Gość: V.C. IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.01.02, 11:38 W stanach Kalifornia i Oregon przekroczyło bezrobocia przekroczył 7,5 % . Dla porównania : - Norwegia - 2,4 % - Szwecja - 4,0 % - Japonia - 5,5 % - Australia - 6.6 % Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Hiacynt Re: Rekordowe bezrobocie w Kalifornii IP: *.klodzko.sdi.tpnet.pl 06.01.02, 11:52 Gość portalu: V.C. napisał(a): > W stanach Kalifornia i Oregon przekroczyło bezrobocia przekroczył 7,5 % . > > Dla porównania : > - Norwegia - 2,4 % > - Szwecja - 4,0 % > - Japonia - 5,5 % > - Australia - 6.6 % Nic dziwnego rządzą demokraci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: borsuk Re: Rekordowe bezrobocie w Kalifornii IP: *.dip.t-dialin.net 06.01.02, 14:33 Szansa dla Millera. Wedle dawnych wzorow moze wyslac spiwory i koce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: V.C. Re: Rekordowe bezrobocie w Kalifornii IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.01.02, 20:37 Oczywiscie genialnego przywódcy narodu amerykańskiego George'a 'Dablju' Busha nikt nie śmie skrytykować Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mram Re: Rekordowe bezrobocie w Kalifornii IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.01.02, 20:47 wiesz VC głupia sprawa nie o odwage tu chodzi bo często z bezczelnościa ona sie mylić może tylko o to że zwyczajnie brak mi do tego zbyt wielu argumentów czyli głupia sprawa, Bush może spac spokojnie ja nabieram wody w usta... Swoja drogą to mały się troche poczułem bo jak widze Tobie odwagii nie brakuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jajacek Re: Rekordowe bezrobocie w Kalifornii IP: *.kabel.telenet.be 06.01.02, 21:33 kiosk.onet.pl/art.html?DB=162&ITEM=1073828&KAT=237 Tu znajdziesz troche krytyki intelektu Busha w ustach S .Lema Odpowiedz Link Zgłoś
galba Lem - autorytet od wszystkiego ??? 07.01.02, 12:33 Gość portalu: jajacek napisał(a): > Tu znajdziesz troche krytyki intelektu Busha w ustach S .Lema --- Ciekawe zjawisko, że z bajkopisarza (dobrego zresztą) zrobił się nagle „Autorytet od Każdego Tematu”. Nawiasem mówiąc: im gorzej idzie mu pisanie (w pewnym wieku to normalka) tym chętniej dzieli się przed kamerami (mikrofonami, dyktafonami, etc.) swymi coraz to nowszymi teoriami. A tak w ogóle cóż to za moda, żeby pisarzy wypytywać: „A co pan sądzi o Bushu? A czy euro to dobry pomysł?” itd. Skąd oni to mają wiedzieć?! To nie ich działka! Piekarza nikt nie prosi o wyrażenie opinii na temat sztywnego kursu peso. Galba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wild e Ty! Przyjedz do Polski! :] IP: *.net.bialystok.pl 06.01.02, 20:46 > Dla porównania : > - Czechy - 0,0005 % > - Antarktyda - 0 % ( w tym 2 - słownie dwa pingwiny! ) > - Japonia - 5,5 % ( wliczone sepuku statystyka? ) > - Australia - 6.6 % z pianką czy bez? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: V.C. Re: do mram IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.01.02, 22:01 Nie wiem dlaczego mówisz o odwadze i jej braku . Co prawda Amerykanie podsłuchują Europę tym swoim Echelonem , ale ja bym się aż tak bardzo nie przejmował No pasaran ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siedem Re: do mram IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 06.01.02, 23:03 Gość portalu: V.C. napisał(a): > Nie wiem dlaczego mówisz o odwadze i jej braku . Co prawda Amerykanie > podsłuchują Europę tym swoim Echelonem , ale ja bym się aż tak bardzo nie > przejmował > No pasaran ! ...i biją murzynów oraz prześladują indian. 7,14 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grag Re: do mram IP: *.ny5030.east.verizon.net 07.01.02, 01:33 w grudniu w USA bezrobocie wzroslo do 5,8%,byl to najnizszy przyrost miesieczny od 11 wrzesnia. Wydajnosc pracy w porownaniu z wrzesniem 01 wzrosla o 4,6%, tzw. wskaznik uslug wzrosl do 54% ( od 50% uznaje sie, ze gospodarka sie rozwija, nowojorska gielda w porownaniu z wrzesniem odrobila powyzej 20% (Dow Jones, NASDAQ) i ma sie lepiej niz przed 11 wrzesnia. Martwcie sie 20% bezrobociem w Polsce i swoja paranoiczna nienawiscia do Ameryki, ktora ma was w...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: borsuk do graga IP: *.dip.t-dialin.net 07.01.02, 10:09 My sie tu tak tak bardzo o USA nie martwimy. To tylko V.C. chcialby dalej naprawiac swiat. Poza Polska oczywiscie - bo tu jest cudownie i Lepper przewyzsza intelektem nie tylko Buscha. Ludzi paranoicznie nienawidzacych Ameryki, jest u nas bardzo niewielu. A ze Ameryka ma nas w... to wiemy. Ma takze w..., z malymi wyjatkami, reszte swiata. Moze to jest jeden z powodow klopotow, jakie na USA ostatnio spadaja. Mowie to z cala sympatia dla Ameryki i dla prez. Buscha, ktorego uwazam za najlepszego prezydenta od czasow Reagana. Nie jest wykluczone ze USA stoi u progu etapu wyciagania z.... roznych smiesznych kraikow i przygladaniu sie swiatu na nowo. Odpowiedz Link Zgłoś
mram jajacek, V.C. 07.01.02, 12:18 pakujesz mnie na taka minę. Tyle w Onecie znalazłem: „Zastanawia mnie prezydent Bush, który zyskał ostatnio duże poparcie swojego narodu. Podobno brakuje mu 10 punktów do przeciętnej inteligencji! Komentatorzy mówią, że ma on dwa rodzaje doradców: jastrzębie i gołębie. Jedni mówią: "Atakować Irak", drudzy mówią: "Broń Boże". Na szczęście mnie nikt nie pyta, co robić. Na szczęście - bo nie mam pojęcia.” . Tyle Lem Szukałem czegos wiecej wszedłem na strone „Przeglądu” tam też nic. Ale w sumie warto było bo moje perfidne oko wyłowiło Nazwiska pewne K.T.Teoplitz + prawdziwa gratka Aleksander Małachowski i nawet jak cos źle o Tobie pomyślałem, to szybko Ci to zapomniałem toż to skarbnica nowych wątków ten Przegląd. Nie wiem czy warto co pisać, bo więcej tu o Lemie dowiedzieć się można niż o Bushu ale jeśli sie będziesz prosił.... Pozdrawiam może i pochopnie Ps. Do V.C. „Oczywiscie genialnego przywódcy narodu amerykańskiego George'a 'Dablju' Busha nikt nie śmie skrytykować ” Odwaga staniała trochę. oczywista jeśli odwagą nazywamy żabkę z prądem rzeki dlatego jeśli masz co na myśli to po prostu powiedz. nie obiecuje że nie zbluzgam nie wykluczam z góry że sie nie zgodzę Pozdrawiam z tą samą uwagą co do j. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: #amrkann kogo ma Ameryka w dupie ? IP: *.wroclaw.tpnet.pl 07.01.02, 12:33 > Jedni > mówią: "Atakować Irak", drudzy mówią: "Broń Boże". Na szczęście mnie nikt nie > pyta, co robić. Na szczęście - bo nie mam pojęcia.” . Tyle Lem Lerm nie wie ale niektorzy amrykanie swoje wiedza... ---------> Re: do mram adres: *.ny5030.east.verizon.net ość portalu: grag 07-01-2002 01:33 odpowiedz na list odpowiedz cytując ...(Dow Jones, NASDAQ) i ma sie lepiej niz przed 11 wrzesnia. Martwcie sie 20% bezrobociem w Polsce i swoja paranoiczna nienawiscia do Ameryki, ktora ma was w...... Czyli 11 wrzesnia, przysluzyl sie do rozwoju Ameryki? Jak to te goje nie nadazaja z rozumieniem prostych spraw ! A Polacy beda Amerykac i tak kochac bo nienawisc i milosc sa najblizej. Kosciuszko tez cos o tym wiedzial, wybierajac Szwajcarie. Pulaskiego prochy, jedynego generala, bohatera, ktory oddal zycie za wolnosc Ameryki tez macie w ...? Odpowiedz Link Zgłoś
galba Kalifornia vs. Francja 07.01.02, 12:38 Produkt Krajowy Brutto Kalifornii większy niż Francjii – też ciekawa wiadomość... A bezrobocie rośnie bo lewacy różnej maści w swym interesie wyborczym sprowadzają coraz to nowych imigrantów (Latynosów), dla których wegetacja na zasiłku fundowanym przez białego człowieka jest szczytem ambicji. Galba --- Gość portalu: V.C. napisał(a): > W stanach Kalifornia i Oregon przekroczyło bezrobocia przekroczył 7,5 % . > > Dla porównania : > - Norwegia - 2,4 % > - Szwecja - 4,0 % > - Japonia - 5,5 % > - Australia - 6.6 % Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: el-Hakim Re: Kalifornia vs. Francja IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 07.01.02, 15:31 galba napisał(a): > A bezrobocie rośnie bo lewacy różnej maści w swym interesie wyborczym sprowadza > ją > coraz to nowych imigrantów (Latynosów), dla których wegetacja na zasiłku > fundowanym przez białego człowieka jest szczytem ambicji. > > Galba Tak wlasnie najczesciej mowia ludzie, ktorzy pojecia o sprawie nie maja Zle bo: 1. Lewacy (nie wiemy kto, ale nikt od lewakow juz gorszy chyba byc nie moze) 2. Obcy (ŁAAA OBCY !!!! boze chron nas przed nimi, bo to nieroby, zlodzieje, a co najgorsze beda chcieli naszych corek !!) pozdrawiam __ el Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: borsuk Re: Kalifornia vs. Francja IP: *.dip.t-dialin.net 07.01.02, 15:43 To nie o obcych tu chodzi. Chodzi o pieniadze Najwazniejsze zdanie u Galby bylo o tych: "...dla których wegetacja na zasiłku fundowanym przez białego człowieka jest szczytem ambicji...". Obcy moze duzo dobrego wniesc do kraju swojej emigracji. Pod warunkiem, ze cos robi, a nie tylko wyciaga reke. A dla lewakow to niewazne. Oni zawsze dzielili i beda dzielic cudze pieniadze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: V.C. Re: Kalifornia vs. Francja IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.01.02, 14:39 Lewacy w USA ? O czym Wy mówicie ? Prawdziwi lewacy to są w FARC i ELN w Kolumbii , a ostatnio objawili się w Nepalu ( atak na Coca-Colę ) . Możebyście zaprzestali nadużywania słowa "lewacy" ? Galba - czy możesz podać dokładną wielkość PKB Kalifornii ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Galba Dane Statystyczne IP: 213.17.161.* 09.01.02, 08:20 Gość portalu: V.C. napisał(a): > Galba - czy możesz podać dokładną wielkość PKB Kalifornii ? --- Niestety nie dysponuję w tej chwili danymi z tego samego (2000) roku dla obu krajów. Dlatego pozwalam sobie zestawić dane dotyczące Produktu Stanowego Brutto Kalifornii za 1999 r. z Produktem Narodowym Brutto Francji z 2000 r. Zaznaczyć trzeba, że rok 2000 był rokiem dynamicznego rozwoju dla Kalifornii (nie można tego powiedzieć o Francji) ergo – dane za rok 2000 są o kilka % wyższe. Kalifornia – 1.229.098 USD Francja – 1.404.775 Euro = 1.250.952 USD Notabene informacja, że jeden stan USA ma większy dochód od całej, wielkiej Francji. wywołała we Francji szok. www.insee.fr www.bea.doc.gov/bea/regional/gsp/action.cfm Galba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Galba Dane Statystyczne - errata IP: 213.17.161.* 09.01.02, 08:25 Link amerykański niestety nie funkcjonuje tak jakbym tego oczekiwał. Oto nowy (na tej stronie trzeba wybrać interesującą nas wielkość, rok, stan i śmiało klikać dalej). www.bea.doc.gov/bea/regional/gsp/ Galba Odpowiedz Link Zgłoś
kochanka Re: Rekordowe bezrobocie w Kalifornii 08.01.02, 14:52 Dlaczego porównujesz bezrobocie jednego czy dwuch stanów z procętowym bezrobociem całego kraju takiego jak np Australia? Bezrobocie w USA, nawet podczas recesji i po tragedii 09.11 jest nadal mniejsze niż bezrobocie w Australii. Normalnie nasze bezrobocie jest +/- 2 do 4 %. Gość portalu: V.C. napisał(a): > W stanach Kalifornia i Oregon przekroczyło bezrobocia przekroczył 7,5 % . > > Dla porównania : > - Norwegia - 2,4 % > - Szwecja - 4,0 % > - Japonia - 5,5 % > - Australia - 6.6 % Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: # Rekordowe zatrudnienie. IP: *.wroclaw.tpnet.pl 09.01.02, 08:48 kochanka napisał(a): > Bezrobocie w USA, nawet podczas recesji > i po tragedii 09.11 jest nadal mniejsze niż bezrobocie w Australii. > Normalnie nas ze bezrobocie jest +/- 2 do 4 %. > > Gość portalu: V.C. napisał(a): > > > W stanach Kalifornia i Oregon przekroczyło bezrobocia przekroczył 7,5 % . Pozwole sobie niesmialo zauwazyc, dla unaocznienia, ze porownujemy gruszki na wierzbie z cebula w piwnicy, iz w Watykanie bezrobocie wynosi 0 (ZERO) %. W Raju natomiast bylo 100 %. W moim domu wynosi dokladnie 50 %. W wiezieniu okolo 90 %. W miejscowosciach wczasowych 75 %. W stanie gdzie nie potrzeba kaloryferow... U Papuasow jakby kryteria nie te... W krajach gdzie komunisci pozyczali w imieniu obywateli... W kraju, ktorego reperacje wojenne odebral Wielki Brat, a wybrali mu go pozyczajacy na %... W kraju, ktory wyslal 80 tan zlota pociagiem na Zachod, zaplacil ogromne sumy za nigdy nie przyslane uzbrojenie, wysylal diesieciolecia za darmo surowce i ... Gdzie za prace niewolnicza... W USA pewna pani nasluchawszy sie opowiesci obozowych, zapytala na koniec: - " A dlaczego nie wzieliscie sobie dobrego adwokata ?" Pozdrawiam dyskutantow goraco i serdecznie ! # Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: V.C. Re: do Galby i Kochanki IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 09.01.02, 23:22 Kalifornia nie jest pierwzym lepszym stanem , lecz najludniejszym stanem USA . Liczy ponad 34 mln ludzi . Wzrost PKB Francji wynióśł w 2001 +2,1 % , a w Kalifornii ? Kochanko , zajrzyj parę postów wstecz - bezrobocie w USA już dawno przekroczyło 4 % . W grudniu 2001 przekroczyło 5,8 % . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Galba Do V.C. IP: 213.17.161.* 10.01.02, 07:59 Gość portalu: V.C. napisał(a): > Kalifornia nie jest pierwzym lepszym stanem , lecz najludniejszym stanem USA . > Liczy ponad 34 mln ludzi . --- Francja nie jest pierwszym lepszym państwem eurolandu. Liczy jakieś 60-70 mln mieszkańców. Poza tym powiedz to Francuzom – to oni wpadli w narodową histerię gdy się dowiedzieli, że ich cudowna gospodarka jest mniej wydajna od jednego stanu „głupków zza oceanu”. --- > Wzrost PKB Francji wynióśł w 2001 +2,1 % , a w Kalifornii ? --- Niestety jedyne co udało mi się znaleźć to wzrost PKB całych USA w roku 2000 w stosunku do 1999 (w zależności od tego jak liczyć wyniósł on 4 do 6 %), Przypuszczam, że w w/w stanie mógł być on nawet większy (z pewnością nie mniejszy). Galba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Skrzypek Re: Rekordowe bezrobocie w Kalifornii IP: *.interklub.pl 10.01.02, 10:41 Gość portalu: V.C. napisał(a): > W stanach Kalifornia i Oregon przekroczyło bezrobocia przekroczył 7,5 % . > > Dla porównania : - Norwegia - 2,4 %- Norwegowie odrzucili socjalistyczną UE i słusznie.4 mln lud - Szwecja - 4,0 %- i bankrutujące z wolna fundusze emerytalne.8 mln ludności. - Japonia - 5,5 %- i O-owy wzrost gospodarczy od 11 lat. - Australia - 6.6 %- a co to ma do rzeczy USA-mają 5,5% NIEMCY (80 mln ludności) bezrobocie przy rządach socjalistów właśnie przekroczyło 10%.W byłej NRD bezrobocie mimo 2 bln marek wpompowanych w te landy bezrobocie wynosi 27%.Tak się kończą rządy socjalistów.Poza tym bezrobocie jest większe ponieważ ci,którzy mają powyżej 55 lat i nie mają pracy są zaliczani jako emeryci. We FRANCJI (58 mln lud) bezrobocie 8,5%(statystyki też pełne przekrętów). We WŁOSZECH(58 mln ludności) 10%,ale na szczęscie wygrał Berlusconi i będzie naprawiał kraj po koszmarze rządów socjalistów. W HISZPANII zmalało przy rządach prawicy z 25% do 12% w ciągu 4 lat. Zapomniałeś też dodać jednego szczegółu.Rocznie dochhód Amerykanina wynosi 34 tys dolarów,w UE 22 tys.Jeżeli w Europie odejmiesz 50% na podatki a w Stanach 25% to wychodzi,że Amerykanin na ręke zarabia 27 tys dolarów w UE 11 tys dolarów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siedem Re: Rekordowe bezrobocie w Kalifornii IP: *.tgory.pik-net.pl 10.01.02, 10:57 Gość portalu: Skrzypek napisał(a): > Gość portalu: V.C. napisał(a): > > > W stanach Kalifornia i Oregon przekroczyło bezrobocia przekroczył 7,5 % . > > > > Dla porównania : > - Norwegia - 2,4 %- Norwegowie odrzucili socjalistyczną UE i słusznie.4 mln lud > - Szwecja - 4,0 %- i bankrutujące z wolna fundusze emerytalne.8 mln ludności. > - Japonia - 5,5 %- i O-owy wzrost gospodarczy od 11 lat. > - Australia - 6.6 %- a co to ma do rzeczy USA-mają 5,5% > > NIEMCY (80 mln ludności) bezrobocie przy rządach socjalistów właśnie > przekroczyło 10%.W byłej NRD bezrobocie mimo 2 bln marek wpompowanych w te land > y > bezrobocie wynosi 27%.Tak się kończą rządy socjalistów.Poza tym bezrobocie jest > > większe ponieważ ci,którzy mają powyżej 55 lat i nie mają pracy są zaliczani ja > ko > emeryci. > We FRANCJI (58 mln lud) bezrobocie 8,5%(statystyki też pełne przekrętów). > We WŁOSZECH(58 mln ludności) 10%,ale na szczęscie wygrał Berlusconi i będzie > naprawiał kraj po koszmarze rządów socjalistów. > W HISZPANII zmalało przy rządach prawicy z 25% do 12% w ciągu 4 lat. > > Zapomniałeś też dodać jednego szczegółu.Rocznie dochhód Amerykanina wynosi 34 t > ys > dolarów,w UE 22 tys.Jeżeli w Europie odejmiesz 50% na podatki a w Stanach 25% t > o > wychodzi,że Amerykanin na ręke zarabia 27 tys dolarów > w UE 11 tys dolarów. Nie można tak łatwych i pobieznych wniosków wyciągać! W Korei Północnej rządzi awangarda socjalizmu, podatki wynoszą równo 100% [obywatele czasem dostana jakieś kieszonkowe] a mimo to bezrobocie wynosi ZERO słownie O%. Odpowiednie spojrzenie w potrzeby człowieka pracy i humanistyczne podejście do pieniądza przynosi efekty [pieniądz psuje ludzką istotę]. Trzeba tylko chcieć. Ti Ti Ti demagogu katolicki [ ] 6,50 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: # Re: Rekordowe bezrobocie w Kalifornii IP: *.wroclaw.tpnet.pl 10.01.02, 11:16 Bravo! 7.13 ! O tym pisalem. Wydajnosc - definicja. Zamoznosc - definicja. (nie tyko w $, . wlasciciel wyspy szczescia bez banku) Moze Polak zarabiajacy na 2 bochenki i smalec, domek ze stawem odrodkiem pod lasem i polonezem za 1000 $ jest zamozniejszy od gastarbeitera, ktory ma dochod 14.400 $/rok w NY? A czy globalistom nie chodzi o to by wybudowac dwa razy wyzsze WCT ( wypowiedz oficjalna) i zniszcyc las i staw i ... Poloneza z Polska w czambul ? Mamona z lichwy niejedno w czlowieku zniszczyla... Rozsadek i biznesmana tez, co wpada na wlasne imieniny o 22:00 na 15 minut. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Skrzypek Re: Rekordowe bezrobocie w Kalifornii IP: *.interklub.pl 10.01.02, 13:20 Gość portalu: siedem napisał(a): > Gość portalu: Skrzypek napisał(a): > > > Gość portalu: V.C. napisał(a): > > > > > W stanach Kalifornia i Oregon przekroczyło bezrobocia przekroczył 7, > 5 % . > > > > > > Dla porównania : > > - Norwegia - 2,4 %- Norwegowie odrzucili socjalistyczną UE i słusznie.4 ml > n lud > > - Szwecja - 4,0 %- i bankrutujące z wolna fundusze emerytalne.8 mln ludno > ści. > > - Japonia - 5,5 %- i O-owy wzrost gospodarczy od 11 lat. > > - Australia - 6.6 %- a co to ma do rzeczy USA-mają 5,5% > > > > NIEMCY (80 mln ludności) bezrobocie przy rządach socjalistów właśnie > > przekroczyło 10%.W byłej NRD bezrobocie mimo 2 bln marek wpompowanych w te > land > > y > > bezrobocie wynosi 27%.Tak się kończą rządy socjalistów.Poza tym bezrobocie > jest > > > > większe ponieważ ci,którzy mają powyżej 55 lat i nie mają pracy są zalicza > ni ja > > ko > > emeryci. > > We FRANCJI (58 mln lud) bezrobocie 8,5%(statystyki też pełne przekrętów). > > We WŁOSZECH(58 mln ludności) 10%,ale na szczęscie wygrał Berlusconi i będ > zie > > naprawiał kraj po koszmarze rządów socjalistów. > > W HISZPANII zmalało przy rządach prawicy z 25% do 12% w ciągu 4 lat. > > > > Zapomniałeś też dodać jednego szczegółu.Rocznie dochhód Amerykanina wynosi > 34 t > > ys > > dolarów,w UE 22 tys.Jeżeli w Europie odejmiesz 50% na podatki a w Stanach > 25% t > > o > > wychodzi,że Amerykanin na ręke zarabia 27 tys dolarów > > w UE 11 tys dolarów. > Nie można tak łatwych i pobieznych wniosków wyciągać! > W Korei Północnej rządzi awangarda socjalizmu, podatki wynoszą równo 100% > [obywatele czasem dostana jakieś kieszonkowe] a mimo to bezrobocie wynosi ZERO > słownie O%. Dlatego pisałem o dochodzie na mieszkańca.Zapomniałeś też dopisać o wydajności w KRLD i to ile osób robi to co mógłby wykonać jeden pracownik. > podejście do pieniądza przynosi efekty [pieniądz psuje ludzką istotę]. A może jego brak powoduję,że chętniej kradnie i się stacza? > Ti Ti Ti demagogu katolicki [ ] > 6,50 Chyba ci panie 7up wątki pomyliły.Ten dotyczy gospodarki,a nie religii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siedem Re: Rekordowe bezrobocie w Kalifornii IP: *.tgory.pik-net.pl 10.01.02, 13:31 Drogi Skrzypku. Nie załapałeś mojej ironii [nie ma się co dziwić, ze mnie literat jak z mysiej cipy spadochron]. Podpisuję się pod Twoim gospodarczym poglądem! Towarzysz V.C. jest mi "kolcem w boku" więc od czasu do czasu nabijam się z jego wizji uciekających amerykańskich kapitalistów w pontonach na Kubę. socjalizmo or muerte! [...czy jakoś tak] 6,70 Co do Korei PN; czerwoni i tak odrzucają ten przykład, bo tam jest komunizm a my jesteśmy socjal-demokraci [niektórzy jak DOku nazywają sie nawet prawicowcami]. kolejny kamyczek do słownika politpoprawności... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Skrzypek Re: Rekordowe bezrobocie w Kalifornii IP: *.interklub.pl 10.01.02, 13:49 Gość portalu: siedem napisał(a): > Drogi Skrzypku. > Nie załapałeś mojej ironii [nie ma się co dziwić, ze mnie literat jak z mysiej > cipy spadochron]. Podpisuję się pod Twoim gospodarczym poglądem! Towarzysz V.C. > > jest mi "kolcem w boku" więc od czasu do czasu nabijam się z jego wizji > uciekających amerykańskich kapitalistów w pontonach na Kubę. > socjalizmo or muerte! [...czy jakoś tak] > 6,70 Fakt,że v.c jest mocno zaangażowany w przerobienie Polski i świata na Kub.. to jest na UE. > Co do Korei PN; czerwoni i tak odrzucają ten przykład, bo tam jest komunizm a m > y > jesteśmy socjal-demokraci [niektórzy jak DOku nazywają sie nawet prawicowcami]. > > kolejny kamyczek do słownika politpoprawności... Tak jak niektórzy nazywali np. UW centroprawicą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: # Beradnosc laika wobec FACHOWCA. IP: *.wroclaw.tpnet.pl 10.01.02, 14:11 Czy ktos z fachowcow twierdzacych, ze "Argentyna nie miala Balcerowicza" "sytuacja w Polsce jest na szczescie calkiem inna" moglby mi wyprostowac na chlopski rozum kawe na lawe ? Bo nie chce misie po raz setny pzrytaczac porownan uzywajac jak to laik ekonomicznych terminow. Robilem to w wielu watkach nawet Pna Doku prosilem o riposty i nic olewali moje argumenty, takie jak ja je widze - niczy Balcerowicz na naradzie ministrow z wyzszoscia nie otwierajac taki: - " Nie bedziemy rozmawiac na tym poziomie szczegolowosci, zegnam panow". A chlopy zgarnialy ze stolu z powrotem papiery - smieci. To jak - tez z gory z zadartym nosem - "na szcescie Polska gospodarka nie jest w sytuacji porownywalnej do Argentynskie" a "srodek zaradczy" - odciecie sie od rozwiazan mdznarod. inst. finas. zastosowany przez ostatni rzad w Argentynie jest nieprofesjonalny i niedopuszczalny? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siedem Re: Beradnosc laika wobec FACHOWCA. IP: *.tgory.pik-net.pl 10.01.02, 14:28 Będzie argentyna! Co prawda SLD chce popuścić śrubę żeby było z czego doić przez kolejne lata ale już chyba za późno. Stopy procentowe 10% ponad inflację, mocny złoty tyle, że nie w naszych rękach, spalona placówka Izraela [umknęło cenzurze Wiadomości TVP1]... Żebyś wiedział, że jestes laik. Taka Pani Rottenberg twierdzi: "o sztuce mogą się wypowiadać tylko profesjonaliści np historycy sztuki" [cytat z głowy z zachowaniem sensu]. Więc jak nie widzisz nic wzniosłego w kartoflu czy też obierku z ziemniaka to jeszcze nic nie znaczy! :] 7,33 Odpowiedz Link Zgłoś