Dodaj do ulubionych

zrobię wam przyjemność

16.01.09, 20:12
zamiast pieprzyć bez sensu kota za pomoca młota, to obejrzyjcie
sobie lepiej upiora w kuchni. Nie jest to co prawda pierwsza wersja,
ale też niezła. Kowaleski spieprzył kluczową kwestię "chytrość
ukarana", niemniej w pozostałych scenach dobry jest. No i
Kwiatkowska właśnie.

www.youtube.com/watch?v=KBiUTDO9dFQ&feature=related
Obserwuj wątek
    • polski_francuz Przyjemność? 16.01.09, 22:10
      niech ci bedzie. Kowalewski zmienil emploi z moich czasow bo juz sie najwyzej na
      komiwojazera z Sheffieldu nadaje a juz nie na pierwszego kawalera. Kwiatkowska
      to corka Barbary?

Co chciales przez ten teatr powiedziec? Jakies pionki poruszyc w jakiejs
      skomplikowanej grze forumowej? Moze jakas figure zbic?

Jak dla mnie, zbyt skomplikowane.

PF

• dana33 Re: Przyjemność? 16.01.09, 22:17
        nie ma watpliwosci, ze dla ciebie to skomplikowane....
        przeciez o twoim umyslowym ograniczeniu pisze juz od dawna...
        i nawet to jest dla ciebie zbyt skomplikowane...
        ale tak maja tchorze francusko-polskie, uwazajace, ze litwin to co
        lepszego...
      • perla Re: Przyjemność? 16.01.09, 22:17
        polski_francuz napisał:

> Co chciales przez ten teatr powiedziec? Jakies pionki poruszyc w
        jakiejs
        > skomplikowanej grze forumowej? Moze jakas figure zbic?

chciałem wam dać link do kultowej kobry właśnie.
        • polski_francuz Re: Przyjemność? 16.01.09, 22:26
          Moglbys jeszcze na pytanie odpowiedziec? Kwiatkowska to corka Barbary?

PF
          • perla Re: Przyjemność? 16.01.09, 22:43
            polski_francuz napisał:

> Moglbys jeszcze na pytanie odpowiedziec? Kwiatkowska to corka
            Barbary?

Irena Kwiatkowska. Nasza dama narodowa i kobieta pracująca.
            Noż ku..., Pani Kwiatkowskiej nie znać???
            Tamta to chwilowo Polańską została i tyle o niej słychać było
            właśnie.
            • polski_francuz Re: Przyjemność? 16.01.09, 22:52
              Znaczy sie corka Irena. Oczywiscie pamietam, pamietam...kabaret starszych panow,
              na ten przyklad.

Basia byla Polanska krotko.

A Polanski chyba sie wyczysci z zarzutow o gwalt 13-latki. Wlasnie rozpoczeto
              rozprawe w Stanach.

PF
            • dana33 Re: Przyjemność? 16.01.09, 22:54
              wielki patriota polski roniacy lzy przy czytaniu pana tadeusza nie
              ma pojecia o jednej z najbardziej znanych polskich aktorek... nu,
              nu.... rozwiodla sie z polanskim... wyszla za maz za austriackiego
              aktora, karlheinza böhm.... miala z nim corke, rowniez aktorke...
              karlheinz bö zonaty dzisiaj z etiopka....

gdzie ta niebieska chusteczka???? smile
              • dana33 Re: Przyjemność? 16.01.09, 23:00
                aaa, zapomnialam.... kwiatkowska juz dawno umarla... karlheinz
                powinienes znac, peefczik, z filmow sissy.... akurat dobre na twoja
                inteligencje...

no i oczywiscie nie obylo sie, zeby od razu poswinic na polanskiego..
                peefczik nie moze bez tego.... tylko na siebie krytycznie nie ma
                ochoty popatrzec...
                • polski_francuz Juz pozno 16.01.09, 23:04
                  dobra kobieto idz spac. Jutro nastepny dzien zwyciestw.

Dobranoc

PF
                  • dana33 Re: Juz pozno 16.01.09, 23:17
                    sluchaj, nie calkiem dobry czlowieku.... idz lepiej ty spac, zamiast
                    mi to radzic.... mniej tych twoich madrosci tu bedzie i mnie do
                    wysmiewania nadetego bufona...
                    nie mam watpliwosci, ze i jutro bedzie troche zwyciestw: kazda
                    wyrzutnia mniej, kazdy tunel mniej, kazdy sqrwiel terrorystyczny
                    mniej, to zwyciestwo.... ale i tego nie zrozumiesz...
                    bozia nie dala, peef.... poskapila ci duzo...
                    • polski_francuz Re: Juz pozno 16.01.09, 23:22
                      "kazdy tunel mniej, kazdy sqrwiel terrorystyczny mniej, to zwyciestwo"

Szkoda, ze nie myslisz o matkach, o niemowletach, o ich strachu i bezsilnosci. I
                      z drugiej strony o twardniejacych sercach takich samych jakie maja mordercy.

Trzeba wlasnie o wszystkim myslec. Nie tylko o rzeczach przyjemnych.

PF

• dana33 Re: Juz pozno 16.01.09, 23:29
                        alez mysle, mysle, peef..... od 8 lat mysle.... o tych matkach i
                        dzieciach i ojcach, zyjacych od 8 lat pod rakietami dzien i noc, nie
                        znajacych spokoju i bezpieczenstwa, siedzacych w schronach,
                        sluchajacych pare razy dzienni syren alarmowych...
                        ten strach, obawa, niepewnosc... jak myslisz, jak to wplywa na
                        psychike tych ludzi? wiesz ilu z nich bedzie mialo ta traume do
                        konca zycia? wiesz ile dzieci tam nie wie co to nie slyszec syreny
                        alarmowej, bo zawsze dla nich tak bylo??
                        ty to widzisz tylko jedna strone... nie widzisz drugiej... tys zbyt
                        ograniczony, zeby zrozumiec, ze to co sie tam dzisiaj dzieje, to nie
                        jakas zachcianka nagla.... ze to bylo wymuszone na nas wieloletnim
                        ostrzeliwaniem naszych terenow i trzymaniem prawie miliona ludzi pod
                        ostrzalem sqrwieli....
                        ty tego nie tylko nie widzisz... ty nigdy nie zaprotestowales
                        przeciwko tym ostrzeliwaniom... nie przeszkadzalo ci, draniu...
                        tylko teraz, jak w koncu probujemy zapewnic naszym dzieciom spokoj,
                        oooo to jestes tutaj dzien w dzien z twoja zakakana moralnoscia...
                        ty tchorzu nawet na pytania nie jestes w stanie odpowiedziec, ale
                        dawac tutaj porady, to ty gieroj litewski...
                        ale ci obiecuje.... jak ci pod domem bomba wybuchnie, to nie
                        uslyszysz ode mnie slowa krytyki... nalezy ci sie poznac uczucie
                        strachu, bezsilnosci, trwogi o wlasne dziecko i wlasne zycie...
                        udziele ci za to dobrych porad....
                        a teraz, facio, siusiu, zabki umyc, rece umyc i spac.... won!
                        • pan.scan Klasyka. 16.01.09, 23:39
                          Being There:

wystarczy.byc.filmweb.pl/f11827/Wystarczy+być,1979/opisy
                          Dano, nie męcz tego człowieka,jutro czekają go obowiązki - metro, boulot, dodo.

pl.youtube.com/results?search_query=kariera+nikodema+dyzmy&search_type=&aq=f
                          • dana33 Re: Klasyka. 17.01.09, 00:01
                            ja mam go w najjasniejszej.... jakby w koncu przestal z tymi radami,
                            to moze i bym go nie ruszyla.... ale tchorzostwo z niego wylazi
                            kazda dziura, i mimo to ma hucpe dawac tutaj rady...
                            no i te proby ponizyc.... idz pokiwaj sie pod sciana.... jestescie
                            malym narodem.... jasne, kiwamy sie, jestesmy malym narodem, ale
                            jeszcze nie sqrwilismy sie jak francja juz duzo razy... no i u nas,
                            jak sie balonowi powie, ze balon, to sie zastanowi, a ten nic.. smile
                        • polski_francuz Woda sodowa 16.01.09, 23:43
                          "tylko teraz, jak w koncu probujemy zapewnic naszym dzieciom spokoj"

Mordujac setki innych dzieci?

Nie oklamuj sie kobieto.

Wasze dzieci nie beda mialy spokoju. Ta wojna nigdy sie nie skonczy. I jesli nie
                          wymordujecie wszystkich Palestynczykow to ciagle nowi przyjada by na skroty do
                          Allaha pojsc.

Pomysl sercem kobieto. Olmert nie Stalin a Liwni nie Nadezdza Krupska. Nie da
                          rady oglupic calego swiata propaganda. Jestescie malym narodem i woda sodowa wam
                          uderzyla poteznie do glowy.

Ten "dziennikarz" w Poznaniu tego przykladem. Czujecie sie jak mocarze ktorzy
                          wszystko moga, wszystko zrozumieli, i wszystkich olewaja (oprocz Amerykanow
                          rzecz jasna).

I jeszcze pomysl, ze Palestynczycy na tym forum nie maja reprezentacji. I ich
                          glowu mi tu brakuje. Bo ja wolabym prawde z triady heglowskiej znalezc: teza,
                          antyteza i synteza.

Dobranoc

PF

• dana33 Re: Woda sodowa 16.01.09, 23:57
                            ty facet ciagle nie kapujesz, nie????
                            8 lat oni bez zadnej przyczyny strzelali na nasze dzieci, celowo i z
                            premedytacja...
                            my ich dzieci nie zabijamy z premedytacja... wojna jest wojna i
                            rowniez dzieci gina na wojnie...
                            ty draniu moze tak skrytykujesz hamas, ze uzywa te dzieci jako
                            tarcze zywe???? nie.... tego ty nie skrytykujesz... nienawidzisz
                            zydow i dziecko zydowskie nie jest ci tyle warte, co dziecko
                            arabskie... jak nasze byly w niebezpieczenstwie, to slowa nie
                            pisknales... teraz morde drzesz o jakies mordowanie... a gdzie
                            byles, jak hamas mordowal fatahowcow i ich dzieci tez? nie widzialam
                            tu twojego protestu i zalamywania rak na mordowanymi dziecmi
                            arabskimi... bo to juz ok, nie? jak arab morduje dziecko arabskie,
                            to wg dranstwa polsko-francuskiego jest ok... ale jak zyd zabija na
                            wojnie dziecko arabskie, podstawione tam przez tatusia, to juz wrzask
                            codzienny, prawda?
                            no jasne, ze my mali.... i to cie tez gryzie... male panstewko i nie
                            daje sie zlikwidowac, nie? gdzies jakis protescik malutki, jak
                            teheran nawolywal do wymazania tego malego kraiku z mapy swiata?
                            jakas troska o to, co bedzie z israelskimi dziecmi?

ja ci powiem, peef.... tobie przeszkadza israel, tobie przeszkadza
                            zyd, jakby nas nie bylo, to szczescie twoje byloby pelne...
                            woda sodowa nam do glowy nie uderzyla... ale tobie i to juz dawno...
                            gdzie widzisz mozliwosc cos napisac o nas ponizajacego, robisz to
                            bez zastanowienia...
                            wiec ja, jako obywatelka tego malego kraju, czlonek tego narodu,
                            mowie tobie, obywatelowi wielkiej francji, zes pionek maly... a ja
                            wlasnie nie... bez mojego narodu nie byloby dzisiaj tej twojej
                            wielkiej zachodniej kultury.... daleko tobie do mnie, i to pod
                            kazdym wzgledem.... i wiesz o tym.... dlatego tez podskakujesz tutaj
                            dzien w dzien, nawet za wysoko nie mozesz.... pelen samouwielbienia,
                            pelen swoich wielkich racji... a wszystko co jestes, to maly tchorz,
                            ktory zwyklej zydowce nie jest w stanie odpowiedziec na pare
                            prostych pytan....
                            tak wlasnie wygladamy.... ja nie tam gdzie ty, peef.... zero jestes
                            moralne absolutne i tchorz jakich malo...
                            a teraz won do lozka, sil nabrac, zeby jutro znow na zydow popluc...
                            ja sie przypatruje i widze, jak plujesz daneben... prosto we wlasna
                            potwarz.....
                            • polski_francuz Re: Woda sodowa 17.01.09, 11:09
                              "pare prostych pytan..."

Nic ze stosunkow palestynsko-zydowskich nie jest proste.

I juz rzeczywiscie mozna zglupiec z tych salw propagandowych dotyczacych waszych
                              wojen (1956, 1967, 1973, 2006 i 2008 jesli nie zapomnialem ktorejs). I nie o
                              nie chodzi, ale o ten nieszczesny, oglupialy i stracony lud.

Nikt z jego reprezentantow tu nie pisze. Nikt nie stara sie ich zrozumiec.
                              Pewnie nie maja swojego Zabotynskiego z idea wielkiej Palestyny a jedynie
                              przywodcow, ktorzy nie potrafia zjednoczyc ludzi wokol idei wspolnego panstwa.
                              Jednocza ich wokol nienawisci do Izraela.

I spadamy coraz bardziej z deszczu pod rynne.

I w naszych "rozmowach" pokazywalem nieraz co ja uwazam za droge do pojscia. Ale
                              nic takiego sie nie dzieje. Tylko nienawisc i nienawisc.

A na nienawisci nie mozna budowac.

PF

• dana33 Re: Woda sodowa 17.01.09, 19:11
                                ach....... naprawde nic nie jest proste? nu, cos takiego... w koncu
                                zauwazyles???
                                a moje pytania byly bardzo proste... wystarczylo proste tak lub nie.
                                ale jak widac, dla profesora z lille nie byly proste.... dla tchorza
                                nic, co mu w kram nie pasuje, nagle nie jest proste... wiec sie
                                najpierw wije udajac ze nie wie o co chodzi i pisze "jakie pytanie",
                                a potem tez nie odpowiada... a po tygodniu mowi, ze nic nie jest
                                proste...
                                facet.... ja juz wszystko dawno zrozumialam, jesli chodzi o ciebie i
                                moge to powtorzyc jeszcze raz: antysemita, tchorz i cham.
    • cyniol Re: zrobię wam przyjemność 16.01.09, 23:10
      ogladalem to na TVP Polonia, chyba 3 miesiace temu. Kobra chyba nigdy nie
      zestarzeje sie. Majstersztyk aktorski. W kazdy czwartek mamy teatr na TVPolonia.
      Na tym programie wychowalem moje dzieci,kazac ciupasem ogladacsmile
    • caromina Re: zrobię wam przyjemność 17.01.09, 19:26

Nie, nie, nie! Tylko i wyłącznie pierwsza wersja czyli Roman
      Wilhelmi z Zofią Mrozowską i Walczewskim szepczącym: "ukarana
      chciwość". Tylko! smile
      Teatr Kobra NIGDY się nie zestarzeje. Na przykład "Wspolniczka" z
      wymienionym Wilhelmim, Małgorzatą Niemirską, Ewą Wiśniewską
      (siostra) i Maciejem Englertem. Rewelacja!
      Gdyby wydano KOBRY na DVD - KUPUJE OD RAZU, bez namysłu!
      Także "Złotą setkę teatru tv" - ale na dvd. Na razie - nie ma, ale
      VHS też dobre. Że jest.

Poniedziałkowy Teatr Telewizji - to było COŚ. Na przykład "Rewizor"
      ( tylko i wyłącznie z Łomnickim), "Trzy siostry" (z Jandą), "Damy i
      huzary", "Samobójca" ( z Gajosem) - genialne.

Pozdrawiam fanów kobry i teatru tv. smile smile smile

• perla Re: zrobię wam przyjemność 17.01.09, 20:26
        caromina napisała:

>
        > Nie, nie, nie! Tylko i wyłącznie pierwsza wersja czyli Roman
        > Wilhelmi z Zofią Mrozowską i Walczewskim szepczącym: "ukarana
        > chciwość". Tylko! smile

oczywiście, powtórki z zasady gorsze są. Ale tamta wersja ponoć nie
        do zdobycia jest.
        I faktycznie, Walczwski jak zobaczył upiora to o mało nie umarł.
        Kowalewskiemu to nie wychodzi jednak. No i roztrojony nerwowo
        Wilhelmi lepszy jest. Niemniej w tej wersji, Kwiatkowska nadrabia za
        kolegów sztukę aktorstwa właśnie.
        • hasz0 Perła weź Ty i odp. na poważne pytania o połowie 17.01.09, 20:32
          lat 80-ych......w Polsce...

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=89952712&a=89964862
          • perla odpowiem 17.01.09, 20:38
            o ile przestaniesz robić te podkreślniki w tytule postu.
            Widzisz, musisz łobuzem być nie liczącym się z innymi, skoro te
            podkreślniki robisz. Tak jak łobuzem ten jest, co każe czytać tekst
            napisany czerwonym atramentem. Takie rzeczy wyrzuca się do kosza od
            razu. Bo oczy to najcenniejszy nasz zmysł jest. Nie wolno go
            marnować na podkreślniki i czerwony atrament właśnie.
            • hasz0 wiem Perła wiem ale wpadłem w nawyk 17.01.09, 20:41
              a nawyk to rzecz gorsza od bydła, któremu kij nie pomaga
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=89952712&a=89964862
              • hasz0 ____mozesz to też potraktować jako 17.01.09, 20:43
                pamiątkę smierci naszego przyjaciela Vista
              • perla nie interesuje mnie twój nawyk 17.01.09, 20:44
                człowieka rozpoznaje się m. in. po tym, że ma empatię do drugiego
                człowieka. Robiąc podkreślniki, tak jak robisz, niszczysz wzrok
                ludzi.
                Dopóki to robisz, nie licz na polemikę ze mną właśnie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka