Dodaj do ulubionych

PROPOZYCJA DLA OBSLUGI PORTALU www.gazeta.pl

IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.04.01, 19:32
Szanowna Redakcjo!
Mam juz tego dosc!

Rozumiem ze postanowiliscie umozliwic KAZDEMU korzystanie z waszego portalu.
Bardzo dobra idea jest wprowadzenie formuly "goscia" - kazdy moze tu napisac
cokolwiek mu sie podoba, nie musi miec konta i obawiac sie ze zostanie mu ono
skasowane po nawet obrazliwych wypowiedziach z jego strony.
Niestety, okazalo sie ze czesc osob z adresow ***.aol.com, orlando*.costam w
sposob ewidentnie prostacki naduzywa tej mozliwosci. Z drugiej strony, osoby
ktorych adresy ip sa umiejscowione w Polsce az takiego chamstwa, polowania na
zydow itp nie przekazuja. Oczywiscie, osoby z zagranicy najlepiej wiedza o
sytuacji w Polsce itp itd... Ale ja mam propozycje: zlikwidujcie mozliwosc
goscinnego wypowiadania sie na forum GOSCIOM Z ZAGRANICY. To proste - jestes z
zagranicy, mozesz sie wypowiadac ale musisz zalozyc konto, ktore po chamskich i
prymitywnych wypowiedziach bedzie blokowane wraz z adresem nadawcy. Zalozenie
takiego konta bylo by rownowazne ze wprowadzeniem danych np. maila przez ktory
dokonowano by przeslania hasla itp. Nie ma to nic wspolnego z cenzura, przeciez
na wiekszosci forum po chamskich akcjach zablokowano mozliwosc wypowiedzi
anonimowych. Tu rowniez moznaby to zrobic, ale skoro wiekszosc wypowiedzi
wychodzi z ust zagranicznych, ale polskojezycznych (niestety...) "inteligentow"
moznaby na probe wprowadzic koniecznosc rejestracji tylko dla gosci z
zagranicznych adresow (tym normalnym mysle ze koniecznosc jednorazowej
rejestracji nic by nie przeszkodzila).

Pozdrawiam
Artur
Obserwuj wątek
    • Gość: zybi Re: PROPOZYCJA DLA OBSLUGI PORTALU www.gazeta.pl IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.04.01, 19:40
      A moze to technicznie byloby mozliwe aby na FORUM GW wchodzic poprzez swoj adres e-mailowy?
    • Gość: Indris Re: ODP.... SIĘ OD PORTALU !!! IP: 213.135.34.121, 213.135.34.30, 213.135.34.* 06.04.01, 19:44
      Nie podoba Ci się - NIE CZYTAJ !!! Załóż sobie własne forum i cenzuruj jak chcesz!
      Ja mam DOSYĆ ludzi, którzy chcą decydować o tym co ja mogę czytać.
      • Gość: Luzer Re: ODP.... SIĘ OD PORTALU !!! IP: *.opole.dialup.inetia.pl 06.04.01, 20:04
        Gość portalu: Indris napisał(a):

> Nie podoba Ci się - NIE CZYTAJ !!! Załóż sobie własne forum i cenzuruj jak chce
        > sz!
        > Ja mam DOSYĆ ludzi, którzy chcą decydować o tym co ja mogę czytać.

Popieram Cię, Indris! Też się we mnie wszystko przewraca, jak czytam niektóre
        posty, ale chyba bym już tu nie wchodził, gdybym wiedział, że działa tu jakaś
        forma cenzury (choćby nawet tak aksamitna, jak proponuje Artur). Wolność słowa
        jest siłą tego forum i mam nadzieje, że tak pozostanie. Co do idiotów - już
        pisałem w wątku o moderowaniu dyskusji - bojkotować ich kretyńskie bełkoty. Nie
        reagować, bo im właśnie chodzi o reakcję. Czy kłócimy się z psem, który nan nas
        szczeka? Nie, bo, chociaż to przemiły zwierzak, nie jest dla nas partnerem do
        dyskusji. Pozdrowienia.
      • Gość: zybi spoko indris! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.04.01, 20:08
        Gość portalu: Indris napisał(a):

> Nie podoba Ci się - NIE CZYTAJ !!! Załóż sobie własne forum i cenzuruj jak chce
        > sz!
        > Ja mam DOSYĆ ludzi, którzy chcą decydować o tym co ja mogę czytać.

Ale chodzi o redukcje smieci. Koniecznosc np. wejscia poprzez adres pocztowy moim zdaniem troche uzdrowila by
        sytuacje. Szkoda czasu i miejsca na niektore popisy. Ale z adresu bez jakiejkolwiek cenzury
        • Gość: gomez Re: spoko indris! IP: *.solutions.net.pl 06.04.01, 20:15
          nie cierpie cenzury.kto wedlug ciebie ma decydoawc co jest smieciem a co
          nie?.wystarczy nie czytac.
        • Gość: Tomasz Re: Czy dopuścić do rechotania żab ? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.04.01, 23:41
          Jaką korzyść będziemy mieli z tego, że przy wymianie
          myśli pojawią się jakieś bariery , ograniczenia, ... ?
          Sami musimy uczyć się panować nad emocjami i słowem -
          przyznaję, że to czasmi trudne. Nie wiem , czy
          wypowiedzi , które mi lub komuś nie odpowiadają przez
          swoje "chamstwo" i "prostactwo" są gorsze od tych
          grzecznych i kulturalnych. Każda z nich niesie zawsze
          jakiś bagaż informacji o NAS. Szum informacyjny
          istnieje jako efekt śmierci cieplnej, ale na pewno nie
          dotyczy to myśli, nawet najgłupszej.

Pozdrawiam.
          • Gość: Grzes Entorpia IP: *.crm.es 07.04.01, 16:20
            Co ma szum informacyjny do smierci cieplnej? Planck sie w grobie przewraca smile
            • Gość: Tomasz Re: Entorpia -rośnie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.04.01, 21:12
              Gość portalu: Grzes napisał(a):

> Co ma szum informacyjny do smierci cieplnej? Planck sie w grobie przewraca smile

Szum informacyjny to np. w elektronice biały szum. Sygnał o nieskończenie
              szerokim widmie częstotliwości. Nie niesie żadnej informacji i jest szkodliwy acz
              nieunikniony. Bierze się z chaotecznego ruchu cząsetczek, a te drgają pod
              wpływem energii cieplnej. Energia cieplna będąca "motorem" drgań cząsteczek jest
              nie do odzyskania - nie można jej zamienić na powrót na pracę (zasada
              termodynamiki). Jest to efekt wspomnianej przez Kolegę rosnącej entropii.

Max Planck wymyślił m.in., że energia oddawana lub pochłaniana podczas
              promieniowania, nie może zmienić się o mniej niż całkowitą wielokrotność porcji
              energi zwanej KWANTEM. I tyle.

Gadanie o niczym, paplanie, bluzganie, nienawiść, to szum informacyjny, który
              rozpalając emocje i uczucia służy wyłącznie entropii czyli narastaniu chaosu.
              Jeśli nienawiść stanowi inspirację do działania, entropia rośnie wykładniczo .

I to by było na tyle wink)

• Gość: JacekPoz Ochrona przed BSE IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 08.04.01, 21:57
            Zdecydowanie proponuję szlaban dla mięsa. Żadna tam cenzura - w imię walki z
            BSE i pryszczcą! Wystarczyłby program nie wpuszczający na Forum tekstów z
            wulgaryzmami: huj, pizda, kurwa, etc. Brzydkie, prawda. Dupa, cycki, o kurczę!
            kurde! do jasnej pogody, itp. czyli soft mięso może chyba zostać. O.k.?????
            • Gość: Tomasz Re: Ochrona przed BSE IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.04.01, 08:01
              Jestem ZA !
              Pozdrawiam
      • sceptyk Re: ODP.... SIĘ OD PORTALU !!! 08.04.01, 18:49
        To Ty Indris czasem jednak potrafisz powiedziec cos z sensem. Co za
        niespodzianka!
        • Gość: Perła Re: ODP.... SIĘ OD PORTALU !!! IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 08.04.01, 19:03
          sceptyk napisał(a):

> To Ty Indris czasem jednak potrafisz powiedziec cos z sensem. Co za
          > niespodzianka!

też mnie zatkało. i to z jakim polotem. nigdy po pracowniku instytutu naukowego
          bym się tego nie spodziewał. chyba, że portierem jest.
    • Gość: kraken Re: PROPOZYCJA DLA OBSLUGI PORTALU www.gazeta.pl IP: *.103.252.64.snet.net 06.04.01, 19:45
      Jesli masz dosc to po co czytasz???zmien forum na Onet.pl- tam cenzura juz
      dziala-i forum powoli ZDYCHA
      • Gość: Krzys52 Re: PROPOZYCJA DLA OBSLUGI PORTALU www.gazeta.pl IP: *.proxy.aol.com 07.04.01, 06:59
        Gość portalu: kraken napisał(a):

> Jesli masz dosc to po co czytasz???zmien forum na Onet.pl- tam cenzura juz
        > dziala-i forum powoli ZDYCHA
        >>
        >>................................................
        ..
        ......Czesc Kraken
        ....A czy masz pewnosc, ze Artur nie przebywal wczesniej na forum Onet.pl? Czy
        masz pewnosc, ze to nie Artur byl jedna z osob nalegajacych na wprowadzenie tam
        cenzury? Czy masz pewnosc, ze nie uzywal Artur, tam i wtedy, identycznych jak tu
        argumentow?
        ....Przeciez znasz troche zycie, Kraken. Tego typu fora od zawsze byly sola w oku
        zwolennikow dyskusji kontrolowanych - kulturalnych a godnych.
        ....Pozdrawiam
        .....K.P.
        ..
        PS....Na innych forach walczyli o moderatora. Tylko po to by eliminowal on
        wulgarne wypowiedzi. Problem w tym, ze moderator jest osoba na ktora mozna
        naciskac by rozszerzala zakres "moderowania". Gdy takiej osoby nie ma - naciskac
        jest trudniej.

• Gość: Orlando Hans IP: *.orlando-05rh15rt.fl.dial-access.att.net 06.04.01, 20:44
      Znowu zydowskie skomlenie o
      pomoc ze strony cenzury sie odezwalo.
      Ja pisalem juz tyle razy spier.alaj
      parszywy zydzie z tego forum.

Jesli masz dosyc to spier.alaj

Nie bedzie parszywcow irytujacych
      ludzi na tym forum, to i nie bedzie
      hamstwa.
      Zrozumiale???????
      • Gość: Artur Re: Hans IP: 217.8.170.88, 217.8.168.* 07.04.01, 00:18
        Gość portalu: Orlando napisał(a):

> Znowu zydowskie skomlenie o
        > pomoc ze strony cenzury sie odezwalo.
        > Ja pisalem juz tyle razy spier.alaj
        > parszywy zydzie z tego forum.
        >
        > Jesli masz dosyc to spier.alaj
        >
        > Nie bedzie parszywcow irytujacych
        > ludzi na tym forum, to i nie bedzie
        > hamstwa.
        > Zrozumiale???????

Czy uwazacie ze ktos kto obraza innych (nazywajac mnie
        parszywcem, nie gniewam sie za zyda chociaz wiem ze dla
        Hansa byloby stokroc bardziej obrazliwe) - jest to
        przestepstwo w swietle prawa (tu akurat blahe ale ten
        typ wypowiadal oszczerstwa o wiele bardziej powazne)
        powinien byc bezkarny?
        Oto chodzi ze w Polsce moglby byc sadzony, a laczac sie
        anonimowo z zagranicy - nie.

• Gość: Tomasz Re: Hans IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.04.01, 21:30
          Masz takie samo prawo do mówienia jak każdy na tym forum . Od wielu odróżnia
          Cię to, że wyrażając swoją opinie nie rzucasz obelg na nikogo. I być może to
          forum idzie właśnie w tym kierunku, aby się wzajemnie obrzucać błotem ? Tematy
          dyskusji wydaja się być bez znaczenia. Ważny jest przeciwnik lub aby go znaleźć
          i sobie na nim ulżyć.

Pozdrawiam.

• Gość: Orlando Jesli masz dosyc to spierd...alaj IP: *.orlando-05rh15rt.fl.dial-access.att.net 06.04.01, 20:47
      Znowu zydowskie skomlenie o
      pomoc ze strony cenzury sie odezwalo.
      Ja pisalem juz tyle razy spier.alaj
      parszywy zydzie z tego forum.

Jesli masz dosyc to spier.alaj

Nie bedzie parszywcow irytujacych
      ludzi na tym forum, to i nie bedzie
      hamstwa.
      Zrozumiale???????
    • Gość: alek Re: PROPOZYCJA DLA OBSLUGI PORTALU www.gazeta.pl IP: *.dialup.tiscalinet.it 06.04.01, 20:56
      dobry pomysl. Popieram. W przypadku wprowadzenia cenzury zabawa traci sens.
    • Gość: Perła Re: PROPOZYCJA DLA OBSLUGI PORTALU www.gazeta.pl IP: 213.76.64.* 06.04.01, 23:14
      Gość portalu: Artur napisał(a):

ktore po chamskich i
      >
      > prymitywnych wypowiedziach bedzie blokowane wraz z adresem nadawcy.

Uważam tą wypowiedź za chamską i prymitywną dlatego proponuję na początek nie
      wpuszczać Artura na forum. Wszystkich, którzy go poparli również.

• anomnis Do Arturka - "Cenzurka" (bez Perly) 07.04.01, 07:23
        Arturze, jezeli stac Ciebie na odrobine cieplego moczu,
        olej nim niejakich hansow i ... tych rzucanych przed
        wieprze, ale ... nie wyreczaj nas,
        "niecenzurowalnych", z zabawy rozprawi (cz) ania (sie)
        z oponentami. Chyba nie chcialbys, zeby zamiast "Fora"
        bylo "Fora ze dwora"? Ja juz to przerabialem, a Tobie -
        nie zycze, bo piszesz nieglupio. A Luzera i Irdisa
        pozdrawiam (ale nie za "for(m)e) (smile) Andrzej
        • Gość: Ela Re: Do Arturka - IP: *.telia.com 08.04.01, 21:17
          Ja jestem z zagranicy i nie przyznaje sie to tych wypisywanych swinstw, nie mozesz wszystkich
          osadzac tak samo, jak zauwazyles sa ta najczesciej adresy zza oceanu, co juz wczesniej wielu
          zauwazylo. Jakas kontrola by sie przydala, ale to trudne!
          • Gość: zybi Re: Do Arturka - IP: 213.195.132.93, 213.25.158.* 08.04.01, 23:08
            Moze jednak koniecznosc wejscia na portal przez adres pocztowy czyniac wypowiedz mniej anonimowa
            ograniczylaby tutejsza ekstreme? Czesc dyskusji pomiedzy adwesarzami trafilaby do normalnej poczty e.?
            Nie wiem tylko czy to jest mozliwe technicznie. Ale nie zgadzam sie na zadna FORME CENZURY ODGORNEJ.
            Mam taka nadzieje, ze koniecznosc podania swojego adresu E spowoduje , ze zniknie stad zapach tchorza.
            Pozdrawiam swiatecznie
    • Gość: Symeon Re: PROPOZYCJA DLA OBSLUGI PORTALU www.gazeta.pl IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 09.04.01, 00:12
      Faktem jest, że cenzura odrzuca. Mmiło coś napisać, prztyknąć i juz widzieć, że
      jest na forum.
      Z drugiej strony czasami jak się widzi te zwały gówna, kture tu się przewijają,
      to nie chce się ani pisac, ani nawet dalej czytać.
      Nie wiem, czy jest złoty środek. Dobrze byłoby dać niektórym fałszywym Hansom
      po ryju, ale specyfika internetu niestety nie pozwala...
      Pozdr.
    • Gość: axe Re: PROPOZYCJA DLA OBSLUGI PORTALU www.gazeta.pl IP: 145.52.42.* 19.04.01, 16:32
      Moze powtorze niektore opinie ale:
      1. nie powinno sie blokowac dostepu do forum gosciom z zagranicy - to nieuczciwe
      2. nie nalezy wymagac podania maila przy wlasnym wpisie (co niektorzy nie
      chcieliby potem na to konto otrzymywac jakiegos "spamu" od jakiegos "Hansa" itp.
      3. po prostu ignorujmy topiki stworzone przez "inteligentnych inaczej" w
      ktorych to chca oni sobie ulzyc poprzez wypisywanie wulgaryzmow. A jesli juz
      sie pojawi taki post wciety w normalna dyskusje to ignorowac, ignorowac....
      Albo zbijac takiego goscia inteligentna argumentacja - moze nie dziala od razu
      ale sie takiemu "Hansowi" znudzi w koncu wypisywac (kopiowac) ciagle to samo.

Pzdr,
      axe
      • Gość: sceptyk Re: PROPOZYCJA DLA OBSLUGI PORTALU www.gazeta.pl IP: 195.15.57.* 19.04.01, 17:11
        Kolego, uwagi Twe sluszne, ale dzis mozesz je przedstawiac jedynie jako pobozne
        zyczenia i to w dodatku w czasie przeszlym, poniewaz administracja portalu
        postanowila, wbrew opinii znakomitej wiekszosci wypowiadajacych sie, zablokowac
        dostep z 'orlando'. Szersza dyskusje znajdziesz na "Forum DZIADZIEJE".
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka