Dodaj do ulubionych

Ranking posłow nie osłów

28.11.03, 08:38
gdybyś miał(a) jutro brać udzial w wyborach do parlamentu, to na którego z
obecnych posłów(posłanek)zagłosował byś ponownie?

ja tu sobie zagłosuję po raz pierwszy(z wiadomych mi przyczyn)

po wczorajszej dyskusji w TV1 "tygodnik polityczny jedynki" swój głos
oddałabym chyba na Panią prof.Zytę Gilowską.
piszę chyba, bo niestety jest partyjna, a polskie partie....itd

kto ma ochotę wziąć udzial w zabawie wyborczej na forum?
proszę o dalszy skład naszego sejmu

d_nutka
Obserwuj wątek
    • Gość: M Re: Ranking posłow nie osłów IP: *.suwalki.cvx.ppp.tpnet.pl 28.11.03, 11:13
      Też podoba mi się p.Zyta G.,myślę, że frustruje wielu swoich partyjnych i nie
      tylko -kolegów-posłów.Gdyby jeszcze nie mówiła z szybkością karabinu
      maszynowego, przez to wiele spraw, które porusza,umyka słuchającym.
      Głosowałabym też na p. Rokitę, bo lubię ludzi którzy złośliwość, dowcip łączą z
      intelogencją, a tego pamu posłowi odmówić nie sposób."Kapciakami" są panowie z
      PSL i SLD ( "buziaczki" i "niewinne" oczęta panów Struzika czy Łapińskiego, od
      których na kilometr czuć partyjniactwem i nieuczciwością, porażają). Ale "de
      gustibus...
      • d_nutka Re: Ranking posłow nie osłów 28.11.03, 11:28
        Gość portalu: M napisał(a):

> Też podoba mi się p.Zyta G.,myślę, że frustruje wielu swoich partyjnych i nie
        > tylko -kolegów-posłów.Gdyby jeszcze nie mówiła z szybkością karabinu
        > maszynowego, przez to wiele spraw, które porusza,umyka słuchającym.
        > Głosowałabym też na p. Rokitę, bo lubię ludzi którzy złośliwość, dowcip łączą
        z
        >
        > intelogencją, a tego pamu posłowi odmówić nie sposób."Kapciakami" są panowie
        z
        > PSL i SLD ( "buziaczki" i "niewinne" oczęta panów Struzika czy Łapińskiego,
        od
        > których na kilometr czuć partyjniactwem i nieuczciwością, porażają). Ale "de
        > gustibus...

Rokita No2 ?
        nie wnoszę zastrzeżeń
        dostrzegam w nim te same zalety, które wymieniłeś

z resztą twoich opinii zgadzam się w 100%

dzięki za udział
        ale nawet jednej ławy poselskiej nie mamy obsadzonej

d_nutka
        • Gość: Xionc Re: Ranking posłow nie osłów IP: 213.77.7.* 28.11.03, 11:35
          Też podpisuję się pod głosem na p. Gilowską i p. Rokitę...
          Dodatkowo wybrałbym jeszcze Nałęcza, ale pod warunkiem że się chłopak nawróci i
          do PO zapisze smile)) Poważnie mówiąc gdyby polska lewica miała taką klasę jak
          Nałęcz to prawica musiałaby się poważnie nad sobą zastanowić... Na szczęście w
          większości SLD-UP-Samabrona-PPS-cośtamjeszcze to ideologicznie ograniczeni
          idioci...
          • d_nutka Re: Ranking posłow nie osłów 28.11.03, 11:43
            Gość portalu: Xionc napisał(a):

> Też podpisuję się pod głosem na p. Gilowską i p. Rokitę...
            > Dodatkowo wybrałbym jeszcze Nałęcza, ale pod warunkiem że się chłopak nawróci
            i
            >
            > do PO zapisze smile)) Poważnie mówiąc gdyby polska lewica miała taką klasę jak
            > Nałęcz to prawica musiałaby się poważnie nad sobą zastanowić... Na szczęście
            w
            > większości SLD-UP-Samabrona-PPS-cośtamjeszcze to ideologicznie ograniczeni
            > idioci...

Nałęcza też akceptuję z zastrzeżeniem jak przy Pani Zycie, czyli odciąć
            partyjny ogon
            to byłby już trzeci?

d_nutka
            • Gość: Xionc Re: Ranking posłow nie osłów IP: 213.77.7.* 28.11.03, 11:45
              No to jeszcze tylko 457 miejscówek! smile))
              Chyba że jednocześnie zgłaszamy projekt o zmniejszenie liczby tychże do
              powiedzmy 120? smile))
              • d_nutka Re: Ranking posłow nie osłów 28.11.03, 11:54
                Gość portalu: Xionc napisał(a):

> No to jeszcze tylko 457 miejscówek! smile))
                > Chyba że jednocześnie zgłaszamy projekt o zmniejszenie liczby tychże do
                > powiedzmy 120? smile))

chyba bez zmniejszenia liczby posłow zamiast osłow sobie nie poradzimy.

a 120 znajdziemy?
                w takim tempie to nie wiem, czy do 1 maja zakończymy nasz ranging
                gdzie są rezerwy?

d_nutka
      • Gość: babol Re: Ranking posłow nie osłów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.11.03, 20:52
        1/Z.Gilowska żyje w transie,gdyby stonował,może byłaby przystepniejsza.
        2/Maciarewicz ,typowy przykład krętacza i matacza,dołozył parę cegiełek do
        rozpieprzenia prawicy.Ciekaw jestem komu służy.
      • Gość: oj Re: Ranking : Zero, Roki,Donaldy,Maciar, Renia,Wle IP: *.suwalki.sdi.tpnet.pl 29.11.03, 13:52
        oto lista !
    • Gość: M Re: Ranking posłow nie osłów IP: *.suwalki.cvx.ppp.tpnet.pl 28.11.03, 14:18
      Podałam już posłów, których cenię (a że tak ich mało?).A gdyby tak jeszcze
      dołączać, tych których wyrzucamy z sejmu, bo głupi, infantylni, chamscy,
      pazerni na kasę, partyjni...Proponuję tu:Lepera,Maciarewicza, Pęka (o dziwo mam
      słabość do 2 posłów, ale nie aż taką, żeby głosować na ich formacje:są to:poseł
      Kalisz i Giertych). Jakim cudem w sejmie znalazły się (i mówię to jako kobieta,
      która popiera karierępubliczną kobiet!) posłanki Beger czy Błochowiak (ciągle
      nie mogę się zdecydować, która jest z nich głupsza?!).
    • samsaranathanal Z przykrością donoszę... 28.11.03, 14:27
      ... że Twoje przekonanie, że oddając głos na p. Gilowską głosujesz właśnie na
      nią jest niezgodne z rzeczywistością. ordynacja proporcjonalna oznaczać może,
      że pomagasz innym, może już nie tak lubianym osobom. Określenie na kogo będzie
      się głosowało w ordynacji proporcjonalnej JEST NIEMOŻLIWE.

> gdybyś miał(a) jutro brać udzial w wyborach do parlamentu, to na którego z
      > obecnych posłów(posłanek)zagłosował byś ponownie?

pozdrawiam

Sam
      • Gość: Xionc Re: Z przykrością donoszę... IP: 213.77.7.* 28.11.03, 14:30
        No ale dla celów niniejszego wątku możemy przyjąć, że mamy j.o.w.
        • orionek Re: Z przykrością donoszę... 28.11.03, 19:06
          Problem... nikt nie lubi partii a głosuje się na partię a nie na osoby - taka
          jest ta ordynacja..
          • orionek Re: Z przykrością donoszę... 28.11.03, 19:08
            I nie ma co przyjmować że mamy JOW bo gdy go nie ma.. i nie będzie jeszcze
            ładnych parę lat
            pzdr
            ORION
    • indris Re: Ranking posłow nie osłów 28.11.03, 19:49
      Głosowałbym tylko na takich, którzy zapowiedzieliby postawienie Kwasa przed
      Trybunałem Stanu za wplątanie Polski w awanturę iracką.
    • d_nutka Re: Ranking posłow nie osłów 28.11.03, 20:00
      • Re: Ranking posłow nie osłów IP: *.suwalki.cvx.ppp.tpnet.pl
      Gość: M 28.11.2003 14:18 odpowiedz na list

Podałam już posłów, których cenię (a że tak ich mało?).A gdyby tak jeszcze
      dołączać, tych których wyrzucamy z sejmu, bo głupi, infantylni, chamscy,
      pazerni na kasę, partyjni...Proponuję tu:Lepera,Maciarewicza, Pęka (o dziwo mam
      słabość do 2 posłów, ale nie aż taką, żeby głosować na ich formacje:są to:poseł
      Kalisz i Giertych). Jakim cudem w sejmie znalazły się (i mówię to jako kobieta,
      która popiera karierępubliczną kobiet!) posłanki Beger czy Błochowiak (ciągle
      nie mogę się zdecydować, która jest z nich głupsza?!).

i tu znowu pełna moja zgodność smile
      czy dlatego, ze jesteśmy obie(?) kobietami ?

ale Błochowiak jest zdecydowanie ładniejsza i jakby dodać jej więcej tych
      qwików w oczach to mielibyśmy dwie w jednym mandacie !
      czyli ograniczyłyśmy liczby posłanek o połowę smile

• Re: Z przykrością donoszę...
      orionek 28.11.2003 19:08 odpowiedz na list

I nie ma co przyjmować że mamy JOW bo gdy go nie ma.. i nie będzie jeszcze
      ładnych parę lat
      pzdr
      ORION

co to jest JOW?
      nie znam

ale rozumiem, że bez partii, póki co, się nie obejdziemy.
      okres przejściowy w ewolucji zawsze jest potrzebny, bo inaczej wymierają nagle
      wszystkie dinozaury , albo lecą głowy pod gilotyną

kto jeszcze?
      a ławka rezerwowych polityków?
      M wspomóż moją pamięć.
      Jak się nazywa ten przystojniaczek z 3 dniowym zarostem co był
      kierowcą „inteligentnego” autobusu wyborczego?

d_nutka
      • indris Kogo wyrzucać 28.11.03, 20:09
        Wszystkich, którzy popierali uczestnictwo Polski w irackiej awanturze.
        • Gość: abstrakt Re: Wszystkich przeciwnych udziałowi polskich... IP: 81.168.184.* 28.11.03, 20:58
          wojski w operacji stabilizacyjnej w Iraku!
        • d_nutka Re: Kogo wyrzucać 28.11.03, 21:14
          indris napisał:

> Wszystkich, którzy popierali uczestnictwo Polski w irackiej awanturze.

wartość żołnierza z całym sztabem i "przyległościami" sprawdza się w
          rzeczywistej bitwie

tak jest i zawsze było, póki co
          d_nutka
          • indris Wartość żołnierza, wartość polityka 29.11.03, 13:40
            d_nutka pisze: 'wartość żołnierza z całym sztabem i "przyległościami" sprawdza
            się w rzeczywistej bitwie'
            I słusznie. Ale wartość polityka sprawdza się po tym, do jakich bitew wojsko
            kieruje.
    • l4l0 Re: Ranking posłow nie osłów 28.11.03, 20:37
      Bez wahania oddalbym swoj glos na Romana Giertycha. Inteligentny polityk
      broniacy interesow i dobra wlasnego kraju. W ogole mam wrazenie ze wiekszosc
      poslow zachowuje sie tak jakby wybrano ich w innych krajach (gdzies na
      zachodzie smile)) i stamtad bralo sobie druga diete zeby dorobic do pierwszej.
      Rachunki za te ekstrawagancje placa polscy wyborcy. Ale malo z nich rozumie o
      co chodzi.
    • Gość: abstrakt Re: Beger za kur()iki w oczach i owies :-) IP: 81.168.184.* 28.11.03, 20:49
    • Gość: abstrakt Re:R. Giertych za heteroseksualność :-) IP: 81.168.184.* 28.11.03, 20:52
      • Gość: babol Re:R. Giertych za heteroseksualność :-) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.11.03, 20:55
        pod płaszczykiem wojujacego katolicyzmu ukrywa swoje prawdziwe oblicze.
        V Kolumna dla prawicy.
        • Gość: abstrakt Re:To znaczy co? Kryptoliberał? IP: 81.168.184.* 28.11.03, 20:56
          • Gość: Babol Re:To znaczy co? Kryptoliberał? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.11.03, 21:07
            Podejrzewam.
            Przygladam sie naszej prawicy od jej zarania.Cecha charakterystyczną jej jest
            to,że często jej liderzy de facto ją rozpieprzają od wewnatrz.
            Przypomina to działanie SB-cji w czasach Komuny.Kto to robi,nie wiadomo?
            Lepper tez pogrzebał Samoobronę,zebrał w koło siebie wariatów i nawiedzonych,
            np."akcja Talibowie W Klewkach pod Olsztynem,ostatnio jakiś wariat Samoobroniaż
            spod Bydgoszczy wywęszł Al Kaidę w miejscowym PGR.
            Z innymi partiami jest podobnie z tym,że tam nie osmiesza się nawiedzonych
            tylko rozpieprza partię.
        • Gość: oring Re:R. Giertych za heteroseksualność :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.03, 21:07
          hetero nie może być prawicowcem?Wojujący katolicyzm V kolumną na prawicy?
          Zupełny bełkot.Na temat j.o.w. proponuję zajrzeć www.prawica.net
          • Gość: abstrakt Nie bełkot tylko absurd :-) IP: 81.168.184.* 28.11.03, 21:17
          • Gość: babol Re:popatrz na prawicę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.11.03, 21:20
            jest rozsypana w kilku partyjkach.Napewno wiekszość członków jest
            prawicowcami,ale Ci,którzy mają wpływ na decyzję mogą robić za kretów w
            odpowiedniej chwili.Tak zrobił Maciarewicz ze swoją słynną listą,a można było
            to inaczej rozegrać.
    • Gość: doku Ja głosuję na partie, nie na pojedyncze osoby IP: *.chello.pl 28.11.03, 22:25
      d_nutka napisała:

> gdybyś miał(a) jutro brać udzial w wyborach do parlamentu, to na którego z
      > obecnych posłów(posłanek)zagłosował byś ponownie?

Chyba pozostanę wierny UW
      • d_nutka Re: Ja głosuję na partie, nie na pojedyncze osoby 29.11.03, 07:36
        Gość portalu: doku napisał(a):

> d_nutka napisała:
        >
        > > gdybyś miał(a) jutro brać udzial w wyborach do parlamentu, to na którego z
        >
        > > obecnych posłów(posłanek)zagłosował byś ponownie?
        >
        > Chyba pozostanę wierny UW

a czyż partii nie tworzą ludzie?
        a kto niby stwarza program partii?
        czy wierzysz bardziej programom, czy ludziom?
        tym co stworzyli i tym co realizują programy?
        a omyłki programowe?
        tych nie bierzesz pod uwagę?
        czyżbyś zakładał, że one nie istnieją?
        a gdzie wtedy umiejscowisz twój ukochany rozwój?
        jak go zapiszesz w rogramie partyjnym?
        założysz tylko rozwój ekonomiczny?
        a rozwój społeczny i kulturalny społeczeństwa i poszczególnych ludzi gdzie
        umiejscowisz?
        w haśle?

d_nutka
        • d_nutka Re: Doku-mam dla ciebie hasło 29.11.03, 07:56
          Doku

a co byś powiedział na zamianę UW na partię ludzi wolnych, czyli PLW , a może
          zgromadzenie ludzi wolnych, a może liga ludzi wolnych LLW?
          LLW najbardziej mi się podoba.

a teraz trzeba ustalić co znaczy człowiek wolny
          człowiek wolny, ale jednak współdziałający, bo przecież mielibyśmy do czynienia
          z partią, a partia to i współzależności.

ciekawi mnie twoje pojmowanie człowieka wolnego we współczesnym świecie.

wolnego od czego?
          wolnego do czynienia czego?

pozdrawia
          d_nutka wolna od pracy dzisiejszego ranka smile
          • Gość: doku Nazwa nie jest ważna IP: *.chello.pl 29.11.03, 13:47
            Ważny jest program i ludzie na ten program głosujący. Osoba polityka jest mniej
            ważna, byle tylko w parlamencie głosował zgodnie z programem swojej partii.

Co do wolności, to z punktu widzenia polityki i ekonomii ważniejsza jest
            wolność do, a nie wolność od. Wolny człowiek to ktoś, kto może swobodnie
            prowadzić interesy (np. handlować nieruchomościami), zakładać partie i
            stowarzyszenia, organizować demonstracje i zgromadzenia publiczne, pisać i
            mówić co mu się podoba bez cenzury itd.

Podam taki przykład. Ktos nakręcił film, który kogoś tam obraża, jakąś np.
            firmę Amway czy jakoś tak. Wolność polega moim zdaniem na tym, że firma może
            skarżyć producenta i dystrybutora filmu za obrazę, ale sąd nie ma prawa
            powstrzymać emisji takiego filmu, może natomiast zasądzić odszkodowanie za
            każde kolejne wyświetlenie takiego filmu od każdego, kto ten film wywietli
            publicznie.
            • d_nutka Re: Nazwa nie jest ważna 29.11.03, 14:28

Nazwa nie jest ważna
              Autor: Gość: doku IP: *.chello.pl
              Data: 29.11.2003 13:47 + dodaj do ulubionych wątków
              --------------------------------------------------------------------------------
              Ważny jest program i ludzie na ten program głosujący. Osoba polityka jest mniej
              ważna, byle tylko w parlamencie głosował zgodnie z programem swojej partii.

Co do wolności, to z punktu widzenia polityki i ekonomii ważniejsza jest
              wolność do, a nie wolność od. Wolny człowiek to ktoś, kto może swobodnie
              prowadzić interesy (np. handlować nieruchomościami), zakładać partie i
              stowarzyszenia, organizować demonstracje i zgromadzenia publiczne, pisać i
              mówić co mu się podoba bez cenzury itd.

Podam taki przykład. Ktos nakręcił film, który kogoś tam obraża, jakąś np.
              firmę Amway czy jakoś tak. Wolność polega moim zdaniem na tym, że firma może
              skarżyć producenta i dystrybutora filmu za obrazę, ale sąd nie ma prawa
              powstrzymać emisji takiego filmu, może natomiast zasądzić odszkodowanie za
              każde kolejne wyświetlenie takiego filmu od każdego, kto ten film wywietli
              publicznie.
              ----------------------------

Doku

chyba jednak przychylę się do opinii mojego idola Colasa Breugnon, że twoje
              odpowiedzi tchną trochę (?) niedojrzałością.

1. „byle tylko głosował w parlamencie zgodnie z programem swojej partii”.

od kiedy to posły nie osły w parlamencie głosują na programy partii, a nie nad
              stanowionym dla wszystkich obywateli prawem?

2. „ważniejsza jest wolność a nie wolność od”

wnoszę z twojej odpowiedzi, że nie rozumiesz słowa wolność.
              oczywiście, że nazwa partii ma znaczenie nie tylko dla jej członków
              UW, czyli Unia Wolności w twoim wykonaniu tutaj dowodzi, że „przywłaszczyłeś”
              sobie prawo do decydowania czym jest, a czym nie jest wolność.

3. podany przez ciebie przykład „zastosowania” wolności jest jednocześnie
              przykładem na ograniczenie tejże wolności przez instytucje sądownicze i mamy
              zamknięte kółko wolności lub złudzenie, że wolność jest na wolności bo tak
              zadecydował sąd.
              a może jeszcze zdradzisz mi tajemnicę jak sprawiasz by sąd był wolny?
              dekretem?
              zapisem w konstytucji?
              preambułą o wolności sądu?

a w sądzie oczywiście wydają sądy zgodnie z prawem ustanowionym wcześniej przez
              posłów co to głosują zgodnie z linią polityczną swojej partii wg punktu 1.

czy widzisz teraz wyraźniej dlaczego poseł nie może być osłem?

d_nutka

ps
              dla mnie osobiście nazwa partii wiele mówi
              np nazwa „Partia osłów i posłów” powie mi, że jest to partia obecnie
              zasiadająca w polskim parlamencie, a nazwę „Liga galerników” zrozumiem jako
              partię szykującą się do przejęcia miejsc w tymże polskim parlamencie.

• Gość: doku wolność od, a nie wolność do IP: *.chello.pl 01.12.03, 22:46
                d_nutka napisała:

> chyba jednak przychylę się do opinii mojego idola Colasa Breugnon, że twoje
                > odpowiedzi tchną trochę (?) niedojrzałością.

> 2. „ważniejsza jest wolność a nie wolność od”
                >
                > wnoszę z twojej odpowiedzi, że nie rozumiesz słowa wolność.

Żałosna jest ta twoja manipulacja w cytacie. Sięgasz dna poziomem dyskusji
                • d_nutka Re: wolność od, a nie wolność do 02.12.03, 07:23
                  Gość portalu: doku napisał(a):

> Żałosna jest ta twoja manipulacja w cytacie. Sięgasz dna poziomem dyskusji

chyba jednak nie jesteś tym doku z minfinu sad

d_nutka ta sama
    • Gość: samsob Re: Ranking posłow nie osłów IP: *.gorowo-ilowieckie.sdi.tpnet.pl 29.11.03, 08:29
      Na pierwszy miejscu umieściłbym Panią Jadwigę Staniszkis za jej dążenia do
      jednomandatowych okręgów wyborczych. Zrealizowanie tej zasady wyborczej jest
      gwarancją zabezpieczenia w Polsce demokracji. Jak do tej pory, polska
      demokracja przegrywa z siermiężnym apartem partyjnym bez względu na kolory.
      pzdr.
      • d_nutka Re: Ranking posłow nie osłów 29.11.03, 09:28
        Gość portalu: samsob napisał(a):

> Na pierwszy miejscu umieściłbym Panią Jadwigę Staniszkis za jej dążenia do
        > jednomandatowych okręgów wyborczych. Zrealizowanie tej zasady wyborczej jest
        > gwarancją zabezpieczenia w Polsce demokracji. Jak do tej pory, polska
        > demokracja przegrywa z siermiężnym apartem partyjnym bez względu na kolory.
        > pzdr.

kandydaturę Pani prof Jadwigi Staniszkis popieram w całej pełni za całokształt
        jej wiedzy i osobowosci

o cholera
        zdecydowanie prowadzą tytuły profesorskie w naszym rankingu

d_nutka nie profesor
        • Gość: M Re: Ranking posłow nie osłów IP: *.suwalki.cvx.ppp.tpnet.pl 29.11.03, 10:21
          Też popieram p.Staniszkis,byłam pod jej wrażeniem,jak w obecności p.prezydenta
          i wielu "szych" podsumowała ostatnią dekadę: tak inteligentnie i fachowo
          poprowadzonego wywodu dawno nie słyszałam, podobnie jak zaimponowała mi odwaga
          p.profesor, gdy skrytykowała nasze elity polityczne.Niegłupia wydaje mi sie też
          posłanka Radziszewska czy p.Katarasińska (ma jeszcze jedno nazwisko).
          • d_nutka Re: Ranking posłow nie osłów 29.11.03, 12:15

> Też popieram p.Staniszkis,byłam pod jej wrażeniem,jak w obecności
            p.prezydenta
            > i wielu "szych" podsumowała ostatnią dekadę: tak inteligentnie i fachowo
            > poprowadzonego wywodu dawno nie słyszałam, podobnie jak zaimponowała mi
            odwaga
            > p.profesor, gdy skrytykowała nasze elity polityczne.Niegłupia wydaje mi sie
            też
            >
            > posłanka Radziszewska czy p.Katarasińska (ma jeszcze jedno nazwisko).

Radziszewska,Katarasińska-nie znam
            napisz coś o nich

d_
          • d_nutka Re: Ranking posłow nie osłów 29.11.03, 14:33

> Też popieram p.Staniszkis,byłam pod jej wrażeniem,jak w obecności
            p.prezydenta
            > i wielu "szych" podsumowała ostatnią dekadę: tak inteligentnie i fachowo
            > poprowadzonego wywodu dawno nie słyszałam, podobnie jak zaimponowała mi
            odwaga
            > p.profesor, gdy skrytykowała nasze elity polityczne.Niegłupia wydaje mi sie
            też
            >
            > posłanka Radziszewska czy p.Katarasińska (ma jeszcze jedno nazwisko).

Droga(i) M.
            czy nie mamy już nadreprezentacji kobiet w naszym rankingu?

czyżby panów utopiono zamiast Marzanny na wiosnę?

d_nutka

• Gość: samsob Re: Ranking posłow nie osłów IP: *.gorowo-ilowieckie.sdi.tpnet.pl 02.12.03, 07:42
          d_nutka napisała:
          >
          > o cholera
          > zdecydowanie prowadzą tytuły profesorskie w naszym rankingu<
          >
          Nie robię z tego powodu zarzutu a wręcz twierdzę, iż taki "tytuł" to wymóg
          obligatoryjny przy kandydowaniu na "głowę państwa". Czas skończyć definitywnie
          z leninowską zasadą pewnej "kucharki".
          pzdr.
          • d_nutka Re: Ranking posłow nie osłów 02.12.03, 09:29
            Gość portalu: samsob napisał(a):

> d_nutka napisała:
            > >
            > > o cholera
            > > zdecydowanie prowadzą tytuły profesorskie w naszym rankingu<
            > >
            > Nie robię z tego powodu zarzutu a wręcz twierdzę, iż taki "tytuł" to wymóg
            > obligatoryjny przy kandydowaniu na "głowę państwa". Czas skończyć
            definitywnie
            > z leninowską zasadą pewnej "kucharki".
            > pzdr.

ta "leninowska kucharka" ostatnio dorobiła się także pewnych qwików w oczach smile
            te kucharki chyba łatwiej teraz rozpoznać niż tego od sierpa i młota, a tytuł,
            nawet profesorski, nie daje gwarancji dobrze wykonanej podkowy dla konia
            polskim zwanym.
            i co?
            znowu same nasze szkapy?

d_nutka
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka