vicky17 26.05.08, 18:29 no to chlup po antysemickim kufelku.. mj.barczyk.se/blog/wp-content/warkastrong.jpg Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
vicky17 Re: Warka strong:) 26.05.08, 19:21 12-nascie napisał: > nu tak,kupujac teraz piwo wareckie bedziesz juz antysemita z etykieta. > Nu chyba ze Zyda to biznes jest-ale wiedza o tym juz jest antysemityzmem. po przyjezdzie zaraz sobie kufelek strzele Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Też sobie pomyślałem 26.05.08, 19:36 jak na obroty browaru może wpłynąć ten "pogrom warecki". Czyżby gazetka zajęła się pozycjonowaniem Warki (nie tylko strong)? Może to być bardzo udana operacja i w dodatku zupełnie gratis. Oleg Odpowiedz Link Zgłoś
vicky17 Re: Też sobie pomyślałem 26.05.08, 19:37 oleg3 napisał: > jak na obroty browaru może wpłynąć ten "pogrom warecki". Czyżby gazetka zajęła > się pozycjonowaniem Warki (nie tylko strong)? Może to być bardzo udana operacja > i w dodatku zupełnie gratis. > > Oleg poprosilam znajomych by popierali pogrom warecki czynnie Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Re: Też sobie pomyślałem 26.05.08, 20:04 vicky17 napisała: > poprosilam znajomych by popierali pogrom warecki czynnie Nie lubię Warki, Za dużo gorycz(ki)y. Oleg Odpowiedz Link Zgłoś
vicky17 Re: Też sobie pomyślałem 26.05.08, 20:06 oleg3 napisał: > vicky17 napisała: > > > poprosilam znajomych by popierali pogrom warecki czynnie > > Nie lubię Warki, Za dużo gorycz(ki)y. > > Oleg gorycz musi byc z antysemityzmu wlasnie Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg będzie to miernik patriotyzmu 27.05.08, 13:05 oleg3 napisał: > jak na obroty browaru może wpłynąć ten "pogrom warecki". bo Prawdziwi Patrioci powinni wesprzeć czynnie akcje i pokazać światu siłę jaka drzemie w Narodzie. A. Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Re: będzie to miernik patriotyzmu 27.05.08, 15:29 Ba. Browar Warka należy (pośrednio) do Heineken International BV. Aż strach szukać kto jest właścicielem Heinekena. Oleg Odpowiedz Link Zgłoś
pulbek Re: będzie to miernik patriotyzmu 27.05.08, 16:43 Po co zaraz właścicielem. Prezesem Heinekena jest niejaki Don Blausztajn. Jednym słowem, Vicky daje sobą manipulować jak dziecko. Nie dość że nabija kasę Gazecie Wyborczej, to jeszcze ładuje kieszeń panu Blausztajnowi. Pulbek. Odpowiedz Link Zgłoś
vicky17 Re: będzie to miernik patriotyzmu 27.05.08, 16:50 pulbek napisał: > Jednym słowem, Vicky daje sobą manipulować jak dziecko. Nie dość że > nabija kasę Gazecie Wyborczej, to jeszcze ładuje kieszeń panu > Blausztajnowi. > > Pulbek. ja podpieram zydow w ramach propagowania antysemityzmu. to w koncu jest cos ,chyba sam przyznasz. pieniadz nie smierdzi a znaja sie na tym wlasnie zydzi Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Re: będzie to miernik patriotyzmu 27.05.08, 17:05 pulbek napisał: > Po co zaraz właścicielem. Prezesem Heinekena jest niejaki Don > Blausztajn. )))) Oleg Odpowiedz Link Zgłoś
vicky17 Re: będzie to miernik patriotyzmu 27.05.08, 17:39 pulbek napisał: > Po co zaraz właścicielem. Prezesem Heinekena jest niejaki Don > Blausztajn. > moze mowimy o roznych heinekenach www.hoovers.com/free/co/people.xhtml?ID=41852 Odpowiedz Link Zgłoś
vicky17 Re: będzie to miernik patriotyzmu 27.05.08, 17:40 vicky17 napisała: > pulbek napisał: > > > Po co zaraz właścicielem. Prezesem Heinekena jest niejaki Don > > Blausztajn. > > > > moze mowimy o roznych heinekenach > > www.hoovers.com/free/co/people.xhtml?ID=41852 www.annualreport.heineken.com/2006/report_of_the_executive_board/exec_committee.html Odpowiedz Link Zgłoś
pulbek Re: będzie to miernik patriotyzmu 27.05.08, 21:27 Rzeczywiście masz rację, a mi się pokręciło. Pan Don Blausztajn jest tylko prezesem Heinekena na piękny kraj USA, który wysłał do Polski owego znieważonego nieszczęśnika. Pulbek. Odpowiedz Link Zgłoś
vicky17 Re: będzie to miernik patriotyzmu 27.05.08, 22:15 pulbek napisał: > Rzeczywiście masz rację, a mi się pokręciło. Pan Don Blausztajn jest > tylko prezesem Heinekena na piękny kraj USA, który wysłał do Polski > owego znieważonego nieszczęśnika. > > Pulbek. my nie wysylamy ochotnikow w kapeluszach z niewyrosnietymi pejsami,oni sami z siebie jada w dzikie kraje,ba do tego chca tam jechac ponownie. dziwie sie,ze nie wola dzikosci USA,jak ja Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Re: Też sobie pomyślałem 26.05.08, 20:27 Nie tylko wybrańcy. Jest anegdota o papieżu (imię mi umknęło, chyba XIIIw.), który w młodości pił piwo wareckie i umierając wołał -piwo di Warka, zaś kardynałowie sadząc, że wzywa jakiegoś świętego, odpowiadali po łacinie - módl się za nami. Oleg Odpowiedz Link Zgłoś
meoraw Re: Też sobie pomyślałem 26.05.08, 20:34 oleg3 napisał: > Nie tylko wybrańcy. > > Jest anegdota o papieżu (imię mi umknęło, chyba XIIIw.), który w młodości pił > piwo wareckie i umierając wołał -piwo di Warka, zaś kardynałowie sadząc, że > wzywa jakiegoś świętego, odpowiadali po łacinie - módl się za nami. > > Oleg O santa Piva di Polonia! Gdy w latach 1588–1589 kardynał Ippolito Aldobrandini jako papieski nuncjusz próbował pogodzić Zygmunta III Wazę z Habsburgami, zakochał się w polskim piwie z Warki. Po powrocie do Włoch był papabile (kandydatem do Stolicy Piotrowej) podczas trzech kolejnych konklawe w latach 1590–1591. Wreszcie został wybrany na papieża w styczniu 1592 r. i przyjął imię Klemensa VIII. Nadal interesował się polskimi sprawami: polecił nuncjuszowi Massimiliano Germanico Malaspinie doprowadzić do zakończenia sporu Zygmunta III z hetmanem Janem Zamoyskim oraz radośnie powitał unię brzeską. A leżąc na łożu śmierci, wzdychał w gorączce: – O santa piva di Polonia! O santa birra di Warka! (O święte polskie piwo! O święte piwo z Warki!). Czuwający przy nim duchowni myśleli, że papieżowi chodzi o jakąś nieznaną im świętą, więc przyłączyli się do papieskich westchnień i powtarzali: – O Santa Piva, ora pro eo! (Święta Piwo, módl się za nim!). Istnieje też inna wersja tej opowieści: Klemens VIII miał cierpieć na wrzód w gardle i w gorączce powtarzać westchnienia do polskiego piwa. Kiedy zgromadzeni wokół niego dostojnicy kurialni powtórzyli: – O Santa Piva, ora pro eo!, Klemens VIII miał się głośno roześmiać, dzięki czemu wrzód pękł, a papież jeszcze trochę pożył. fragment stąd:warka.notlong.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
jaceq Re: Warka strong:) 27.05.08, 00:40 Robert 'Warka' Strąk ? "Jeśli w ciągu dziewięciu lat zmienia się pięć partii, to mamy do czynienia z prostytucją polityczną." [Poseł Robert Strąk o Kurskim] "Robert Strąk to Benny Hill pomorskiej polityki." [Jacek Kurski] www.polityka.pomorskie.pl/wypowiedzi.htm Odpowiedz Link Zgłoś
melord Re: Warka strong:) 27.05.08, 12:59 Z przykroscia stwierdzam,ze Warka Strong jest gorszej jakosci niz byla 2 lata temu kiedy ostatnio bylem w Polsce i byla popularna. Piwoszem nie jestem ale stosuje sie do odwiecznej tradycji,ze piwo z rana jak smietana i wsio ryba czy semicka czy anty........ Zauwazylem natomiast ostatnio,ze "Lech" jakby na topie...podkreslam jednak, ekspertem nie jestem w tej dziedzinie Odpowiedz Link Zgłoś
vicky17 Re: Warka strong:) 27.05.08, 16:10 melord napisała: >..... > Zauwazylem natomiast ostatnio,ze "Lech" jakby na topie...podkreslam jednak, > ekspertem nie jestem w tej dziedzinie widze,ze wyzbywasz sie antysemityzmu i to ci sie chwali))) Odpowiedz Link Zgłoś