Gość: Galba OFICJALNE WYNIKI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 213.17.161.* 09.01.02, 07:40 Uwaga! Uwaga! Proszę o ciszę! Ogłaszam oficjalne wyniki Plebiscytu na Człowieka Roku 2001 by Forum! Zwycięzcą w kategorii Kraj zostaje: ADAM MAŁYSZ (12 głosów)...... przed L.Millerem i A.Kwaśnieskim (po 3) Zwycięzcą w kategorii Świat zostaje: PREZYDENT USA G.W.BUSH (6)..... przed R.Giulianim (4) Zwycięzcą w kategorii Forum zostaje: PAN HIACYNT (6)...... przed Panią Tete i Panem Tyu (po 4) W imieniu Rady Plebiscytu gratuluję i zapraszam do kasy po odbiór nagród. Galba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: # Re: OFICJALNE WYNIKI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.wroclaw.tpnet.pl 09.01.02, 08:26 Gość portalu: Galba napisał(a): > > Ogłaszam oficjalne wyniki Plebiscytu na Człowieka Roku 2001 by Forum! > > Zwycięzcą w kategorii Kraj zostaje: > ADAM MAŁYSZ (12 głosów)...... przed L.Millerem i A.Kwaśnieskim (po 3) > > Zwycięzcą w kategorii Świat zostaje: > PREZYDENT USA G.W.BUSH (6)..... przed R.Giulianim (4) > > Zwycięzcą w kategorii Forum zostaje: > PAN HIACYNT (6)...... przed Panią Tete i Panem Tyu (po 4) > > W imieniu Rady Plebiscytu gratuluję i zapraszam do kasy po odbiór nagród. > > Galba Niestety nie zauwazylem tego watku na czas. Czy aby policzono uczciwie glosy na Luke. Brakuje mi go na podium. Moze moj na czas by pomogl. Serce by mnie cieszylo widzac ich obu, tak roznych, na podium. Ale coz do mlodych swiat nalezy. To i Kwasniewski i Miller - znalazly amatora. A najwiecej amatorow ma sukces Polaka, nie do skonsumowania w polityce, ku mej rozpaczy. Widac z plebiscytu, ze lepiej rozumiemy swiat niz wlasny kraj. Choc nie czuje, by to bylo bardzo odkrywcze. Carmine caluje we wszystkie paluszki, za pamiec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Galba Inf. dla # -a IP: 213.17.161.* 09.01.02, 08:29 Gość portalu: # napisał(a): > Niestety nie zauwazylem tego watku na czas. > Czy aby policzono uczciwie glosy na Luke. > Brakuje mi go na podium. Moze moj na czas by pomogl. --- Owszem, Twój głos na Lukę by mu pomógł – miałby ich wtedy 4 i zająłby ex-equo 2 miejsce. Galba Odpowiedz Link Zgłoś
non To gdzie ta kasa? Oraz deklaracja woli 09.01.02, 09:45 Gość portalu: Galba napisał(a): > Uwaga! Uwaga! Proszę o ciszę! > > Ogłaszam oficjalne wyniki Plebiscytu na Człowieka Roku 2001 by Forum! > > Zwycięzcą w kategorii Kraj zostaje: > ADAM MAŁYSZ (12 głosów)...... przed L.Millerem i A.Kwaśnieskim (po 3) > > Zwycięzcą w kategorii Świat zostaje: > PREZYDENT USA G.W.BUSH (6)..... przed R.Giulianim (4) > > Zwycięzcą w kategorii Forum zostaje: > PAN HIACYNT (6)...... przed Panią Tete i Panem Tyu (po 4) > > W imieniu Rady Plebiscytu gratuluję i zapraszam do kasy po odbiór nagród. > > Galba No, no... A to dopiero... I jeszcze gdy uwzględnię, że Tete przemiła na swoją własną zgubę mnie tutaj zgłosiła... W związku z czym: 1. gratuluję Wszystkim Zwycięzcom, Bushowi też - niezależnie od jakże twórczej i inspirującej dyskusji na jego temat z Jego Wysoką Arbitralnością Galbą, któremu oczywiście niewątpliwie rację we wszystkim przyznaję, 2. Jego Wysoką Arbitralność Galbę pragnę poinformować, że niniejszym deklaruję wolę podziału mojej nagrody z Luką, co uzasadniam następująco: a. Nie byłoby tyu bez Luki, zwłaszcza w pierwszej połowie okresu podlegającego ocenie, co zapewne miał na uwadze Adams typując naszą dwójkę ex-aequo. b. Stwierdzam, w tym ostatnio, występowanie u Luki woli pokojowego rozstrzygania różnic zdań, a także istnienie istotnych punktów wspólnych między nami, których wcześniej nie znałem, choć z kontekstu łacno wynikać mogły. c. Moja ogólna opinia o Nim (na piśmie, rzecz jasna) jest do wglądu w archiwach Forum, a jest ona od dawna wysoka. d. Pragnę usatysfakcjonować P. Hasza, dzięki czemu odnotowałbym już 2 (DWA!) tematy, gdzie nasze zdania są zbieżne. Pierwszy, to wyspy greckie. ) e. Podtrzymuję moją opinię o Miriam, jako o Osobowości Roku, w związku z czym dzielenie się z Nią nagrodą drugą, czyli pocieszenia, uważam za niestosowne. I to by było na tyle, w związku z czym dziękuję za tak wysoką ocenę, nagrodę, uwagę i całokształt. tyu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luka Re: tyu - cóż za zgodny refleks! (no text) IP: 217.67.196.* 09.01.02, 09:48 Odpowiedz Link Zgłoś
tyu A jednak... 09.01.02, 09:57 Tak przy okazji i zupełnie nie na temat. Niedawno była na Forum wymiana zdań nt. dziwnych zachowań portalu Forum, a może i nie tylko jego. U mnie też było to widoczne od dość dawna. Np. wchodziłem na Forum - patrzę - dziwne - JUŻ jestem zalogowany, a moja skrzynka pocztowa - otwarta... No to próbowałem poradzić sobie w ten sposób, że stworzyłem drugi "ślepy" nick "non", który miał nie dopuszczać do w/w zdarzeń. JEGO skrzynka może być otwarta - jest pusta. Dziś wchodzę ("non" zalogowane), czytam - reaguję... Ale to byłem ja, tekst zalogowany "non", a podpisany "tyu" autoryzuję. tyu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luka Re: deklaracja woli IP: 217.67.196.* 09.01.02, 10:02 tyu napisał(a): > 2. Jego Wysoką Arbitralność Galbę pragnę poinformować, że niniejszym deklaruję > wolę podziału mojej nagrody z Luką Doceniam Twój szlachetny i miły gest, ale jako wyznawca indywidualizmu nie mogę się zgodzić na takie rozwiązanie. Uzasadnienie: a) Twoja pozycja na Forum jest znana od dawna i ze mną czy bez na wyróżnienie zasługiwałeś tak czy inaczej; b) Zapracowałeś sobie na nią w wielu wątkach, do których moja skrajnie prawicowa i reakcyjna osoba nie zaglądała, a zatem tyu może istnieć bez luki; c) Panie, które zaszczycają swoją obecnością Forum, są jednomyślne przy ocenie Twojej kandydatury. d) Nasze prywatne wspólne płaszczyzny nie mogą być traktowane jako argument - ponieważ są ogółowi nieznane. Reasumując: Drogi Galbo! Zwracam się z prośbą o odrzucenie wniosku tyu jako nieuzasadnionego. Nagrody powinny podkreślać indywidualne cechy laureatów, bez rozmywania ich na drobne. luka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Galba Urząd Skarbowy IP: 213.17.161.* 09.01.02, 10:06 Gość portalu: luka napisał(a): > Reasumując: > Drogi Galbo! Zwracam się z prośbą o odrzucenie wniosku tyu jako nieuzasadnioneg > o. > Nagrody powinny podkreślać indywidualne cechy laureatów, bez rozmywania ich na > drobne. > > luka --- Odnoszę wrażenie, że tak naprawdę nie powodują Tobą: skromność i indywidualizm. Chodzi zapewne o niechęć do kontaktów z Urzędem Skarbowym (podatek dochodowy). Galba PS. Wniosek Tyu oddalony jako bezzasadny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luka Re: Urząd Skarbowy IP: 217.67.196.* 09.01.02, 10:09 Gość portalu: Galba napisał(a): > Odnoszę wrażenie, że tak naprawdę nie powodują Tobą: skromność i indywidualizm. > Chodzi zapewne o niechęć do kontaktów z Urzędem Skarbowym (podatek dochodowy). Masz rację. Dostaję ostatnio masę telefonów i listów z pogróżkami. Niestety, policja nie może mi pomóc, ponieważ nadawcą jest właśnie Urząd Skarbowy. Odpowiedz Link Zgłoś
tyu Re: deklaracja woli. Do Galby i Luki 09.01.02, 10:16 Gość portalu: luka napisał(a): > tyu napisał(a): > > > 2. Jego Wysoką Arbitralność Galbę pragnę poinformować,że niniejszym deklaruję > > wolę podziału mojej nagrody z Luką > > Doceniam Twój szlachetny i miły gest, ale jako wyznawca indywidualizmu nie mogę > się zgodzić na takie rozwiązanie. Uzasadnienie: > a) Twoja pozycja na Forum jest znana od dawna i ze mną czy bez na wyróżnienie > zasługiwałeś tak czy inaczej; > b) Zapracowałeś sobie na nią w wielu wątkach,do których moja skrajnie prawicowa > i reakcyjna osoba nie zaglądała, a zatem tyu może istnieć bez luki; > c) Panie, które zaszczycają swoją obecnością Forum, są jednomyślne przy ocenie > Twojej kandydatury. > d) Nasze prywatne wspólne płaszczyzny nie mogą być traktowane jako argument - > ponieważ są ogółowi nieznane. > > Reasumując: > Drogi Galbo!Zwracam się z prośbą o odrzucenie wniosku tyu jako nieuzasadnionego. > Nagrody powinny podkreślać indywidualne cechy laureatów, bez rozmywania ich na > drobne. > > luka Drogi Galbo i Luko! Na wstępie z żalem przyznaję, że niestety nie mogę zaoponować, ponieważ wpadłbym we własne sidła: przecież w tym samym wątku wykazywałem Adamsowi, że nie należy uszczęśliwiać ludzi na siłę. A Luka też człowiek... Ograniczę się więc tylko do stwierdzenia, że nie zgadzam się z opinią Luki - co od dawna nie jest żadną rewelacją (rewelacją wciąż są - ale są! - przypadki odwrotne). Uznaję za trafny tylko argument c) i wyłącznie w jednym jego aspekcie: że Panie zaszczycają swą obecnością... No i nadal nie wiem, co robić... Na razie więc tylko pozdrawiam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luka Re: deklaracja woli. Do tyu IP: 217.67.196.* 09.01.02, 10:32 tyu napisał(a): > No i nadal nie wiem, co robić... Galba problem ów rozwiązał, odrzucając Twój wniosek. A teraz: szable w dłoń! Nie mogę się doczekać odpowiedzi na wiadome tematy... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
tyu Re: deklaracja woli. Do Luki 09.01.02, 11:22 Gość portalu: luka napisał(a): > tyu napisał(a): > > > No i nadal nie wiem, co robić... > > Galba problem ów rozwiązał, odrzucając Twój wniosek. > A teraz: szable w dłoń! Nie mogę się doczekać odpowiedzi na wiadome tematy... > > Pozdrawiam JEDEN wiadomy temat wykazuje już "światło w tunelu" i może jeszcze dziś wykaże do końca. O drugim właśnie skończyłem pisać w wątku "Do popierających aborcję..." Z tą zresztą samą gafą techniczną, co tu. Swoją drogą - wydawało mi się, że kiedyś powiedzieliśmy sobie na ten temat PRAWIE wszystko... Pozdrawiam też. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luka Re: OFICJALNE WYNIKI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 217.67.196.* 09.01.02, 09:45 Gość portalu: Galba napisał(a): > Ogłaszam oficjalne wyniki Plebiscytu na Człowieka Roku 2001 by Forum! > > Zwycięzcą w kategorii Kraj zostaje: > ADAM MAŁYSZ (12 głosów)...... przed L.Millerem i A.Kwaśnieskim (po 3) > > Zwycięzcą w kategorii Świat zostaje: > PREZYDENT USA G.W.BUSH (6)..... przed R.Giulianim (4) > > Zwycięzcą w kategorii Forum zostaje: > PAN HIACYNT (6)...... przed Panią Tete i Panem Tyu (po 4) Serdeczne gratulacje dla laureatów! Cieszę się z sukcesu Hiacynta (mój typ wygrał) oraz tyu (On już wie dlaczego). PS. # - dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: # Re: OFICJALNE WYNIKI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.wroclaw.tpnet.pl 09.01.02, 10:33 Gość portalu: luka napisał(a): > Cieszę się z sukcesu Hiacynta (mój typ wygrał) oraz tyu (On już wie dlaczego). > > PS. # - dzięki. Mnie wystarcza, do czego niezwykle dla mnie, zwyklem byl zwyczajnie niezwyczajnie przywyknac - wywalczone takoz zwyklym trybem a szczegolnie, liczac niezwykłe(przy mym skromnym udziale) - honorowe miejsce dla rycerzy zwyczajnej sprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jerry Re: OFICJALNE WYNIKI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 09.01.02, 11:30 > Gość portalu: Galba napisał(a): > > > Ogłaszam oficjalne wyniki Plebiscytu na Człowieka Roku 2001 by Forum! > > > > Zwycięzcą w kategorii Kraj zostaje: > > ADAM MAŁYSZ (12 głosów)...... przed L.Millerem i A.Kwaśnieskim (po 3) > > > > Zwycięzcą w kategorii Świat zostaje: > > PREZYDENT USA G.W.BUSH (6)..... przed R.Giulianim (4) > > > > Zwycięzcą w kategorii Forum zostaje: > > PAN HIACYNT (6)...... przed Panią Tete i Panem Tyu (po 4) Serdeczne gratulacje !!!! Tak trzymaj Hiacyncie Ciemnogrodzki Wielki Tete, Królowo Jaśminowa Tyu , to w takim razie tradycyjnie **** !!!! ) P.S. jak to zwykle bywa w takich razach miejsca na podium za mało by wszystkich uhonorować ale cieszy, że choć intelekt, takt, rozwaga są towarem coraz bardziej deficytowym to w tych zawodach zdecydowanie górę wzięły. Pozdrawiam, jerry Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: snajper Podziękowania dla Galby za pomysł wątku !!!! IP: *.waw.cdp.pl 09.01.02, 14:22 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Carmina Swiat poradzis obie sam.... IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 09.01.02, 15:03 ...a ja spiesze pogratulowac Hiacyntowi i mojej kochanej tete - ja to mam szczescie dokonywac trafnych wyborow, siempre, o'pla! No sami chyba widzicie, prawda? Gratulacje najserdeczniejsze, pelne slonca skradzionego dziurze w chmurach nad moim zimowym miastem. Zabawa zabawa, ale to bardzo mily pomysl byl, monsieur Galba. )) Dzx. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Galba Re: Swiat poradzis obie sam.... IP: 213.17.161.* 09.01.02, 15:23 Gość portalu: Carmina napisał(a): > Zabawa zabawa, ale to bardzo mily pomysl byl, monsieur Galba. )) Dzx. --- Do usług Madame Galba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tete Do forumowych uczestników i fianalistów ! IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 09.01.02, 15:13 Bardzo Wam dziękuję ża wyróżnienie - ale pewna jestem, że wynik stanowczo byłby inny - gdyby zaangażowała się w konkurs większa grupa GŁOSUJĄCYCH forumowych dyskutantów !!! Zarówno Hiacynt jak i Tyu - na laury zasługują na pewno. A ja ? hmmm ... myślę, że nie bardzo. I nie jest to żadne krygowanie się, drodzy Przyjaciele i Przechodnie. Jestem tu - na Forum - ponieważ WY tu jesteście. To Wam należą się laury i dyplomy oraz gratulacje !!! Pomimo wielu prób ciężkich, kryzysów, ataków, manipulacji - JESTEŚCIE. Dziękuję (oprócz laureatów) Wam : Galbo, Carmino, Abe, Borsuku, Scanie, Tumisiu, Mag, Kratesie, Stoiku, Snajperze, Witku, Viście, Vtecu, Luko, #-u, Siedem, Lisku, Miriam, Nostromo, Perło, Maxie, Orange, Jolko, Sceptyku, Piotrq, Małgosiu (jako L-H koląca jesteś czasem bardziej niż mogę wytrzymać !), Tereku ... i pewnie pominęłam wiele osób - wybaczcie ! To Wy tworzycie klimaty forum - chwilami jest wspaniale, czasem nie do zniesienia ... ale chce się wracać - z radością czy złością. Wianek laurowy - oddaję Carminie )))))))))) pozdrawiam, )tete Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: # Re: Do forumowych uczestników i fianalistów ! IP: *.wroclaw.tpnet.pl 09.01.02, 15:20 Czy Ty opuszcajac skromnie oczeta, nie chcesz cos podniesc ? Nie mysle o kiecce ani fizjologii - raz mysl a raz w 100 koni - bom nie Sztaudynger ani tez Lec. Lec mial odwrotnie CEL a Ty ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tete do # IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 09.01.02, 16:44 Gość portalu: # napisał(a): > > > Czy Ty opuszcajac skromnie oczeta, > nie chcesz cos podniesc ? > > Nie mysle o kiecce ani fizjologii - > raz mysl a raz w 100 koni - > bom nie Sztaudynger ani tez Lec. > > Lec mial odwrotnie CEL a Ty ? Przyznam, że nie rozumiem... Może mam już dość wrażeń na dzisiaj ? zapewniam, że skromnie oczu nie spuszczam - wręcz przeciwnie : patrzę prosto w roześmiane oczy Carminy - bo to Carmina jest dobrym duchem forum ! I nie mogę się doczekać jej "kawałka błękitu" ... pozdrawiam serdecznie, tete Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tumisia Re: Do forumowych uczestników i fianalistów ! IP: 10.129.131.* 09.01.02, 15:35 Gratulacje dla wygranych!Pozdrawiam. Tumisia P.S.Carmino, czekam na nowy kwietny wątek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Carmina Do przyjaciół IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 09.01.02, 19:23 Gość portalu: Tumisia napisał(a): > Gratulacje dla wygranych!Pozdrawiam. > Tumisia > > P.S.Carmino, czekam na nowy kwietny wątek. Tete, nie znosze nakryc głowy, Tobie przecudnie Tumisiu, troche niekwietny, ale jest. Pozdro @ll . C Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karp Re: - Człowiek Roku 2001 by Forum - IP: 159.107.90.* 09.01.02, 22:10 Gość portalu: Galba napisał(a): > Ostatni dzień roku to dobry moment na podsumowania wszelkiej maści. Rozmaite > gazety ogłaszają kto ich zdaniem zasłużył na miano człowieka roku. Mnie ciekawi > > kto Waszym zdaniem powinien sięgnąć po laur „Człowieka Roku 2001 by Forum > ”. > > Moim zdaniem tytuł ten należy się: > > KRAJ – Adam Małysz (wyprzedzając A.Leppera, L.Kaczyńskiego, L.Millera i > J.Engela) > ŚWIAT – niestety Osama ibn Laden (za nim: G.Bush, W.Putin i R.Giuliani) > FORUM – ex equo Hiacynt & Luka > > A jakie są Wasze typy? > > Galba Forum. Ja osobiście wyróżnił bym dwie ciekawe ( postmodernistyczne ? ) pary tj. Violę i Czesława oraz Kunce z Dobromirem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Balzer Re: - Człowiek Roku 2001 by Forum - IP: 213.76.59.* 09.01.02, 22:13 Gratulacje dla wszystkich laureatow, do nastepnego konkursu w przyszłym roku Odpowiedz Link Zgłoś