Dodaj do ulubionych

RATUJMY WILKI !

21.01.02, 23:04
Wojewoda podkarpacki wydal wniosek o zgode na odstrzal do 50 wilkow - zgodnie z
podpisana przez Polske konwencja Bernenska, wilki podlegaja calkowitej ochronie
jako gatunek zagrozony, po tym jak omal nie zostaly doszczetnie wytepione.
Wniosek ten nie byl konsultowany ze srodowiskami naukowymi, populacja wilkow
jest stale zawyzana przez lobby mysliwskie reprezentowane przez Pana Wojewode !
Odstrzal wilkow to tak naprawde bezsensowna masakra - NIE POZWOLMY NA TO !!!!
Wszystkich ktorym nie jest obcy los bieszczadzkich wilkow zapraszam na strone
wolf.wild.art.pl/protest_2002.htm
Obserwuj wątek
    • Gość: XXL Re: Leśnym terorystom nasze nie ! IP: *.echostar.pl 21.01.02, 23:06
      Leśnych terorystów należy likwidować !
      Najlepiej z całym lasem .....
    • Gość: Carmina Re: RATUJMY WILKI ! Cos sił! IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 21.01.02, 23:18
      wolves napisał(a):

> Wojewoda podkarpacki wydal wniosek o zgode na odstrzal do 50 wilkow - zgodnie z
      >
      > podpisana przez Polske konwencja Bernenska, wilki podlegaja calkowitej ochronie
      >
      > jako gatunek zagrozony, po tym jak omal nie zostaly doszczetnie wytepione.
      > Wniosek ten nie byl konsultowany ze srodowiskami naukowymi, populacja wilkow
      > jest stale zawyzana przez lobby mysliwskie reprezentowane przez Pana Wojewode !
      >
      > Odstrzal wilkow to tak naprawde bezsensowna masakra - NIE POZWOLMY NA TO !!!!
      > Wszystkich ktorym nie jest obcy los bieszczadzkich wilkow zapraszam na strone
      > <a href="http://wolf.wild.art.pl/protest_2002.htm">wolf.wild.art.pl/protest_200
      > 2.htm</a>
      >

Ten pomysł to bestialstwo. Protest skieruje na wszsytkie podane adresy.
      Pozdrawiam.
      C
      • Gość: wild biegne zagryść! jako inny wild chyba mogie nie?:] IP: *.net.bialystok.pl 21.01.02, 23:22
        Gość portalu: Carmina napisał(a):

> wolves napisał(a):
        >
        > > Wojewoda podkarpacki wydal wniosek o zgode na odstrzal do 50 wilkow - zgod
        > nie z
        > >
        > > podpisana przez Polske konwencja Bernenska, wilki podlegaja calkowitej och
        > ronie
        > >
        > > jako gatunek zagrozony, po tym jak omal nie zostaly doszczetnie wytepione.
        >
        > > Wniosek ten nie byl konsultowany ze srodowiskami naukowymi, populacja wilk
        > ow
        > > jest stale zawyzana przez lobby mysliwskie reprezentowane przez Pana Wojew
        > ode !
        > >
        > > Odstrzal wilkow to tak naprawde bezsensowna masakra - NIE POZWOLMY NA TO !
        > !!!
        > > Wszystkich ktorym nie jest obcy los bieszczadzkich wilkow zapraszam na str
        > one
        > > <a href="http://wolf.wild.art.pl/protest_2002.htm">wolf.wild.art.pl/
        > protest_200
        > > 2.htm</a>
        > >
        >
        > Ten pomysł to bestialstwo. Protest skieruje na wszsytkie podane adresy.
        > Pozdrawiam.
        > C

zle szybko zjem! bez popijania! :>
    • Gość: Vi@tr´ _ POOGLĄDAJ____ WILKI__ ! IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 22.01.02, 04:58
      wolves napisał(a):

> Wszystkich ktorym nie jest obcy los bieszczadzkich wilkow zapraszam na strone

wink

wolf.wild.art.pl

(muzyczka trochę za głośna, lepiej poszukaj mida z odgłosami lasu)

Cześć Wolves...

Wprawdie nie mogę powiedzieć, że los bieszczadzkich wilków jest mi nieobcy ...

Ale stronkę Twą chętnie odwiedziłem.

Zapewne w/w wojewoda nie byłby taki chętny do zgody na odstrzał, gdyby
      miał większe środki na odszkodowania dla rolników...

Wilkom w Bieszczadach chyba nic nie grozi.

Są inteligentne i szybko się uczą jak uciec nagonce. / Widziałem dokument/

Widziałem też /co ciekawe/ Europejczyków, którzy po tym jak sami
      metodycznie wymordowali wilki w swich krajach krytykują nas za brak
      troski o nasze basiory smile

Obronimy nasze drapieżniki smile

Wyślemy maile po tym jak pooglądamy je na Twojej stronie wink

Ale żeby co sił ? [Carmino ?] smile

pozdro

Vi@tr´___________________[wyjący]
      • Gość: wild mi nie jest obcy los wilków! czy Indianin to...?:] IP: *.net.bialystok.pl 22.01.02, 05:30
        > > Wszystkich ktorym nie jest obcy los bieszczadzkich wilkow zapraszam na str
        > one

zbieracz post-konsumpcyjnych elementów zwanych kłami?

drugie pytanie:

co z kultem szamana wśród polskich Indian?

związek bojowników o wolność zajęcy i wiewiórek a także mrówek!
      • Gość: Carmina Co sił! IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 22.01.02, 08:15
        Gość portalu: Vi@tr´ napisał(a):

> Ale żeby co sił ? [Carmino ?] smile
        >
        >
        > pozdro
        >
        > Vi@tr´___________________[wyjący]

***Pamietajcie wy o mnie, co sił! Co sił!
        Choc przemknalem przed wami jak cień
        Palcie w łazni aż kamień się zmieni w pył-
        Przecież wrócę gdy zacznie się dzień****

( łatwa zagadka )

smile
        C

• Gość: wild ekologiczna komuna mentalna a ... TUBYLEC z ... IP: *.net.bialystok.pl 22.01.02, 06:13
      Prywatne prawo własności zachęca do ochrony gatunków narażonych na
      niebezpieczeństwo. Na przykład Zimbabwe respektuje roszczenia tubylców do słoni
      na ich terenach. Jak każda inna prywatna własność, słonie i ich produkty mogą być
      legalnie sprzedawane. W rezultacie tubylcy zazdrośnie chronią swoje cenne słonie
      przed kłusownikami. Tubylcy mają wszelkie bodźce do hodowania tak wielu słoni jak
      to możliwe, aby mogli organizować safari i sprzedawać słoniową kość, skóry oraz
      mięso. W rezultacie populacja słoni wzrosła od 30 tys. do 43 tys. w ciągu
      ostatnich dziesięciu lat. Ludzie będą chronić środowisko, jeśli jest ono ich
      własnością i jeśli mogą ciągnąć z niego zyski.

Odwrotnie, jeżeli paść stada dzikich zwierząt próbują rządy, można przepowiedzieć
      katastrofę. Na przykład rząd Kenii rości sobie prawo własności do wszystkich
      słoni i polowania są tam zakazane. Podczas gdy w Zimbabwe stada prosperują,
      liczba słoni w Kenii zmniejszyła się w ciągu ostatnich dziesięciu lat o 67%.

Środowisko, które jest "niczyje", cierpi skutki stanu opisanego w 1968 r. przez
      dr Garretta Hardina jako "tragedia wspólnego". Ujawnił on, że za majątek, który
      należy do "każdego", nikt nie jest odpowiedzialny. Na przykład ryby oceaniczne
      uznaje się za należące do każdego, kto je złowi; wskutek tego każdy próbuje
      złowić tak dużo, jak może dziś, przed konkurentem, który będzie łowił jutro.
      Jeśli ocean byłby zagospodarowany, jak opisane wyżej łowiska krewetek,
      właściciele mieliby bodziec do zabezpieczenia populacji ryb, która byłaby
      utrzymywana lub nawet by wzrastała.

------------------------------------------------------------------------------

(R) w zwolnionym tempie! sylabicznie!

Na przykład Zimbabwe respektuje roszczenia tubylców do słoni na ich terenach. Jak
      każda inna prywatna własność, słonie i ich produkty mogą być legalnie
      sprzedawane. W rezultacie tubylcy zazdrośnie chronią swoje cenne słonie przed
      kłusownikami. Tubylcy mają wszelkie bodźce do hodowania tak wielu słoni jak to
      możliwe, aby mogli organizować safari i sprzedawać słoniową kość, skóry oraz mięso

....
    • tyu RATUJMY WILKI !__IDIOTYZM EKSTERMINACJI 22.01.02, 09:03
      Na wstępie: NIE WIEM jaką opcję polityczną reprezentuje Pan Wojewoda. Obawiam
      się, że bliską mnie - w najlepszym wypadku PSL.
      Tym niemniej jego decyzję uważam za barbarzyństwo i idiotyzm - dwa w jednym.
      Przypominam sobie dawną lekturę artykułu opisującego życie pewnego badacza
      wilków na Dalekiej Północy - chyba Kanady.
      Człowiek ten przez rok żył obok wilczej rodziny obserwując ją, co więcej -
      ŻYWIĄC się tym, co ona. Udowodnił, że zarzucane wilkom - także tam - trzebienie
      stad zwierzyny płowej jest pozbawione podstaw. Wilki jadły np. myszy - dotąd
      nie podejrzewano je o to. Większe zwierzęta - głównie chore i osłabione. Oraz
      duże ilości pokarmu niemięsnego. Były raczej sanitariuszami, niż rabusiami.
      Ale - wiadomo - co te, panie tego, durne uczone mogom wiedzieć, no nie? JA -
      Waadza - wiem lepiej.
      KIEDYŚ myśliwy był strażnikiem lasu, nie "mięsiarzem"-mordercą...
      • wild czy Stalinista Tyu dalej podziwia terror Che? 22.01.02, 09:12
        tyu napisał(a):

> Na wstępie: NIE WIEM jaką opcję polityczną reprezentuje Pan Wojewoda. Obawiam
        > się, że bliską mnie - w najlepszym wypadku PSL.
        > Tym niemniej jego decyzję uważam za barbarzyństwo i idiotyzm - dwa w jednym.
        > Przypominam sobie dawną lekturę artykułu opisującego życie pewnego badacza
        > wilków na Dalekiej Północy - chyba Kanady.
        > Człowiek ten przez rok żył obok wilczej rodziny obserwując ją, co więcej -
        > ŻYWIĄC się tym, co ona. Udowodnił, że zarzucane wilkom - także tam - trzebienie
        >
        > stad zwierzyny płowej jest pozbawione podstaw. Wilki jadły np. myszy - dotąd
        > nie podejrzewano je o to. Większe zwierzęta - głównie chore i osłabione. Oraz
        > duże ilości pokarmu niemięsnego. Były raczej sanitariuszami, niż rabusiami.
        > Ale - wiadomo - co te, panie tego, durne uczone mogom wiedzieć, no nie? JA -
        > Waadza - wiem lepiej.
        > KIEDYŚ myśliwy był strażnikiem lasu, nie "mięsiarzem"-mordercą...

------------------------------------------------------------------------------
        ...zwolennicy TERRORYSTY Che Guevary??
        Autor: tyu@poczta.gazeta.pl
        Data: 03-11-2001 21:05

--------------------------------------------------------------------------------
        Nie mam zdrowia czytać wszystkiego do końca. Podziwiam Blonga i innych, że
        potrafią dyskutować w sytuacji, gdy Maxio - nie znając realiów i bazując
        głównie na starym artykule GW, świeżej (i zasłużonej, ale to inna historia)
        odrazy ludzi wobec terroryzmu oraz na potocznych opiniach - wyraźnie
        dyskutuje "pod tezę", że Che to terrorysta. W tej sytuacji jest zrozumiałe, że
        wszelkie argumenty na "nie" odbijają się od niego, jak od betonowej ściany.

A odpowiadając Maxiowi wprost: tak - są, np. ja. Tyle, że nie uważają go za
        terrorystę. A co, nie wolno?!
        -------------------------------------------------------------------------------

TO JEST WĄTEK DLA MAŁEGO MAKSIA VEL WILDA
        Autor: tyu@poczta.gazeta.pl
        Data: 16-01-2002 20:33

Twój niezłomnie opresywny
        stalinowsko-trockistowski guevarysta
        tyu
        -------------------------------------------------------------------------------

... i mordowanie niewinnych ludzi?
    • Gość: Balzer Re: RATUJMY WILKI ! IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 22.01.02, 14:27
      Popieram protest ! - SAVE THE WOLFES

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka