Dodaj do ulubionych

Coraz więcej państw zachodnich zabrania

14.07.08, 13:08
stawiania ostentacyjnych meczetów z wielgaśnymi minaretami. I nie wyjeżdzać mi
z Haiderem, bo na wpływ szwajcarskiej i francuskiej polityki międzynarodowej
ten pan ma raczej niewielki wpływ.

Czy to rasizm? Dyskryminacja? A może faszyzm?smile)))

Do wczoraj w ogóle mnie to nie obchodziło, ale naprawdę lubię popatrzeć jak
kopiecie się po kostkachsmile No to do dziełasmile
Obserwuj wątek
    • absztyfikant Re: Coraz więcej państw zachodnich zabrania 14.07.08, 13:11
      To syjonizmwink

> Czy to rasizm? Dyskryminacja? A może faszyzm?smile)))
      • tulila Re: Coraz więcej państw zachodnich zabrania 14.07.08, 13:13
        absztyfikant napisał:

> To syjonizmwink
        >
        > > Czy to rasizm? Dyskryminacja? A może faszyzm?smile)))
        >
        A poważnie? Wiesz, że ja nie stoję po niczyjej stronie, a twoje zdanie bardzo
        sobie cenię, dlatego pytam poważnie. Najgłośniej krzyczy o tym Haider,
        niefajnie, co?
        • absztyfikant Re: Coraz więcej państw zachodnich zabrania 14.07.08, 13:16
          A Fallaci to pies?

Nie chcę widzieć tego meczetu, to bardzo blisko mojego domu w Toskanii. Nie chcę
          widzieć minaretu wysokości 24 metrów w miejscowości Giotta, skoro ja w krajach
          muzułmańskich nie mogę nosić krzyżyka ani mieć Biblii. Jeśli będę dalej żyć,
          pojadę do przyjaciół w Carrarze, mieście marmurów. Tam jest wielu anarchistów:
          razem z nimi wezmę materiały wybuchowe i wysadzę ten meczet w powietrze.

Europa nie jest już Europą, ale Eurabią, która z powodu uległości wobec wroga,
          islamskiego nazizmu, kopie swój własny grób.

* Źródło: Corriere della Sera, 25 lipca 2007

Artykuł Fallaci, stanowiący zalążek późniejszej książki Wściekłość i duma,
          został przedrukowany w 2001 w Gazecie Wyborczej.

Po wniesieniu pozwu przez Adela Smitha list solidarności z Orianą Fallaci
          podpisało wiele znanych osobistości polskiego życia publicznego, w tym Henryka
          Bochniarz, ksiądz Adam Boniecki, Zbigniew Bujak, profesor Janusz Degler, Kamil
          Durczok, Władysław Frasyniuk, Grzegorz Gauden, profesor Bronisław Geremek,
          profesor Maria Janion, Bogdan Lis, Katarzyna Kolenda-Zaleska, profesor Stefan
          Meller, Tadeusz Mazowiecki, Adam Michnik, profesor Jan Miodek, Piotr Najsztub,
          Monika Olejnik, Janusz Onyszkiewicz, Jerzy Pilch, Justyna Pochanke, profesor
          Adam Rotfeld, profesor Barbara Skarga, Magdalena Środa. Wśród sygnatariuszy
          listu znalazł się początkowo również Lech Wałęsa, który jednakże następnie
          wycofał swój podpis.

W 2006 została uhonorowana, wraz z Tygodnikiem Powszechnym, Nagrodą Orłów Jana
          Karskiego. Nagrodę odebrał w jej imieniu Adam Michnik.

Michnik opublikował książkę Wściekłość i wstyd, w jasny sposób nawiązującą
          tytułem do Wściekłości i dumy.
          • tulila Ja pytam o Twoje zdanie 14.07.08, 13:21
            wiem co na ten temat sądzi Fallaci, która pod tym względem- podkreślam, pod tym
            względem nie jest dla mnie autorytetem. Postanowiłam pozostać neutralna i nie
            napiszę, że jesli chodzi o sprawy islamu to by mogła sobie z Haiderem rekę podaćsmile
            • tulila Ps. Byłam zbulwersowana tym listem nt 14.07.08, 13:22
              • tulila Ale rozumiem tych którzy go podpisali 14.07.08, 13:24
                Widzisz jaka jestem rozdarta?smileA sama się przecież nie pozszywamsmile
                • absztyfikant Pomoge Ci uderzajac w tony feministyczne ;-) 14.07.08, 13:27
                  4:34 Mężczyźni stoją nad kobietami ze względu na to, że Bóg dał wyższość jednym nad drugimi, i ze względu na to, że oni rozdają ze swojego majątku. Przeto cnotliwe kobiety są pokorne i zachowują w skrytości to, co zachował Bóg. I napominajcie te, których nieposłuszeństwa się boicie, pozostawiajcie je w łożach i bijcie je! A jeśli są wam posłuszne, to starajcie się nie stosować do nich przymusu. Zaprawdę, Bóg jest wzniosły, wielki!

4:129 Wy nie będziecie mogli być sprawiedliwi dla każdej z waszych kobiet, nawet gdybyście chcieli. Ale nie odsuwajcie się całkowicie, aby jednej z nich nie pozostawić jakby w zawieszeniu. A jeśli się pogodzicie i będziecie bogobojni, to, zaprawdę, Bóg jest przebaczający, litościwy!

2:223 Wasze kobiety są dla was polem uprawnym. Przychodźcie więc na wasze pole, jak chcecie, i czyńcie pierwej coś dobrego dla samych siebie. Bójcie się Boga i wiedzcie, że się spotkacie z Nim! A ty głoś radosną wieść dla wierzących!

poznajkoran.pl/koran/kobiety/

To powinno Cie ostatecznie przekonac:
                  au.youtube.com/watch?v=eluR8W6Iwz0&feature=related
                  • tulila Re: Pomoge Ci uderzajac w tony feministyczne ;-) 14.07.08, 13:33
                    absztyfikant napisał:

Absztysiu kochany. Przecież wiesz, że nie o to cię pytałam. Mam swoje wyrobione
                    zdanie i na temat islamu i na temat polityki Izraela. Specjalnie wybrałam temat,
                    który zawęża się li tylko i wyłącznie do architektury. Czy muzułmanin modlący
                    się w rowie jest mniej niebezpieczny od tego, który modli się w wypasionym
                    meczecie? I czy popierasz pomysł Haidera żeby zaczac burzyć to co już postawili.
                    O to Cię pytam skarbiesmile
                    • absztyfikant Re: Pomoge Ci uderzajac w tony feministyczne ;-) 14.07.08, 13:36
                      Musialbym sie nad tym zastanowic. Na tak postawione pytanie trudno odpowiedziec.
                      • tulila Re: Pomoge Ci uderzajac w tony feministyczne ;-) 14.07.08, 13:38
                        absztyfikant napisał:

> Musialbym sie nad tym zastanowic. Na tak postawione pytanie trudno odpowiedziec
                        > .
                        >
                        Wiem, dużo łatwiej wklejac kolejne youtubki. Musze iść. Baw się dobrze.
                        • absztyfikant Re: Pomoge Ci uderzajac w tony feministyczne ;-) 14.07.08, 13:41
                          Latwiej. I co w tym zlego? A pytanie jest trudne, bo meczety to skutek, a nie
                          przyczyna.
                    • cyniol Re: Pomoge Ci uderzajac w tony feministyczne ;-) 14.07.08, 13:49
                      tulila napisała:
                      Czy muzułmanin modlący
                      > się w rowie jest mniej niebezpieczny od tego, który modli się w wypasionym
                      > meczecie? I czy popierasz pomysł Haidera żeby zaczac burzyć to co już postawili
                      > .
                      > O to Cię pytam skarbiesmile

Wiekszosc meczetow budowana jest w celach demonstracji sily muzulmanow. Wlasnie
                      dlatego umyslili sobie, aby postawic w Rzymie meczet w poblizu bazyliki Sw.
                      Piotra i oczywiscie od tej bazyliki wyzszy.Wlosi sie na to nie zgodzili. Jak
                      myslisz czy bedzie sie im lepiej modlilo w takim meczecie? Czy czynia tak
                      wlasnie w celach prowokacji?
                      • tulila Re: Pomoge Ci uderzajac w tony feministyczne ;-) 14.07.08, 14:06
                        cyniol napisał:

>Oczywiście, że to była prowokacja. I rozumiem stanowisko miejscowych władz.
                        Tylko czy takie sprawy powinny być załatwiane na polu samorządowym czy powinien
                        być to przyczynek do zaostrzenia polityki imigracyjnej?
                        • cyniol Re: Pomoge Ci uderzajac w tony feministyczne ;-) 14.07.08, 14:10
                          tulila napisała:

> cyniol napisał:
                          >
                          > >Oczywiście, że to była prowokacja. I rozumiem stanowisko miejscowych władz
                          > .
                          > Tylko czy takie sprawy powinny być załatwiane na polu samorządowym czy powinien
                          > być to przyczynek do zaostrzenia polityki imigracyjnej?

Polityke imigracyjna zaostrzaja, ale tych ktorzy juz tam sa nie sposob przeciez
                          wydalic. Wyobrazam juz sobie wrzaski lewakow na taki pomysl. Do Wloch codziennie
                          przybijaja lodzie z nielegalnymi imigrantami z krajow Afryki Polnocnej. Nie
                          rozumiem po co oni sie pchaja do kultury i cywilizacji, ktora gardza?
                          • tulila Re: Pomoge Ci uderzajac w tony feministyczne ;-) 14.07.08, 14:15
                            cyniol napisał:

> tulila napisała:
                            >
                            > > cyniol napisał:
                            > >
                            > > >Oczywiście, że to była prowokacja. I rozumiem stanowisko miejscowych
                            > władz
                            > > .
                            > > Tylko czy takie sprawy powinny być załatwiane na polu samorządowym czy po
                            > winien
                            > > być to przyczynek do zaostrzenia polityki imigracyjnej?
                            >
                            > Polityke imigracyjna zaostrzaja, ale tych ktorzy juz tam sa nie sposob przeciez
                            > wydalic. Wyobrazam juz sobie wrzaski lewakow na taki pomysl. Do Wloch codzienni
                            > e
                            > przybijaja lodzie z nielegalnymi imigrantami z krajow Afryki Polnocnej. Nie
                            > rozumiem po co oni sie pchaja do kultury i cywilizacji, ktora gardza?

Ja jestem lewaczkę a nie osądzam tylko zadaję pytania. Po co się pchają? Ano po
                            to, żeby polepszyć swoje warunki socjalne. Niech bogata Europa wpompuje trochę
                            pieniędzy w Azję i Afrykę to problem imigracji sam się rozwiąże. Myslisz, że
                            ludzie wolą jeść czy prowokować? Gdyby cię ssało w żoładku odpaliłbyś forum i
                            zasiadł czy zszedłbyś najpierw do Samu po kiełbasę?
                            • absztyfikant Re: Pomoge Ci uderzajac w tony feministyczne ;-) 14.07.08, 14:17
                              www.bezgranic.net.pl/index.php?d=news_content&dn=1&id=24
                              Swiat arabski spi na ropie. Dlaczego my mamy im dawac kase?
                              • tulila Re: Pomoge Ci uderzajac w tony feministyczne ;-) 14.07.08, 14:23
                                absztyfikant napisał:

Wiem, że masz jutubkę na każdą okazję, a na proste pytanie nie umiesz
                                odpowiedzieć. To ty przeszedłeś od prostej kwestii burzenia meczetów do
                                problemów natury ogólnej- czyli wojny cywilizacji. Nie tylko muzułmanie szukają
                                szczęscia w Europie przypominam.
                                >
                                • absztyfikant Re: Pomoge Ci uderzajac w tony feministyczne ;-) 14.07.08, 14:31
                                  Odpowiedzialem na Twoje pytanie.

Here we go again: islam powinien byc zdelegalizowany jako ideologia bedaca
                                  zaprzeczenim europjskich wartosci. To nie jest rasizm. Religia nie jest rasa.

au.youtube.com/watch?v=ciOGS6r97oE
                                  Wiem, ze nie brzmi to ladnie dla wrazliwego, lewicowego ucha, ale co zrobic... Z
                                  pretensjami do nich.
                                  • tulila Re: Pomoge Ci uderzajac w tony feministyczne ;-) 14.07.08, 14:34
                                    absztyfikant napisał:

Wiesz czego dokonałeś? Na początku byłam neutralna, nawet więcej-zadając pytanie
                                    o faszyzm nabijałam się z tych, którzy myślą, że europejczycy nie mają swoich
                                    racji. Teraz wahnęło się w drugą stronę. Życzę kolejnych tak spektakularnych
                                    sukcesów.
                                    • absztyfikant Re: Pomoge Ci uderzajac w tony feministyczne ;-) 14.07.08, 14:37
                                      Ech, Tulila... Moimi sprzymierzencami sa paradokslanie sami muzulmanie.wink Gdybym
                                      mial pare milionow na zbyciu, to od razu bym wykupil paru imamom czas antenowy w
                                      prime time.
                            • cyniol Re: Pomoge Ci uderzajac w tony feministyczne ;-) 14.07.08, 15:23
                              tulila napisała:

>
                              > Ja jestem lewaczkę a nie osądzam tylko zadaję pytania. Po co się pchają? Ano po
                              > to, żeby polepszyć swoje warunki socjalne. Niech bogata Europa wpompuje trochę
                              > pieniędzy w Azję i Afrykę to problem imigracji sam się rozwiąże. Myslisz, że
                              > ludzie wolą jeść czy prowokować? Gdyby cię ssało w żoładku odpaliłbyś forum i
                              > zasiadł czy zszedłbyś najpierw do Samu po kiełbasę?

Moja droga, twierdzisz, ze ci imigranci glodni chodza we Francji, w Anglii,
                              Danii czy Wloszech?smile)) I z glodu pala samochody?
                              Widze, ze cudzymi pieniedzmi latwo ci jest sie rozporzadzac, ciekawe ile z
                              wlasnej kieszeni dalabys biednemu arabowi czy murzynowi i jak dlugo czynilabyc
                              to?smile Sadzisz, ze po to europejczycy ciezko haruja aby nierobom oddawac?
                              • vicky17 Re: Pomoge Ci uderzajac w tony feministyczne ;-) 14.07.08, 15:28
                                cyniol napisał:

> Moja droga, twierdzisz, ze ci imigranci glodni chodza we Francji, w Anglii,
                                > Danii czy Wloszech?smile)) I z glodu pala samochody?
                                > Widze, ze cudzymi pieniedzmi latwo ci jest sie rozporzadzac, ciekawe ile z
                                > wlasnej kieszeni dalabys biednemu arabowi czy murzynowi i jak dlugo czynilabyc
                                > to?smile Sadzisz, ze po to europejczycy ciezko haruja aby nierobom oddawac?

niektorzy sa glodni,niektorzy nie,ale europa przez dziesiatki lat korzystala z
                                poldarmowej sily roboczej i z niej sie bogacila. to samo robi sie i robilo w
                                innych krajach jak usa az ludzie osiagna krytyczna mase i zaczna sie buntowac,a
                                wtedy leje sie krew . nie mozna budowac swego szczescia na cudzym
                                nieszczesciu..ale dzieki chciwosci bialego czlowieka swiat niestety jest niszczony.
                                masz racje kazdy obywatel powinien byc rowno traktowany,ale tak nigdy nie bylo
                                ani nigdy nie bedzie a slepa pomoc finansowa tylko wlasnie swiat niszczy..vide
                                afryka.
                              • tulila Ja najpierw czytam 14.07.08, 16:41
                                cyniol napisał:

>potem pytam a nigdy osądzam. Polecam artykuł w Polityce o rumuńskich dzieciach
                                kupowanych za grosze od własnych rodziców, które potem nabywcy szprycują
                                prochami, żeby nie przeszkadzały w żebraniu. I co? Te dzieci traktować tak samo
                                jak przemytników i wydalać? Bo romskie? A może wybudzić z narkotycznego snu i
                                spytać czy jest bardziej romskie czy chrześcijańskie? Jak nie zna pacierza to
                                out a jak zna to przystosować? Tyle w tym hipokryzji że na wymioty się zbiera.

Linka ani jutubki nie będzie
                                • absztyfikant Re: Ja najpierw czytam 14.07.08, 16:45
                                  Nie spowadzajmy wszystkiego ad absurdum. Mowimy o milionach muzulmanow z modelem
                                  rodziny 1+1 (2, 3, 4, 5) = 20 a nie o mlodych Romach, ktorych jest tyle w Euopie
                                  ile kot naplakal...
                                  • tulila Re: Ja najpierw czytam 14.07.08, 16:47
                                    absztyfikant napisał:

> Nie spowadzajmy wszystkiego ad absurdum. Mowimy o milionach muzulmanow z modele
                                    > m
                                    > rodziny 1+1 (2, 3, 4, 5) = 20 a nie o mlodych Romach, ktorych jest tyle w Euopi
                                    > e
                                    > ile kot naplakal...
                                    >

Ty już się wypowiedziałeś.
                                • cyniol Re: Ja najpierw czytam 14.07.08, 16:48
                                  tulila napisała:

> cyniol napisał:
                                  >
                                  > >potem pytam a nigdy osądzam. Polecam artykuł w Polityce o rumuńskich dzie
                                  > ciach
                                  > kupowanych za grosze od własnych rodziców, które potem nabywcy szprycują
                                  > prochami, żeby nie przeszkadzały w żebraniu. I co? Te dzieci traktować tak sam
                                  > o
                                  > jak przemytników i wydalać? Bo romskie? A może wybudzić z narkotycznego snu i
                                  > spytać czy jest bardziej romskie czy chrześcijańskie? Jak nie zna pacierza to
                                  > out a jak zna to przystosować? Tyle w tym hipokryzji że na wymioty się zbiera.
                                  >
                                  > Linka ani jutubki nie będzie

Romowie nie pala miast, nie wysadzaja pociagow, budynkow, metra itd., nie
                                  zamierzaja podbic kraju w ktorym mieszkaja, ani tez narzucac swoich zwyczajow
                                  wiekszosci wsrod ktorej mieszkaja.Cos piszesz ni do skladu ni do ladusmileI tyle w
                                  tej pisaninie hipokryzji, az na wymioty sie zbierasmileMialo byc o meczetach, a na
                                  Romach sie skonczylo kiedy argumentow brakuje.
                                  • tulila Re: Ja najpierw czytam 14.07.08, 16:50
                                    cyniol napisał:

Mialo byc o meczetach, a na
                                    > Romach sie skonczylo kiedy argumentow brakuje.

Chyba przyznasz że to nie moja wina. Ja chciałam o meczetach ale się nie udało.
                                  • vicky17 Re: Ja najpierw czytam 14.07.08, 16:55
                                    cyniol napisał:

> Romowie nie pala miast, nie wysadzaja pociagow, budynkow, metra itd., nie
                                    > zamierzaja podbic kraju w ktorym mieszkaja,

romowie zebrza,kradna i napastuja wielu ludzi a poza tym jest ich na razie malo
                                    a wiec nie ma z nimi az takiego problemu.
                                    poza tym paru bialych morduje,zebrze,podpala to i owo a przede wszystkim zaczyna
                                    wojny,gdzie gina miliony ludzi. chesz ich tez do rezerwatu czy na ksiezyc?
                                    problem polega na tym,ze prawo powinno byc rowne dla wszytkich jak rowniez kazdy
                                    kto chce powinien miec rowne szanse awansu spolecznego. to jedyne wyjscie a nie
                                    polsrodki iscie nazistowskie. ci tez mysleli,ze jak ludzi zamorduja to beda
                                    mieli spokoj,a teraz robia to inne kraje o podobnych zapedach.
                                    • absztyfikant Re: Ja najpierw czytam 14.07.08, 16:56
                                      autor: Daniel Pipes
                                      New York Sun
                                      29 sierpień 2007

Oryginał angielski: Ban Islam?
                                      Tłumaczył: David Dastych

Nie-muzułmanie od czasu do czasu wysuwają propozycję, aby zakazać Koran,
                                      zdelegalizować islam i muzułmanów. Przykłady z sierpnia br.: nawoływanie
                                      holenderskiego polityka Geerta Wildersa, aby zakazać Koran – który przyrównuje
                                      on do “Mein Kampf” Hitlera – oraz żądania dwojga polityków z Australii - Pauline
                                      Hanson i Paula Greena - aby ustanowić moratorium na imigrację muzułmanów.

Co można uczynić z tymi inicjatywami? Po pierwsze – nieco historii. Istnieją już
                                      wcześniejsze precedensy, z czasów, gdy nietolerancyjne rządy państw
                                      chrześcijańskich zmuszały muzułmanów do nawrócenia się – tak było na przykład w
                                      szesnastowiecznej Hiszpanii. Podobnie w Rosji, gdzie w XVI i XVII wieku
                                      zachęcano [muzułmanów] do przyjęcia prawosławia. Lecz w czasach obecnych, gdy
                                      wolność słowa i wyznania zostały uznane za podstawowe prawa człowieka, wysiłki
                                      mające na celu obronę przeciwko nietolerancji za pomocą zakazów dla Koranu,
                                      islamu i muzułmanów okazały się bezskuteczne.

Wśród najpoważniejszych współcześnie prób zakazania Koranu można wymienić
                                      działania grupy hinduistów w latach 1984-85, którzy wysuwali argument, że święta
                                      księga islamu zawiera „liczne wypowiedzi, wielokrotnie i uparcie powtarzane w
                                      pismach, które wykorzystują religię dla promowania niezgody, uczuć wrogości,
                                      nienawiści oraz złej woli wśród różnych społeczności religijnych i podjudzają
                                      wiernych do stosowania przemocy i do zakłócania porządku publicznego”.

Żądanie to zostało wyrażone w tzw. "Kalkuckiej petycji w sprawie islamu",
                                      zgłoszonej do sądu, która wywołała zamieszki i śmiertelne ofiary w Bangladeszu.
                                      Sprawa ta tak zatrwożyła New Delhi, że prokurator generalny w Indiach osobiście
                                      wziął udział w działaniach prawnych przeciwko tej petycji, która – co nie było
                                      zaskoczeniem – została oddalona.

Pim Fortuyn (1948-2002) przewodził najbardziej konsekwentnym do dziś działaniom
                                      na rzecz zakazu imigracji muzułmanów, w tym przypadku do Holandii.

Ta wczesna petycja z Indii ustanowiła wzorzec dla zestawiania wersetów Koranu,
                                      które uznawano za szkodliwe. Inne wysiłki były bardziej retoryczne niż
                                      praktyczne. Najbardziej konsekwentnie podjął je Pim Fortuyn w Holandii, aby
                                      doprowadzić do zakazu imigracji muzułmanów do swego kraju. Gdyby nie został
                                      zamordowany w roku 2002, mógłby zapewne doprowadzić je do końca jako premier.

Koordynator włoskiej Ligi Północnej - Roberto Calderoli pisał w roku 2005:
                                      „Islam musi być uznany za nielegalny dopóty, dopóki islamiści nie wyrzekną się
                                      tych części swej pseudo-politycznej i pseudo-religijnej doktryny, które
                                      gloryfikują przemoc i ucisk innych kultur i religii”.

Członek brytyjskiego parlamentu - Boris Johnson, argumentował w roku 2005, że
                                      przeprowadzenie “Ustawy o nienawiści rasowej i religijnej” powinno oznaczać
                                      “zakaz czytania – publicznie czy prywatnie – bardzo wielu fragmentów Koranu”.

Jego uwagi skłoniły delegację brytyjskich muzułmanów do szukania zapewnień,
                                      które zresztą otrzymali od Home Office (Ministerstwa Spraw Wewnętrznych), że
                                      żaden taki zakaz nie zostanie wprowadzony.

Patrick Sookhdeo z Instytutu Studiów nad Islamem i Chrześcijaństwem nawoływał w
                                      roku 2006 do zakazania jednego z przekładów Koranu - The Noble Koran: A New
                                      Rendering of its Meaning in English (Szlachetny Koran: Nowa interpretacja jego
                                      znaczenia w języku angielskim), ponieważ – jego zdaniem – „zawiera strategię
                                      zabijania niewiernych i wojny przeciwko nim”.

W innych krajach Zachodu podejmowano łagodniejsze inicjatywy: w Norwegii
                                      Kristiansand Progress Party (Chrześcijańska Partia Postępu) starała się o zakaz
                                      islamu, a niemiecka Bundesverband der Bürgerbewegungen chciała zakazać Koran w
                                      roku 2006 jako niezgodny z niemiecką konstytucją. Grupa nacisku "Stop the
                                      Islamification of Denmark" (Zatrzymać islamizację Danii) zażądała na początku
                                      2007 roku zakazu pewnych części Koranu i zamknięcia wszystkich duńskich meczetów
                                      jako niezgodnych z konstytucją. Australijska grupa pod nazwą Catch the Fire
                                      Ministries (Wyłapać podżegających kaznodziei) dowodziła w roku 2004, że ponieważ
                                      “Koran przeciwstawia się doktrynie chrześcijańskiej w wielu fragmentach, w
                                      świetle prawa o [zakazie głoszenia] bluźnierstw jest nielegalny”.

W innych krajach pisarze i publicyści wysuwali podobne żądania. W Szwajcarii
                                      Alain Jean-Mairet jest autorem strategicznego dwuczęściowego planu – popularnego
                                      i prawnego – którego celem jest doprowadzenie do tego, aby „wszystkie islamskie
                                      projekty w Szwajcarii stały się niemożliwe do zrealizowania”. We Francji
                                      anonimowy publicysta magazynu internetowego Liberty Vox (Głos wolności) chciałby
                                      zakazania islamu, podobnie jak [domaga się tego] Warner Todd Huston w Stanach
                                      Zjednoczonych.

Film z roku 2006, V for Vendetta , ukazuje przyszłą Wielką Brytanię, w której
                                      Koran jest zakazany. pl.danielpipes.org/article/4882
                          • absztyfikant Re: Pomoge Ci uderzajac w tony feministyczne ;-) 14.07.08, 14:16
                            Oni jada na podboj. Wystareczy posluchac ich duchownych. Nie owijaja w bawelne...
                            7dni.wordpress.com/2007/07/23/islamisci-we-wloszech/
    • absztyfikant Masz prawo jazdy? 14.07.08, 13:33
      Masz prawo jazdy?smile
      au.youtube.com/watch?v=p570nGshue0
      Lubisz obrywac kijem?smile
      au.youtube.com/watch?v=iWGA8i6scYY
      • tulila Jest różnica między pytaniem 14.07.08, 13:35
        absztyfikant napisał:

>czy mam prawo jazdy i czy lubię obrywać kijem. Nie sądzisz? Ze mną w ten sposób
        nie będziesz rozmawiał. Przykro mi.
        • absztyfikant Re: Jest różnica między pytaniem 14.07.08, 13:39
          Widzisz, mieszkajac w Polsce masz ten komfort ze mozesz na mnie prychnac i w
          ogole ze mna rozmawiacwink Kobiety zyjace w kulturze islamu nie maja tego
          komfortuwink Musze miec zawsze przyzwoitke. Wyobrazasz sobie pisac na forum pod
          czujnym okiem meza, brata czy ojca?
          • tulila Re: Jest różnica między pytaniem 14.07.08, 13:43
            absztyfikant napisał:

> Widzisz, mieszkajac w Polsce masz ten komfort ze mozesz na mnie prychnac i w
            > ogole ze mna rozmawiacwink Kobiety zyjace w kulturze islamu nie maja tego
            > komfortuwink Musze miec zawsze przyzwoitke. Wyobrazasz sobie pisac na forum pod
            > czujnym okiem meza, brata czy ojca?
            >
            A ja ci proponuję, żebyś czytał uważnie pytania, które zadaję. Bo ja mam ten
            komfort, że nie muszę opowiadać się po żadnej stronie. A ty tego komfortu nei
            masz. I nie chodzi o to, że jakiś system ci tego zabrania tylko ty tak sam
            wybrałeś. Albo jesteś z nami albo przeciwko nam. I własnie próbujesz mnie
            ustawić na jednej z tych dwóch (dla ciebie jedynych) pozycji. Zapytaam o
            meczety, wyszło na to, że popieram maltretowanie kobiet w świecie islamu. Pomyśl
            przez chwilę o tym, jak się teraz (dzięki twojej uprzejmości) czuję.
            • absztyfikant Chwila, chwila, chwila, chwila 14.07.08, 13:50
              Nigdzie Cie nie ustawiam. To nie jest w moich mocach. Nawet Cie nie pozycjonuje.
              Czy ja twierdze, ze popierasz maltretowanie kobiet?

Stwierdzilas, ze coraz wiecej panstw zabrania stawiania meczetow i zapytalas sie
              czy to faszyzm, dyskryminacja i takie tam.

Moim zdaniem NIE. Burzenie tych istniejacych to inna kwestia.
              • tulila Re: Chwila, chwila, chwila, chwila 14.07.08, 14:11
                absztyfikant napisał:

>
                > Stwierdzilas, ze coraz wiecej panstw zabrania stawiania meczetow i zapytalas si
                > e
                > czy to faszyzm, dyskryminacja i takie tam.

Czy to dyskryminacja- zapytałam na poważnie. Czy faszyzm - pusciłam oko.
                Naprawdę nie widzisz różnicy????

>
                > Moim zdaniem NIE.

Nie faszyzm czy nie dyskryminacja?

Burzenie tych istniejacych to inna kwestia.

Tzn? Odrzuć skojarzenia z 11 września. Zburzyłbyś, co?
                >
                • absztyfikant Re: Chwila, chwila, chwila, chwila 14.07.08, 14:14
                  Nie. Oddalbym feministkomwink
                  • tulila Re: Chwila, chwila, chwila, chwila 14.07.08, 14:16
                    absztyfikant napisał:

> Nie. Oddalbym feministkomwink
                    >
                    Rozmawiamy na poważnie czy się merdamy?
                    • absztyfikant Re: Chwila, chwila, chwila, chwila 14.07.08, 14:19
                      Powaznie. Po co niszczyc budynki? Zawsze mozna je przerobic na biura, squaty,
                      muzea, sale koncertowe, galerie czy domy publiczne.
                      • tulila Re: Chwila, chwila, chwila, chwila 14.07.08, 14:27
                        absztyfikant napisał:

> Powaznie. Po co niszczyc budynki? Zawsze mozna je przerobic na biura, squaty,
                        > muzea, sale koncertowe, galerie czy domy publiczne.
                        >
                        Zadałabym ci pytanie co z ludźmi, ale pewnie byś mi zarzucił, bo boje się, że za
                        chwilę się dowiem, że jestem antysemitką- patrz porównanie mnie z pruchelą.
                        • absztyfikant Re: Chwila, chwila, chwila, chwila 14.07.08, 14:33
                          Ty mnie porownalas z Cyniolem, wiec mozemy sobie teraz pogadac jak antysemita z
                          antysemitkawink)))))))

Co z ludzmi? Trzeba ich zasymilowac, a tych opornych potraktowac jak opornikowawink
    • cyniol Re: Burzyc nie nalezy 14.07.08, 13:56
      zawsze mozna pozniej zaadoptowac na jakis inny cel np. przedszkole lub szkolesmile
      Znacznie korzystniejsze z punktu widzenia interesow panstwa byloby po prostu
      wydalenie wszystkich niepracujacych i zyjacych na zasilkach nierobow muzulmanskich.
    • cyniol Re: Burzyc nie nalezy 14.07.08, 14:02
      Piekny przyklad adaptacji meczetu na katedre katolicka w Kordobiesmile

witcombe.sbc.edu/sacredplaces/cordoba.html
    • cyniol Re: nawret do katolickiej katedry w Kordowie 14.07.08, 14:06
      pchaja sie ze swoimi modlami, ale bisup Kordowy nie zezwoli na to. Co za nachaly!
      wyborcza.pl/1,86697,3818115.html
      • dana33 odpowiedz jest zupelnie prosta..... 14.07.08, 14:17
        to zwykly, zdrowy rozsadek.....
        ----------------
        • webaholic a synagogi budowac? 14.07.08, 15:11
          z przerabianiem budynków na bardziej użyteczne to kłopot jest. Absztych wymienia
          kolejne pomysłowe funkcje, a sam wie jak źle sie kojarzy już sama wzmianka o
          przerobieniu żydowskiej światyni w publiczny szalet. A w Poznaniu, przerobiono
          synagoge na basen miejski. I lament, wielki lament żydzi podnieśli, ale zysk
          ze sprzedazy biletów uskuteczniają do dziśsmile)
          dana33 napisała:

> to zwykly, zdrowy rozsadek.....
          > ----------------
          > Czy to rasizm? Dyskryminacja? A może faszyzm?smile)))
          >
        • vicky17 Re: odpowiedz jest zupelnie prosta..... 14.07.08, 15:11
          dana33 napisała:

> to zwykly, zdrowy rozsadek.....
          >

absolutnie prosta jest odpowiedz..europa powina byc dla bialych i chrzescijan a
          kazda mniejszosc narodowa,jak muzulmanie czy zydzi powinni sie z niej wyniesc.
          zadnych nowych meczetow,zadnych nowych boznic,zadnych pomnikow kultury,zadnych
          muzeow innej kultury niz rasa biala i chrzescijanska w europie byc NIE
          POWINNO,bo oni nie maja z nia ani jej glowna religia nic wspolnego i to jest
          zwykly rozsadek.
          albo rownosc dla kazdego albo pelna integracja do rodzimej kultury,religii i
          tradycji vide izrael.
    • tulila Cyniol i absztyfikant ramię w ramię walczą 14.07.08, 14:20
      z islamem. Jak miło popatrzećsmile)
      • absztyfikant odegram sie 14.07.08, 14:22
        Kiedys nawet ciotka Vicky17 napadla na nas za to.

A teraz odbijam pileczkewink

Vicky i Tulila walcza ramie w ramie o islam. Jak milo popatrzecwink
        • tulila Re: odegram sie 14.07.08, 14:25
          absztyfikant napisał:

>
          > Vicky i Tulila walcza ramie w ramie o islam. Jak milo popatrzecwink

Kłamiesz, i to dla mnie wielkie rozczarowanie.
          >
          • absztyfikant Re: odegram sie 14.07.08, 14:33
            Nie klamie, tylko sie droczewink
            • tulila Re: odegram sie 14.07.08, 14:39
              absztyfikant napisał:

> Nie klamie, tylko sie droczewink
              >
              Nie mam nastroju.
      • cyniol Re: Cyniol i absztyfikant ramię w ramię walczą 14.07.08, 14:34
        tulila napisała:

> z islamem. Jak miło popatrzećsmile)

Dlaczego ty tak upraszczasz? ja nie walcze z islamem. Walczylbym, gdybym udal
        sie do ich krajow i wysadzal im budynki tudziez ich meczety. ja przeciwstawiam
        sie i bronie swoich praw w moim chrzescijanskim swiecie. pojmujesz te roznice?
        • tulila Re: Cyniol i absztyfikant ramię w ramię walczą 14.07.08, 14:38
          cyniol napisał:
          ja przeciwstawiam
          > sie i bronie swoich praw w moim chrzescijanskim swiecie. pojmujesz te roznice?

Jak brzmiało moje pytanie - należy wydalić wszystkich islamistów z Europy czy,
          że powinno zakazać się im stawiania meczetów? Widzisz różnicę?
          • absztyfikant Re: Cyniol i absztyfikant ramię w ramię walczą 14.07.08, 14:39
            Twoje pytanie zawezylo problem.
            • tulila Re: Cyniol i absztyfikant ramię w ramię walczą 14.07.08, 14:41
              absztyfikant napisał:

> Twoje pytanie zawezylo problem.
              >
              Rozumiem, że to zarzut.
              • absztyfikant Re: Cyniol i absztyfikant ramię w ramię walczą 14.07.08, 14:43
                Spostrzezenie.

Wiesz, ja traktuje islam bardzo powaznie...
                • tulila Re: Cyniol i absztyfikant ramię w ramię walczą 14.07.08, 14:44
                  absztyfikant napisał:

> Spostrzezenie.
                  >
                  > Wiesz, ja traktuje islam bardzo powaznie...
                  >
                  >
                  Niestety liczyłam się z tym.
          • cyniol Re: Cyniol i absztyfikant ramię w ramię walczą 14.07.08, 15:02
            tulila napisała:

> cyniol napisał:
            > ja przeciwstawiam
            > > sie i bronie swoich praw w moim chrzescijanskim swiecie. pojmujesz te roz
            > nice?
            >
            > Jak brzmiało moje pytanie - należy wydalić wszystkich islamistów z Europy czy,
            > że powinno zakazać się im stawiania meczetów? Widzisz różnicę?
            I jedna i druga opcja jest dobrasmile jesli wydalisz to nie trzeba bedzie stawiac
            meczetow, jesli nie pozwolisz stawiac meczetow to wielu z nich moze wyjechac lub
            w ogole nie beda przyjezdzac.
    • cyniol Re: Coraz więcej państw zachodnich zabrania 14.07.08, 15:16
      Tulia napisala:

Obrona konieczna
      • tvnpolprw281 Re: Coraz więcej państw zachodnich zabrania 14.07.08, 16:41
        stawiania publicznych sraczy. Chodzilem dlugo po Paryzu w
        poszykiwaniu WC, no i w koncu sie musialen wysrac na trawniku przed
        synagoga.
        • tulila To niczyja wina 14.07.08, 16:43
          tvnpolprw281 napisała:
          że strasz pod siebie.
      • dana33 troche informacji dla tych, ktorzy udaja 14.07.08, 16:47
        ze nie wiedza, bo najwazniejsze, to dokopac zydom.... a jesli wiedza,
        to tym gorzej dla nich: znow za darmo i bez bicia pokazuja kompletny
        brak wlasnej godnosci:

zydzi europejscy przede wszystkim,PRZEDE WSZYSTKIM, czuli sie
        najpierw obywatelami kraju, w ktorym mieszkali, a dopiero potem
        zydami. muzulmanie europejscy czuja sie przede wszystkim, PRZEDE
        WSZYSTKIM, muzulmanami, POTEM obywatelami panstwa z ktorego
        przyjechali do europu, A DOPIERO NA KONCU i tez nie zawsze,
        obywatelami kraju europejskiego, w ktorym zamieszkali.

zydzi europejscy nigdy nie probowali zdominowac panstwa, w ktorym
        mieszkali. zachowali swoja religie i tradycje, swoj jezyk i styl
        zycia, ale nigdy nie zadali wlaczenia zydowskiego prawa do systemu
        prawnego danego panstwa, nie zadali aby w szkolach danego panstwa
        nauczano zydowski, jak to robia muzulmanie w europie.

nigdy zydzi nie szantazowali i nie grozili zadnemu panstwo w ktorym
        czyli, wszystko jedno czy to dotyczyly karykatur zydow (a tych nie
        brakowalo i nie brakuje dzisiaj rowniez), czy filmu, przedstawienia,
        artykulu lub ksiazki, ktora wg nich obrazala zydowska religie, tak
        jak to robia muzulmanie w europie.

nigdy zyd nie zamordowal nikogo nigdzie za jego poglady, ktore wg
        zydow obrazaly zydowska religie.

zadna synagoga w zadnym europejskim kraju nie wywyzszala sie ponad
        inne budynki ulicy, w wiekszosci wygladay, przynajmniej na zewnatrz,
        tak samo, jak otaczajace synagoge domy, z wyjatkiem gwiazdy dawida,
        oznaczajaca dom modlitwy. z zadnej synagogi nigdy, do dnia
        dzisiejszego, nie rozlegaja sie modlitwy tak glosne, zeby
        przeszkadzaly ludziom mieszkajacym w poblizu.

to co pisze rochellina, to zwykla demagogia, niczym, ale to
        absolutnie niczym nie poparta:

nikt nie twierdzi, ze europa "europa powina byc dla bialych i
        chrzescijan a kazda mniejszosc narodowa,jak muzulmanie czy zydzi
        powinni sie z niej wyniesc." ale kazda mniejszosc narodowa musi, MUSI
        dostosowac sie do prawa panujacego w danym kraju... ma prawo na
        kultywowanie swoich tradycji i religii, ale nie na dominowanie na
        religia i tradycjami danego kraju.

wiem, rochellino, ze boli ci muzeum zydow polskich w warszawie...
        nie tyle moze boli, ile doprowadza sie do wscieklosci, ktora ledwo
        kontrolujesz juz.... ale widzisz..... nie ma europejskiego kraju, w
        ktorym albo znajdziesz museum islamu, albo znajdziesz w jakims muzeum
        stale wystawy sztuki i historii islamu. w jerozolimie, tym zydowskim
        panstwie stworzonym tylko dla zydow, z mniejszoscia muzulmanska,
        mamy rowniez muzeum islamu, polozone w pieknym budynku, ktore
        odwiedzaja nie tylko arabowie, ale i zydzi....
        gallery.tourism.gov.il/Pages/..%5CImageUploads%5C/Normal1488.jpg

w zadnym muzulmanskim kraju nie znajdziesz muzeum sztuki lub
        historii europejskiej, nie wspomne nawet o judaizmie, bo przeciez
        bez sensu....

jako ze pijesz znow do israela, bo bez przynajmniej proby kopniecia
        raz dziennie, bedziesz miala zly humor, wiec tylko z mojego okna
        widze 12 meczetow..... 12 meczetow w dwoch malych arabskich
        wioskach... tak ze przestan z twoja idiotyczna demagogia, bo
        klamiesz jak zwykle, starajac sie oczernic moj kraj.... wprawdzie
        nie moje paznokcie, ale ten meczet to mam naprzeciwko mojego balkonu:
        img118.imageshack.us/img118/1081/jabbelelmukkaberjuly200un9.jpg

no i zeby bylo jeszcze troche dokladniej:

przed wojna ilosc zydowskiej spolecznosci w calej europie wynosila
        niecale 10 milionow. w dzisiejszej europie ilosc spolecznosci
        muzulmanskiej wynosi obecnie okolo 15 milionow i europa nie
        zatrzymuje sie na tej cyfrze....

mozecie dokopywac, pluc, jazgotac, protestowac.... israel broni sie
        przed nawala islamu i terroru islamskiego.... nie chcecie widziec
        prawdy, to wasza sprawa... tylko nie placzcie, jak bedzie za pozno,
        a mozliwe, ze juz jest za pozno....
        a jak europa przyleci o pomoc, to ja dostanie.... mimo ze dzisiaj
        potepiaja nas.... jutro ladnie poprosza o pomoc.... jak juz to
        zrobili pare razy w przeszlosci....
        podskakujcie dalej bezsilnie....
        • tulila Mam nadzieję Dana, że to nie do mnie 14.07.08, 16:49
          bo jesli tak to nie ogarniam.
          • dana33 Re: Mam nadzieję Dana, że to nie do mnie 14.07.08, 17:22
            ty przestalas rozumiec pisane, tulilko? smile)))
            napisalam wyraznie rochellino.... smile))) ty sie przeciez nie
            zaliczasz do jej przytupasow, nie?
            • of.woman.born Re: Mam nadzieję Dana, że to nie do mnie 14.07.08, 17:26
              dana33 napisała:

> ty przestalas rozumiec pisane, tulilko? smile)))
              > napisalam wyraznie rochellino.... smile))) ty sie przeciez nie
              > zaliczasz do jej przytupasow, nie?

Nie ma znaczenia czy ja się zaliczam, ważne czy Wy mnie zaliczaciewink
              • dana33 Re: Mam nadzieję Dana, że to nie do mnie 14.07.08, 17:45
                no wiesz...... moze ja jestes meshugge, ale napewno nie idiotka.. smile)
                • of.woman.born Re: Mam nadzieję Dana, że to nie do mnie 14.07.08, 17:56
                  dana33 napisała:

> no wiesz...... moze ja jestes meshugge, ale napewno nie idiotka.. smile)

Zawsze pałałam do ciebie niekwestionowanym uwielbieniem. Nie pisz o sobie per
                  idiotka bo wezmę cię na szarowink)))
                  • dana33 Re: Mam nadzieję Dana, że to nie do mnie 14.07.08, 18:16
                    nu, przeciez nie pisze.... wlasnie cie zapewnilam, ze NIE
                    jestem.. smile))))
                    • of.woman.born Re: Mam nadzieję Dana, że to nie do mnie 14.07.08, 18:20
                      dana33 napisała:

> nu, przeciez nie pisze.... wlasnie cie zapewnilam, ze NIE
                      > jestem.. smile))))

Nie musisz mnie zapewniaćwink)) Ja pójdę za Tobą w ogień, nawet gdybyś próbowała
                      mnie zniechęcićsmile Co nie znaczy, że równiez za Twoimi i Asztynenckimi pogladami
                      na islamsmile
                      • dana33 Re: Mam nadzieję Dana, że to nie do mnie 14.07.08, 19:13
                        hahahahahahaha...... ty najpierw tu przyjedz, popatrz, a potem
                        pogadamy o islamie... smile))
                        • tulila Re: Mam nadzieję Dana, że to nie do mnie 14.07.08, 19:39
                          dana33 napisała:

> hahahahahahaha...... ty najpierw tu przyjedz, popatrz, a potem
                          > pogadamy o islamie... smile))

Nie byłam. Nie zaprzeczam. Ale nie możesz mnie karać za to że nie widziałam na
                          wlasne oczy, prawda? Zobaczyłabym chętnie, ale mnie nie stać.
                          • basiazielinska3251 Jedz na pielgrzymke tulia do ziemi swietej 14.07.08, 21:01
                            Z naszej wioski pielgrzymka do ziemi swietej jedzie. Ceny
                            przystepne. Proboszcz obgadal z rzeznia i mozna placic w zywcu.
                            Cena pielgrzymki to dwie swinie po 150 kilo kazda.
                            Basia Zielinska
                          • dana33 Re: Mam nadzieję Dana, że to nie do mnie 14.07.08, 22:26
                            spoko tulila..... ariadna i ja mamy zamiar zarobic krocie na ksiazce
                            z cytatami rochellinskimi.... za pierwszy milion kupujemy ci bilet
                            super duper business class warszawa-tel aviv... git? smile)))
                            • tulila Re: Mam nadzieję Dana, że to nie do mnie 14.07.08, 23:26
                              dana33 napisała:

> spoko tulila..... ariadna i ja mamy zamiar zarobic krocie na ksiazce
                              > z cytatami rochellinskimi.... za pierwszy milion kupujemy ci bilet
                              > super duper business class warszawa-tel aviv... git? smile)))

Gitsmile)) Ale ilu jest takich masochistów, którzy chceliby to przeczytać?smile)
                              • dana33 Re: Mam nadzieję Dana, że to nie do mnie 14.07.08, 23:33
                                nu co ty..... to bedzie ksiazka roku!!!!
                                na okladce paznokietki lazurowe... smile)))
                                bedzie sie sprzedawac, jak cieple buleczki... smile)))
                                • tulila Re: Mam nadzieję Dana, że to nie do mnie 14.07.08, 23:36
                                  dana33 napisała:

> nu co ty..... to bedzie ksiazka roku!!!!
                                  > na okladce paznokietki lazurowe... smile)))
                                  > bedzie sie sprzedawac, jak cieple buleczki... smile)))

5 groszy od paznokietka, na polskie sierotysmile))))
        • tvnpolprw281 Re: troche informacji dla tych, ktorzy udaja 14.07.08, 16:58
          Polska dla Polakow Katolikow. Nie chcemy araboli, zydoli, szwaboli,
          wietnamoli i innych parzystokopytnych.
          • dana33 Re: troche informacji dla tych, ktorzy udaja 14.07.08, 17:27
            nie wiem dlaczego, ale mam takie uczucie, ze polska nie chce przede
            wszystkim takich tvpolli....
            • tvnpolprw281 Re: troche informacji dla tych, ktorzy udaja 14.07.08, 17:40
              Polska to ja. Moi przodkowie , polska szlachta od 900 lat to bydlo
              za morde trzyma. Za karabele panowie szlachta i bigosowac.
            • of.woman.born Re: troche informacji dla tych, ktorzy udaja 14.07.08, 17:41
              dana33 napisała:

> nie wiem dlaczego, ale mam takie uczucie, ze polska nie chce przede
              > wszystkim takich tvpolli....

To habibi Dana...
              • absztyfikant Re: troche informacji dla tych, ktorzy udaja 14.07.08, 17:48
                Habibi? On nigdy nie trollowal AZ TAK glupio.
                • of.woman.born Re: troche informacji dla tych, ktorzy udaja 14.07.08, 17:54
                  absztyfikant napisał:

> Habibi? On nigdy nie trollowal AZ TAK glupio.
                  >
                  Ludzie się zmieniają Absztyś. Bywa że na jeszcze gorszesmile
                  • absztyfikant Re: troche informacji dla tych, ktorzy udaja 14.07.08, 18:02
                    Fakt...
        • vicky17 Re: troche informacji dla tych, ktorzy udaja 14.07.08, 19:17
          jako ze pijesz znow do israela, bo bez przynajmniej proby kopniecia
          raz dziennie, bedziesz miala zly humor, wiec tylko z mojego okna
          widze 12 meczetow..... 12 meczetow w dwoch malych arabskich

i inne blablabla zszambucha nedznego prowoka..koszer ma sie rozumiec.

zydzi a i owszem zawsze pchali sie do na czolowe i kluczowe pozycje w panstwach
          w ktorych im zyc dane bylo,co robia do dzisiaj.nie dosc,ze sie pchali do mediow
          ,bankow,kluczowych businessow etc. do sporo ich bylo w aparacie bezpieczenstwa i
          rzadzie,gdzie bynajmniej nie kryli sie z narzucaniem swej kultury i swego stylu
          bycia ,co robia do dzisiaj.mowisz,ze boznica nie jest wyzsza od kosiola,zalezy
          chyba w jakim miescie,ale ostatnio wlasnie na boznice ,nie koscioly ida
          pieniadze z panstwwej kasy w panstwie rzekomo swieckim jak polska,ba o
          wiekszosci katolickiej.
          i jeszcze jedno..to co ty widzisz z okna masz dzieki temu,ze twe pantwo powstalo
          sztucznie z mandatu ONZ,wsrod arabow,ktorym tak czy tak zabraliscie sporo i
          ktorych do tego nielegalnie okupujecie,a wiec i to normalne,ze widzisz co
          widzisz ze swojego okna,tyle,ze nie wiem czy ty masz dom na ziemi,ktora jest
          legalnie twoja,legalnie bo ONZ i spolecznosc swiata nie uznaja
          obecnych,sztucznych granic twego pantwa z wiadomego powodu. nie sciemniaj wiec
          matulu dla ubogich bo twoja propaganda o muzeach w waszym swietnym apartheidzie
          "tylko dla zydow" jest co najmniej smieszna.
          • dana33 Re: troche informacji dla tych, ktorzy udaja 14.07.08, 22:23
            ales ty oblakana, rochellina.... smile)))
            nawet nie bede prostowac tych bredni, bo fajnie, ze kazdy to sobie
            przeczyta....
            ale ci powiem tylko jedno: nie pchali sie.... byli lepiej
            wyksztalceni, mieli wiecej w glowie, a ze byli swietnymi bankowcami,
            to maja do zawdzieczenia wlasnie antysemitom takim jak ty... smile)))
            podskakuj dalej.... ty nawet najglupszemu zydowi do paznokcia
            malego palca u nogi nie siegasz... smile)))
    • basiazielinska3251 A u nas w sasiedniej wiosce muzulmany mieszkaja 14.07.08, 18:51
      A my z tema tatarami juz od 500 lat sasiady. Lepsze z nich sa
      Polaki Muzulmany niz same Polaki Katoliki . Robotne, bitne i
      ambitne te Tatary.
      Niejedna z nas by sie w Tatarstwo za meza wziela , ale oni do
      waskich oczkow swych tatarskich dziewuch sie podniecaja.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka