Dodaj do ulubionych

Dlaczego nie ma u nas w miejscach publicznych ,tak

IP: *.eu.org 26.08.03, 14:20
jak jest to na zachodzie defibrylatorów, przywracających krązenie u osób z rozwijącycm się zawałem.Każdy mógły tym urządzeniem ratować zycie osobie chorej. Ile razy kaetki się spóźniają . Dedcydujące jest ok 6 0minut. Urządzenie to nie zaszkodzi nikomu, bo jeśli osoba nieprzytomna nie potrzebuje wstrząsu, to defibrylator po prostu się włączy.
Obserwuj wątek
    • Gość: Józef Zawadzki sześć minut IP: *.eu.org 26.08.03, 14:24
      • bykk Re: do hahaWacka 26.08.03, 14:28
        Te, hahaWacek! Przeczytaj dokładnie ostatnie zdanie.
        Pierdzisz, a nie czujesz? Ze słuchem nie tak, czy też węch zawodzi?
        • jozef_zawadzki Następny klon perły. Ludzki wstydzie Haha 26.08.03, 14:33
          • Gość: Józef Zawadzki To zgrane.Perło, Głupku z Lublina głupkiem wiekszy IP: *.eu.org 26.08.03, 14:39
            niem możesz już być.Osiągnąłeś swój szczyt. Kupo hipopotamia
    • Gość: Józef Zawadzki Zabrakło "nie" , "defibrylator się nie włączy" IP: *.eu.org 26.08.03, 14:34
      • Gość: snajper Co także jest brednią, bo defibrylator się ... IP: *.acn.waw.pl 26.08.03, 17:38
        ... włączy, niezależnie od stanu zdrowia pacjenta. Jak się guzik naciska, to on
        się włcza i tyle. To jest tak, jakby powiedzieć, że jak się do człowieka
        strzeli, a on jest niwwinny, to karabin nie wystrzeli.

Snajper.
    • rycho7 Kasa to jest klucz 26.08.03, 14:44
      Gość portalu: Jóżef Zawadzki napisał(a):

> jak jest to na zachodzie defibrylatorów, przywracających krązenie u osób z
      rozw
      > ijącycm się zawałem.

Nie jestes nadzwyczaj precyzyjny w swoich informacjach na temat zachodu. Mam
      okazje stykac sie z taka sytuacja gdy jest defibrylator. Ale trudno to nazwac w
      pelni miejscem publicznym. Jest to hala sportowa uniwersytetu gdzie prowadzone
      sia zajecia rehabilitacyjne dla osob z chorobami serca. W czasie zajec obecny
      jest lekarz. Totez nie ma mowy o jakimkolwiek amatorskim ratowaniu. Ponadto
      niefachowiec moglby sie niewyplacic do konca zycia z odszkodowaniami gdyby cos
      poszlo nie tak. Lekarz jest ubezpieczony wiec mu wszystko jedno. Ponadto
      udowodnienie mu bledu w takiej sytuacji graniczy z cudem.

> Każdy mógły tym urządzeniem ratować zycie osobie chorej. Il
      > e razy kaetki się spóźniają . Dedcydujące jest ok 6 0minut.

Karetki tu gdzie mieszkam sa w stanie dojechac w 3-5 minut. Kwestia kasy jaka
      sie wyklada na sluzbe zdrowia. Kasa to jest klucz. Reszte wloz miedzy marzenia.

> Urządzenie to nie z
      > aszkodzi nikomu, bo jeśli osoba nieprzytomna nie potrzebuje wstrząsu, to
      defibr
      > ylator po prostu się włączy.

Chyba piszesz o nowiczesnych defibrylatorach osobistych. Te w "miejscu
      publicznym" moze miec kazda dostatecznie bogata osoba. Sam wiec sobie
      odpowiadasz. Nie ma defibrylatorow bo Polacy sa za biedni. Bredza i Zydach
      zamiast pracowac i zarabiac.
      • Gość: Józef Zawadzki Nie jestem z żadnym rychem7 na "ty".Nie ma żadnych IP: *.eu.org 26.08.03, 15:00
        defibrylatorów osobistych -nieprzytomny sie ratuje?. Nie ma możliwości zaszkodzenia pacjentowi. Miejsca publiczne to okreslenie zrozumiałe dla mówiących w języku polskim.Kasa znowu nie taka wielka jeśli zwazyć że jednymn takim urządzeniem można uratować tysiące ludzi.Problem w starch głupich przepisach- ratowac życie może lekarz lub przeszkolona pielęgniarka.Umierającemu człowiekowi te przepisy sa gwoździem do trumny.Zero przeszkolenia. Przykładam elektrody ( defibrylator ma dokładną instrukcję)i umierajacemu przywracam krązenie.Nie musze byc lekarzem.
        • rycho7 Re: Nie jestem z żadnym rychem7 na 'ty'. 26.08.03, 15:05
          Ja z przewrazliwionymi nie rozmawiam. Jak wiesz wszystko to po co zadajesz
          pytania na forum.

Bez odbioru
    • monopol Czy Ty wiesz, że piszesz idiotyzmy? 26.08.03, 17:43
      Chcesz defibrylatorem leczyć zawał serca? Gratuluję więc nieznajomości tematu.
      Nie pisz o czymś, o czym pojęcia nie masz kompletnie.
      • Gość: kardiolog Sznowny monopol raczy pisać idiotyzmy. Zatrzymanie IP: *.eu.org 26.08.03, 17:51
        akcji serca spowodowane zawałem wymaga defibrylacji. O tym pisze Pan Zawadzki. A monopol daje przykład ignorancji i prymitywizmu. Dziwne, bo ktoś tu mówił że jest Pan lekarzem.
        • monopol Józiu - pisz konkretnie ignorancie 26.08.03, 18:07
          Pisz, że defibrylator stosuje się przy zatrzymaniu krążenia, a nie w
          rozwijającym się zawale serca. Są różne przyczyny zatrzymania krążenia
          kretynie. Nie udawaj więc, że cokolwiek wiesz na ten temat. Podaj mi wskazania
          do defibrylacji. Napisz czym ona różni się od kardiowersji. Jak odróżnisz
          migotanie komór od asystolii? Kumasz w ogóle o co mi chodzi? Czy Ty wiesz
          przynajmniej jak prawidłowo przeprowadzić resuscytację bezprzyrządową, bo to
          akurat mógłbyś robić?

Skąd taki idiota jak Ty się bierze?
          • Gość: kardilog Przepraszam , ale muszę to powiedzieć : monopol je IP: *.eu.org 26.08.03, 18:26
            st matołkiem , konowałem który ma swój duży cmentarz pacjentów którym nie pomógł. Słuchaj więc, nie powiem kolego po lekarzem nie jesteś , nawet jeśli masz dyplom. Biedny człowieku , przy migotaniu komór układ bodzcowo-przewodzący serca pracuje, defibrylator się nie właczy. Nie trzeba tego biedaku odróżniać od zatrzymania akcji serca przez osobę, zwykłego przechodnia, który mógłby pomóc gdyby w pobliżu był defibrylator.Ale monopol widze potrafo leczyć chyba tylko Pavulonem. Okropność, przestań matołku wypowiadac się na tematy medyczne. Potrafisz przepisywac recepty, te same od lat i nic więcej zakuta, pusta, śmieszna pało.
            • monopol To potwierdza Twoją nieznajomość tematu 26.08.03, 18:38
              Widzisz Józiu - to jest tak, że migotanie komór akurat jest głównym wskazaniem
              do defibrylacji.

Sam się wkopałeś biedaku. Spodziewałem się tego.

Haha!
              • Gość: dr Jan Szybalski Panie monopol, co Pan ludzi wprrowadza w błąd. IP: *.eu.org 26.08.03, 18:50
                Defibrylatory sa konieczne w miejscach publicznych, dobrze , że Pan Zawadzki poruszył ten temat. Zatrzymanie akcji serca spowodowane ropzwijającym się zawałem mięśnia sercowego wymaga defibrylacji i przeprowadzić może ją każdy.Nie grozi to żadnymi szkodliwymi następstwami dla pacjenta. O co Panu chodzi? Kto Panu dał dyplom?Wygląda mi że pracuje Pan jako sanitariusz i tyle i nosi się za medyka. szczyt!!! Jeśli Pan sobie życzy to sprawdzimy Pana kwalifikacje.
                • pulbek Do p. dr. Szybalskieg 26.08.03, 18:58
                  • pulbek Re: Do p. dr. Szybalskiego raz jeszcze 26.08.03, 19:01
                    Panie dr. Szybalski,

Z przykroscia musze stwierdzic, ze ma racje Monopol, twierdzac ze migotanie
                    przedsionkow jest wskazaniem do defibrylacji. Mowie to ja, prof. Helmut
                    Defibrylator, ktory wymyslilem defibrylator (nazwa tego urzadzenia pochodzi od
                    mojego nazwiska ostatecznie). Ja mam najwieksze kwalifikacje, wieksze od Pana,
                    drze Szybalski.

Z powazaniem,

prof. H. Defibrylator.
                    • monopol Profesorze Defibrylatorze:) 26.08.03, 19:10
                      Chodziło Panu o migotanie komór oczywiście, nie przedsionkówsmile)

Dziękuję za wsparcie!
                      • pulbek Re: Profesorze Defibrylatorze:) 26.08.03, 19:12
                        monopol napisał:

> Chodziło Panu o migotanie komór oczywiście, nie przedsionkówsmile)

Moje kwalifikacje w tej sprawie sa tak kolosalne, ze nie zwracam uwagi na takie
                        drobiazgi.

Prof. H. Defibrylator.
          • Gość: snajper Re: Józiu - pisz konkretnie ignorancie IP: *.acn.waw.pl 26.08.03, 18:43
            monopol napisał:

> Pisz, że defibrylator stosuje się przy zatrzymaniu krążenia, a nie w
            > rozwijającym się zawale serca. Są różne przyczyny zatrzymania krążenia
            > kretynie. Nie udawaj więc, że cokolwiek wiesz na ten temat. Podaj mi wskazania
            > do defibrylacji. Napisz czym ona różni się od kardiowersji. Jak odróżnisz
            > migotanie komór od asystolii? Kumasz w ogóle o co mi chodzi? Czy Ty wiesz
            > przynajmniej jak prawidłowo przeprowadzić resuscytację bezprzyrządową, bo to
            > akurat mógłbyś robić?

Niepotrzebie komplikujesz proste rzeczy. Wszak Pan Józef już ci odpowiedział na
            Twoje wątpliwości: >jeśli osoba nieprzytomna nie potrzebuje wstrząsu, to
            defibrylator po prostu się [nie] włączy<.

> Skąd taki idiota jak Ty się bierze?

Z Jarosławia, Monopolu, z Jarosławia.

Pozdrawiam smile)

Snajper.
    • Gość: snajper Dlaczego nie ma u nas w miejscach publicznych... IP: *.acn.waw.pl 26.08.03, 17:43
      ...stołów operacyjnych z kompletami narzędzi ? Ma ktoś atak wyrostka, to
      przechodnie go rzucają na stół i co trzeba wycinają. Pacjent ma natychmiastową
      pomoc medyczną bez czekania w jakichś bezsensownych kolejkach, a i służba
      zdrowia odciążona. No i dlaczego tego nie ma ? Bo Żydzi nie pozwalają ! Bo
      Żydzi starają się osłabić nasz naród, ostatnią przeszkodę na drodze do
      panowania nad światem ! Nie chcą, aby opieka medyczna była powszechnie dostępna.

Snajper.
    • Gość: Ludwik Macewicz Mamy przykład jak ci idioci ze stajni rozmawiają IP: *.eu.org 26.08.03, 19:11
      Potrzeba więcej. Bagno i taplające się w nim świnie. Tfu.Pan Zaawdzki poruszył bardzo istotny temat, a to bydło co próbuje zrobic?
    • cs137 Ja Was wszystkich pogodzę! 26.08.03, 19:18
      Rozwiązać problem w ten sposób trzeba, żeby zarządzeniem władzy (waadzy)
      zwierzchniej wyposażyć w defibrylatory wszystkie agencje towarzyskie w kraju.
      Jak wiadomo, agencje towarzyskie to są de facto (de fuck to?) DOMY PUBLICZNE.
      Interes jest wielce dochodowy, kasy maja jak lodu, więc na defibrylatory ich
      stać bez trudu. No i wtedy będziemy mieli moc defibrylatorów w miejscach
      publicznych! Hasło akcji: "Nam niepotrzebny deflorator, za to jest
      defibrylator!"
      • rycho7 a co z malymi zydowskimi dziewczynkami 27.08.03, 08:47
        cs137 napisała:

> Hasło akcji: "Nam niepotrzebny deflorator, za to jest defibrylator!"

Zapomniales Cs137 o tym co jest dla takich jak Ty najwazniejsze na swiecie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka