Dodaj do ulubionych

Onet sonda-68% forumow.onetu przeciw homozwiązkom

14.11.03, 16:07
Pytanie onet.sondy
Czy jesteś za legalizacją związków homoseksualnych?

Tak 27%

Nie 68%

Nie mam zdania 4%

Ogółem głosów: 15482

- To fantastyczny wynik!!! SLD chce zalegalizować pedalskie związki wbrew
woli większosci narodu!!! a co gorsza chce oddać pedałom dzieci w opiekę!!!
Ludzie!! alarm!! polska rodzina jest zagrożona! precz z homo-komuną!

Obserwuj wątek
    • Gość: piotr Re: Onet sonda-68% forumow.onetu przeciw homozwią IP: *.we.client2.attbi.com 14.11.03, 16:16
      Tak samo, jak wtedy gdy czarni i kobiety dostali kiedys rowne prawa wbrew tzw.
      moralnej wiekszosci. Tak samo, jak wtedy gdy laskawie pozwolono na malzenstwa
      miedzyrasowe itp itd. Zdaje sie, ze uwazasz to rowniez za potworna pomylke i
      zbrodnie? I pragniesz powrotu do starych, dobrych, "moralnych" czasow?
    • issa12 Wkrotce beda chcieli zalegalizowac pedofilie 14.11.03, 16:22
      www.wprost.pl/ar/?O=51741
      • Gość: Piotr troszke oryginalnosci IP: *.we.client2.attbi.com 14.11.03, 16:27
        i samodzielnego myslenia szczerze zycze! Te artykulik z Wprost to jedna z
        najglupszych rzeczy wydrukowanych tam w ostatnich tygodniach. Co samo w sobie
        jest rekordem, skoro caly tygodnik jest praktycznie zbiorem idiotyzmow.
        • oszolom.z.radia.maryja Re: troszke oryginalnosci 14.11.03, 16:31
          Gość portalu: Piotr napisał(a):

> i samodzielnego myslenia szczerze zycze! Te artykulik z Wprost to jedna z
          > najglupszych rzeczy wydrukowanych tam w ostatnich tygodniach. Co samo w sobie
          > jest rekordem, skoro caly tygodnik jest praktycznie zbiorem idiotyzmow.

- kiedy promował lewackie wartości i atakował katolików Wprost było ok a gdy
          zaczął pietnować działania lewaków to już stał się be...
    • Gość: Piotr Rodzina hetero.. IP: *.we.client2.attbi.com 14.11.03, 16:24
      musi byc bardzo slabiutka, skoro fakt, ze pare procent homo z paru procent
      homo w spoleczenstwie zdecyduje sie na rejestracje swoich zwiazkow w USC. Moze
      problem spowodowany jest przez hetero raczej? Skoro to wy macie monopol na
      malzenstwo i rodzine w tym momencie? Czy istniejace zwiazki homo (wieloletnie
      bardzo czesto) juz ci zagrozily? Czy dzietne rodziny homo (niezarejestrowane
      jeszcze) juz zniszczyly twoja rodzine? Rodzine twoich znajomych? Chetnie
      poczytam jak. Rzuc pare przykladow.
      • oszolom.z.radia.maryja Re: Rodzina hetero.. 14.11.03, 16:30

> musi byc bardzo slabiutka, skoro fakt, ze pare procent homo z paru procent
        > homo w spoleczenstwie zdecyduje sie na rejestracje swoich zwiazkow w USC.
        - te pare procent ma za sobą 90% mediow i to jest ich główna broń..znane są
        przypadki gdy małą grupa zdobywa sobie wielkie wpływy w grupie o wiele większej
        i którą tą większą grupę z czasem zniewolila i rozbiła w drobny mak..te małe
        grupy działają jak wirusy
        Moze
        > problem spowodowany jest przez hetero raczej? Skoro to wy macie monopol na
        > malzenstwo i rodzine w tym momencie? Czy istniejace zwiazki homo
        (wieloletnie
        > bardzo czesto) juz ci zagrozily? Czy dzietne rodziny homo (niezarejestrowane
        > jeszcze) juz zniszczyly twoja rodzine? Rodzine twoich znajomych? Chetnie
        > poczytam jak. Rzuc pare przykladow.

- mój kuzyn powiedzial mi wprost po co się żenić jak można żyć w homozwiązku
        który jest tańszy??? homo to styl zycia! bo jako homo jest się pod specjalną
        opieką mediów bo UE hojnie dotuje propedalskie organizacje itd jakieś pytania?
        • issa12 Pedalow nalezy odizolowac i leczyc!!!! 14.11.03, 16:40
          Ogromny fallus na platformie, a w pochodzie ponad pół miliona nagich i
          półnagich kobiet oraz mężczyzn. Hasła takie jak "Wsadź mi w d..." czy "Jestem
          lesbą" należały do najłagodniejszych. "Jesteśmy homo, a jak wam się to nie
          podoba, to mamy was w d..." - wykrzykiwali
          28 czerwca tego roku uczestnicy parady gejowskiej w Berlinie. W tych
          berlińczyków, którym manifestacja się nie podobała, ciskano zużytymi
          prezerwatywami, pokazywano im obsceniczne gesty i prowokacyjnie obnażano przed
          nimi genitalia. W ostatnich dniach podobne parady odbyły się w Budapeszcie,
          Marsylii, Kolonii, Rzymie, Porto, Oslo, Wiedniu, Nowym Jorku, Zurychu czy Săo
          Paulo.
          Mieszkańcy tzw. trójkąta bermudzkiego w Berlinie między Nollendorfplatz oraz
          ulicami Motzstrasse i Fuggerstrasse (w dzielnicy Schöneberg) przed paradą gejów
          wyjechali z miasta. Tylko to im pozostało, bo socjaldemokratyczny nadburmistrz
          Klaus Wowereit jest gorącym zwolennikiem obscenicznych parad homoseksualistów.
          Gdy objął urząd, publicznie przyznał, iż jest homoseksualistą: "Jestem gejem i
          to jest OK". To on otwierał w tym roku gejowską paradę i nie krył, że jest z
          tego dumny.
          W manifestacjach gejów i lesbijek już nie chodzi o natrętne demonstrowanie
          odmienności seksualnej, to wręcz terroryzowanie tzw. normalnej większości - jak
          w Rzymie za czasów Kaliguli. Politycy temu ulegają, bo geje i lesbijki to
          bardzo wpływowe lobby. Przeciwnicy obscenicznych parad muszą się liczyć z tym,
          że publicznie zostaną nazywani "głupimi reakcjonistami".
          www.wprost.pl/ar/?O=46218
          • Gość: Piotr Troszke wlasnej aktywnosci umyslowej, prosze. IP: *.we.client2.attbi.com 14.11.03, 18:09
            Czy byla/es na takiej paradzie? Czy znasz ludzie homo? Czy wiesz, ze to co
            pisze prasa lub podaje TV to prawie nigdy nie jest prawda a tylko opinia? Czy
            wiesz co to manipulacja medialna?
            Czy masz 3 latka? Czy jestes w stanie uzyc wlasnych slow czy tylko copy/paste
            cytatow?
        • Gość: Piotr Re: Rodzina hetero.. IP: *.we.client2.attbi.com 14.11.03, 18:05
          Oj potezni my homo jestesmy, potezni. 90% mediow mowisz, fiu fiu. Bardzo mnie
          podbudowales psychicznie, chyby pojde sobie polobbingowac troche wiecej za
          moment, zeby dojsc to 100% do niedzieli. Szkoda mi was juz teraz, wy slabiutka
          heteroseksualna grupko. To przesladowanie i dyskryminacja musza naprawde byc
          dokuczliwe. Przerazajace.
          Twoj kuzyn to naprawde super ukladny facet, tak latwo sie przelaczac z pochwy
          na penisa? Czy probuje bic rekordy? Rozumiem, ze ty na latwizne nie idziesz.
          Wolisz sie umartwiac i cierpiec za miliony. Czemu? Przylacz sie do nas. Nasze
          zycie to same roze, skowronki i biale chmurki. I zycie latwiejsze, i do tego
          tansze. No i jeszcze wiecej zarabiamy. Zgroza ogarnia. Opodatkowac nas
          dodatkowo!
          Ciagle czekam na przyklady destrukcji powodowane przez zwiazki homo. A ty
          omijasz ten temat chociaz sam go poruszyles.

• xiazeluka Re: Rodzina hetero.. 14.11.03, 16:46

> Moze
        > problem spowodowany jest przez hetero raczej? Skoro to wy macie monopol na
        > malzenstwo i rodzine w tym momencie?

A jest jakaś alternatywa? Może dziecko urodzisz, Piotrusiu, czym z pewnością
        zagrozisz małżeństwom i rodzinie?

> Czy dzietne rodziny homo (niezarejestrowane
        > jeszcze) juz zniszczyly twoja rodzine?

A Ty w jakiej rodzinie się urodziłeś? Pedalskiej?
    • indris Niewiele mówi ta sonda 14.11.03, 16:51
      Na mętne pytanie - mętna odpowiedź. Bo co to znaczy "legalizacja" ? W
      najbardziej dosłownym sensie oznacza: uczynienie legalnym, tj. niekaralnym,
      tego co jest karalne. W tym sensie niektórzy domagają sie legalizacji miękkich
      narkotyków (a UPR nawet wszystkich). Otóż w tym sensie związki homo JUŻ są
      legalne i to na całym cywilizowanym świecie, bo stosunki homoseksualne NIE są
      ścigane przez prawo (a kiedyś były !).
      Drugie znaczenie - nieścisłe ! - oznacza "nadanie szczególnego statusu
      prawnego". A tutaj przysłowiowy diabeł siedzi w szczegółach owego statusu. Ale
      właśnie tych szczegółów nie zna prawie nikt.
      Ja np. wiem tylko o 2. Po pierwsze, owe związki NIE byłyby nazywane
      małżeństwami ani zawierane czy rozwiązywane przez procedury przzewidziane dla
      małżeństw.
      Po drugie projekt nie przewiduje możliwości adopcji. Zaś opieka nad już
      posiadanymi dziećmi jest (może być) wykonywana i bez ustawy.
      A inne szczegóły mogą być dyskusyjne, ale są nieznane. Dlatego, chociaż w
      zasadzie jestem za, nie mógłbym odpowiedzieć na tę sondę.
      Ale myślę, że duża część respondentów odpowiedziała na ZUPEŁNIE INNE pytanie
      niż formalnie zadane: odpowiedziała na pytanie "czy lubisz pedałów".
      I przyznam się uczciwie, że ja też pedalstwa nie lubię. Tylko że z tego nie
      wynika, żebym chciał je dyskryminować prawnie. Koszykówki i boksu też nie
      lubię...
      • oszolom.z.radia.maryja Re: Niewiele mówi ta sonda 14.11.03, 17:02
        indris napisał:

> Na mętne pytanie - mętna odpowiedź. Bo co to znaczy "legalizacja" ? W
        > najbardziej dosłownym sensie oznacza: uczynienie legalnym, tj. niekaralnym,
        > tego co jest karalne. W tym sensie niektórzy domagają sie legalizacji
        miękkich
        > narkotyków (a UPR nawet wszystkich). Otóż w tym sensie związki homo JUŻ są
        > legalne i to na całym cywilizowanym świecie, bo stosunki homoseksualne NIE są
        > ścigane przez prawo (a kiedyś były !).

- a powinny być ścigane nadal!

> Drugie znaczenie - nieścisłe ! - oznacza "nadanie szczególnego statusu
        > prawnego". A tutaj przysłowiowy diabeł siedzi w szczegółach owego statusu.
        Ale
        > właśnie tych szczegółów nie zna prawie nikt.
        > Ja np. wiem tylko o 2. Po pierwsze, owe związki NIE byłyby nazywane
        > małżeństwami ani zawierane czy rozwiązywane przez procedury przzewidziane dla
        > małżeństw.
        > Po drugie projekt nie przewiduje możliwości adopcji.
        - w RMFie podali ze przewiduje się opiekę nad dzieckiem przez pedałów

Zaś opieka nad już
        > posiadanymi dziećmi jest (może być) wykonywana i bez ustawy.
        > A inne szczegóły mogą być dyskusyjne, ale są nieznane. Dlatego, chociaż w
        > zasadzie jestem za, nie mógłbym odpowiedzieć na tę sondę.
        > Ale myślę, że duża część respondentów odpowiedziała na ZUPEŁNIE INNE pytanie
        > niż formalnie zadane: odpowiedziała na pytanie "czy lubisz pedałów".
        > I przyznam się uczciwie, że ja też pedalstwa nie lubię. Tylko że z tego nie
        > wynika, żebym chciał je dyskryminować prawnie. Koszykówki i boksu też nie
        > lubię...
        - a pedofilie lubisz to z takim zjawiskiem nalezy porównywać pedalstwo!
        • indris A ilu byłoby za DELEGALIZACJĄ ? 14.11.03, 17:20
          Oszołom napisał, z godną szacunku szczerością, o homozwiązkach:
          "a powinny być ścigane nadal!" (przez prawo).
          Myślę jednak, że gdyby urządzić sondę na ten właśnie temat, to wyniki mogłyby
          go zaskoczyć. Osobiście myślę że 95% byłoby przeciw.
          • oszolom.z.radia.maryja Re: A ilu byłoby za DELEGALIZACJĄ ? 15.11.03, 16:43
            indris napisał:

> Oszołom napisał, z godną szacunku szczerością, o homozwiązkach:
            > "a powinny być ścigane nadal!" (przez prawo).
            > Myślę jednak, że gdyby urządzić sondę na ten właśnie temat, to wyniki mogłyby
            > go zaskoczyć. Osobiście myślę że 95% byłoby przeciw.

-rodzaj odpowiedzi byłby zależny od tego kto by przeprowadzał te ankiety i kto
            by te ankiety i głosy zliczał
        • kataryna.kataryna Re: Niewiele mówi ta sonda 16.11.03, 01:03
          oszolom.z.radia.maryja napisał:

> indris napisał:
          >
          > > Na mętne pytanie - mętna odpowiedź. Bo co to znaczy "legalizacja" ? W
          > > najbardziej dosłownym sensie oznacza: uczynienie legalnym, tj. niekaralnym
          > ,
          > > tego co jest karalne. W tym sensie niektórzy domagają sie legalizacji
          > miękkich
          > > narkotyków (a UPR nawet wszystkich). Otóż w tym sensie związki homo JUŻ są
          >
          > > legalne i to na całym cywilizowanym świecie, bo stosunki homoseksualne NIE
          > są
          > > ścigane przez prawo (a kiedyś były !).
          >
          > - a powinny być ścigane nadal!

A za co? Przestępstwo bez ofiary?

> > Drugie znaczenie - nieścisłe ! - oznacza "nadanie szczególnego statusu
          > > prawnego". A tutaj przysłowiowy diabeł siedzi w szczegółach owego statusu.
          >
          > Ale
          > > właśnie tych szczegółów nie zna prawie nikt.
          > > Ja np. wiem tylko o 2. Po pierwsze, owe związki NIE byłyby nazywane
          > > małżeństwami ani zawierane czy rozwiązywane przez procedury przzewidziane
          > dla
          > > małżeństw.
          > > Po drugie projekt nie przewiduje możliwości adopcji.
          > - w RMFie podali ze przewiduje się opiekę nad dzieckiem przez pedałów

Musiałeś źle zrozumieć, projekt nie przewiduje prawa wspólnego przysposabiania
          dzici. A samotnej osobie nikt dziecka do adopcji nie daje ani hetero-, ani
          homoseksualnej. Jeśli jest prawo do opieki, to tylko takie, jeśli jedna strona
          będzie miała przyznaną opiekę nad dzieckiem z poprzedniego związku. Ale to
          jakby żadna nowość, dzisiaj też przecież sąd może przyznać rozwiedzionej
          lesbijce lub gejowi opiekę nad dzieckiem.

> Zaś opieka nad już
          > > posiadanymi dziećmi jest (może być) wykonywana i bez ustawy.
          > > A inne szczegóły mogą być dyskusyjne, ale są nieznane. Dlatego, chociaż w
          > > zasadzie jestem za, nie mógłbym odpowiedzieć na tę sondę.
          > > Ale myślę, że duża część respondentów odpowiedziała na ZUPEŁNIE INNE pytan
          > ie
          > > niż formalnie zadane: odpowiedziała na pytanie "czy lubisz pedałów".
          > > I przyznam się uczciwie, że ja też pedalstwa nie lubię. Tylko że z tego ni
          > e
          > > wynika, żebym chciał je dyskryminować prawnie. Koszykówki i boksu też nie
          > > lubię...
          > - a pedofilie lubisz to z takim zjawiskiem nalezy porównywać pedalstwo!

Porównywać można wszystko ze wszystkim, tu akurat jest jedna kolosalna różnica,
          w przypadku pedofilii jest ofiara.
    • Gość: Lidka Nie uciekniecie od tematu... IP: *.zur3.speed2online.net 14.11.03, 17:01
      I co z tego ?!

Nie uciekniecie od dyskusji...

Nie uciekniecie od tematu...

P. S.

Wielka mi sonda...

...gdzie mozna glosowac pare razy !
      • oszolom.z.radia.maryja Re: Nie uciekniecie od tematu... 14.11.03, 17:03
        Gość portalu: Lidka napisał(a):

> I co z tego ?!
        >
        > Nie uciekniecie od dyskusji...
        >
        > Nie uciekniecie od tematu...
        >
        > P. S.
        >
        > Wielka mi sonda...
        >
        > ...gdzie mozna glosowac pare razy !
        -tu można oddać głos tylko jeden raz a wzięło w tej sondzie udział ponad 15
        tysięcy osób
        • bpkw Re: Nie uciekniecie od tematu... 15.11.03, 16:52
          Oszol. Wykazujesz wyjatkowa aktywnosc przy wszelkich watkach zwiazanych z
          kochajacymi "inaczej". Twoja zajadlosc, z psychologicznego punktu widzenia,
          prawdopodobnie wynika z faktu, ze chcesz ukryc przed samym soba
          Twoje "odmienne" potrzeby seksualne. Znasz stare polskie przyslowie : " Kto z
          kim przestaje, takim sie staje ". W srodowisku, ktore tak goraco
          adorujesz, "odmiennosc" seksualna to raczej chleb codzienny. Prawda ?.
    • kkkaczory_piss_brothers ubolewam nad twoja niska kompetencja umyslowa, jak 15.11.03, 17:02
      i mala znajomoscia tematu, ktory przeciez kontestujesz.

> a co gorsza chce oddać pedałom dzieci w opiekę!!!

art.12
      2. Partnerzy nie mogą wspólnie przysposobić innej osoby.

Poza tym tolerancja w spoleczenstwie polskim jest naprawde na najnizszym
      poziomie, czego ty jestes najlepszym przykladem.
      zagrozeniem dla polskich rodzin sa jednostki szerzace nietolerancje i klamliwe
      dane.

PROJEKT USTAWY O REJESTROWANYCH ZWIĄZKACH PARTNERSKICH

Art. 1.
      1. Dwie osoby tej samej płci mogą zawrzeć rejestrowany związek partnerski na
      zasadach określonych w niniejszej ustawie.
      2. Rejestrowany związek partnerski zostaje zawarty, gdy dwie osoby
      jednocześnie złożą przed kierownikiem urzędu stanu cywilnego zgodne
      oświadczenie o wstąpieniu w rejestrowany związek partnerski.
      3. Do zawarcia rejestrowanego związku partnerskiego stosuje się odpowiednio
      przepisy art. 3-7, 9 kodeksu rodzinnego i opiekuńczego.

Art. 2
      1. Rejestrowany związek partnerski może zostać zawarty przez osobą która
      ukończyła 18 lat i posiada pełną zdolność do czynności prawnych.
      2. Rejestrowany związek partnerski nie może zostać zawarty:
      - przez osobą dotkniętą chorobą psychiczną lub niedorozwojem umysłowym,
      - przez osobę, która pozostaje w związku małżeńskim lub innym rejestrowanym
      związku partnerskim,
      - między krewnymi w linii prostej, rodzeństwem,
      - między przysposabiającym i przysposobionym,
      3. Rejestrowany związek partnerski zawarty pomimo istnienia okoliczności
      wskazanych w ust. 1 i 2 jest nieważny.

Art. 3
      Obcokrajowcy mogą zawrzeć rejestrowany związek partnerski jeżeli jeden z nich
      mieszka w Polsce co najmniej od 2 lat.

Art. 4
      1. Partnerzy mają równe prawa i obowiązki w rejestrowanym związku partnerskim.
      2. Partnerzy, o których mowa w ust. 1 udzielają sobie wzajemnej pomocy i
      wsparcia. Wspólnie dbają o podtrzymanie wytworzonych pomiędzy sobą więzi
      uczuciowych i pogłębianie porozumienia duchowego. Są również zobowiązani do
      współdziałania i wspólnego planowania przyszłości.
      3. Do praw, obowiązków lub odpowiedzialności partnerów stosuje się odpowiednio
      przepisy art. 25, 27, 29, 30 kodeksu rodzinnego i opiekuńczego.

Art. 5
      1. Z chwilą zawarcia rejestrowanego związku partnerskiego powstaje między
      partnerami na mocy ustawy wspólność majątkowa. Do stosunków majątkowych
      stosuje się odpowiednio przepisy art. 31-54 kodeksu rodzinnego i opiekuńczego.
      2. Partnerzy między którymi istnieje wspólność majątkowa podlegają
      opodatkowaniu na zasadach obowiązujących małżonków.

Art. 6
      Partnerzy dziedziczą po sobie tak jak małżonkowie.

Art. 7
      1. Partner jest zobowiązany do wspólnego sprawowania pieczy nad osobą i
      majątkiem dziecka pozostającego pod wyłączną władzą rodzicielska drugiego
      partnera.
      2. W przypadku zagrożenia zdrowia lub życia dziecka, o którym mowa w ust. 1
      partner nie posiadający władzy rodzicielskiej jest zobowiązany dokonywać
      wszelkich czynności jakich wymaga dobro dziecka. O podjętych czynnościach
      powinien niezwłocznie zawiadomić drugiego partnera.
      3. Partner o którym mowa w ust. 2 ma prawo do reprezentacjo dziecka, o którym
      mowa w ust. 1 w bieżących sprawach życia codziennego w przypadku, gdy partner
      posiadający wyłączna władzę rodzicielską jest czasowo niezdolny do dokonywania
      czynności prawnych w imieniu dziecka.
      4. Sąd rodzinny może ograniczyć prawo określone w ust. 3 jeżeli wymaga tego
      dobro dziecka.
      5. Do świadczeń alimentacyjnych stosuje się przepisy art. 144 kodeksu
      rodzinnego i opiekuńczego.

Art. 8
      Rejestrowany związek partnerski ustaje w chwili śmierci jednego z partnerów
      lub w chwili, która w orzeczeniu o uznaniu jednego partnera za zmarłego
      została oznaczona jako chwila śmierci.

Art. 9
      1. Rejestrowany związek partnerski ulega rozwiązaniu z chwilą upływu 6
      miesięcy od złożenia przez partnerów przed kierownikiem urzędu stanu cywilnego
      zgodnych oświadczeń o rozwiązaniu związku partnerskiego, pod warunkiem, że
      obydwa oświadczenia nie zostały wycofane przed upływem tego terminu.
      2. Jeżeli w terminie 6 miesięcy od dnia złożenia przez partnera oświadczenia o
      którym mowa w ust. 1, drugi z partnerów nie złoży zgodnego oświadczenia, każdy
      z partnerów może żądać rozwiązania rejestrowanego związku partnerskiego przez
      sąd. Koszty postępowania partnerzy ponoszą w równych częściach.
      3. Rozwiązanie rejestrowanego związku partnerskiego przez sąd ma skutki takie
      same jak rozwiązanie małżeństwa przez rozwód bez orzekania o winie. Do
      korzystania ze wspólnego mieszkania, podziału majątku wspólnego lub zmiany
      nazwiska stosuje się odpowiednio przepisy art. 58 § 2,3 i art. 59 kodeksu
      rodzinnego i opiekuńczego.

Art. 10
      1. Podział majątku wspólnego partnerów może być dokonany na mocy umowy
      zawartej w formie aktu notarialnego.
      2. każdy z partnerów może żądać przeprowadzenia podziału majątku przez sąd.

Art. 11
      Jeżeli w wyniku rozwiązania rejestrowanego związku partnerskiego, sytuacja
      życiowa jednego z partnerów uległa znacznemu pogorszeniu, może on, jeżeli nie
      sprzeciwiają się temu zasady współżycia społecznego, domagać się od drugiego
      partnera, przez okres nie dłuższy niż trzy lata od chwili rozwiązania
      rejestrowanego związku partnerskiego, dostarczenia środków niezbędnych na
      utrzymanie.

Art. 12
      1. Do praw i obowiązków partnerów stosuje się odpowiednio przepisy dotyczące
      praw i obowiązków małżonków, w szczególności z zakresu prawa podatkowego,
      prawa ubezpieczeniowego, w tym emerytur i rent oraz przepisy dotyczące
      świadczeń socjalnych z zastrzeżeniem ust. 2.
      2. Partnerzy nie mogą wspólnie przysposobić innej osoby.
      Art. 13
      Przepisy o aktach stanu cywilnego dotyczące małżeństwa stosuje się odpowiednio
      do rejestrowanego związku partnerskiego.

Art. 14
      Ustawa wchodzi w życie po upływie trzech miesięcy od dnia ogłoszenia.

www.innastrona.pl/bq_ustawa_pl.phtml#
    • kkkaczory_piss_brothers 50% studentow seminariow to homoseksualisci!!!! 15.11.03, 17:05
      "Jak wynika z różnych doniesień prasowych jest wielu homoseksualistów wśród
      studentów wielu seminariów amerykańskich. Newsweek (20.V.02) ocenia, że
      dotyczy to 50% studentów, podczas gdy w całej populacji jest ich zaledwie 5%.
      The San Francisco Chronicle (14.V.02) podaje liczbę 97% gejów w seminarium św.
      Patryka w Menlo Park, CA. (za The Wanderer 23.V.02). Oczywiście dotyczy to też
      kadry nauczającej."
      opoka 42

oszolom.z.radia.maryja napisał:

> Ludzie!! alarm!! polska rodzina jest zagrożona! precz z homo-komuną!

raczyj homo-katolami i kato-pedofilami

OPOKA
      W KRAJU 42(63)
      Kórnik sierpień 2002
      Wydawnictwo seryjne, ukazujące się w nieregularnych odstępach czasu
      pod redakcją Macieja Giertycha
      Adres: ul. Parkowa 19/8, 62-035 Kórnik.

Papież zarządził obecnie specjalną wizytację apostolską we wszystkich
      amerykańskich seminariach. W 1981 takiej oceny seminariów zażądał od biskupów,
      a ci dali raport stwierdzający, że wszystko jest w porządku. Dziś wiemy, że
      mijali się z prawdą. Teraz do biskupów zaufania nie ma. Będzie wizytacja
      zewnętrzna. (W polskiej sprawie też była potrzebna wizytacja watykańska).
      Jak wynika z różnych doniesień prasowych jest wielu homoseksualistów wśród
      studentów wielu seminariów amerykańskich. Newsweek (20.V.02) ocenia, że
      dotyczy to 50% studentów, podczas gdy w całej populacji jest ich zaledwie 5%.
      The San Francisco Chronicle (14.V.02) podaje liczbę 97% gejów w seminarium św.
      Patryka w Menlo Park, CA. (za The Wanderer 23.V.02). Oczywiście dotyczy to też
      kadry nauczającej. Nie tylko nie kryją się z tym, ale nauczają
      o “seksualizmie” z pomocą ewidentnie pornograficznych podręczników, filmów czy
      ilustracji, zachwalając różne zboczone upodobania. Katolicka nauka o
      moralności jest pomijana lub ośmieszana. W ogóle z wiernością doktrynie
      Kościoła na uczelniach katolickich USA nie jest dobrze. Konstytucja Apostolska
      Ex Corde Ecclesiae z 15.VIII 1990 r. wzywająca biskupów by pilnowali
      prawowierności nauczających nic tu nie pomogła. W imię wolności akademickiej
      profesorowie nauczają co chcą.
      Jest wiele relacji byłych kleryków o horrorze, jaki przeżywali w opanowanych
      przez homoseksualistów seminariach. Wielu nie dotrwało do święceń. Wielu
      wyrzucono jako “seksualnie zablokowanych”. Bez uzdrowienia seminariów nie
      będzie odnowy amerykańskiego Kościoła. Oby zapowiedziana wizytacja coś dała.
      Głośno ostatnio o pedofilii wśród duchowieństwa. Zatrważające wieści docierają
      z USA i nie tylko (poniższe informacje pochodzą z The Catholic World Report
      czerwiec 2002, chyba, że cytowane inaczej). Zakres problemu zaskoczył
      wszystkich. W kraju, w którym ujawnione lubieżne wybryki prezydenta nie
      starczają, by go usunąć z urzędu, tolerancja wobec zboczeńców jest wyjątkowo
      duża, stąd też nie tak łatwo o zdecydowane działania korekcyjne, których
      zabrakło. Znane biskupom przypadki molestowania seksualnego nieletnich przez
      księży były wyciszane, często pieniędzmi, a winowajców wysyłano do innych
      parafii, gdzie czynili dalej to samo (ujawniono już ten proceder w 111
      diecezjach z 178 istniejących w USA - w tym 8 z kardynałem na czele - The
      Wanderer 20.VI.02).

Księża mają łatwy, oparty na zaufaniu, dostęp do ministrantów, stąd jeżeli są
      homoseksualistami często ujawniają swoje skłonności wobec nieletnich. W USA od
      lat, gdy pojawiały się skargi na takich księży, byli oni wysyłani do ośrodków
      psychoterapeutycznych. W powszechnym przekonaniu winne one być czymś takim jak
      ośrodki odwykowe dla alkoholików. Tymczasem okazało się, że są czymś zupełnie
      innym. Psychoterapeuta, b. benedyktyn A.W. Richard Sipe, twierdzi, że “księża
      są psychoseksualnie niedojrzali i zakochują się w osobach o nieodpowiednim
      wieku” (International Herald Tribune 20-21-IV.02). Inny psychiatra Stephen J.
      Rosetti, który pracował w takiej placówce, w Instytucie św. Łukasza, podaje w
      książce pt. “A Tragic Grace: The Catholic Church and Childs Sexual Abuse”
      (Tragiczna łaska: Kościół Katolicki i seksualne krzywdzenie dzieci), że
      skłonności ku młodocianym da się leczyć, bo to tylko odmiana homoseksualizmu i
      pacjenta można ukierunkować na “rozwinięcie zadawalających stosunków z
      partnerami o odpowiednim wieku”. Tak “wyleczeni” księża wracają do pracy
      duszpasterskiej.
      A problem jest nie błahy. Na pewno w USA, a zapewne i w innych krajach, do
      Kościoła wdarło się lobby homoseksualne. W sposób oczywisty w USA liczba
      homoseksualnych duchownych, z reguły wzajemnie się znających i popierających,
      osiągnęła taką masę krytyczną, że awanse w Kościele zaczęły się odbywać po
      linii takich właśnie znajomości. Im więcej takich nominacji, tym trudniej
      spodziewać się kompetencji przełożonych w zwalczaniu zjawiska.
      ciemnogrod.net/owk/
      www.ciemnogrod.net/owk/owk42.htm
      pozdrowienia
      J.K.

ps. kiedy sie w końcu otrząśniesz?

Linki do postów i artykułów o homofobii i homoseksualizmie:

www1.gazeta.pl/swiat/1,34180,1613637.html
      polityka.onet.pl/162,1128210,8,,druk.html

rozmowy.onet.pl/artykul.html?ITEM=1129215&OS=57858
      www.apa.org/pi/parent.html?CFID=2185841&CFTOKEN=51849553
      www1.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=13&w=7285631&a=7285631
      www1.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=13&w=7243835&a=7243835
      www1.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=13&w=7234816&a=7244232
      www1.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=13&w=7234816&a=7244237
      www1.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=13&w=7468687&a=7468687
      www1.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=13&w=7468687&a=7471389
      • Gość: ... Re: 50% studentow seminariow to homoseksualisci!! IP: 81.210.119.* 15.11.03, 17:12
        pierdolnij się w łeb ciotunio
        ja bym takimi jak ty spedalonymi
        lewakami latarnie w święta przyozdobił
        • kkkaczory_piss_brothers Watykan ukrywal PEDOFILI I OSOBY MOLESTUJACE SEKSU 15.11.03, 17:43
          Amerykańscy prawnicy przypomnieli dokument Watykanu nakazujący ukrywanie
          przypadków molestowania seksualnego i pedofilii wśród księży. Nie jest jasne,
          czy dokument z 1962 r. przestał obowiązywać dwie dekady temu, czy dopiero w
          zeszłym roku

Dokument Watykanu z 1962 roku nakazujący zachowywanie w tajemnicy przypadków
          molestowania seksualnego i pedofilii wśród księży i grożący ekskomuniką
          każdemu, kto taką sprawę ujawni, wyciągnęli na światło dzienne prawnicy w USA.

Chodzi o dekret "Crimen sollicitationis" (Zbrodnia nakłaniania do grzechu) z
          16 marca 1962 r. podpisany przez kardynała Alfredo Ottavianiego, sekretarza
          Kongregacji Świętego Oficjum, czyli poprzedniczki dzisiejszej Kongregacji
          Nauki Wiary, najważniejszego ciała doktrynalnego Watykanu. Napisano w nim, że
          dotyczy "najgorszych zbrodni": "agresji seksualnej popełnionej przez księdza"
          lub "próby agresji wobec nieletnich płci obojga lub zwierząt". Wszystkie osoby
          zaangażowane w taką sprawę, również ofiary, zobowiązane są do zachowania
          absolutnej tajemnicy "pod karą ekskomuniki".

Tekst przypomnieli prawnicy amerykańscy broniący ofiar nadużyć seksualnych i
          domagający się dla nich wielkich odszkodowań. W środę sprawę nagłośniła
          amerykańska telewizja CBS. - To podręcznik instruktażowy, jak chronić
          pedofili - mówił na jej antenie jeden z prawników ofiar, Larry Drivon.
          Przedstawiciele Watykanu nie zaprzeczają, że dokument istniał. Podkreślają
          jednak, że już nie obowiązuje. Nie jest jednak do końca jasne, kiedy i na mocy
          jakich decyzji przestał obowiązywać. Hiszpański arcybiskup Julian Herranz
          nadzorujący sprawy legislacyjne Watykanu przekonuje, że stało się to już dwie
          dekady temu, kiedy dekret został zastąpiony nowymi prawami. Powołuje się na
          obowiązujący od 1983 r. nowy Kodeks Prawa Kanonicznego i wcześniejsze uchwały
          soborowe. Francuska agencja prasowa AFP napisała jednak, że "zapisy Kościoła
          wskazują, że dokument stanowił podstawę polityki dotyczącej nadużyć
          seksualnych w USA jeszcze do zeszłego roku, gdy to biskupi spisali nową
          politykę zerowej tolerancji".

Konferencja Katolickich Biskupów USA wydała w czwartek oświadczenie, w którym
          przekonuje, że tajność miała chronić "prawa i godność" oskarżających i
          oskarżanych. "Dokument nie dotyczy prawa cywilnego. Nie zakazuje donoszenia
          [policji] o przestępstwach" - napisali amerykańscy biskupi. W
          kilkudziesięciostronicowym dokumencie mowa jest nie tylko o zachowaniu
          tajemnicy. Opisana została cała procedura, jak powinny być prowadzone
          dochodzenia w sprawach o molestowanie i jakie kary mogą zostać wymierzone.

Kościół katolicki przechodzi trudne chwile m.in. w USA i Irlandii z powodu
          ujawnienia przypadków molestowania seksualnego dzieci przez księży. Wiele
          ofiar ujawnia je dopiero teraz, choć dochodziło do nich wcześniej w ciągu
          wielu lat. Od zeszłego roku, gdy Kościół przyjął nową politykę, w USA w
          związku z oskarżeniami o nadużycia seksualne 400 księży pozbawiono funkcji
          kapłańskich.

Katolicka archidiecezja w Bostonie zaproponowała wczoraj kilkuset ofiarom
          seksualnego napastowania przez księży ugody sądowe na łączną sumę 55 mililonów
          dolarów. Oferta nastąpiła w tydzień po objęciu archidiecezji przez Sean
          Particka O'Malleya.

Linki do postów i artykułów o homofobii i homoseksualizmie:

rozmowy.onet.pl/artykul.html?ITEM=1129215&OS=57858
          www.apa.org/pi/parent.html?CFID=2185841&CFTOKEN=51849553
          www1.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=13&w=7285631&a=7285631
          www1.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=13&w=7234816&a=7244232
          www1.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=13&w=7234816&a=7244237
          www1.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=13&w=7468687&a=7468687
          www1.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=13&w=7468687&a=7471389
    • kkkaczory_piss_brothers doksztalc sie chory HOMOFOBIE!!! 15.11.03, 17:12
      Francja,GB,Węgry,Chorwacja,Usa,Brazylia,RPA,Dania,Szwecja,Szwajcaria,Holandia
      ,Islandia,Norwegia,Belgia,Finlandia,Portugalia,Hiszpania,Kanada – Kiedy
      Polska?!

Amerykańskie Towarzystwo Psychiatryczne uznało już w 1973 r., że w świetle
      przeprowadzonych analiz homoseksualizm nie spełnia kryteriów zaburzenia
      psychicznego i wykreśliło go ze swojej klasyfikacji tych zaburzeń
      (Diagnostical and Statistical Manual and Mental Disorders – DSM). Tym samym
      orientacja homoseksualna została uznana przez światową czołówkę specjalistów
      w zakresie zdrowia psychicznego za jeden z naturalnych wariantów
      seksualności. W ślad za APA także Światowa Organizacja Zdrowia (WHO) usunęła
      homoseksualizm ze swojej klasyfikacji zaburzeń psychicznych (International
      Classification of Diseases – ICD).

W 1998 r. Amerykańskie Towarzystwo Psychiatryczne (APA) opublikowało
      oświadczenie, w którym sprzeciwiło się jakiemukolwiek leczeniu
      homoseksualizmu, a zwłaszcza tzw. terapii naprawczej, obiecującej zmianę
      orientacji na heteroseksualną. Nie dowiedziono możliwości wyeliminowania
      pragnień homoseksualnych ani wytworzenia w ich miejsce popędu
      heteroseksualnego – stwierdzili psychiatrzy z całą stanowczością.
      Specjaliści zwrócili uwagę na zagrożenia równowagi emocjonalnej, związane z
      wypieraniem się własnej orientacji: depresję, problemy z samoidentyfikacją i
      zachowania autodestrukcyjne.

Nie znaleziono dotychczas genu orientacji seksualnej, chociaż wyniki pewnych
      badań nad bliźniętami sugerują uwarunkowania genetyczne.
      Najbardziej prawdopodobne, zdaniem psychiatry i seksuologa prof. Zbigniewa
      Lwa-Starowicza, są biologiczne przyczyny tej orientacji. – Większość badaczy
      skłania się dziś ku stanowisku, że przynajmniej część populacji
      homoseksualnej uwarunkowana jest procesami, zachodzącymi w okresie rozwoju
      płodowego – mówi profesor. To stanowisko wynika z najnowszych badań
      endokrynologicznych i badań nad budową pewnych struktur mózgu, które budzą
      duże nadzieje, ale nie wiadomo, kiedy zostaną ostatecznie podsumowane.

Natomiast nie zgromadzono naukowych dowodów na poparcie potocznych opinii,
      że geje mają większe niż inni tendencje do pedofilii, że osoby homoseksualne
      są złymi rodzicami, że homoseksualizm jest zaraźliwy albo że wynika z
      wyboru. Mówienie o moralności w kontekście orientacji seksualnej nie ma
      większego sensu niż moralne wartościowanie osób leworęcznych lub rudych.
      Orientacja seksualna jest już prawdopodobnie ustalona u małych dzieci, a
      ujawnia się najczęściej w początkowym okresie dorastania. Możliwe, że
      przychodzimy z nią na świat. Jednak ze względu na trudności w badaniu jej
      przejawów u całkiem małych dzieci nie można ustalić, czy wczesne
      doświadczenia i sposób wychowania mogą modyfikować orientację seksualną.

Statystycznie jeden na piętnastu mężczyzn jest gejem, a jedna na dwadzieścia
      pięć kobiet – lesbijką. Wedle światowych szacunków osoby o orientacji
      homoseksualnej stanowią około 7 proc. każdego społeczeństwa. Natomiast
      wiedza o tej grupie współobywateli jest właściwie żadna, dominują stereotypy.

Także edukacja szkolna w tym zakresie właściwie nie istnieje. Projektowano
      ją w ramach przedmiotu „Przygotowanie do życia w rodzinie”, ale to, co
      pozostało w wyniku modyfikacji programu dokonanych w drugiej połowie lat
      90., jest faktycznie antyedukacją. Zatwierdzone do użytku szkolnego
      podręczniki i materiały dla nauczycieli stanowią kompilację negatywnie
      wartościujących ocen. „Należy generalnie uznać, iż związek homoseksualny
      jest związkiem patologicznym”, „Postawa homoseksualna jest formą
      zaprzeczenia własnej płciowości i wyrazem lęku przed partnerem płci
      odmiennej oraz agresji wobec samego siebie”, „Homoseksualiści i lesbijki
      mają w ciągu życia nawet do kilku tysięcy różnych partnerów”. I tak dalej w
      duchu wzbudzania niechęci i lęku („Zanim wybierzesz” M. i W. Grabowscy, A. i
      M. Niemyscy, M. i P. Wołochowiczowie).

Już na początku lat 70. dwudziestego wieku Amerykańskie Towarzystwo
      Psychiatryczne (APA) zrzeszające autorytety naukowe z całego świata
      postanowiło – w następstwie coraz liczniej pojawiających się wątpliwości –
      poddać rewizji wyniki wielu dotychczasowych badań nad homoseksualizmem. Z
      zakłopotaniem zdemaskowano kompromitujące wykroczenia przeciwko metodologii
      naukowej, które podważały wiarygodność wniosków wyprowadzanych z tych badań.

Jednym z najpoważniejszych uchybień była rażąca niereprezentatywność osób
      badanych w zestawieniu z całą homoseksualną społecznością. Prowadzono
      badania nad pacjentami klinicznymi, którzy sami zgłosili się na terapię z
      powodu poważnych problemów natury psychicznej. Nie badano osób
      homoseksualnych, które nigdy nie odczuwały potrzeby korzystania z
      psychoterapii ani nawet konsultowania swojego samopoczucia z terapeutą. Ale
      wnioski z selektywnych badań uogólniano na całą populację gejowską,
      ogłaszając jako prawdę dowiedzioną naukowo, że geje są nieszczęśliwymi
      ludźmi o zaburzonej psychice, którzy nie radzą sobie w życiu społecznym.
      Tymczasem źródłem konfliktów psychicznych u gejów i lesbijek szukających
      pomocy nie była ich orientacja seksualna, tylko napiętnowanie społeczne i
      odrzucenie.

Wielu autorów badań dokonywało uogólnień na podstawie tzw. studiów
      przypadku, czyli opisu losów pojedynczych osób, które ich zafrapowały w
      praktyce terapeutycznej. Nie można wtedy obronić się przed zarzutem
      tendencyjnego (nawet nieświadomego) doboru takich przypadków, które pasują
      do przyjętej tezy lub afirmowanej teorii. Badacze najczęściej nie kryli
      negatywnej postawy wobec homoseksualizmu, a badani byli tego świadomi. Jeśli
      pacjenci nie akceptowali samych siebie, musiało to mieć wpływ na wyniki.

Nie wytrzymały krytyki teorie, których autorzy poszukiwali rodzinnych lub
      społecznych uwarunkowań tej orientacji. Celowali w nich zwłaszcza
      psychoanalitycy i psychoterapeuci. Przygotowali oni cały wachlarz
      potencjalnych wyjaśnień, z którego dobierali najbardziej pasujące do
      konkretnego przypadku.

PRZEDZIAL PROCENTOWY HOMOSEKSUALISTOW W SPOLECZENSTWIE JEST
      STALY I WYNOSI OD 5 DO 10% .
      Nie wszyscy homoseksualisci maja wybor, niektorzy sa biologicznie
      zdeterminowani i nie maja/mieli zadnego wplywu na wybor seksualnosci
      (dla wierzacych – BOG WYBRAL ZA NICH).
      Nie wszyscy ulegaja chwilowej modzie, niektorzy nie maja wyboru.

Homoseksualizm nie jest domena naszego gatunku, jest on również spotykany u
      innych zwierzat.

WYNIKI BADAŃ NAD DETERMINIZMEM SEKSUALIZMU

) Genetic research using family and twin methodologies has
      ) produced consistent evidence that genes influence sexual
      ) orientation, but molecular research has not yet produced
      ) compelling evidence for specific genes.

Fragment ten ( nie bedacy pustym wycinkeim reszty atykulu,ale stanowiacy
      jego
      integralna czesc - oddajaca jak najbardziej 'ducha' tekstu - czego dowodem
      zamieszczony ponizej artykul ) dowodzi, ze badania ostatniej dekady
      pozwolily wypracowac juz
      zarysy neurohormonalnej teorii dotyczacej orientacji seksualnej; jej
      ugruntowana juz czesc (dowiedziona) stanowia wlasnie odkrycia podloza
      genetycznego odpowiedzialnego za orientacje seksualna - doslownie:'.. that
      gens influence sexual orientation'.
      Jedynym problemem jest wytypowanie poszczegolnych genow odpowiedzialnych za
      taki stan rzeczy:
      ) but molecular research has not yet produced
      ) compelling evidence for specific genes.

- ale wszyscy wiemy, ze to pozostaje bez wplywu na udokumentowana juz czesc
      teorii determinizmu seksualnosci - a stanowi zadanie dla dalszych badan
      molekularnych.

Należy również pamietac, iż geny determinuja ilosc, jakosc, funkcjonalnosc
      wszystkich substancji/czesci/organow naszego organizmu (w przypadku tej
      teorii jest to ist
      • kkkaczory_piss_brothers HOMOSEKSUALIZM JEST ZDETERMINOWANY-bog tak chcial 15.11.03, 17:14

> Genetic research using family and twin methodologies has
        > produced consistent evidence that genes influence sexual
        > orientation, but molecular research has not yet produced
        > compelling evidence for specific genes.

jego
        pozwolily wypracowac juz
        zarysy neurohormonalnej teorii dotyczacej orientacji seksualnej; jej
        ugruntowana juz czesc (dowiedziona) stanowia wlasnie odkrycia podloza
        genetycznego odpowiedzialnego za orientacje seksualna - doslownie:'.. that
        taki stan rzeczy:
        > but molecular research has not yet produced

molekularnych.

teorii jest to istotne ze względu na zagadnienie powstawania / produkcji
        HORMONOW).
        Należy dodac, iż na zarodek maja wplyw również chormony produkowane przez
        matke, wiec jej material genetyczny (także substancje chormonalne
        przyjmowane z zewnatrz – nie produkowane bezposrednio, ani przez matke, ani
        przez plod).

Jednakze, nie ma przekonujacych doniesien naukowych, iz chormony podawane
        doroslym o uksztaltowanym mozgu(nalezy zauwazyc roznice pomiedzy
        nieuksztaltowanym mozgiem zarodka/plodu, a uksztaltowanym mozgiem czlowieka)
        zmieniaja ich zapatrywania seksualne (badania na zwierzetach potwierdzaja
        taka korelacje).

Ten przeglądowy artykuł najlepiej dowodzi faktu wplywu genow na determinacje
        seksualnosci:
        A critical review of recent biological research on human sexual
        orientation.

Mustanski BS, Chivers ML, Bailey JM.

Department of Psychology, Indiana University, Bloomington 47405,
        USA. bmustans@indiana.edu

This article provides a comprehensive review and critique of
        biological research on sexual orientation published over the
        last decade. We cover research investigating (a) the
        neurohormonal theory of sexual orientation
        (psychoneuroendocrinology, prenatal stress, cerebral asymmetry,
        neuroanatomy, otoacoustic emissions, anthropometrics), (b)
        genetic influences, (c) fraternal birth-order effects, and (d) a
        putative role for developmental instability. Despite
        inconsistent results across both studies and traits, some
        support for the neurohormonal theory is garnered, but mostly in
        men. Genetic research using family and twin methodologies has
        produced consistent evidence that genes influence sexual
        orientation, but molecular research has not yet produced
        compelling evidence for specific genes. Although it has been
        well established that older brothers increase the odds of
        homosexuality in men, the route by which this occurs has not
        been resolved. We conclude with an examination of the
        limitations of biological research on sexual orientation,
        including measurement issues (paper and pencil, cognitive, and
        psychophysiological), and lack of research on women.

• Gość: ... ZBOCZENIA SIĘ LECZY, Bóg tak chciał IP: 81.210.119.* 15.11.03, 17:18
          Holandia jest pierwsza w nadawaniu homoseksualistom przywilejów społecznych - mogą oni legalizować swoje związki, a nawet adoptować dzieci. Ten niewielki kraj z ok. 100 działającymi tam klubami gejowskimi uznawany jest za ?homoseksualne centrum Europy?.

Natomiast mało osób wie, że Holandia przoduje także w leczeniu z homoseksualizmu. Najbardziej znany psychoterapeuta prof. Gerard van den Aardweg w ciągu 30 lat pracy wyprowadził z homoseksualizmu kilkaset osób.

Punktem wyjścia w terapii jest założenie, że pociąg do własnej płci nie jest - jak to przedstawiają działacze ruchu gejowskiego - wrodzony, uwarunkowany genetycznie lub hormonalnie. Naukowcom jak dotąd nie udało się bowiem odnaleźć "genu homoseksualizmu" ani ośrodka w mózgu odpowiadającego za pociąg do własnej płci. Nawet wielu bardzo życzliwych gejom seksuologów uważa, że źródłem homoseksualizmu są "nabyte preferencje".

Wiele wskazuje, że najbardziej właściwe jest powiązanie homoseksualizmu z zaburzeniami neurotycznymi ? kompleksem niższości lub psychicznym infantylizmem.

Prof. van den Aardweg uważa męski homoseksualizm za zaburzenie emocjonalne rozwijające się w dzieciństwie i okresie dojrzewania. Źródłem są niezdrowe relacje z matką i - zwłaszcza! - ojcem. Najczęściej chłopiec jest zbyt rozpieszczony przez matkę, a niedoceniany przez ojca (albo jedno i drugie), co sprawia, że wpada w kompleks niższości na punkcie swojej męskości.

Homoseksualiści zwykle mają poczucie wrażliwości typowe dla neurotyków i są bardziej rozchwiani emocjonalnie. Narzekają na samotność, depresję i brak stabilności w kontaktach międzyludzkich. Aż 60 proc. "dobrze przystosowanych społecznie" gejów korzystało z pomocy psychiatrycznej lub psychologicznej - wykazały badania naukowców z Uniwersytetu Stanowego Indiana (USA).

Zdaniem wielu holenderskich psychologów źródło niepokojów osób homoseksualnych tkwi nie w otoczeniu, ale we wnętrzu tych osób. Wszystko zaczyna się od postawy niedojrzałości emocjonalnej i egocentryzmu. Na takiej bazie wyrasta kompleks niższości, który z kolei wywołuje skłonności homoseksualne.

Terapia trwa kilka lat. Polega głównie na wglądzie we własne wnętrze i wewnętrznym zmaganiu. Jej celem jest uzyskanie emocjonalnej dojrzałości do małżeństwa, zaś powodzenie zależy od motywacji danej osoby, jej wytrwałości i szczerości - najpierw wobec siebie.

[Por. KAI ? 07.06.2003 r.]

nie legalizuj, tylko lecz
          tak bardziej przysłóżysz się tym biednym ludziom
          • kkkaczory_piss_brothers lecz sie homofobie, Bóg tak chce!!!! 15.11.03, 17:34
            tobie rowniez mozna wyprac mozg (pochopne zalozenie-mozg w twoim przypadku),
            tak iz bedziesz uwazal ze jestes kaczka, ale czy zeczywiscie nia bedziesz?

Amerykańskie Towarzystwo Psychiatryczne uznało już w 1973 r., że w świetle
            przeprowadzonych analiz homoseksualizm nie spełnia kryteriów zaburzenia
            psychicznego i wykreśliło go ze swojej klasyfikacji tych zaburzeń
            (Diagnostical and Statistical Manual and Mental Disorders – DSM). Tym samym
            orientacja homoseksualna została uznana przez światową czołówkę specjalistów
            w zakresie zdrowia psychicznego za jeden z naturalnych wariantów
            seksualności. W ślad za APA także Światowa Organizacja Zdrowia (WHO) usunęła
            homoseksualizm ze swojej klasyfikacji zaburzeń psychicznych (International
            Classification of Diseases – ICD).
          • kkkaczory_piss_brothers dysponujesz jakimis danymi naukowymi oprocz KAI:) 15.11.03, 17:37
            przeczytaj jeszcze raz byc moze teraz zrozumiesz.

Poza tym w czym przeszkadzaja tobie zwiazki partnerskie?????

PRZEDZIAL PROCENTOWY HOMOSEKSUALISTOW W SPOLECZENSTWIE JEST
            STALY I WYNOSI OD 5 DO 10% .
            Nie wszyscy homoseksualisci maja wybor, niektorzy sa biologicznie
            zdeterminowani i nie maja/mieli zadnego wplywu na wybor seksualnosci
            (dla wierzacych – BOG WYBRAL ZA NICH).
            Nie wszyscy ulegaja chwilowej modzie, niektorzy nie maja wyboru.

Homoseksualizm nie jest domena naszego gatunku, jest on również spotykany u
            innych zwierzat.

> Genetic research using family and twin methodologies has
            > produced consistent evidence that genes influence sexual
            > orientation, but molecular research has not yet produced

jego
            pozwolily wypracowac juz zarysy neurohormonalnej teorii dotyczacej orientacji
            seksualnej; jej ugruntowana juz czesc (dowiedziona) stanowia wlasnie odkrycia
            podloza genetycznego odpowiedzialnego za orientacje seksualna - doslownie:'..
            that
            taki stan rzeczy:
            > but molecular research has not yet produced

molekularnych.

teorii jest to istotne ze względu na zagadnienie powstawania / produkcji
            HORMONOW).
            Należy dodac, iż na zarodek maja wplyw również chormony produkowane przez
            matke, wiec jej material genetyczny (także substancje chormonalne
            przyjmowane z zewnatrz – nie produkowane bezposrednio, ani przez matke, ani
            przez plod).

Jednakze, nie ma przekonujacych doniesien naukowych, iz chormony podawane
            doroslym o uksztaltowanym mozgu(nalezy zauwazyc roznice pomiedzy
            nieuksztaltowanym mozgiem zarodka/plodu, a uksztaltowanym mozgiem czlowieka)
            zmieniaja ich zapatrywania seksualne (badania na zwierzetach potwierdzaja
            taka korelacje).

Ten przeglądowy artykuł najlepiej dowodzi faktu wplywu genow na determinacje
            seksualnosci:
            A critical review of recent biological research on human sexual
            orientation.

Mustanski BS, Chivers ML, Bailey JM.

Department of Psychology, Indiana University, Bloomington 47405,
            USA. bmustans@indiana.edu

This article provides a comprehensive review and critique of
            biological research on sexual orientation published over the
            last decade. We cover research investigating (a) the
            neurohormonal theory of sexual orientation
            (psychoneuroendocrinology, prenatal stress, cerebral asymmetry,
            neuroanatomy, otoacoustic emissions, anthropometrics), (b)
            genetic influences, (c) fraternal birth-order effects, and (d) a
            putative role for developmental instability. Despite
            inconsistent results across both studies and traits, some
            support for the neurohormonal theory is garnered, but mostly in
            men. Genetic research using family and twin methodologies has
            produced consistent evidence that genes influence sexual
            orientation, but molecular research has not yet produced
            compelling evidence for specific genes. Although it has been
            well established that older brothers increase the odds of
            homosexuality in men, the route by which this occurs has not
            been resolved. We conclude with an examination of the
            limitations of biological research on sexual orientation,
            including measurement issues (paper and pencil, cognitive, and
            psychophysiological), and lack of research on women.

• Gość: ... Re: dysponujesz jakimis danymi naukowymi oprocz K IP: 81.210.119.* 15.11.03, 18:09
              >Nie wszyscy homoseksualisci maja wybor, niektorzy sa biologicznie
              >zdeterminowani i nie maja/mieli zadnego wplywu na wybor seksualnosci
              >(dla wierzacych ? BOG WYBRAL ZA NICH).
              >Nie wszyscy ulegaja chwilowej modzie, niektorzy nie maja wyboru.

w tych wypadkach zostaje aborcja ze względu na silne uszkodzenie płodu
              a tak swoją drogą to ciekawe ilu pedałów wyprodukowali swoją propagandą tacy wielbicie ciot jak ty, masz jakieś dane naukowe?
              • kkkaczory_piss_brothers ALEZ OWSZEM, ZE POSIADAM DANE NAUKOWE:) 15.11.03, 18:19
                Lesbian and Gay Parenting
                http://www.apa.org/pi/parent.html?CFID=2720328&CFTOKEN=76939832

PREFACE
                I. SUMMARY OF RESEARCH FINDINGS
                II. ANNOTATED BIBLIOGRAPHY

I. SUMMARY OF RESEARCH FINDINGS
                Charlotte J. Patterson
                University of Virginia
                Like families headed by heterosexual parents, lesbian and gay parents and
                their children are a diverse group (Martin, 1993). Unlike heterosexual parents
                and their children, however, lesbian and gay parents and their children are
                often subject to prejudice because of sexual orientation that turns judges,
                legislators, professionals, and the public against them, frequently resulting
                in negative outcomes such as loss of physical custody, restrictions on
                visitation, and prohibitions against adoption (Falk, 1989; Editors of the
                Harvard Law Review, 1990). As with all socially stigmatized groups, the
                beliefs held generally in society about lesbians and gay men are often not
                based in personal experience, but are instead culturally transmitted (Herek,
                1991). The purpose of this summary of research findings on lesbian and gay
                parents and their children is to assist psychologists and other professionals
                to evaluate widespread beliefs in the light of empirical data and in this way
                ameliorate the negative effects of unwarranted prejudice.
                Because many beliefs about lesbian and gay parents and their children are open
                to empirical test, psychological research can evaluate their accuracy.
                Systematic research comparing lesbian and gay adults to heterosexual adults
                only began in the late 1950s, and research comparing children of gay and
                lesbian parents with those of heterosexual parents is of a more recent
                vintage. Research on lesbian and gay adults began with Evelyn Hooker's
                landmark study (1957) and culminated with the declassification of
                homosexuality as a mental disorder in 1973 (Gonsiorek, 1991). Case reports on
                children of gay and lesbian parents began to appear in the psychiatric
                literature in the early 1970s (e.g., Osman, 1972; Weeks, Derdeyn, & Langman,
                1975) and have continued to appear (e.g., Agbayewa, 1984). Beginning with the
                pioneering work of Martin and Lyon (1972), first person and fictionalized
                descriptions of life in lesbian mother families have also become available
                (e.g., Alpert, 1988; Clausen, 1985; Jullion, 1985; Mager, 1975; Perreault,
                1975; Pollock & Vaughn, 1987; Rafkin, 1990). Systematic research on the
                children of lesbian and gay parents did not, however, begin to appear in major
                professional journals until 1978, and most of the available research has been
                published more recently.
                As this summary will show, the results of existing research comparing gay and
                lesbian parents to heterosexual parents and children of gay or lesbian parents
                to children of heterosexual parents are quite uniform: common sterotypes are
                not supported by the data.
                Without denying the clarity of results to date, it is important also for
                psychologists and other professionals to be aware that research in this area
                has presented a variety of methodological challenges, not all of which have
                been surmounted in every study. As is true in any area of research, questions
                have been raised with regard to sampling issues, statistical power, and other
                technical matters (e.g., Belcastro, Gramlich, Nicholson, Price, & Wilson,
                1993); no individual study is entirely invincible to such criticism.
                One criticism of this body of research (Belcastro et al., 1993) has been that
                the research lacks external validity because it may not be representative of
                the larger population of lesbian and gay parents. This criticism is not
                justified, because nobody knows the actual composition of the entire
                population of lesbian mothers, gay fathers, or their children (many of whom
                choose to remain hidden) and hence researchers cannot possible evaluate the
                degree to which particular samples do or do not represent the population. In
                the long run, it is not the results obtained from any one specific sample, but
                the accumulation of findings from many different samples that will be most
                meaningful.
                Research in this area has also been criticized for using poorly matched or no
                control groups in designs that call for such controls. Particularly notable in
                this category has been the tendency in some studies to compare development
                among children of a group of divorced lesbian mothers, many of whom are living
                with lesbian partners, to that among children of a group of divorced
                heterosexual mothers who are not currently living with heterosexual partners.
                It will be important for future research to disentangle maternal sexual
                orientation from maternal status as partnered or unpartnered.
                Other criticisms have been that most studies have involved relatively small
                samples, that there have been inadequacies in assessment procedures employed
                in some studies, and that the classification of parents as lesbian, gay, or
                heterosexual has sometimes been problematic (e.g., some women classified by
                researchers as lesbian might be regarded as bisexual by other observers). It
                is significant, however, that even with all the questions and/or limitations
                that may characterize research in the area, none of the published research
                suggests conclusions different from those that will be summarized below.
                This summary consists of four sections. In the first, results of research on
                lesbian and gay adults (and parents) are summarized. In the second section, a
                summary of results from research comparing children of lesbian and gay parents
                with those of heterosexual parents or with established norms is presented. The
                third section summarizes research on heterogeneity among lesbian and gay
                families with children. The fourth section provides a brief conclusion.
                A. Lesbian and Gay Parents
                One belief that often underlies both judicial decision-making in custody
                litigation and public policies governing foster care and adoption has been the
                belief that lesbians and gay men are not fit to be parents. In particular,
                courts have sometimes assumed that gay men and lesbians are mentally ill, that
                lesbians are less maternal than heterosexual women, and that lesbians' and gay
                men's relationships with sexual partners leave little time for ongoing parent-
                child interactions (Editors of the Harvard Law Review, 1990). Results of
                research to date have failed to confirm any of these beliefs (Falk, 1989,
                1994; Patterson, 1994b, 1995b, 1996).
                Mental Health of Lesbians and Gay Men
                The psychiatric, psychological, and social-work professions do not consider
                homosexual orientation to be a mental disorder. More than 20 years ago, the
                American Psychiatric Association removed "homosexuality" from its list of
                mental disorders, stating that "homosexuality per se implies no impairment in
                judgment, stability, reliability, or general social or vocational
                capabilities" (American Psychiatric Association, 1980). In 1975, the American
                Psychological Association took the same position and urged all mental health
                professionals to help dispel the stigma of mental illness that had long been
                associated with homosexual orientation (American Psychological Association,
                1975). The National Association of Social Workers has a similar policy
                (National Association of Social Workers, 1994).
                The decision to remove homosexual orientation from the list of mental
                disorders reflects the results of extensive research, conducted over three
                decades, showing that homosexual orientation is not a psychological
                maladjustment (Gonsiorek, 1991; Reiss, 1980; Hart, Roback, Tittler, Weitz,
                Walston, & McKee, 1978). The social and other circumstances in which lesbians
                and gay men live, including exposure to widespread prejudice and
                discrimination, often cause acute distress; but there is no reliable evidence
                that homosexual orienta
                • kkkaczory_piss_brothers ciesze sie,ze jestes za ABORCJA...cd.art. 15.11.03, 18:20
                  Mental Health of Lesbians and Gay Men
                  The psychiatric, psychological, and social-work professions do not consider
                  homosexual orientation to be a mental disorder. More than 20 years ago, the
                  American Psychiatric Association removed "homosexuality" from its list of
                  mental disorders, stating that "homosexuality per se implies no impairment in
                  judgment, stability, reliability, or general social or vocational
                  capabilities" (American Psychiatric Association, 1980). In 1975, the American
                  Psychological Association took the same position and urged all mental health
                  professionals to help dispel the stigma of mental illness that had long been
                  associated with homosexual orientation (American Psychological Association,
                  1975). The National Association of Social Workers has a similar policy
                  (National Association of Social Workers, 1994).
                  The decision to remove homosexual orientation from the list of mental
                  disorders reflects the results of extensive research, conducted over three
                  decades, showing that homosexual orientation is not a psychological
                  maladjustment (Gonsiorek, 1991; Reiss, 1980; Hart, Roback, Tittler, Weitz,
                  Walston, & McKee, 1978). The social and other circumstances in which lesbians
                  and gay men live, including exposure to widespread prejudice and
                  discrimination, often cause acute distress; but there is no reliable evidence
                  that homosexual orientation per se impairs psychological functioning
                  (Freedman, 1971; Gonsiorek, 1991; Hart et al., 1978; Hooker, 1957; Reiss,
                  1980).
                  Fitness of Lesbians and Gay Men as Parents
                  Beliefs that gay and lesbian adults are not fit parents likewise have no
                  empirical foundation (Cramer, 1986; Falk, 1989; Gibbs, 1988; Patterson, 1996).
                  Lesbian and heterosexual women have not been found to differ markedly either
                  in their overall mental health or in their approaches to child rearing
                  (Kweskin & Cook, 1982; Lyons, 1983; Miller, Jacobsen, & Bigner, 1981; Mucklow
                  & Phelan, 1979; Pagelow, 1980; Rand, Graham, & Rawlings, 1982; Thompson,
                  McCandless, & Strickland, 1971), nor have lesbians' romantic and sexual
                  relationships with other women been found to detract from their ability to
                  care for their children (Pagelow, 1980). Recent evidence suggests that lesbian
                  couples who are parenting together tend to divide household and family labor
                  relatively evenly (Hand, 1991; Patterson, 1995a) and to report
                  satisfaction with their couple relationships (Koepke, Hare, & Moran, 1992;
                  Patterson, 1995a). Research on gay fathers has similarly found no reason to
                  believe them unfit as parents (Barret & Robinson, 1990; Bigner and Bozett,
                  1990; Bozett, 1980, 1989).
                  B. Children of Lesbian and Gay Parents
                  In addition to judicial concerns about gay and lesbian parents themselves,
                  courts have voiced three major kinds of fears about effects of lesbian or gay
                  parents on children.
                  The first general concern is that development of sexual identity will be
                  impaired among children of lesbian or gay parentsfor instance, that children
                  brought up by gay fathers or lesbian mothers will show disturbances in gender
                  identity and/or in gender role behavior (Falk, 1989; Hitchens & Kirkpatrick,
                  1985; Kleber, Howell, & Tibbits-Kleber, 1986). It has also been suggested that
                  children brought up by lesbian mothers or gay fathers will themselves become
                  gay or lesbian (Falk, 1989; Kleber et al., 1986).
                  A second category of concerns involves aspects of children's personal
                  development other than sexual identity (Falk, 1989; Editors of the Harvard Law
                  Review, 1990; Kleber et al., 1986). For example, courts have expressed fears
                  that children in the custody of gay or lesbian parents will be more vulnerable
                  to mental breakdown, will exhibit more adjustment difficulties and behavior
                  problems, and will be less psychologically healthy than children growing up in
                  homes with heterosexual parents.
                  A third category of specific fears expressed by the courts is that children of
                  lesbian and gay parents may experience difficulties in social relationships
                  (Editors of the Harvard Law Review, 1990; Falk, 1989; Hitchens & Kirkpatrick,
                  1985). For example, judges have repeatedly expressed concern that children
                  living with lesbian mothers may be stigmatized, teased, or otherwise
                  traumatized by peers. Another common fear is that children living with gay or
                  lesbian parents may be more likely to be sexually abused by the parent or by
                  the parent's friends or acquaintances.
                  Sexual Identity
                  Three aspects of sexual identity are considered in the research: gender
                  identity concerns a person's self-identification as male or female; gender-
                  role behavior concerns the extent to which a person's activities, occupations,
                  and the like are regarded by the culture as masculine, feminine, or both;
                  sexual orientation refers to a person's choice of sexual partners--i.e.,
                  heterosexual, homosexual, or bisexual (Money & Earhardt, 1972; Stein, 1993).
                  To examine the possibility that children in the custody of lesbian mothers or
                  gay fathers experience disruptions of sexual identity, research relevant to
                  each of these three major areas of concern is summarized below.
                  Gender identity. In studies of children ranging in age from 5 to 14, results
                  of projective testing and related interview procedures have revealed normal
                  development of gender identity among children of lesbian mothers (Green, 1978;
                  Green, Mandel, Hotvedt, Gray, & Smith, 1986; Kirkpatrick, Smith, & Roy, 1981).
                  More direct assessment techniques to assess gender identity have been used by
                  Golombok, Spencer, and Rutter (1983) with the same result; all children in
                  this study reported that they were happy with their gender, and that they had
                  no wish to be a member of the opposite sex. There was no evidence in any of
                  the studies of gender identity difficulties among children of lesbian mothers.
                  No data have been reported in this area for children of gay fathers.
                  Gender-Role Behavior. A number of studies have examined gender-role behavior
                  among the offspring of lesbian mothers (Golombok et al., 1983; Gottman, 1990;
                  Green, 1978; Hoeffer, 1981; Kirkpatrick et al., 1981; Patterson, 1994a). These
                  studies reported that such behavior among children of lesbian mothers fell
                  within typical limits for conventional sex roles. For instance, Kirkpatrick
                  and her colleagues (1981) found no differences between children of lesbian
                  versus heterosexual mothers in toy preferences, activities, interests, or
                  occupational choices.
                  Rees (1979) administered the Bem Sex Role Inventory (BSRI) to 24 adolescents,
                  half of whom had divorced lesbian and half of whom had divorced heterosexual
                  mothers. The BSRI yields scores on masculinity and femininity as independent
                  factors and an androgyny score from the ratio of masculinity to femininity.
                  Children of lesbian and heterosexual mothers did not differ on masculinity or
                  on androgyny, but children of lesbian mothers reported greater psychological
                  femininity than did those of heterosexual mothers. This result would seem to
                  run counter to expectations based on stereotypes of lesbians as lacking in
                  femininity, both in their own demeanor and in their likely influences on
                  children.
                  Sex role behavior of children was also assessed by Green and his colleagues
                  (1986). In interviews with the children, no differences between 56 children of
                  lesbian and 48 children of heterosexual mothers were found with respect to
                  favorite television programs, favorite television characters, or favorite
                  games or toys. There was some indication in interviews with children
                  themselves that the offspring of lesbian mothers had less sex-typed
                  preferences for activities at school and in their neighborhoods than did
                  children of heterosexual mothers. Consistent with this result, lesbian mothers
                  were also more likely than heterosexual mothers to report that their daughters
                  often p
                  • kkkaczory_piss_brothers z twoimi pogladami zaczolbym od tych 50%seminarzys 15.11.03, 18:23
                    Sex role behavior of children was also assessed by Green and his colleagues
                    (1986). In interviews with the children, no differences between 56 children of
                    lesbian and 48 children of heterosexual mothers were found with respect to
                    favorite television programs, favorite television characters, or favorite
                    games or toys. There was some indication in interviews with children
                    themselves that the offspring of lesbian mothers had less sex-typed
                    preferences for activities at school and in their neighborhoods than did
                    children of heterosexual mothers. Consistent with this result, lesbian mothers
                    were also more likely than heterosexual mothers to report that their daughters
                    often participated in rough-and-tumble play or occasionally played
                    with "masculine" toys such as trucks or guns; however, they reported no
                    differences in these areas for sons. Lesbian mothers were no more or less
                    likely than heterosexual mothers to report that their children often played
                    with "feminine" toys such as dolls. In both family types, however, children's
                    sex-role behavior was seen as falling within normal limits.
                    In summary, the research suggests that children of lesbian mothers develop
                    patterns of gender-role behavior that are much like those of other children.
                    No data are available as yet in this area for children of gay fathers.
                    Sexual Orientation. A number of investigators have also studied a third
                    component of sexual identity: sexual orientation (Bailey, Bobrow, Wolfe, &
                    Mikach, 1995; Bozett, 1980, 1982, 1987, 1989; Gottman, 1990; Golombok et al.,
                    1983; Green, 1978; Huggins, 1989; Miller, 1979; Paul, 1986; Rees, 1979). In
                    all studies, the great majority of offspring of both gay fathers and lesbian
                    mothers described themselves as heterosexual. Taken together, the data do not
                    suggest elevated rates of homosexuality among the offspring of lesbian or gay
                    parents. For instance, Huggins (1989) interviewed 36 teenagers, half of whom
                    were offspring of lesbian mothers and half of heterosexual mothers. No
                    children of lesbian mothers identified themselves as lesbian or gay, but one
                    child of a heterosexual mother did; this difference was not statistically
                    significant. In a recent study, Bailey and his colleagues (1995) studied adult
                    sons of gay fathers and found more than 90% of the sons to be heterosexual.
                    Because the heterosexual and nonheterosexual sons did not differ in
                    the length of time they had resided with their fathers, the effects of the
                    exposure to the fathers' sexual orientation on the sons' sexual orientation
                    must have been either very small or nonexistent.
                    Other Aspects of Personal Development
                    Studies of other aspects of personal development among children of gay and
                    lesbian parents have assessed a broad array of characteristics. Among these
                    have been separation-individuation (Steckel, 1985, 1987), psychiatric
                    evaluations (Golombok et al., 1983; Kirkpatrick et al., 1981), assessments of
                    behavior problems (Flaks, Ficher, Masterpasqua and Joseph, 1995; Golombok et
                    al., 1983; Patterson, 1994a), personality (Gottman, 1990), self-concept
                    (Gottman, 1990; Huggins, 1989; Patterson, 1994a; Puryear, 1983), locus of
                    control (Puryear, 1983; Rees, 1979), moral judgment (Rees, 1979), and
                    intelligence (Green et al., 1986). Research has shown that concerns about
                    difficulties in personal development in these areas among children of lesbian
                    mothers are unwarranted. As was the case for sexual identity, studies of these
                    other aspects of personal development have revealed no major differences
                    between children of lesbian versus heterosexual mothers. One statistically
                    significant difference in self-concept emerged in Patterson's (1994a) study:
                    children of lesbian mothers reported greater symptoms of stress but also a
                    greater overall sense of well-being than did children in a comparison group of
                    heterosexual families. The responses of both groups were, however, within a
                    normal range (Patterson, 1994a). Overall, the belief that children of gay and
                    lesbian parents suffer deficits in personal development has no empirical
                    foundation.
                    Social Relationships
                    Studies assessing potential differences between children of gay and lesbian
                    versus heterosexual parents have sometimes included assessments of children's
                    social relationships. The most common focus of attention has been on peer
                    relations, but some information on children's relationships with adults has
                    also been collected. Research findings that address the likelihood of sexual
                    abuse are also summarized in this section.
                    Research on peer relations among children of lesbian mothers has been reported
                    by Golombok and her colleagues (1983), Green (1978), and by Green and his
                    colleagues (1986). Reports by both parents and children suggest normal
                    development of peer relationships. For example, as would be expected, most
                    school-aged children reported same-sex best friends and predominantly same-sex
                    peer groups (Golombok et al., 1983; Green, 1978). The quality of children's
                    peer relations was described, on average, in positive terms by researchers
                    (Golombok et al., 1983) as well as by lesbian mothers and their children
                    (Green et al., 1986).
                    No data on the children of gay fathers have been reported in this area.
                    Studies of relationships with adults among the offspring of lesbian and gay
                    parents have also yielded a generally positive picture (Golombok et al., 1983;
                    Harris & Turner, 1985/86; Kirkpatrick et al., 1981). For example, Golombok and
                    her colleagues (1983) found that children of divorced lesbian mothers were
                    more likely to have had recent contact with their fathers than were children
                    of divorced heterosexual mothers. Another study, however, found no differences
                    in this regard (Kirkpatrick et al., 1981). Harris and Turner (1985/86) studied
                    the offspring of gay fathers as well as those of lesbian mothers; parent-child
                    relationships were described in positive terms by parents in their sample. One
                    significant difference between lesbian and gay parents, on the one hand, and
                    heterosexual parents, on the other, was that heterosexual parents were more
                    likely to say that their children's visits with the other parent presented
                    problems for them (Harris & Turner, 1985/86).
                    In the Golombok et al. (1983) study, children's contacts with adult friends of
                    their lesbian mothers were also assessed. All of the children were reported to
                    have contact with adult friends of their mothers, and the majority of lesbian
                    mothers reported that their adult friends were a mixture of homosexual and
                    heterosexual adults.
                    Concerns that children of gay or lesbian parents are more likely than children
                    of heterosexual parents to be sexually abused have also been addressed.
                    Results of work in this area reveal that the great majority of adults who
                    perpetrate sexual abuse are male; sexual abuse of children by adult women is
                    extremely rare (Finkelhor & Russell, 1984; Jones & MacFarlane, 1980; Sarafino,
                    1979). Moreover, the overwhelming majority of child sexual abuse cases involve
                    an adult male abusing a young female (Jenny, Roesler, & Poyer, 1994; Jones &
                    MacFarlane, 1980). Available evidence reveals that gay men are no more likely
                    than heterosexual men to perpetrate child sexual abuse (Groth & Birnbaum,
                    1978; Jenny et al., 1994; Sarafino, 1979). Fears that children in custody of
                    gay or lesbian parents might be at heightened risk for sexual abuse are thus
                    without basis in the research literature.
                    Summary
                    Overall, then, results of research to date suggest that children of lesbian
                    and gay parents have normal relationships with peers and that their
                    relationships with adults of both sexes are also satisfactory. The picture of
                    lesbian mothers' children that emerges from results of existing research is
                    thus one of general engagement in social life with peers, with fathers, and
                    with moth
                    • kkkaczory_piss_brothers w niektorych seminariach nawet 97% to homoseksuali 15.11.03, 18:27
                      Fears that children in custody of gay or lesbian parents might be at
                      heightened risk for sexual abuse are thus without basis in the research
                      literature.
                      Summary
                      Overall, then, results of research to date suggest that children of lesbian
                      and gay parents have normal relationships with peers and that their
                      relationships with adults of both sexes are also satisfactory. The picture of
                      lesbian mothers' children that emerges from results of existing research is
                      thus one of general engagement in social life with peers, with fathers, and
                      with mothers' adult friends--both male and female, both heterosexual and
                      homosexual. Studies in this area to date are few, and the data emerging from
                      them are sketchy. On the basis of existing research findings, however, fears
                      about children of lesbians and gay men being sexually abused by adults,
                      ostracized by peers, or isolated in single-sex lesbian or gay communities are
                      unfounded.
                      C. Diversity Among Gay and Lesbian Families
                      Despite the tremendous diversity evident within gay and lesbian communities,
                      research on differences among lesbian and gay families with children is as yet
                      quite sparse. One particularly important kind of heterogeneity involves the
                      circumstances of children's birth or adoption. Some men and women have had
                      children in the context of heterosexual relationships that split up after one
                      or both parents assumed lesbian or gay identities. Much of the existing
                      research on lesbian mothers, gay fathers, and their children was initiated to
                      address concerns that arose for such families in the context of child custody
                      disputes, and it was often designed at least in part to examine the veracity
                      of common stereotypes that have been voiced in legal proceedings. A growing
                      number of men and women have also had children after assuming lesbian or gay
                      identities. Recently, a small body of research (e.g., Flaks, et al., 1995;
                      McCandlish, 1987; Patterson, 1994a, 1995a; Steckel, 1987) has begun to address
                      issues relevant to families of this type. Parents and children in these two
                      kinds of families are likely to have experiences that differ from one another
                      in many respects.
                      Many issues (for example, residential versus nonresidential parenting)have yet
                      to be addressed directly by research. In this section, research findings on
                      the impact of parental psychological and relationship status and on the
                      influence of other stresses and supports are described. One dimension of
                      difference among gay and lesbian families concerns whether or not the
                      custodial parent is involved in a couple relationship, and if so what
                      implications this may have for children. Pagelow (1980), Kirkpatrick et al.
                      (1981), and Golombok et al. (1983) all reported that, in their samples,
                      divorced lesbian mothers were more likely than divorced heterosexual mothers
                      to be living with a romantic partner; however, none of these investigators
                      examined connections between this variable and children's adjustment or
                      development in lesbian mother families.
                      Huggins (1989) reported that self-esteem among daughters of lesbian mothers
                      whose lesbian partners lived with them was higher than that among daughters of
                      lesbian mothers who did not live with a partner. Because of the small sample
                      size and absence of statistical tests, this finding should be seen as
                      suggestive rather than conclusive. On the basis of impressions from her own
                      work, Kirkpatrick has also stated her view that "contrary to the fears
                      expressed in court, children in households that included the mother's lesbian
                      lover had a richer, more open and stable family life" than did those in single
                      parent lesbian mother households (Kirkpatrick, 1987, p. 204).
                      Issues related to division of family and household labor have also been
                      studied. In families headed by lesbian couples, Patterson (1995a) found that,
                      although mothers did not differ in their reported involvement in household and
                      family decision-making tasks, biological mothers reported more time spent in
                      child care and nonbiological mothers reported more time spent in paid
                      employment. In families where mothers reported sharing child care duties
                      relatively evenly between themselves, parents were more satisfied and children
                      were better adjusted. Thus, equal sharing of child care duties was associated
                      with more advantageous outcomes both for parents and for children in this
                      study.
                      Another aspect of diversity among gay and lesbian families relates to the
                      psychological status and well-being of the parent. Research on parent-child
                      relations in heterosexual families has consistently revealed that children's
                      adjustment is often related to indices of maternal mental health. One might
                      therefore expect factors that enhance mental health among lesbian mothers or
                      gay fathers also to benefit their children. Lott-Whitehead and Tully (1993)
                      reported considerable variability in the amounts of stress described by
                      lesbian mothers, but did not describe sources of stress nor their relations to
                      child adjustment. Rand, Graham, and Rawlings (1982) found that lesbian
                      mothers' sense of psychological well-being was associated with their degree of
                      openness about their lesbian identity with employers, ex-husbands, and
                      children; mothers who felt more able to disclose their lesbian identity were
                      more likely to express a positive sense of well-being. Unfortunately, no
                      information about the relations of these findings to adjustment or development
                      among children of these women has been reported to date.
                      Another area of great diversity among families with a gay or lesbian parent
                      concerns the degree to which a parent's gay or lesbian identity is accepted by
                      other significant people in a child's life. Huggins (1989) found a tendency
                      for children whose fathers were rejecting of maternal lesbian identities to
                      report lower self-esteem than those whose fathers were neutral or positive.
                      Due to small sample size and absence of significance tests, this finding
                      should be regarded as preliminary and suggestive rather than definitive.
                      Huggins' (1989) finding does, however, raise questions about the extent to
                      which reactions of important adults in a child's environment can influence
                      responses to discovery of a parent's gay or lesbian identity.
                      Effects of the age at which children learn of parental homosexuality have also
                      been a topic of study. Paul (1986) found that offspring who were told of
                      parental gay, lesbian, or bisexual identity either in childhood or in late
                      adolescence found the news easier to cope with than those who first learned of
                      it during early to middle adolescence. Huggins (1989) also reported that those
                      who learned of maternal lesbianism in childhood had higher self-esteem than
                      did those who were not informed of it until they were adolescents. From a
                      clinical perspective, it is widely agreed that early adolescence is a
                      particularly difficult time for children to learn that a father is gay or that
                      a mother is lesbian (Bozett, 1980; Pennington, 1987; Schulenberg, 1985).
                      Some investigators have also raised questions about the potential role of peer
                      support in helping children to deal with issues raised by having a gay or
                      lesbian parent. Lewis (1980) was the first to suggest that children's silence
                      on the topic of parental sexual orientation with peers and siblings might add
                      to their feelings of isolation from other children. All of the 11 adolescents
                      studied by O'Connell (1993) reported exercising selectivity about when they
                      disclosed information about their mothers' lesbian identities. Paul (1986)
                      found that 29% of his young adult respondents had never known anyone else with
                      a gay, lesbian, or bisexual parent, suggesting that the possibility of
                      isolation is very real for some young people. Potentially
                      negative effects of any such isolation have not, however, been uncovered in
                      resea
                      • kkkaczory_piss_brothers Re: w niektorych seminariach nawet 97% to homosek 15.11.03, 18:29

itd...itd. jak interesuje ciebie ten temat to calosc art. znajdziesz pod
                        linkiem:

www.apa.org/pi/parent.html?CFID=2720328&CFTOKEN=76939832
                        i polecam serwis www.apa.org

• Gość: ... Re: w niektorych seminariach nawet 97% to homosek IP: 81.210.119.* 15.11.03, 18:33
                          pedalski aparatczyk i propagandzista
                          wytyka mi KAI a sam robi promocję pedalskim
                          kłamliwym serwisom, brawo dla naczelnej
                          cioty forum
                          • kkkaczory_piss_brothers chlopczyku pomiedzy apa a kai nie ma zadnego porow 15.11.03, 18:40
                            porownania.
                            To tak jakbys postawil kolo siebie prof. Hausnera i populistycznego Leppera
                            lub prof. Starowicza i posla Strakasmile))
                  • Gość: ... Re: ciesze sie,ze jestes za ABORCJA...cd.art. IP: 81.210.119.* 15.11.03, 18:26
                    OBIEKTYWNE dane pedale jeden
                    a w stosunku do was to jestem za aborcją nawet
                    długo po opuszczeniu pedalskiego pomiotu
                    łona nieszczęsnej matki

• kkkaczory_piss_brothers moze twoj spowiednik jest homo,co niedziela przyjm 15.11.03, 18:35
                      przyjmujesz z jego rak komunie?
                      Nie przeraza cie ta wizja???

Istnieje 50% szans na to, ze tak jest.
                      A juz na pewno kiedys przyjoles cialko z rak jednego z homoseksualistow.

przeciez wsrod kleru(jak podaje giertych) jest 50% homoseksualistow, a w
                      spoleczenstwie tylko od 5-10%

zacznij sie leczyc CHORY CZLOWIEKU
                      • Gość: ... Re: moze twoj spowiednik jest homo,co niedziela p IP: 81.210.119.* 15.11.03, 18:41
                        pierdolnij się w łeb cioto
                        a skoro wśród księży jest tylu pedałów
                        to sam idź do konfesjonału szukać sprzymierzeńców
                        • kkkaczory_piss_brothers kto wie jaki bedzie przyszly papiez:) 15.11.03, 19:02
                          wg Opoki Giertycha

poczekamy (nieglugo) i sami zobaczymy, byc moze nastepny
                          komunikat "Kongregacji do spraw nauki i wiary"
                          bedzie drzmial tak:
                          "Homoseksualizm nie jest choroba, wierni szanujcie tych ludzi, pan Bog
                          przykazal milowac bliznich, nawet obecnie rzadzacy papiez przyznaje sie do
                          swojej seksualnosci i nie wstydzi sie jej"
                          TAK IM DOPOMOZ BOGsmile
                          • kill_gey wtedy Ja wejdę do akcji i zaprowadzę porządek 15.11.03, 19:08
                            zrozumiano
                            • kkkaczory_piss_brothers a wchodz sobie gdzie chcesz, co to mnie obchodzi 15.11.03, 19:19
                              kill_gey najlepiej na poczatek wejdz do psychiatryka po piguleczki.
    • oszolom.z.radia.maryja Tyle wpisów..a na forum kraj ten wątek nie wypalił 15.11.03, 20:21
    • Gość: antyoszołomka Re: Onet sonda-68% forumow.onetu przeciw homozwią IP: *.zgora.dialog.net.pl 15.11.03, 20:25
      koleś, masz ukryte inklinacje homoseksualne, dlatego walczysz, protestujesz,
      zeby zagłuszyc to, ze nie jestes pewien swoich preferencji zgodnych z nauką
      kościoła. Daj sobie spokój, zajmij sie swoimi sprawami, a ludziom, myslacym i
      chcacym żyć inaczej niż ty, daj żyć!
      Dawne czasy komunistyczne i jedności moralno- politycznej narodu minęły!Ideowe
      spory są istotą demokratycznej publicznej debaty.
      Rozwój społeczny to proces poszerzania mozliwości wyboru życia takiego, jakie
      ma dla ludzi wartość. Jeśli możesz żyć w naszym kraju zgodnie z wyznawanymi
      poglądami, to żyj, a innym nie dyktuj, jak maja żyć. Pożwól innym na własny
      styl życia! To Jehowi zaczepiają innycy, ale robia to z wiekszym taktem, niż
      ty, bo jak sie im podziękuje- odchodzą. Ty jesteś namolny!
      • oszolom.z.radia.maryja Re: Onet sonda-68% forumow.onetu przeciw homozwią 16.11.03, 21:07
        Gość portalu: antyoszołomka napisał(a):

> koleś, masz ukryte inklinacje homoseksualne, dlatego walczysz, protestujesz,
        > zeby zagłuszyc to, ze nie jestes pewien swoich preferencji zgodnych z nauką
        > kościoła.
        - odwracanie kota ogonem to jedyne na co cię stać? widzę że uzurpator poczynił
        większe szkody niż mi sie do tej pory zdawało

Daj sobie spokój, zajmij sie swoimi sprawami, a ludziom, myslacym i
        > chcacym żyć inaczej niż ty, daj żyć!
        > Dawne czasy komunistyczne i jedności moralno- politycznej narodu minęły!
        -teraz nastał czas eurokomunizmu..wszyscy muszą akceptować homozwiązki i inne
        zboczenia muszą akceptować aborcję eutanazję klonowanie seksdeprawację..kto sie
        temu sprzeciwi temu biada..a na strazy tego stoi polityczna poprawnnosc...
        Ideowe
        > spory są istotą demokratycznej publicznej debaty.
        > Rozwój społeczny to proces poszerzania mozliwości wyboru życia takiego, jakie
        > ma dla ludzi wartość. Jeśli możesz żyć w naszym kraju zgodnie z wyznawanymi
        > poglądami, to żyj, a innym nie dyktuj, jak maja żyć. Pożwól innym na własny
        > styl życia! To Jehowi zaczepiają innycy, ale robia to z wiekszym taktem, niż
        > ty, bo jak sie im podziękuje- odchodzą. Ty jesteś namolny!

-tylko że to wy postepowcy dykytujecie nam jak my katolicy mamy żyć że mamy
        akceptować wszystko to co jest sprzeczne z zasadami naszej wiary mamy być
        tolerancyjni dla patologii dla zła a dlaczego wy nie jesteście tolerancyjni
        wobec nas? dlaczego to ma isć tylko w jedną stronę? tolerancja to relacja
        dwustronna a wy zrobiliście z tego jednostronną tzn my mamy akceptować każdą
        bdurę która wam do łba strzeli a wy będziecie tępić wszystko to my katolicy
        muslimy czujemy uważamiy itd...ja się na taki układ nie godzę!
    • Gość: doku A kogo obchodzą wasze lęki, homofoby IP: *.chello.pl 15.11.03, 20:27
      Kogą obchodzą jakieś pedały? A niech się żenią między sobą, byle nie całowali
      się publicznie, bo to wygląda obrzydliwie
      • oszolom.z.radia.maryja Re: A kogo obchodzą wasze lęki, homofoby 16.11.03, 21:08
        Gość portalu: doku napisał(a):

> Kogą obchodzą jakieś pedały? A niech się żenią między sobą, byle nie całowali
        > się publicznie, bo to wygląda obrzydliwie

- święyta racja niech to robią ale w domu po kryjomu. przede wszystkim nie
        powinno się takich zjawisk w ogóle nagłaśniać!
    • maniekxxx Re: Onet sonda-68% forumow.onetu przeciw homozwią 15.11.03, 23:07
      Podaje przyklad z Kanady-otoz w tutejszej prowincji NB
      dzisiaj odbyla sie parada SW Mikolaja-i tu te kurwy
      pedalskie wystapily do rady miasta azeby pedaly mogly
      wystapic w tej paradzie -oczywiscie szczegolnie
      widoczni.Widac wiec co dalo pedalskim scierwom
      najmniejszych praw -z profilu widac jak na dloni, stare
      przyslowie:daj palca, chca potem reke, dasz reke chca potem
      calego zawladnac.Zobatrzczcie do czego dochodzi kiedy dano
      im prawa-a do kopalni na Syberie 10 KM pod ziemie
      bez mozliwosci jakiejkolwiek kiedykolwiek uciekniecia z
      tamtad, do ciezkiej pracy w kamieniolomach- szczuc co
      troche psami , lac pejczem co pare minut-a na
      koncu powywozic ich na Sahare do przetrwania!
      • Gość: Piotr no i co IP: *.we.client2.attbi.com 15.11.03, 23:58
        Pomyslow na kostiumy zazdroscisz? Lepiej bierz przyklad jak sie bawic.
        • Gość: ... Re: no i co IP: 81.210.119.* 16.11.03, 00:01
          tak, świetne pomysły...
          pewnie znowu zakonnice z wibratorami
          i św.mikołajowie z fiutami na wierzchu
          ale oni się już tacy urodzili
          • spioch6 Re: no i co 16.11.03, 00:44
            znaczy sie sw mikolaj a moze i jelonek ktory paczki
            przywiozl dzieciom tez urodzil sie jakos inaczej-
            haha.Poczytajcie cos o tych pokrzywdzonych przez
            los.
            www.pointofview.net/ar_queer_schools.htm
            www.pointofview.net/ar_deathstyle.htm
            • Gość: Piotr Re: no i co IP: *.we.client2.attbi.com 16.11.03, 02:27
              speaking about propaganda! very nice pieces by some fundamentalist christian
              gay haters. not true but fabulous to read. thanx.
              • spioch6 Re: no i co 16.11.03, 03:06
                y.a gay.shitt dog fucker!Pigs cook licker
    • Gość: lesio Re: Onet sonda-68% forumow.onetu przeciw homozwią IP: *.hlcrs201.al.comcast.net 16.11.03, 09:20
      Przeczytalem wiekszosc Waszych Postow, i utwierdzily mnie one w moich
      przekonaniach na temat malzenstw: panstwo nie powinno udzielac malzenstw w
      ogole. Problem zniknalby jak koszmar senny, a przy okazji mozna-by zaoszczedzic
      likwidujac USC.
      Zamiar SLD b. mnie cieszy, glownie dlatego, ze w (podobno) Katolickiej Polsce
      powinien spowodowac znaczacy spadek ich popularnosci.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka