Dodaj do ulubionych

ach ci ukraincy

07.04.08, 17:28
co oni sobie wyobrażają?

www.puoep.org/show_news_ua.php?id=888&showdate=333839&lang=ru
Obserwuj wątek
    • 3promile Re: ach ci ukraincy 07.04.08, 17:32
      "Według Arada, o ile celem Holokaustu była zagłada całego narodu, Wielki Głód na
      Ukrainie był skierowany przeciwko „bogatym chłopom”. – Mamy więc zupełnie inne
      motywy. Tu rasistowski obłęd, a tu walka klas – przekonuje historyk"

Paradne big_grin
      • webaholic mogliby sie żydzi zdecydować wreszcie 07.04.08, 17:59
        czy byli biednymi analfabetami czy tez drogę ich znaczyła wypadajace z kazdej
        cześci ciala diamenty (jak to sie głosi o Treblince). Bo jesli to drugie, to co
        Arad na to?

3promile napisał:

> "Według Arada, o ile celem Holokaustu była zagłada całego narodu, Wielki Głód n
        > a
        > Ukrainie był skierowany przeciwko „bogatym chłopom”. – Mamy w
        > ięc zupełnie inne
        > motywy. Tu rasistowski obłęd, a tu walka klas – przekonuje historyk"
        >
        > Paradne big_grin
    • aaki Re: ach ci ukraincy 07.04.08, 17:54
      no prosze tylko 2 lata a ofiar więcej niz w holocausciewww.wprost.pl/ar/?O=103838
    • pushbush ludobojstwo? alez oczywiscie 07.04.08, 18:01
      W czasie powstan chmielnickiego na ukrainie zgwalcono wszystkie
      zydowki a wiekszosc zydow wbito na pal.
      Niektorzy upatruja zaglodzenie 10 mln ukraincow za odwet zydow po
      300 latach. Zydzi przeciez w 1930 roku niepodzielnie rzadzili
      Sowietami. Jako ironie historii nalezy uznac fakt , ze prawie
      polowa zydow ma ukrainska krew w zylach.
      • webaholic Re: ludobojstwo? alez oczywiscie 07.04.08, 18:04
        pushbush napisał:

> W czasie powstan chmielnickiego na ukrainie zgwalcono wszystkie
        > zydowki

jesu, ilu zydów narobili
      • 3promile Re: ludobojstwo? alez oczywiscie 07.04.08, 18:06
        Ty jesteś jak ten Jasio z ostatniej ławki, któremu wszystko się z d...
        kojarzyło. Szczerze współczuję.
        • i-love-2-bike Re: ludobojstwo? alez oczywiscie 07.04.08, 18:12
          3promile napisał:

> Ty jesteś jak ten Jasio z ostatniej ławki, któremu wszystko się z d...
          > kojarzyło. Szczerze współczuję.

o shit a tu nastepna nowalia z promilami. ale was dzisiaj wysypalo,czym sie
          podnawoziliscie,ze tak dorodnie sie dzis prezentujecie?
          • 3promile Re: ludobojstwo? alez oczywiscie 07.04.08, 18:22
            Znudziło mi sie na forum kraj - tutaj odsetek freaków jest może podobny, ale za
            to dużo bardziej kwiecisty. Wiosna, panie sierżancie!
            • webaholic Re: ludobojstwo? alez oczywiscie 07.04.08, 18:24
              3promile napisał:

> Znudziło mi sie na forum kraj - tutaj odsetek freaków jest może podobny, ale za
              > to dużo bardziej kwiecisty. Wiosna, panie sierżancie!

mam podobniesmile przeszedłem to z kraju bo mnie nudził
            • i-love-2-bike Re: ludobojstwo? alez oczywiscie 07.04.08, 18:34
              3promile napisał:

> Znudziło mi sie na forum kraj - tutaj odsetek freaków jest może podobny, ale za
              > to dużo bardziej kwiecisty. Wiosna, panie sierżancie!

no,ale czy ty wogole odrozniasz kolory bedac 'legally drunk'? a co do freaks to
              uwazaj co mowisz bo latwo walnac w szybe patrzac w lustro.
              • 3promile Re: ludobojstwo? alez oczywiscie 07.04.08, 18:40
                i-love-2-bike napisała:
                a co do freaks to
                > uwazaj co mowisz bo latwo walnac w szybe patrzac w lustro.

A czy ja się gdziekolwiek zadeklarowałem jako niefrik?
                • i-love-2-bike Re: ludobojstwo? alez oczywiscie 07.04.08, 18:42
                  3promile napisał:

>
                  >
                  > A czy ja się gdziekolwiek zadeklarowałem jako niefrik?

alkohol wyzwala u ciebie agresje..bo ja nic nie mowie o niczyjej deklaracji. tu
                  wolnosc iscie agorowa i kazdemu wolno byc tym,kim chce byc i na ile mu
                  admilicja pozwoli.
                  • 3promile Re: ludobojstwo? alez oczywiscie 07.04.08, 18:46
                    Admilicja?
                    Śliczne. Pani pozwoli, że włączę to cudeńko do swojego repertuaru.

A co do alkoholu - hmmm... mnie sie jakoś nie kojarzy, że waćpanna klikasz tutaj
                    z wysokości siodełka. Po cholerę takie literalne doszukiwanie się czegotobądź?
                    • i-love-2-bike Re: ludobojstwo? alez oczywiscie 07.04.08, 18:52
                      3promile napisał:

> Admilicja?
                      > Śliczne. Pani pozwoli, że włączę to cudeńko do swojego repertuaru.
                      >
                      > A co do alkoholu - hmmm... mnie sie jakoś nie kojarzy, że waćpanna klikasz tuta
                      > j
                      > z wysokości siodełka. Po cholerę takie literalne doszukiwanie się czegotobądź?

alez pozwole a co do mego siodelka,to zawsze jest ,bedzie i bylo moje
                      moscipanku,niezaleznie od wascinych promili i miotelek.widze,ze wasc
                      intereseujesz sie fotografia,to moze jak glowa sie wyszumi mozemy sobie
                      pomieniac co nieco.
                      • 3promile Re: ludobojstwo? alez oczywiscie 07.04.08, 18:56
                        Najbardziej interesuje mnie handel bronią, narkotykami i żywym towarem, ale cóż;
                        nie samym koksem człowiek żyje.
                        Bardzo chętnie.
                        Najchętniej b/w - strasznie tęsknię za poczciwym Fotopan HL.
                        • i-love-2-bike Re: ludobojstwo? alez oczywiscie 07.04.08, 18:59
                          3promile napisał:

> Najbardziej interesuje mnie handel bronią, narkotykami i żywym towarem, ale cóż
                          > ;
                          > nie samym koksem człowiek żyje.
                          > Bardzo chętnie.
                          > Najchętniej b/w - strasznie tęsknię za poczciwym Fotopan HL.

hm..narkotyki,bron i prawie zywy towar to jedynie w NYC polecam a co fakt to
                          fakt ,ze BW fotki sa najbardziej duchowo stymulujace,ale my teraz tylko w
                          digital kolorze robimy. takie zakichane czasy nastaly. nawet moj
                          przyjaciel,zapalony fotografik, zarzucil bw a szkoda.
                          • 3promile Re: ludobojstwo? alez oczywiscie 07.04.08, 19:04
                            Mnie kolor po prostu zniechęca. Najlepsze chwile mojego młodzieniaszkowatego
                            życia spędzałem z nieodłącznym FEDem i właśnie Haelką. Ale co tam, latka lecą.
                            Nolens volens przymierzam sie do jakiejś w miarę niechamskiej cyfrówki i już. Z
                            kaset magnetofonowych tez musiałem swego czasu zrezygnować, więc mam
                            doświadczenie w opłakiwaniu techniki analogowej wink
                            • i-love-2-bike Re: ludobojstwo? alez oczywiscie 07.04.08, 19:13
                              3promile napisał:

> Mnie kolor po prostu zniechęca. Najlepsze chwile mojego młodzieniaszkowatego
                              > życia spędzałem z nieodłącznym FEDem i właśnie Haelką. Ale co tam, latka lecą.
                              > Nolens volens przymierzam sie do jakiejś w miarę niechamskiej cyfrówki i już. Z
                              > kaset magnetofonowych tez musiałem swego czasu zrezygnować, więc mam
                              > doświadczenie w opłakiwaniu techniki analogowej wink

mielismy kiedys nicona,nie pamietam specyfikacji,ale byl wspanialy,teraz
                              przeszlam na canona i jestem bardzo zadowolona. zalezy jak bardzo profesjonalny
                              sprzet chcesz miec,ale ten jest dobry na co dzien i robi swietne zdjecia,jak
                              przeczytasz do konca instrukcje.

www.dphotojournal.com/canon-powershot-sd850ixus-950/
                              i157.photobucket.com/albums/t53/sloneczko1/zblizenielodu4.jpg
                              • 3promile Re: ludobojstwo? alez oczywiscie 07.04.08, 19:19
                                E tam, jestem amatorem, i do tego tak kurna nieśmiałym, ze swoich fot w życiu nie wrzucę do sieci.
                                Myślałem o tym
                                • i-love-2-bike Re: ludobojstwo? alez oczywiscie 07.04.08, 19:36
                                  3promile napisał:

> E tam, jestem amatorem, i do tego tak kurna nieśmiałym, ze swoich fot w życiu n
                                  > ie wrzucę do sieci.
                                  > Myślałem o tym
                                  >

to dobry aparat,problem mam zawsze z wielkoscia,bo nie zawsze masz ochote na
                                  taszczenie duzego sprzetu,z ktorym niewygodnie chodzic a chcesz robic zdjecia w
                                  rozych miejscach. dlatego wybralam wersje mala. dlaczego nie wkleisz nic w koncu
                                  czego sie obawiasz. robi sie to co chce sie robic a nawet jak komus sie nie
                                  powdoba to jego problem,nie twojsmile

i157.photobucket.com/albums/t53/sloneczko1/zblizenielodu1.jpg
                                  • 3promile Re: ludobojstwo? alez oczywiscie 07.04.08, 19:41
                                    Nie, bo nie. Podgladacz jestem i podziwiacz cudzego kadrowania. I nie tylko
                                    kadrowania. Swoje fascynacje blogiwiwzuję, a nie swoje wypociny. Tak i pozostanie.
                                    • i-love-2-bike Re: ludobojstwo? alez oczywiscie 07.04.08, 19:45
                                      3promile napisał:

> Nie, bo nie. Podgladacz jestem i podziwiacz cudzego kadrowania. I nie tylko
                                      > kadrowania. Swoje fascynacje blogiwiwzuję, a nie swoje wypociny. Tak i pozostan
                                      > ie.

a ja lubie eksperymentowac sama,bo to daje mnie najwieksza satysfakcje. cudze
                                      rzeczy moge podziwiac i to robie,ale fajnie jest zobaczyc ile i jak wychodzi na
                                      zdjeciu to co wpadlo ci w oko podczas fotografowania. w koncu jak robisz jakies
                                      zdjecie to robisz je dlatego,ze cos ci sie podobalo i cie zaciekawilo,ale
                                      niestety rezultaty nie zawsze sa takie jakie bysmy chcieli osiagnac.
                                      • 3promile Re: ludobojstwo? alez oczywiscie 07.04.08, 19:49
                                        i-love-2-bike napisała:
                                        > niestety rezultaty nie zawsze sa takie jakie bysmy chcieli osiagnac.

Na szczęście nie są takie, mademoiselle, na szczęście wink To nam daje kopa, żeby
                                        rankiem zwlec się z wyrka, nespa?
                                        • i-love-2-bike Re: ludobojstwo? alez oczywiscie 07.04.08, 19:55
                                          3promile napisał:

>
                                          >
                                          > Na szczęście nie są takie, mademoiselle, na szczęście wink To nam daje kopa, żeby
                                          > rankiem zwlec się z wyrka, nespa?

o widze zes pesymista..a ja odwrotnie widze,ze czasem rezulataty sa znacznie
                                          lepsze od zamierzonych,ale jak to mawial napoleon..szczescie wazniejsze od majatkusmile
                                          a z wyra wstac sie tak czy tak nie chce podczas sezonu alergicznego a ten roznym
                                          jest dla roznych osobnikow.
                                          • 3promile Re: ludobojstwo? alez oczywiscie 07.04.08, 19:58
                                            Wręcz przeciwnie - to mój wrodzony optymizm daje mi kopa, że da się cośtam
                                            zrobić lepiej, niż wczoraj.
        • pushbush Najgorsze jak sie maciora upije 07.04.08, 18:24
          3 promile, ty jestes tym rzadkim wyjatkiem co mi sie z kobieca dupa
          nie kojarzy. Raczej kojarzysz mi sie z chlewem i maciora.
          • 3promile Re: Najgorsze jak sie maciora upije 07.04.08, 18:28
            A bo ty masz robaczkuosobliwe skojarzenia. To jest problem twój i twojego
            terapeuty; zupełnie nie rozumiem twojej ekspiacji na otwartym forum. Nooooo -
            chyba, że to element terapii na zasadzie " mam na imię pushbush i jestem
            koprofagiem". Ale nie przejmuj się - ktoś na pewno cię kiedyś pokocha.
            • webaholic Re: Najgorsze jak sie maciora upije 07.04.08, 18:31
              to metody stosowane w klubach AA, 3promile..
            • i-love-2-bike Re: Najgorsze jak sie maciora upije 07.04.08, 18:36
              3promile napisał:

> zupełnie nie rozumiem twojej ekspiacji na otwartym forum.

o matko ,ale ty skomplikowanych slow uzywasz. to dla freaks too much. jesli
              laska to posluguj sie ogolniezrozumialym dla kazdego poziomu jezykiem,inaczej
              mozesz byc niejednoznacznie zrozumiany i po co ci to?
              • pushbush Re: Najgorsze jak sie maciora upije 07.04.08, 18:49
                3 promile, a co u ciebie z ortografia tak marnie?
                Przeciez wiadomo , ze nie pisze sie "ekspijacja" ale "ekspijaczka"
                • i-love-2-bike Re: Najgorsze jak sie maciora upije 07.04.08, 18:53
                  pushbush napisał:

> 3 promile, a co u ciebie z ortografia tak marnie?
                  > Przeciez wiadomo , ze nie pisze sie "ekspijacja" ale "ekspijaczka"

endrju ale dzisiaj walisz ekspijacyjnie a przeciez DJIA idzie w gore pomimo
                  lupni w iraku. cheer up przeciez bogacimy sie dzissmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka