawadzki.
                          >
                          > > Czy jest w ogole narod zydowski?
                          > > Czy raz jest a raz go nie ma?
                          >
                          > Tak ? A kiedy nie było narodu żydowskiego ?
                          >))))))Wtedy kiedy chodzi o zbrodni Zydow.
                          Wtedy sie mowi, ze oni wyszli z narodu
                          > > Jak chodzi o holocaust to chodzi o narod zydowski.Jak chodzi o Zydow z UB
                          > to
                          > > juz nie sa przedstawicielami narodu.
                          >
                          > Jak chodzi o ratowanie Żydów, to chodzi o naród polski.

Nieprawda, daj drzewko imiennie, a przepraszac sie kaa calemu narodowi. Jak
                          chodzi o Polaków z
                          > Jedwabnego to już nie są przedstawicielami narodu.
                          >
                          Dobra , Wyrzykowska jest przedstawicielka Narodu Polskiego, çw koncu mieszkala
                          w Jedwabnymàwink
                          A za przedstawicieli Narodu Zydowskiefgo beda robic Berman i Minc.
                          > > Jak chodzi o kradziez to sie nakradnie, vide Gasiorowski i jest sie Zydem,
                          > i
                          > > nie ma mozliwosci ekstradycjii.Bo to jest Zyd, ktory ma prawo do powrotu,
                          > i
                          > > jest chroniony prawnie.
                          >
                          > Jak Polak się nakradnie i ucieknie do Polski to nie ma mozliwości
                          ekstradycji.
                          > Bo to jest Polak, który ma prawo do powrotu i jest chroniony prawnie.
                          > Dokładniej - jest chroniony przez postanowienia Konstytucji Polski.
                          > ))))))A Gasiorowski to jest Zyd cy Polak?
                          > > Ale za jakis czas wroci fo Polski i bedzie sie mogl ubiegac o urzad prezyd
                          > enta
                          > > bo przeciez ma poskie obywatelstwo.
                          >
                          > Czy Gąsiorowski będzie kandydował ? A może Morel ? Napisz dokładniej o tym
                          > kandydowaniu na prezydenta przez kryminalistów.
                          >

Napisze jak mi wytlumaczysz jakiej narodowosci jest Morel i Gasioirowski.
                          Dzierzynski Felek byl Polakiem.
                          > Snajper.
                          • Gość: snajper Dla odmiany teraz na poważnie. IP: *.acn.waw.pl 24.08.03, 05:15
                            gini napisała:

> Gość portalu: snajper napisał(a):
                            >
                            > > gini napisała:
                            > >
                            > > > A jaki narod, jesli mozna spytac sie?
                            > >
                            > > Józio ? Polski oczywiście. Jakiż inny naród może reprezentować taki Prwadzi
                            > > wy Polak jak Józio Zawadzki.
                            > >
                            > > > Czy jest w ogole narod zydowski?
                            > > > Czy raz jest a raz go nie ma?
                            > >
                            > > Tak ? A kiedy nie było narodu żydowskiego ?
                            >
                            > > Wtedy kiedy chodzi o zbrodni Zydow. Wtedy sie mowi, ze oni wyszli z narodu

Ja tak nie mówię. Za to mówię, aby nie wmawiać wszystkim, kto się nam nie
                            podoba żydostwa.

> > > Jak chodzi o holocaust to chodzi o narod zydowski.Jak chodzi o Zydow z UB
                            > > > to juz nie sa przedstawicielami narodu.
                            > >
                            > > Jak chodzi o ratowanie Żydów, to chodzi o naród polski.
                            >
                            > Nieprawda, daj drzewko imiennie, a przepraszac sie kaza calemu narodowi.

Kto się każe przepraszać ? Konkretnie kto i kiedy kazał przepraszać ? Bo ja
                            cały czas czytam - kiedy nas Żydzi przeproszą za to ? Kiedy nas Żydzi
                            przeproszą za tamto ?

> > Jak chodzi o Polaków z Jedwabnego to już nie są przedstawicielami narodu.
                            > >
                            > Dobra, Wyrzykowska jest przedstawicielka Narodu Polskiego, w koncu mieszkala w
                            > Jedwabnym) A za przedstawicieli Narodu Zydowskiefgo beda robic Berman i Minc.

Ani Wyrzykowska, ani Minc. Nie ma czegoś takiego jak przedstawiciel narodu. No,
                            może poza prezydentem, ale też raczej nie, bo on obywateli reprezentuje,
                            państwo, a nie naród.

> > Jak Polak się nakradnie i ucieknie do Polski to nie ma mozliwości ekstradyc
                            > > ji. Bo to jest Polak, który ma prawo do powrotu i jest chroniony prawnie.
                            > > Dokładniej - jest chroniony przez postanowienia Konstytucji Polski.
                            >
                            > A Gasiorowski to jest Zyd cy Polak?

A skąd ja mam to wiedzieć. Zresztą co za różnica ? Istotne jest, jakie ma
                            obywatelstwo. Jeśli ma Izraelskie, Izrael go pewnie nie wyda. Tak jak kogoś z
                            obywatelstwem polskim, Polska wydać nie ma prawa.

> > Czy Gąsiorowski będzie kandydował ? A może Morel ? Napisz dokładniej o tym
                            > > kandydowaniu na prezydenta przez kryminalistów.
                            >
                            > Napisze jak mi wytlumaczysz jakiej narodowosci jest Morel i Gasioirowski.
                            > Dzierzynski Felek byl Polakiem.

Nie mam pojęcia i prawdę mówiąc niewiele mnie to obchodzi. Także co do
                            Dzierżyńskiego. Z niego penie taki sam Polak, jak z Gąsiorowskiego czyBerii -
                            Żyd.

Snajper.
                            • Gość: Ania Re: Dla odmiany teraz na poważnie. IP: 213.46.162.* 24.08.03, 09:32
                              Gość portalu: snajper napisał(a):

> gini napisała:
                              >
                              > > Gość portalu: snajper napisał(a):
                              > >
                              > > > gini napisała:
                              > > >
                              > > > > A jaki narod, jesli mozna spytac sie?
                              > > >
                              > > > Józio ? Polski oczywiście. Jakiż inny naród może reprezentować taki P
                              > rwadzi
                              > > > wy Polak jak Józio Zawadzki.
                              > > > )))))Snajperze, pozory myla, wierz mi.Jeden pan z katpwic dentysta,
                              namalowal sobie na domu antysemickie rysunki po czym domlek podpalil.Mialo byc
                              na polskich antysemitow....
                              > > > > Czy jest w ogole narod zydowski?
                              > > > > Czy raz jest a raz go nie ma?
                              > > >
                              > > > Tak ? A kiedy nie było narodu żydowskiego ?
                              > >))))Wtedy kiedy jest to niexygodne, jak sie pisze o Bermanie, czy innych, to
                              wtedy sie udowadnia, ze nie ma naroduzydowskiego, ze chodzi tylko o wyznanie a
                              ci panowie nie byli wierzacymi Zydami i tak dalej, i tak dalej...
                              > > > Wtedy kiedy chodzi o zbrodni Zydow. Wtedy sie mowi, ze oni wyszli z n
                              > arodu
                              >
                              > Ja tak nie mówię. Za to mówię, aby nie wmawiać wszystkim, kto się nam nie
                              > podoba żydostwa.
                              >)))))))))Snajper, sa watki gdzie mnie wmawiano zydostwo, sa watki, gdzie
                              wyzywaja mnie od materacow arabskich.Ale cytowalam kiedys artykul, w ktorym
                              jeden pan udowadnia, ze Baczynski to Zyd.
                              Mnie to nie przeszkadza, tak jak nie przeszkadza mi zydostwo Chagala, czy
                              Brzechwy.Tylko chodzi o fakt, ze raz sie udowadnia to zydostwo na sile wtedy,
                              kiedy chodzi o to by sie pochwalic, przy postaciach kontrowersyjnych to juuz
                              sie na sile zaprzecza.
                              > > > > Jak chodzi o holocaust to chodzi o narod zydowski.Jak chodzi o Z
                              > ydow z UB
                              > > > > to juz nie sa przedstawicielami narodu.
                              > > >
                              > > > Jak chodzi o ratowanie Żydów, to chodzi o naród polski.
                              > >
                              > > Nieprawda, daj drzewko imiennie, a przepraszac sie kaza calemu narodowi.
                              >
                              > Kto się każe przepraszać ? Konkretnie kto i kiedy kazał przepraszać ? Bo ja
                              > cały czas czytam - kiedy nas Żydzi przeproszą za to ? Kiedy nas Żydzi
                              > przeproszą za tamto ?
                              >)))))A nie domagano sie jakiegos napisu na pewnym pomniku?Nie oskarza sie
                              calego narodu polskiego o wspoludzial w holocauscie?
                              > > > Jak chodzi o Polaków z Jedwabnego to już nie są przedstawicielami nar
                              > odu.
                              > > >
                              > > Dobra, Wyrzykowska jest przedstawicielka Narodu Polskiego, w koncu mieszka
                              > la w
                              > > Jedwabnym) A za przedstawicieli Narodu Zydowskiefgo beda robic Berman i Mi
                              > nc.
                              >
                              > Ani Wyrzykowska, ani Minc. Nie ma czegoś takiego jak przedstawiciel narodu.
                              No,
                              >
                              > może poza prezydentem, ale też raczej nie, bo on obywateli reprezentuje,
                              > państwo, a nie naród.
                              > ))))))A to Ci kiedys przypomne, ciesze sie, ze to napisales.
                              > > > Jak Polak się nakradnie i ucieknie do Polski to nie ma mozliwości eks
                              > tradyc
                              > > > ji. Bo to jest Polak, który ma prawo do powrotu i jest chroniony praw
                              > nie.
                              > > > Dokładniej - jest chroniony przez postanowienia Konstytucji Polski.
                              > >
                              > > A Gasiorowski to jest Zyd cy Polak?
                              >
                              > A skąd ja mam to wiedzieć. Zresztą co za różnica ? Istotne jest, jakie ma
                              > obywatelstwo. Jeśli ma Izraelskie, Izrael go pewnie nie wyda. Tak jak kogoś z
                              > obywatelstwem polskim, Polska wydać nie ma prawa.
                              >))))))Wszystko byloby cacy gdyby nie to, ze Gasiorowski sobie obywatelsto
                              zmienil, juz po tym jak nakradl w Polsce.A zeby dostac obywatelstwo Izraela
                              trzeba udowodnic, ze jest sie Zydem, az do drugiego pokolenia masz pojecie
                              Snajper?
                              > > > Czy Gąsiorowski będzie kandydował ? A może Morel ? Napisz dokładniej
                              > o tym
                              > > > kandydowaniu na prezydenta przez kryminalistów.
                              > >
                              > > Napisze jak mi wytlumaczysz jakiej narodowosci jest Morel i Gasioirowski.
                              > > Dzierzynski Felek byl Polakiem.
                              >
                              > Nie mam pojęcia i prawdę mówiąc niewiele mnie to obchodzi. Także co do
                              > Dzierżyńskiego. Z niego penie taki sam Polak, jak z Gąsiorowskiego czyBerii -
                              > Żyd.
                              >
                              > Snajper.

Alez Dzierzynski byl Polakiem, a co do Gasiorowskiego, to przeczytaj wyzej.Jak
                              chcesz to Ci podrzuce linka.Nie daja kazdemu obywatelstwa izraelskiego, trzeba
                              udowodnic , ze sie jest Zydem.
                              • Gość: snajper Re: Dla odmiany teraz na poważnie. IP: *.acn.waw.pl 24.08.03, 14:23
                                Gość portalu: Ania napisał(a):

> Wtedy kiedy jest to niexygodne, jak sie pisze o Bermanie, czy innych, to wtedy
                                > sie udowadnia, ze nie ma naroduzydowskiego, ze chodzi tylko o wyznanie a ci pa
                                > nowie nie byli wierzacymi Zydami i tak dalej, i tak dalej...

Ja widzę sytuacje dokładnie odwrotne. Choćby post Euromira. W Jedwabnem
                                zamordowano Polaków, ale w Jedwabnem z NKWD współpracowali Żydzi. Kolejny
                                przykład. Ponieważ wśród katów komunistycznych byli Żydzi, Żydów oskarża się o
                                zbrodnie komunizmu. Mimo, że wśród ofiar komunizmu byli Żydzi, nie nazywa się
                                Żydów ofiatrami komunizmu. Ba, o tych ofiarach w ogóle się nie mówi, ich nie
                                było, bo one by psuły obraz Żyda - źródła wszelkiego złe także w komuniźmie.

> > Ja tak nie mówię. Za to mówię, aby nie wmawiać wszystkim, kto się nam nie
                                > > podoba żydostwa.
                                >
                                > Snajper, sa watki gdzie mnie wmawiano zydostwo, sa watki, gdzie wyzywaja mnie
                                > od materacow arabskich.Ale cytowalam kiedys artykul, w ktorym jeden pan udowa
                                > dnia, ze Baczynski to Zyd. Mnie to nie przeszkadza, tak jak nie przeszkadza mi
                                > zydostwo Chagala, czy Brzechwy. Tylko chodzi o fakt, ze raz sie udowadnia to
                                > zydostwo na sile wtedy, kiedy chodzi o to by sie pochwalic, przy postaciach
                                > kontrowersyjnych to juz sie na sile zaprzecza.

Przykłady odwrotnych sytuacji podałem już wyżej. Oprócz tego jak mozna
                                udowodnić żydostwo ? Chyba jedynie przytaczając wypowiedż samego
                                zainteresowanego.

> > Kto się każe przepraszać ? Konkretnie kto i kiedy kazał przepraszać ? Bo ja
                                > > cały czas czytam - kiedy nas Żydzi przeproszą za to ? Kiedy nas Żydzi
                                > > przeproszą za tamto ?
                                >
                                > A nie domagano sie jakiegos napisu na pewnym pomniku?

Oczywiście, że się domagano. Napisu, który podawałby prawdę o zbrodni. Dziwisz
                                się ? Co to ma wspólnego z przepraszaniem ?

> Nie oskarza sie calego narodu polskiego o wspoludzial w holocauscie?

Napisałaś, że kazano przepraszać całemu narodowi. Prosiłem cię, abyś podała kto
                                i kiedy kazał przepraszać. Więc albo podaj kto i kiedy, albo przyznaj, że nikt
                                tego nie żądał, a ty znów skłamałaś.

> > A to Ci kiedys przypomne, ciesze sie, ze to napisales.

Alez proszę bardzo. Nigdy się tego nie wyprę, gdyż nie jestem zwolennikiem
                                odpowiedzialności zbiorowej. Ani odpowiedzialności zbiorowej Polaków, ani
                                odpowiedzialności zbiorowej Żydów, ani odpowiedzialności zbiorowej Niemców.

> Wszystko byloby cacy gdyby nie to, ze Gasiorowski sobie obywatelsto zmienił,
                                > juz po tym jak nakradl w Polsce. A zeby dostac obywatelstwo Izraela trzeba
                                > udowodnic, ze jest sie Zydem, az do drugiego pokolenia masz pojecie Snajper?

Nie mam. Nigdy mnie nie interesowała procedura nadawania obywatelstwa Izraela.
                                Natomiast nie widzę co jest złego w tym, co zrobił w sprawie obywatelstwa
                                Gąsiorowski. Nie za bardzo rozumiem co mu zarzucasz. Czy jakby najpierw sobie
                                załatwił obywatelstwo, a potem nakradł to by było OK ? Czy masz mu za złe, że
                                udowodnił, że jest Żydem (jeśli naprawdę to trzeba zrobić) ?

> Alez Dzierzynski byl Polakiem, a co do Gasiorowskiego, to przeczytaj wyzej.
                                > Jak chcesz to Ci podrzuce linka. Nie daja kazdemu obywatelstwa izraelskiego,
                                > trzeba udowodnic, ze sie jest Zydem.

Dzierzyński urodził się Polakiem, ale kim był pracując na rzecz komnistów to ja
                                już nie wiem. Wątpię, aby wtedy czuł się Polakiem. Gasiorowski z kolei musiał
                                udowodnić swoje żydowskie pochodzenie, aby dostać izraelskie obywatelstwo. A
                                narodowość to całkiem inna sprawa, to sprawa wewnętrznego przekonania danej
                                osoby. A linka podaj. Tak jak pisałem, nic o tej procedurze nie wiem, to się
                                czegoś nowego dowiem.

Snajper.
                              • Gość: Oozie Re: Dla odmiany teraz na poważnie. IP: *.*.*.* 25.08.03, 13:40
                                Gość portalu: Ania napisał(a):

>Nie daja kazdemu obywatelstwa izraelskiego, trzeba udowodnic , ze sie jest
                                >Zydem.

Niekoniecznie - można przejść konwersję i dostanie się obywatelstwo.
                                Ja nie wiem czy na PEWNO on jest czy nie jest z rodziny żydowskiej, gdiześ
                                czytałem że papiery, które przedstawił pochodzą z gminy w której NIKT o nim nie
                                słyszał.
                                Ale może być.
                                Nikt w końcu nie mówił że Żydzi to anioły - co niektórzy próbją na siłe wymagać.
                                To normalny naród - są porządni, są religijni, są też geje, prostytutki i
                                złodzieje.
                  • Gość: Józef Zawadzki Oto głupek snajper. IP: *.icm.edu.pl 31.08.03, 00:16
                • Gość: Józef Zawadzki No proszę, to stały poziom Gościa z dleka i odpo- IP: *.eu.org 23.08.03, 21:28
                  wiedź na pytanie I. Berlina. Widzi Pan jaki Pan jest malutki. Taki sam jak ta obraza żydowsskiej inteligencji Mały Ludzik Snajper, który jak nie skamle do admiina to dziwnym trafem gdzieś się ścierwo pałętakoło Pana i reszty funcyjnych tego bagienka. Ale , jak pisałem jesteście tak beznadziejnie głuppi, że już przygotowują się do wymiany was na lepszy model.
                  • Gość: wikul Re: No proszę, to stały poziom Gościa z dleka i o IP: *.acn.waw.pl 23.08.03, 21:46
                    Gość portalu: Józef Zawadzki napisał(a):

> wiedź na pytanie I. Berlina. Widzi Pan jaki Pan jest malutki. Taki sam jak ta
                    o
                    > braza żydowsskiej inteligencji Mały Ludzik Snajper, który jak nie skamle do
                    adm
                    > iina to dziwnym trafem gdzieś się ścierwo pałętakoło Pana i reszty funcyjnych
                    t
                    > ego bagienka. Ale , jak pisałem jesteście tak beznadziejnie głuppi, że już
                    przy
                    > gotowują się do wymiany was na lepszy model.

Tak , wymień sobie naród .
                    • Gość: z daleka Re: No proszę, to stały poziom Gościa z dleka i o IP: *.inter.net.il 23.08.03, 22:16
                      Gość portalu: wikul napisał(a):

> Gość portalu: Józef Zawadzki napisał(a):
                      >
                      > > wiedź na pytanie I. Berlina. Widzi Pan jaki Pan jest malutki. Taki sam jak
                      > ta
                      > o
                      > > braza żydowsskiej inteligencji Mały Ludzik Snajper, który jak nie skamle d
                      > o
                      > adm
                      > > iina to dziwnym trafem gdzieś się ścierwo pałętakoło Pana i reszty funcyjn
                      > ych
                      > t
                      > > ego bagienka. Ale , jak pisałem jesteście tak beznadziejnie głuppi, że już
                      >
                      > przy
                      > > gotowują się do wymiany was na lepszy model.
                      >
                      >
                      >
                      > Tak , wymień sobie naród .
                      -----------------------------
                      Nasz Pan Ble-Ble jest modelem ponadnarodowym.
                      • Gość: snajper Re: No proszę, to stały poziom Gościa z dleka i o IP: *.acn.waw.pl 23.08.03, 22:27
                        Gość portalu: z daleka napisał(a):

> > Tak , wymień sobie naród .
                        > -----------------------------
                        > Nasz Pan Ble-Ble jest modelem ponadnarodowym.

Nie ponadnarodowym, ale beznarodowym. Który naród chciałby takie coś ?

Snajper.
    • Gość: Jan Wardzinski Szanowny Panie Zawadzki, oni nie znaj* I Berlina IP: *.eu.org 24.08.03, 02:53
      Dlatego nie reaguj*. Im Berlin kojarzy sie tylko ze stolic*.
      • Gość: patolog Re: Szanowny Panie Zawadzki, oni nie znaj* I Berl IP: *.wbrmfd01.mi.comcast.net 24.08.03, 03:18
        "Wardzinski" i "Jozio" pisza pisza z tego samego IP- czyli mamy tu
        do czynienia z rozdwojeniem osobowosci. Typowy przyklad
        schizofrenii. do tego mysl natretne , lepkosc mysli, objawy
        debilizmu - czyzby tez przewlekla padaczka?
        • Gość: snajper Re: Szanowny Panie Zawadzki, oni nie znaj* I Berl IP: *.acn.waw.pl 24.08.03, 03:55
          Gość portalu: patolog napisał(a):

> "Wardzinski" i "Jozio" pisza pisza z tego samego IP- czyli mamy tu
          > do czynienia z rozdwojeniem osobowosci. Typowy przyklad
          > schizofrenii. do tego mysl natretne , lepkosc mysli, objawy
          > debilizmu - czyzby tez przewlekla padaczka?

Jan i Józio to >małżeństwo<, dlatego z jednego adresu pisują. Ale Jan to musi
          być niezła świnia, bo wszak Józio to sodomita.

Snajper.
        • Gość: JózeJózef Zawadzki Haha, patolog wie co to IP,haha. Rzeczywiście to IP: *.eu.org 24.08.03, 10:14
          piszesz przypomina coś co produkuje osoba z Parkinsonem z łapkami na klwiaturze. Wiesz gdzie masz wsadzić. Haha
          • monopol Józef - wziąłeś tabletki o 10.00? 24.08.03, 10:29
            Przypominam Ci, żebyś regularnie przyjmował leki.
        • Gość: Józef Zawadzki Ludzikiem od snajpera mniejszym patolog jest. Haha IP: *.eu.org 25.08.03, 10:24
    • Gość: Józef Zawadzki I.Berlin wstydziłby się was mocarze myśli i słowa IP: *.eu.org 24.08.03, 11:20
      • Gość: patolog Re: I.Berlin wstydziłby się was mocarze myśli i s IP: *.wbrmfd01.mi.comcast.net 24.08.03, 13:57
        Jozio nie bierze tabletek, tylko czopki doodbytnicze . NIestety to
        nie pomaga. Czesto mu sie myli i je polyka, jakoze u niego nie ma
        roznicy miedzy kloaka a twarza.
        • Gość: Józef Zawadzki Biedaku, nie umiesz nic sklecić, to właśnie wam IP: *.eu.org 24.08.03, 16:17
          mówiełm juz dawno , że jesteście żyjatkami u których gęba robi za odbnyt. Ty jesteś nawet taki wśród nich że nie masz wyodrębnionej głowy. Patolog. Haha.
    • Gość: Józef Zawadzki Matołkiem nieznającym I. Berlina ta perła jest. IP: *.eu.org 25.08.03, 02:17
    • institoris1 Re: Pytanie I. Berlina do Żydów: 25.08.03, 11:55
      Gość portalu: Józef Zawadzki napisał(a):

> " I możemy zapytać czy przyszłe pokolenia Żydó zrozumieją problemy , przed
      któr
      > ymi stawali ich przodkowie, ich zawiedzione nadzieje;czy będą wstanie
      wytłumacz
      > yć sobie powody ciasnych a zajadłych rewindykacji, które nawet w godzinie
      nasze
      > go tryumfu zgłaszają te dzieci Dor ha-Midbar ( Pokolenie pustyni), co zbyt
      dług
      > o żyły w cieniu, by nauczyć sie teraz , a także pozwolic innym , żyć w sposób
      w
      > olny w świetle pełnego dnia."
      > (Jevish Slavery and Emancipation 1952)

Wielce Szanowny a mnie mily Panie Jozefie haha,

z uwaga przesledzilem dyskusje w zalozonym przez Pana watku.
      Stwierdzam co nastepuje:
      Zachowanie zdecydowanej wiekszosci dyskutantow jest wysoce naganne. Wlasciwie
      moglbym napisac, ze wszystkich gdyby nie niejaki Pan Wardzinski, ktory jako
      jedyny wykazal sie checia podjecia merytorycznej dyskusji. Chwala mu za to.
      Na pytanie, ktore Pan postawil (zacytowal)w poscie otwierajacym ten watek,
      bedzie Pan musial niestety odpowiedziec sam (i to w imieniu adresatow tego
      pytania). Przyznam, ze oczekuje Panskiej odpowiedzi z niecierpliwoscia.

haha
      institoris1
      • Gość: Józef Zawadzki Miło ludzką mowę ułyszeć, dziękuję. Z tym jednak , IP: *.eu.org 25.08.03, 12:44
        że Pana końcowa część Pańskiego wywodu niejasna. Po pierwsze ja już odpowiedziałem we wstępie jak współcześni Żydzi, a dokłądniej izraelski rezim, odpowiadają na to pytanie. Prosze czytać dokładnie. A już szczytem absurdu jest założenie , że mam się wypowiadać w imieniu adresatów
        Adresatem są wszyscy, nie tylko Zydzi. Nie-Żydzi przeciez widza jak Żydzi na to pytanie odpowiadają i mogą podzielić się swymi uwagami, czego szanowny pan nie uczynił.
        • monopol Bo on czeka na Twoją odpowiedź najmądrzejszy 25.08.03, 13:53
          Nikt lepiej nie odpowie na zadane przez Ciebie pytanie. Daj się skusić. Haha.
          • Gość: Józef Zawadzki Najmądrzejszy AdamM jest. Na oddziale przygłupów IP: *.eu.org 25.08.03, 20:15
            gdy ty jesteś na innym i zadowalasz mosze i borsuka.Haha
    • Gość: cs137 Już tu powiedziano z czym im sie Berlin kojarzy IP: *.eu.org 26.08.03, 11:11
      • Gość: Henryk Sienkiewicz Ogniem i mieczem tych Żydowinów plenić nam trza. IP: *.acn.waw.pl 26.08.03, 17:57
    • Gość: Zdzisław Mac Z i. berlina nie zrozumieli nic.Dokonują mordu na IP: *.eu.org 26.08.03, 12:05
      Palestynie. Hańba.
    • Gość: AdamM Żydowską pazerność I. Berlin dobrze określił. IP: *.eu.org 26.08.03, 13:46
    • Gość: Józef Zawadzki Dlaczego nie ma u nas w miejscach publicznych IP: *.eu.org 26.08.03, 14:13
      defibrylatorów, tak jak to jest na zachodzie. Każdy używając defibrylatora może przywrócić krążenie osobie u której rozwija się zawał. Ile razy karetki pogotowia spóźniają się. Ile ludzkich istnień byłoby uratowanych dzięki temu prostemu urządzeniu( ok. 1 tys.dolarów am.) , które żadnej krzywdy nie zrobi.Jeśli osobie nieprzytomnej nie potrzebny jest wstrząs to defibrylator ten nie włączy się po prostu.
      • Gość: Józef Zawadzki pomyłka w umiewszczeniu postu IP: *.eu.org 26.08.03, 14:30
    • Gość: Andrzej Jurczak Gdyby I.Berlin to widzial musiałby płakać.Żydowski IP: *.eu.org 26.08.03, 16:54
      reżim nie pozwala na wolne życie Palestyńczykom.Kto ponosi za to że rozolucja ONZ w sprawie Izraela i Palestyny nigdy nie została wprowadzona w życie. Albo inaczej - wprowadzona tylko w połowie.Odpowiedzcie obecni tu myśliciele.Co jest warte to wasze bleble. Wstyd!
    • Gość: Adam Mickiewicz Litwo, ojczyzno moja zażydzona, płaczę nad Tobą. IP: *.acn.waw.pl 26.08.03, 17:58
    • Gość: Hemryk Sienkiewicz Ogniem i mieczem tych Żydowinów plenić nam trza. IP: *.acn.waw.pl 26.08.03, 17:58
    • Gość: LeonMadagaskarczyk Na Madagaskar !!! IP: *.acn.waw.pl 26.08.03, 18:00
    • Gość: Golda Meir Co wy chcecie od Żydów ? IP: *.acn.waw.pl 26.08.03, 18:00
    • Gość: H. Himmler Pan Józef ma rację. 100% racji. IP: *.acn.waw.pl 26.08.03, 18:01
    • Gość: Adolf H. Zgadzam się z tobą, drobi Hienrichu. IP: *.acn.waw.pl 26.08.03, 18:02
    • Gość: H. Himmler To zaszczyt, wodzu. Dla mnie i Pana Józefa. IP: *.acn.waw.pl 26.08.03, 18:03
    • Gość: Adolf H. Są jeszcze Aryjczycy.Tak trzymać, Panie Józefie Z IP: *.acn.waw.pl 26.08.03, 18:05
    • Gość: ORTODOKSYJNI ŻYDZI Ubolewamy nad tym ,że nasi bracia nie rozumieją IP: *.eu.org 28.08.03, 08:07
      potrzeby innych do życia w wolnym kraju.
    • Gość: Józef Zawadzki Oni wolą do wszystkich zgłaszac roszczenia, a nie IP: *.icm.edu.pl 02.09.03, 00:17
      zawracać sobie głowę I. Berlinem.
    • Gość: Kazimierz Karski Część z nich niestety zapomniała co znaczy nie IP: *.icm.edu.pl 04.09.03, 17:41
      mieć własnego państwa.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka