Dodaj do ulubionych

Gini napisała: Żydzi zasłużyli na Holocaust.

29.11.03, 03:08
Gość portalu: Mosze napisał(a):

> Moi drodzy przyjaciele:
> Przyjemnie jest czytac wasze posty. Piszecie co czujecie. Ja tez pisze co
> czuje. Ja wolam mojego Boga, ktory tez nazywa sie Bog Pomsty. Ja nie moge
> juz nic zrobic co bylo kiedys...On moze. To jest Zydowska wiara, ze kazdy
> dostanie na co zasluzyl sie...

To mnie wychodzi, ze na holocaust zasluzyliscie Mosze wg tej wiary oczywiscie.

Za: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=9358453&a=9367822

Bez komentarza.

Snajper.
Obserwuj wątek
    • Gość: Jozef Zawadzki [...] IP: *.hltw13.local / 193.171.250.* 29.11.03, 04:39
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: AndrzejG Re: Gini napisała: Żydzi zasłużyli na Holocaust. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.03, 06:09
      A mi wychodzi ,że ona tego nie napisała,a jedynie zinterpretowała wiarę ,
      że za wszystkim stoi Bóg,że to ON przydziela każdemu na co zasłuzył.

A.
      • perla gimi uczona w Pismach jest? 29.11.03, 08:32
        gini przegięła po prostu. Powinna bardziej uważna być podczas rozmowy z
        cudzoziemcem, który może nie łapać przeskoków myślowych gini, i wziąść to serio
        właśnie.

Perła
        • Gość: AndrzjeG Re: gimi uczona w Pismach jest? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.03, 08:37
          a to już osobny problem

A.
        • pan.scan Co tam Gini, jeszcze nie raz i niejedną głupotę 29.11.03, 08:41
          strzeli. Tu zajrzyjcie:

www1.gazeta.pl/wyborcza/1,34513,1801711.html
          • Gość: AndrzejG Re: Co tam Gini, jeszcze nie raz i niejedną głupo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.03, 09:09
            Widać Jaskiernia lubi hazard i w związku z poparciem dla ustawy o grach
            nie mozna na niego scedować tak popularnej nazwy 'jednoręki bandyta'?

A.
            • pan.scan Właśnie w radio teraz podali, że prokuratura 29.11.03, 10:05
              w Gdańsku prowadzi śledztwo w sprawie łapówki (podobno 10mln dol)za ustawę o
              grach hazardowych, w co wmieszany tow. Jaskiernia. 3-ka twierdzi również, że o
              dyskredytacji artukułów prasowych w tej sprawie mówił tow. Barcikowski na
              tajnym posiedzeniu Sejmu.
              • Gość: Jan A on Żyd? ;-) n/t IP: *.hispeed.ch 29.11.03, 13:33
                • pan.scan Następny w kolejce z Żydami w oczach? Również 29.11.03, 13:35
                  n/t
                  • Gość: Jan Niby kto? IP: *.hispeed.ch 29.11.03, 13:58
                    Ty wsadziłeś Jaskiernię na wątek o holocauście, więc pytam, co on ma z tym
                    wspólnego.
                    • pan.scan No niby Ty. Tak wychodziło z Twego pytania. 29.11.03, 14:49
                      Jaskiernia celowo, ileż można pisać co Gini miała na myśli a czego nie miała na
                      myśli, skoro ona na ogół mało myśli. No i wątek nie o Holokauście ino o
                      myśleniu Gini, a to akurat najmniej zajmuje moje myśli.
      • maniekxxx Re: Gini napisała: Żydzi zasłużyli na Holocaust. 29.11.03, 18:28
        Andrzej niepisz takich glupot-jak mozesz pisac o dzieciach,
        przeciez nikomu niezdazyly nic zrobic zlego.A podczas
        wojny setki tysiecy dzieci zginelo, nietylko zydowskich
    • puls Gini dlaczego (twoj maz) uciekaja ze swojego raju? 29.11.03, 07:49
      islamskiego ?? I meczy sie w Europie ??

a tu po cichutku, powolutku..ida klamstwa arabskie

na caly swiat.

Czytaj i ucz sie rozpoznac arabskie klamstwa walcz z zalewem
      propagandy arabskiej i lewackiej:

Klamstwa ida na caly swiat z palestynskich zrodel ,
      nikt normalny z reporterow tam nie chce zawitac i palestyny moga
      swobodnie klamac !!!

Sa pewne kody :

****Bandyta z kalachem i granatami trafiony w trakcie lub przed

mordowaniem niewinnych ludzi to -
      • gini Re: Snajper jakie wnioski wyciagasz Twoja sprawa 29.11.03, 10:48
        Gość portalu: Mosze napisał(a):

> Moi drodzy przyjaciele:
        > Przyjemnie jest czytac wasze posty. Piszecie co czujecie. Ja tez pisze co
        > czuje. Ja wolam mojego Boga, ktory tez nazywa sie Bog Pomsty. Ja nie moge juz
        > nic zrobic co bylo kiedys...On moze. To jest Zydowska wiara, ze kazdy
        dostanie
        > na co zasluzyl sie...

To mnie wychodzi, ze na holocaust zasluzyliscie Mosze wg tej wiary oczywiscie.

Skoro Mosze napisal, ze istnieje jakis Bog pomsty i wg zydowskiej wiary daje
        kazdemu to na co zasluzyl.
        Wg tej wiary wiec i tego co pisze Mosze to ten Bog Pomsty dal Zydom Holocaust.
        Zaznaczylam przeciez ,ze wg.tej wiary ale jak ktos jest ograniczony jak snajper
        to i normalka, ze nie rozumie co czyta.
        • monopol A co Wy tu chrzanicie o logice jakiejś... 29.11.03, 11:46
          gini napisała:

> Skoro Mosze napisal, ze istnieje jakis Bog pomsty i wg zydowskiej wiary daje
          > kazdemu to na co zasluzyl.
          > Wg tej wiary wiec i tego co pisze Mosze to ten Bog Pomsty dal Zydom Holocaust.

Idąc dalej tym tropem Gini napisz jeszcze, czym sobie Żydzi zasłużyli? Tym, że
          są gorsi, a może tym, że w ogóle są? Nie tłumacz się Gini ze swojego
          faszystowskiego postu, bo już za późno.

Gdybyś pomyślała choć chwilę, to może dotarłoby do Ciebie, że nie wszystkie
          działania Boga według wiary Mosze wynikają z chęci odwetu. To nie jest zbyt
          trudne do pojęcia.

> Zaznaczylam przeciez ,ze wg.tej wiary ale jak ktos jest ograniczony jak
          snajper
          >
          > to i normalka, ze nie rozumie co czyta.

Snajper akurat dobrze Ciebie zrozumiał, to Ty raczej nie zrozumiałaś Mosze. W
          powyższym zdaniu sama sobie wystawiłaś ocenę. Przykro mi.
          • gini Re: A co Wy tu chrzanicie o logice jakiejś... 29.11.03, 11:52
            monopol napisał:

> gini napisała:
            >
            > > Skoro Mosze napisal, ze istnieje jakis Bog pomsty i wg zydowskiej wiary da
            > je
            > > kazdemu to na co zasluzyl.
            > > Wg tej wiary wiec i tego co pisze Mosze to ten Bog Pomsty dal Zydom Holoca
            > ust.
            >
            > Idąc dalej tym tropem Gini napisz jeszcze, czym sobie Żydzi zasłużyli? Tym,
            że
            > są gorsi, a może tym, że w ogóle są? Nie tłumacz się Gini ze swojego
            > faszystowskiego postu, bo już za późno.
            >
            > Gdybyś pomyślała choć chwilę, to może dotarłoby do Ciebie, że nie wszystkie
            > działania Boga według wiary Mosze wynikają z chęci odwetu. To nie jest zbyt
            > trudne do pojęcia.

Monopolu Mosze wyraznie odwolywal sie do Boga Pomsty, niedoczytales, czy nie
            chciales tego doczytac po prostu.
            Mosze napisal, ze KAZDY dostanie to na co zasluzyl od tego Boga.
            I jeszcze jedno Monopolu nigdzie nie napisalam,ze Zydzi sa gorsi , napisalam
            dokladnie, ze "wg wiary" wg tego co zaproponowal Mosze.

>
            > > Zaznaczylam przeciez ,ze wg.tej wiary ale jak ktos jest ograniczony jak
            > snajper
            > >
            > > to i normalka, ze nie rozumie co czyta.
            >
            > Snajper akurat dobrze Ciebie zrozumiał, to Ty raczej nie zrozumiałaś Mosze. W
            > powyższym zdaniu sama sobie wystawiłaś ocenę. Przykro mi.
            >
            >Moze przeczytaj dokladnie to co napisalam jeszcze raz a jak nie pomoze to ze
            trzy razy nie ma tego duzo jedno zdanie tylko i nie wkladaj w moje usta tego
            czego nie napisalam.
            • monopol Re: A co Wy tu chrzanicie o logice jakiejś... 29.11.03, 12:03
              gini napisała:

> Monopolu Mosze wyraznie odwolywal sie do Boga Pomsty, niedoczytales, czy nie
              > chciales tego doczytac po prostu.

Doczytałem Aniu. Mosze rzeczywiście pisał o Bogu pomsty.

> Mosze napisal, ze KAZDY dostanie to na co zasluzyl od tego Boga.

Jeszcze raz więc tłumaczę - Mosze nie napisał, iż każdy dostaje tylko to, na co
              zasłużył. Spytaj go, czy on uważa, że każde działanie Boga wynika z pragnienia
              odwetu.

> I jeszcze jedno Monopolu nigdzie nie napisalam,ze Zydzi sa gorsi , napisalam
              > dokladnie, ze "wg wiary" wg tego co zaproponowal Mosze.

Napisałaś, że Żydzi ( według wiary Mosze ) zasłużyli na Holocaust. Wytłumacz
              mi, czym sobie zasłużyli ( według wiary Mosze )? Jeśli rozpoczynasz jakąś myśl,
              to skończ ją Aniu.

> >Moze przeczytaj dokladnie to co napisalam jeszcze raz a jak nie pomoze to z
              > e
              > trzy razy nie ma tego duzo jedno zdanie tylko i nie wkladaj w moje usta tego
              > czego nie napisalam.

Napisałaś, że Snajper Cię nie zrozumiał. Ja napisałem, że Snajper Cię
              zrozumiał. To kwestia indywidualnej oceny rozumienia przez ludzi wypowiedzi
              innych ludzi.

Pozdrawiam.
              • gini Re: A co Wy tu chrzanicie o logice jakiejś... 29.11.03, 12:20
                monopol napisał:

> gini napisała:
                >
                > > Monopolu Mosze wyraznie odwolywal sie do Boga Pomsty, niedoczytales, czy n
                > ie
                > > chciales tego doczytac po prostu.
                >
                > Doczytałem Aniu. Mosze rzeczywiście pisał o Bogu pomsty.
                >
                > > Mosze napisal, ze KAZDY dostanie to na co zasluzyl od tego Boga.
                >
                > Jeszcze raz więc tłumaczę - Mosze nie napisał, iż każdy dostaje tylko to, na
                co
                >
                > zasłużył. Spytaj go, czy on uważa, że każde działanie Boga wynika z
                pragnienia
                > odwetu.
                >
                No to zaczynamy Monopolu, tu jest post Mosze ,do ktorego sie odnosilam.
                Moi drodzy przyjaciele:
                > Przyjemnie jest czytac wasze posty. Piszecie co czujecie.

Ja tez pisze co
                > czuje. Ja wolam mojego Boga, ktory tez nazywa sie Bog Pomsty. Ja nie moge juz
                > nic zrobic co bylo kiedys...On moze. To jest Zydowska wiara, ze kazdy
                dostanie
                > na co zasluzyl sie...

********************************************************************************
                Ostatnie zdanie to jest Zydowska wiara , ze kazdy dostanie na co zasluzyl sie .

Mosze napisal "kazdy" dlaczego wiec zdanie to nie ma sie odnosic do Zydow
                Monopolu wyjasnij mi to z laski swojej.
                Dlaczego ma sie odnosic tylko do innych nacji a nie do Zydow skoro to ich
                wiara.

> > I jeszcze jedno Monopolu nigdzie nie napisalam,ze Zydzi sa gorsi , napisal
                > am
                > > dokladnie, ze "wg wiary" wg tego co zaproponowal Mosze.
                >
                > Napisałaś, że Żydzi ( według wiary Mosze ) zasłużyli na Holocaust. Wytłumacz
                > mi, czym sobie zasłużyli ( według wiary Mosze )? Jeśli rozpoczynasz jakąś
                myśl,
                >
                > to skończ ją Aniu.
                >

To Mosze napisal, ze "kazdy dostanie na co zasluzyl sie" poniewaz , Zydzi mieli
                holocaust wiec mozna wyciagnac wnosek(wg.ich wiary),ze zeslal go im Bog Pomsty
                bo sie zasluzyli .

> > >Moze przeczytaj dokladnie to co napisalam jeszcze raz a jak nie pomoze
                > to z
                > > e
                > > trzy razy nie ma tego duzo jedno zdanie tylko i nie wkladaj w moje usta te
                > go
                > > czego nie napisalam.
                >
                > Napisałaś, że Snajper Cię nie zrozumiał. Ja napisałem, że Snajper Cię
                > zrozumiał. To kwestia indywidualnej oceny rozumienia przez ludzi wypowiedzi
                > innych ludzi.
                >
                > Pozdrawiam.
                >
                >To jest kwestia manipulowania moimi slowami, na cale szczescie , sa jeszcze
                inni na forum, ktorzy sie na to nabrac nie daja.
                Nie jest to pierwsza i zapewne nie ostatnia manipulacja snajpera , niedawno
                pisalam post, "Do przyjaciol" snajpera pokazalam czarno na bialym jak wyrwal
                moje zdanie z kontekstu i jak nim manipulowal, ponoc jestes przyjacielem
                snajpera ale jakos do watku nie zajrzales a szkoda.
                Mam jeszcze jeden watek ,w ktorrym kto inny zauwazyl jak snajper manipuluje
                moimi slowami jak je interpretuje by mnie oczernic, wczoraj G
                • gini Re:Dla Monopola 29.11.03, 12:25
                  forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=7085601&a=7153626
                  Prosze bardzo oto przyklad jak snajper manipuluje moimi slowami, jakich
                  sposobow uzywa by mnie oczerniac, sa na szczescie tacy, ktorzy to widza, nie
                  wszystkich mozna oszukac Monopolu.
                • Gość: Glen Przyganial kociol garnkowi -gini IP: *.netlandia.pl 29.11.03, 12:28
                  • gini Re:Glen masz racje jak zwykle n/t 29.11.03, 12:29

• monopol Re: A co Wy tu chrzanicie o logice jakiejś... 29.11.03, 20:20
                  Gini - czy zauważasz pewną drobną aczkolwiek znaczącą różnicę między zdaniami:
                  1.Każdy dostaje to, na co zasłużył
                  2.Każdy dostaje nie tylko to, na co zasłużył
                  ?

Mosze napisał:
                  > To jest Zydowska wiara, ze kazdy
                  > dostanie
                  > na co zasluzyl sie...

W tym miejscu pisał konkretnie o Bogu mszczącym się, ponieważ według swojej
                  wiary Mosze dopuszcza istnienie takiego Boga. Nie pisał jednak, że Bóg mści się
                  zawsze. Twoje więc twierdzenie, że Holocaust był zemstą Boga na narodzie
                  żydowskim, to zwykła nadinterpretacja słów napisanych przez Mosze.

Twoje przemyślenia na temat manipulacji Snajpera nie są moim problemem. Nie
                  będę ich komentował.

Pozdrawiam
                  • Gość: Blong monopolu IP: *.zabkowska.sdi.tpnet.pl 30.11.03, 00:29
                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=9378718&a=9387212
                    gini zrobila de facto to samo co tu jest ladnie opisane
                  • gini Re:Monopolu przykro mi,ze tak pozno 30.11.03, 00:48
                    monopol napisał:

> Gini - czy zauważasz pewną drobną aczkolwiek znaczącą różnicę między zdaniami:
                    > 1.Każdy dostaje to, na co zasłużył
                    > 2.Każdy dostaje nie tylko to, na co zasłużył
                    > ?

Zaloz nowy watek to podyskutujemy na razie odnos sie do tego konkretnie co
                    napisal Mosze i co napisalam ja.

>
                    > Mosze napisał:
                    > > To jest Zydowska wiara, ze kazdy
                    > > dostanie
                    > > na co zasluzyl sie...
                    >
                    > W tym miejscu pisał konkretnie o Bogu mszczącym się, ponieważ według swojej
                    > wiary Mosze dopuszcza istnienie takiego Boga. Nie pisał jednak, że Bóg mści
                    się
                    >
                    > zawsze.

Dzieki Ci Monopolu moze ten Bog oszczedzi ,Finow .

Twoje więc twierdzenie, że Holocaust był zemstą Boga na narodzie
                    > żydowskim, to zwykła nadinterpretacja słów napisanych przez Mosze.

Moja wina moja wina moja bardzo wielka wina.
                    Zle zinterpretowalam" kazdy " odnosilo sie tylko do gojow , do Zydow nie , no
                    bo jakby to ?

>
                    > Twoje przemyślenia na temat manipulacji Snajpera nie są moim problemem. Nie
                    > będę ich komentował.
                    >
                    > Pozdrawiam
                    >
                    Tez Cie pozdrawiam serdecznie i ciesze sie, ze nie musze leczyc sie w Polsce
                    jak tak leczysz jak myslisz to ja dziekuje .
                    Wyrazy wspolczucia dla !twoich pacjentow))))
                    Jak bys mial troche oleju w flowie to bys sie zastanowil troszke dlaczego !!!!
                    scan zmienia temat.
                    Wiedzialbys, ze tego watku nie trzeba podbijac bo snajper palnal bzdure.
                    A , ze jestes glupi to go podbijasz i na dodatek sie
                    kompromitujesz......................
                    Te kropki to sa wszystkie zlosliwosci, ktore chcialam napisac.
                    Powstrzymalam sie ale zastanow sie na drogi raz przeczytaj piec razy szesc,
                    przykro , ze polski lekarz nie umie ze zrozumieniem przeczytac jednego zdania.
                    • monopol Aniu - czy już jesteś spokojną Anią? 30.11.03, 16:22
                      gini napisała:

> Zaloz nowy watek to podyskutujemy na razie odnos sie do tego konkretnie co
                      > napisal Mosze i co napisalam ja.

Do tego właśnie się odniosłem Aniu.

> Dzieki Ci Monopolu moze ten Bog oszczedzi ,Finow .

Oj Aniu - głupoty wypisujeszsad

> Moja wina moja wina moja bardzo wielka wina.
                      > Zle zinterpretowalam" kazdy " odnosilo sie tylko do gojow , do Zydow nie , no
                      > bo jakby to ?

Oj Aniu - znów głupoty piszeszsad A wynika to z niepotrzebnych emocji.

> Tez Cie pozdrawiam serdecznie i ciesze sie, ze nie musze leczyc sie w Polsce
                      > jak tak leczysz jak myslisz to ja dziekuje .

Za pozdrowienia dziękuję. Natomiast Twoja uwaga odnosząca się do mego zawodu
                      wynika jedynie z tego, że zabrakło Ci argumentów i nie jesteś w stanie
                      prowadzić merytorycznej dyskusji. Zareagowałaś emocjonalnie, powinnaś ochłonąć
                      niecosmile

> Wyrazy wspolczucia dla !twoich pacjentow))))

Jak wyżej.

> Jak bys mial troche oleju w flowie to bys sie zastanowil troszke dlaczego !!!!
                      > scan zmienia temat.
                      > Wiedzialbys, ze tego watku nie trzeba podbijac bo snajper palnal bzdure.
                      > A , ze jestes glupi to go podbijasz i na dodatek sie
                      > kompromitujesz

To Twoja osobista ocena Aniu. Na szczęście nie jesteś dla mnie autorytetem w
                      dziedzinie dzielenia ludzi na mądrych i głupich, więc nie przejąłem się. Powiem
                      więcej - ulżyło mi nawet. Gdybyś tak przypadkiem napisała kiedyś, że jestem
                      mądry, zacząłbym się zastanawiać czy nie czas zastanowić się nad stanem mojego
                      zdrowia psychicznego. Ponieważ jednak ocenisz mnie negatywnie, to mogę spać
                      spokojnie - póki co inteligencji mojej nic nie grozismile

> ......................
                      > Te kropki to sa wszystkie zlosliwosci, ktore chcialam napisac.

Jest ich dwadzieścia dwie. Spodziewałem się więcejsmile Pozdrawiamsmile

> Powstrzymalam sie ale zastanow sie na drogi raz przeczytaj piec razy szesc,
                      > przykro , ze polski lekarz nie umie ze zrozumieniem przeczytac jednego zdania.

Przykro mi, że Tobie wydaje się, że polski lekarz nie rozumie zdania napisanego
                      przez belgijską Anię. Jeszcze bardziej jest mi przykro, że belgijska Ania nie
                      zrozumiała sama tego, co napisała wcześniejsad
                      • gini Aniu - czy już jesteś spokojną Anią?-a skadze!!! 30.11.03, 16:57
                        monopol napisał:

> gini napisała:
                        >
                        > > Zaloz nowy watek to podyskutujemy na razie odnos sie do tego konkretnie co
                        >
                        > > napisal Mosze i co napisalam ja.
                        >
                        > Do tego właśnie się odniosłem Aniu.
                        >
                        > > Dzieki Ci Monopolu moze ten Bog oszczedzi ,Finow .
                        >
                        > Oj Aniu - głupoty wypisujeszsad
                        >

Co Ty nie powiesz Monopolu, w ktorym miejscu bo nie zalapalam.

> > Moja wina moja wina moja bardzo wielka wina.
                        > > Zle zinterpretowalam" kazdy " odnosilo sie tylko do gojow , do Zydow nie ,
                        > no
                        > > bo jakby to ?
                        >
                        > Oj Aniu - znów głupoty piszeszsad A wynika to z niepotrzebnych emocji.

Znow piszesz , ze glupota tylko jakos z uzasadnieniem masz problem.
                        >
                        > > Tez Cie pozdrawiam serdecznie i ciesze sie, ze nie musze leczyc sie w Pols
                        > ce
                        > > jak tak leczysz jak myslisz to ja dziekuje .
                        >
                        > Za pozdrowienia dziękuję. Natomiast Twoja uwaga odnosząca się do mego zawodu
                        > wynika jedynie z tego, że zabrakło Ci argumentów i nie jesteś w stanie
                        > prowadzić merytorycznej dyskusji. Zareagowałaś emocjonalnie, powinnaś
                        ochłonąć
                        > niecosmile

Jak na razie to Ty nie przedstawiles zadnego argumentu tylko zarzucasz mi, ze
                        pisze glupoty, myslalam, ze stac Cie na cos wiecej.
                        >
                        > > Wyrazy wspolczucia dla !twoich pacjentow))))
                        >
                        > Jak wyżej.
                        >
                        > > Jak bys mial troche oleju w flowie to bys sie zastanowil troszke dlaczego
                        > !!!!
                        > > scan zmienia temat.
                        > > Wiedzialbys, ze tego watku nie trzeba podbijac bo snajper palnal bzdure.
                        > > A , ze jestes glupi to go podbijasz i na dodatek sie
                        > > kompromitujesz
                        >
                        > To Twoja osobista ocena Aniu. Na szczęście nie jesteś dla mnie autorytetem w
                        > dziedzinie dzielenia ludzi na mądrych i głupich, więc nie przejąłem się.
                        Powiem
                        >
                        > więcej - ulżyło mi nawet. Gdybyś tak przypadkiem napisała kiedyś, że jestem
                        > mądry, zacząłbym się zastanawiać czy nie czas zastanowić się nad stanem
                        mojego
                        > zdrowia psychicznego. Ponieważ jednak ocenisz mnie negatywnie, to mogę spać
                        > spokojnie - póki co inteligencji mojej nic nie grozismile

Wiec spij spokojnie nie grozi Ci bym kiedykolwiek napisala o Tobie, ze jestes
                        inteligentny.

>
                        > > ......................
                        > > Te kropki to sa wszystkie zlosliwosci, ktore chcialam napisac.
                        >
                        > Jest ich dwadzieścia dwie. Spodziewałem się więcejsmile Pozdrawiamsmile
                        >
                        > > Powstrzymalam sie ale zastanow sie na drogi raz przeczytaj piec razy szesc
                        > ,
                        > > przykro , ze polski lekarz nie umie ze zrozumieniem przeczytac jednego zda
                        > nia.
                        >
                        > Przykro mi, że Tobie wydaje się, że polski lekarz nie rozumie zdania
                        napisanego

Mnie sie nic nie wydaje ja to wiem, dales tego przyklad w tym watku.

>
                        > przez belgijską Anię. Jeszcze bardziej jest mi przykro, że belgijska Ania nie
                        > zrozumiała sama tego, co napisała wcześniejsad
                        >
                        >Anusia belgijska nie jest sama w tym watku , sa ludzie, ktorzy zrozumieli,
                        jakos nie masz za duzego poparcia -a ja mam.
                        • monopol Gratuluję wysokiej samooceny:) 30.11.03, 17:11
                          Wiesz Aniu, z tymi argumentami to jest tak, że póki jeszcze było z czym
                          dykutować to przedstawiałem je, na ostatni Twój post trudno już było jednak
                          odpowiedzieć - ponieważ był jedynie zbitkiem bzdur i wzywisk.
                          Wierzę, że nie załapałaś, w którym miejscu napisałaś coś głupiego. Nie
                          spodziewałem się po Tobie niczego innego.
                          Dobrze, że masz tak duże mniemanie o sobie - popiera Cię tu rzeczywiście
                          mnóstwo osób, całe forum właściwie. Wspaniale Aniu, super! Możesz być z siebie
                          dumnasmile))
                          • gini Re:Monopolu zacytuj wyzwiska 30.11.03, 19:51
                            monopol napisał:

> Wiesz Aniu, z tymi argumentami to jest tak, że póki jeszcze było z czym
                            > dykutować to przedstawiałem je, na ostatni Twój post trudno już było jednak
                            > odpowiedzieć - ponieważ był jedynie zbitkiem bzdur i wzywisk.
                            >
                            Jakie wyzwiska znowu tam byly zacytuj choc jedno panie doktorze.

Wierzę, że nie załapałaś, w którym miejscu napisałaś coś głupiego. Nie
                            > spodziewałem się po Tobie niczego innego.
                            > Dobrze, że masz tak duże mniemanie o sobie - popiera Cię tu rzeczywiście
                            > mnóstwo osób, całe forum właściwie. Wspaniale Aniu, super! Możesz być z
                            siebie
                            > dumnasmile))
                            >

I jestem bo dlaczego by nie, nie manipuluje tak jak ty i jak Twoj kolega
                            snajper niczyimi slowami, nie wyrywam niczyich wypowiedzi z kontekstu.
                            Zacytuj te wyzwiska, ktorymi cie ponoc obrzucilam.
                            Rozumiem, ze bardzo chcezsz mi dokopac ale cos ci nie idzie.
                            • monopol Do dumnej Gini:) 30.11.03, 20:12
                              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=9378718&a=9391237

Szukajcie a znajdziecie Aniusmile

Oczywiście spodziewam się teraz Twojej odpowiedzi, w której stwierdzisz, że
                              żadnych wyzwisk w zacytowanym poście nie ma. Tak Aniusmile

Pozdrawiam Cię nieustająco dumna damo z poparciemsmile
                              • gini Re:Monopolu 30.11.03, 20:22
                                monopol napisał:

> forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=9378718&a=9391237
                                >
                                > Szukajcie a znajdziecie Aniusmile
                                Ja prosilam o zacytowanie "wyzwisk" nie bardzo wiem co traktujesz jajo
                                wyzwisko, wiec uscislij prosze.

>
                                > Oczywiście spodziewam się teraz Twojej odpowiedzi, w której stwierdzisz, że
                                > żadnych wyzwisk w zacytowanym poście nie ma. Tak Aniusmile
                                >
                                > Pozdrawiam Cię nieustająco dumna damo z poparciemsmile
                                >
                                >
                                >
                                • monopol Gini:) 30.11.03, 20:41
                                  Fajna jesteś - prawie jak Józio Zawadzkismile
                                  Nie męcz się już, odpuść.
                                  Dumna bądź, masz tu przecież poparcie tłumówsmile
                                  • gini Re:Monopolu szlachetny 30.11.03, 20:46
                                    monopol napisał:

> Fajna jesteś - prawie jak Józio Zawadzkismile
                                    > Nie męcz się już, odpuść.
                                    > Dumna bądź, masz tu przecież poparcie tłumówsmile
                                    >
                                    Ja sie wcale nie mecze a gdzie te wyzwiska?
                                    Dumna jestem zawsze nawet i bez poparcia .
                                    Czekam az zacytujesz te wyzwiska monopolu.
                                    Jestes szlachetny a wiec odpowiedzialny za slowo, skoro twierdzisz, ze
                                    obrzucilam Cie wyzwiskami to mam nadzieje, ze zacytujesz te wyzwiska.
                                    Niech wszyscy zobacza jak Cie ta lobuzica gini nawyzywala.
                                    • Gość: abstrakt gini idę właśnie spać! zgaś tę cholerną aureolę! IP: 81.168.184.* 30.11.03, 20:48
                                      • gini Re: gini idę właśnie spać! zgaś tę cholerną aureo 30.11.03, 20:51
                                        Probowalam i nie moge ,coz zrobic tak sie ma jak sie jest bez skazy .
                                    • monopol Gini - kroczek do przodu please! 30.11.03, 21:07
                                      Drepczesz w miejscu. Dołek wydepczesz.
                                      Wszyscy ( to popierające Cię doborowe towarzystwo też ) już widzieli jaka
                                      jesteś.
                                      To by było na tyle.
                                      Młodzież teraz mówi: papatkismile)
                                      • gini Re: Na dobranoc dla szlachetnego 30.11.03, 21:14
                                        monopol napisał:

> Drepczesz w miejscu. Dołek wydepczesz.
                                        > Wszyscy ( to popierające Cię doborowe towarzystwo też ) już widzieli jaka
                                        > jesteś.
                                        > To by było na tyle.
                                        > Młodzież teraz mówi: papatkismile)
                                        >
                                        Jak zwykle goloslowne pomowienie , zacytowac nie zacytujesz bo i nie masz co
                                        cytowac monopolu szlachetny.
                                        Poczytaj sobie wiec na dobranoc ,zastanow sie dobrze i moze odpisz cos na ten
                                        post, albo go skomentuj chociaz, jak bedziesz mial czas i ochote.
                                        Ale cos mi sie zdaje, ze nie bedziesz mial ani jednego ani drugiego.
                                        No to papatki.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=9378718&a=9387212
                                        • monopol Biedna Aniu gołosłownie pomówiona 30.11.03, 21:28
                                          Ten post, do którego raczyłaś link podać, już czytałem. Ty, jak widzę, trafiłaś
                                          na niego dopiero teraz.
                                          Ponadto nic się nie zmieniło w moim osądzie Twojego postępowania.
                                          Głupia jesteś ( to nie wyzwisko ) smile
                                          Pozdrawiamsmile
                                          • gini Re: Aniu gołosłownie pomówiona 30.11.03, 21:37
                                            monopol napisał:

> Ten post, do którego raczyłaś link podać, już czytałem. Ty, jak widzę,
                                            trafiłaś
                                            >
                                            > na niego dopiero teraz.
                                            Ciekawe wnioski , podalam teraz to znaczy, ze dopiero na niego trafilam.Moje
                                            gratulacje panie doktorze wspaniala diagnoza .

> Ponadto nic się nie zmieniło w moim osądzie Twojego postępowania.
                                            > Głupia jesteś ( to nie wyzwisko ) smile
                                            > Pozdrawiamsmile
                                            >
                                            Glupia to nie wyzwisko naturalnie alez skad panie szlachetny.
                                            Twoje oceny tak mnie smiesza,bo coz ty znowu za figura.
                                            Czym madrym sie tu popisales?
                                            Weszles sobie by pomoc koledze dokopac Ani i tyle.
                                            Ale sie nie udalo monopolu.
                                            Post czytales ale na komentarz sie nie wysililes, choc bylo w nim dokladnie to
                                            co mnie zarzucal snajper.
                                            Biedna nie jestem monopolu pomowiles mnie goloslownie , to jest fakt.
                                            A teraz popisujesz sie chamstwem szlachetny.
                                            Ciekawe co by bylo gdyby ktos tak napisal do Twojej zony, czy tez twierdzilbys,
                                            ze glupia to nie wyzwisko.
                                            Koncze bo szkoda mojej klawiaatury na bardzo mundrego pana doktora.
                                            • pan.scan -------Noblesse oblige. Wyhodzem, nie obligójonc. 30.11.03, 21:45
                                              Żal dupę ściska.

gini napisała:

> Weszles sobie
                                            • monopol I widzisz Gini jak się wkopałaś:) 30.11.03, 21:47
                                              > A , ze jestes glupi to go podbijasz i na dodatek sie
                                              > kompromitujesz......................

To są Twoje słowa Gini skierowane do mnie. Twierdziłaś, że nie padło w Twoim
                                              poście żadne wyzwisko. Gdy ja napisałem, że to Ty jesteś głupia, widzisz to
                                              zupełnie inaczej.

To filozofia Kalego Aniu.

Wybacz, że musiałem pokazać Ci to w tak bezpośredni sposób. Inne metody nie
                                              przynosiły jednak efektu. Sama jesteś sobie winna.
                                              • pan.scan Pieśni, moja Pieśni nad Pieśniami. 30.11.03, 21:54
                                                Jestem.

www.photo-es.art.pl/villas.htm
                                                gala.onet.pl/3,1125913,gwiazdy.html
                                              • gini Re: I widzisz Gini jak się wkopałaś:) 30.11.03, 22:02
                                                monopol napisał:

> > A , ze jestes glupi to go podbijasz i na dodatek sie
                                                > > kompromitujesz......................
                                                >
                                                > To są Twoje słowa Gini skierowane do mnie. Twierdziłaś, że nie padło w Twoim
                                                > poście żadne wyzwisko. Gdy ja napisałem, że to Ty jesteś głupia, widzisz to
                                                > zupełnie inaczej.
                                                >
                                                > To filozofia Kalego Aniu.
                                                >
                                                > Wybacz, że musiałem pokazać Ci to w tak bezpośredni sposób. Inne metody nie
                                                > przynosiły jednak efektu. Sama jesteś sobie winna.
                                                >

To trzeba bylo zacytowac, ze napisalam,ze "jestes glupi"^potraktowales jak
                                                wyzwisko,przepraszam wiec bardzo panie doktor jetes pan bardzo mundry.
                                                Czy to juz wszystkie wyzwiska czy cos jeszcze panie doktor.
                                                • monopol Wiesz Gini - Scan linki fajne podał:) 30.11.03, 22:13
                                                  (...)Gwiazda mówi, że któregoś dnia, kiedy się okaże, że nie ma już ani
                                                  grosika, otworzy bramę. Wyjdzie ze swoimi psami na drogę szybkiego ruchu, która
                                                  biegnie tuż obok jej posiadłości. Usiądzie z nimi na środku i będzie czekać na
                                                  śmierć pod kołami. I wie, że ludzie jak zawsze się zdziwią. I jak zawsze
                                                  powiedzą: "Nasza Violetka zwariowała".(...)
                                                  • gini Re: Wiesz Gini - Scan linki fajne podał:) 30.11.03, 22:21
                                                    monopol napisał:

> (...)Gwiazda mówi, że któregoś dnia, kiedy się okaże, że nie ma już ani
                                                    > grosika, otworzy bramę. Wyjdzie ze swoimi psami na drogę szybkiego ruchu,
                                                    która
                                                    >
                                                    > biegnie tuż obok jej posiadłości. Usiądzie z nimi na środku i będzie czekać
                                                    na
                                                    > śmierć pod kołami. I wie, że ludzie jak zawsze się zdziwią. I jak zawsze
                                                    > powiedzą: "Nasza Violetka zwariowała".(...)
                                                    >

Wiesz monopolu ja psow nie mam ale z tego co wiem Ty masz.Wiec pilnuj dobrze
                                                    Maretiny zeby Ci z psina na droge nie wyszla i nie czekala na smierc pod kolami.
                                                  • pan.scan He, he - ale namber. Celna riposta, Monopolu! 30.11.03, 22:30
                                                    W ramach "czytania ze zrozumieniem". Masz do tyłu, nie wiem jak wybrniesz. I do
                                                    tego jeszcze i Twoją wplątano. Normalka. Jak walić ścierką - to po wszystkich.
                                                  • gini Re: He, he - ale namber. Celna riposta, Monopolu! 30.11.03, 22:33
                                                    pan.scan napisała:

> W ramach "czytania ze zrozumieniem". Masz do tyłu, nie wiem jak wybrniesz. I
                                                    do
                                                    >
                                                    > tego jeszcze i Twoją wplątano. Normalka. Jak walić ścierką - to po
                                                    wszystkich.
                                                    >
                                                    nie scierka scanie, kijankom wale .
                                                    Jak sobie koniecznie chcecie ze mna porozmawiac to nie ma sprawy.
                                                    Jako osoba chetnie spelniajaca zyczenia innych jestem do dyspozycji.
                                                  • pan.scan Dlatego Cię lubię. 30.11.03, 23:00
                                                    Za dyspozycyjność, nie kijankę.
                                                    Pozdrów Marca,
                                                    Dobranoc,
                                                    S.

• monopol Padłem Scanie, dama mnie pobiła:( 30.11.03, 22:36
                                                    I moją żonę też - ale to właśnie był błąd ze strony belgijskiej pani.
                                                  • pan.scan Przed DAMĄ (szczegolnie, kiedy nie Twoja) 30.11.03, 22:45
                                                    plackiem należy leżeć. Kartoflanym. Co do Twej żony - to jak pamiętam nie
                                                    pierwszy raz naszej "douairière" zdarzyło się po Waszeci polecieć.
                                                  • monopol Toć weszłem i lerzem arz kury zapiejom poranne 30.11.03, 22:58
                                                    Dama gniewna jest. Niech no bym siem podniusł z klepiska a jurz bym
                                                    warzonchwiom po łbie albo terz miotłom dostał. To i lerzem.

A niegdyś i owszem - buraczana dama czepła siem nas. A i Tyś hyba przez niom
                                                    lubiany nie był?
                                                  • pan.scan Co do tej damy buraczanej - i owszem. 30.11.03, 23:05
                                                    Znielubiła me ona łońskiego roku. Niechaj jij ta byndzie dobrze. Na zamkó, z
                                                    podedwornym. Dobrej nocy Tobie i Małżowince.
                                                  • monopol A czy ja coś o Tobie Aniu pisałem... 30.11.03, 22:31
                                                    ...w kontekście posiadania psów? Skądże znowu.

Od Maretiny to zabierz swe wdzięczne rączki, dobrze? Nie zaczepiaj.
                                                  • gini Re: A czy ja coś o Tobie Aniu pisałem... 30.11.03, 22:53
                                                    monopol napisał:

> ...w kontekście posiadania psów? Skądże znowu.
                                                    >
                                                    > Od Maretiny to zabierz swe wdzięczne rączki, dobrze? Nie zaczepiaj.
                                                    >
                                                    Wiec zabierz swoje ode mnie bardzo prosze panie doktorze.
                                                    Nie ja zaczynalam, ale jak szukales to znalazles.
                                                    A jak chcesz kontynuowac to nie ma sprawy .
                                                  • monopol Nie nerwuj siem dobra pani, dyć lerzem przecie... 30.11.03, 23:02
                                                    ...przed majestatem twoim nad kotłem grochuwki stojoncym!
                  • Gość: Jan To czemu nie opieprzasz Mosze? IP: *.hispeed.ch 30.11.03, 00:54
                    To czemu nie opieprzasz Mosze, że się niejasno wyraża?
                    Ja odbieram jego tekst jako jednoznaczną pogróżkę. Mało sympatyczną pogróżkę.

Kto niby zasłużył, na co i za co i czy w przypadku opieszałości tego Boga
                    Mosze, ktoś nie ma zamiaru mu pomóc i jak.
                    Chętnie bym wiedział.
                  • snajper55 Re: A co Wy tu chrzanicie o logice jakiejś... 30.11.03, 04:09
                    monopol napisał:

> W tym miejscu pisał konkretnie o Bogu mszczącym się, ponieważ według swojej
                    > wiary Mosze dopuszcza istnienie takiego Boga.

Chyba każdy bóg każdej religii obiecuje nagrodę za dobre postępki, a karę - za
                    złe. Tak samo nasz Bóg, chrześcijański. Nasz Bóg też jest bogiem pomsty. Każdy
                    z nas wszak otrzyma to, na co zasłuży. Czy z tego wynika, że Polacy zasłużyli
                    na Katyń, na komunizm, na II WŚ, na głupotę gini ? Za co ?

> Nie pisał jednak, że Bóg mści się zawsze.Twoje więc twierdzenie, że Holocaust
                    > był zemstą Boga na narodzie żydowskim, to zwykła nadinterpretacja słów napisa
                    > nych przez Mosze.
                    >
                    > Twoje przemyślenia na temat manipulacji Snajpera nie są moim problemem. Nie
                    > będę ich komentował.
                    >
                    > Pozdrawiam

Pozdrawiam

Snajper.
          • Gość: Jan Sorry, monopol... IP: *.hispeed.ch 29.11.03, 12:21
            ...logiki nie da się obejść.

Lekcja pierwsza
            ---------------
            Ja piszę: "Hitler w Mein Kampf pisze, że Żydzi są zakałą świata"

Pytanie: Czy to JA uważam, że Żydzi są zakałą świata?
            Odpowiedź: NIE
            Odpowiedź łowcy antysemitów (fałszywa): tak

Lekcja druga
            ------------
            Shamir: Polak wysysa antysemityzm z mlekiem matki.
            Ja: To jest wypowiedź rasistowska.
            Shamir: Jesteś antysemitą.

Pytanie: Kto jest rasistą?
            Odpowiedź: Shamir
            Odpowiedź łowcy antysemitów (fałszywa): ja

Ja do Żydów nic nie mam, a tradycji rodzinnej nie muszę za każdym razem
            przytaczać, ale zaślepienie mnie razi.

Również słowo "antyfaszyzm" zaczyna mieć dla mie negatywne skojarzenia:
            Gdy "lewica" zapowiada "antyfaszystowski spacer", lepiej jest nie parkować w
            centrum, a wystawy (zwłaszcza jubilerów i obowiązkowego McDonalda) przykryć
            deskami.
            Widziałem takie hasło: KAŻDA przemoc przeciw faszyzmowi, to samoobrona.
            KAŻDA... pokojowe, nie?

Poza tym, monopol, się na ogół z Tobą zgadzam.

Do Gini - jak tam gorąca czekolada na Grand'Place?
            • gini Re: Sorry, monopol... 29.11.03, 12:28
              Gość portalu: Jan napisał(a):

> ...logiki nie da się obejść.
              >
              > Lekcja pierwsza
              > ---------------
              > Ja piszę: "Hitler w Mein Kampf pisze, że Żydzi są zakałą świata"
              >
              > Pytanie: Czy to JA uważam, że Żydzi są zakałą świata?
              > Odpowiedź: NIE
              > Odpowiedź łowcy antysemitów (fałszywa): tak
              >
              > Lekcja druga
              > ------------
              > Shamir: Polak wysysa antysemityzm z mlekiem matki.
              > Ja: To jest wypowiedź rasistowska.
              > Shamir: Jesteś antysemitą.
              >
              > Pytanie: Kto jest rasistą?
              > Odpowiedź: Shamir
              > Odpowiedź łowcy antysemitów (fałszywa): ja
              >
              > Ja do Żydów nic nie mam, a tradycji rodzinnej nie muszę za każdym razem
              > przytaczać, ale zaślepienie mnie razi.
              >
              > Również słowo "antyfaszyzm" zaczyna mieć dla mie negatywne skojarzenia:
              > Gdy "lewica" zapowiada "antyfaszystowski spacer", lepiej jest nie parkować w
              > centrum, a wystawy (zwłaszcza jubilerów i obowiązkowego McDonalda) przykryć
              > deskami.
              > Widziałem takie hasło: KAŻDA przemoc przeciw faszyzmowi, to samoobrona.
              > KAŻDA... pokojowe, nie?
              >
              > Poza tym, monopol, się na ogół z Tobą zgadzam.
              >
              > Do Gini - jak tam gorąca czekolada na Grand'Place?

Na Grand Place zapraszam wszystkich w pryszlym roku w lipcu , bedzie
              najpiekniejszy z dywanow czyli dywan z kwiatow ,zjedzie sie jak zwykle caly
              swiat do Brukseli by nacieszyc nim oczy.
              Pozdrawiam Janie serdecznie.
    • Gość: ¥ Re: Gini napisała: Żydzi zasłużyli na Holocaust. IP: *.radom.net / 213.199.199.* 29.11.03, 11:20
      Ja slyszalem zas o pewnym Iraelskim rabinie ktory twierdzi cos, kropka w
      kropke, jak gini. Mianowicie, ze Zydom Bog zeslal holokaust za ich grzechy w
      poprzednim zyciu.

Mam w zwiazku z tym pytanie; czy zydzi wierza w "poprzednie zycia [wcielenia]"?

Dodam jeszcze ze ow rabin pochodzi z tych nie-naszych-europejskich Zydow.
    • Gość: Jan Kurs logiki dla snajpera IP: *.hispeed.ch 29.11.03, 11:25
      Snajper, Ty naprawdę nie umiesz czytać.

O tym, że każdy od Boga Pomsty dostanie to, na co zasłużył, pisze Mosze (może
      prawdziwy, może fałszowany). Jest w jego tekście niemiła pogróżka o podtekście
      rasistowskim. Chyba że miał na myśli po $100'000 i rentę do trzeciego pokolenia
      za każde uratowanie Żyda, w co wątpię.

Gini parafrazuje jego wypowiedź, by zobaczył, co piszę. Też tak robię, jednak
      gdy ktoś mi pisze chamskie teksty, a ja mu odwracam, by zobaczył swoje
      chamstwo, on nie kapuje i mnie bierze za chama. Gini stawia Mosze tylko jego
      własne słowa przed oczami, that's all.

I gdzie tu problem?
      Oczywiście, jeżeli się WIE, kto jest jaki, to nie trzeba już czytać. Do pewnego
      czasu da się skorygować, od pewnego wieku to zostaje, trzeba się z tym
      pogodzić, że "ten typ to ma".
    • Gość: bez komentarza Re: Gini napisała: Żydzi zasłużyli na Holocaust. IP: *.icpnet.pl 29.11.03, 13:52
      Do kompanijnej ofiary niejakiego snajperka !

Zbrodnie nieznane i niezbadane

W okolicy Drohiczyna i Siemiatycz ukrywało się podczas okupacji niemieckiej
      sporo grup żydowskich. Były one na ogół uzbrojone, utrzymywały się z napadów
      rabunkowych, utrzymywały też sporadyczne kontakty z sowieckimi grupami
      wywiadowczymi. Informacje o tych sprawach znaleźć można w internetowym
      wydaniu "Głosu Siemiatycz", w artykułach Andrzeja W. Olędzkiego (zob.
      box.zetobi.com.pl/glos_siemiatycz/). Przede wszystkim - o ekscesach i
      zbrodniach popełnionych przez bandy dowodzone przez Hersza Szebesa czy
      niejakich braci Grudów. Pierwsza z nich nocą z 30 na 31 marca 1944 roku
      dokonała ohydnej zbrodni na rodzinach Wilińskich i Siemieniuków w kolonii

Czartajew. Banda Szebesa (tak zwała tę grupę okoliczna ludność i nazwa ta
      utrwaliła się po dziś dzień) zamordowała wówczas, przy pomocy siekier i noży,
      siedem osób: Jana Siemieniuka z żoną Stanisławą, ich 3-letnie dziecko, a także
      Stanisława Wilińskiego i jego żonę Marię z synami - Adamem i Janem. Stanisława
      Siemieniuk była w zaawansowanej ciąży - nienarodzone dziecko było więc ósmą
      ofiarą. Sprawcy zrabowali cały dorobek zamordowanych (który załadowali na wozy,
      byli zatem dobrze przygotowani do "akcji"), a ich domostwa spalili. Okoliczna
      ludność wspomina jeszcze podobne zdarzenia, mające miejsce w Miłkowicach i
      Tonkielach.

Grupy żydowskie nie zaprzestały podobnej działalności także już pod "władzą
      ludową". Nocą z 5 na 6 grudnia 1944 roku grupa Żydów z bandy Grudów
      (ukrywających się podczas okupacji niemieckiej w okolicach Sieniewic i
      Kłyzówki) napadła na domostwo Maksymiuków z kolonii Miłkowice Maćki. Zginęli
      wówczas: Michalina i Stanisław Maksymiukowie, 11-letni Marian Bojara i trzy
      kobiety (prawdopodobnie uchodziły "zza Buga"), nocujące u Maksymiuków. Jakby
      sprawcom było mało, jeszcze tej samej nocy napadli na rodzinę Jarockich we wsi
      Kłyzówka. Tu zginęły: Halina i Maria Jarockie, uratowały się natomiast Maria i
      Felicja, które były ciężko ranne, ale udawały, że nie żyją. Ich dom również
      został obrabowany i spalony. Warto wspomnieć, że podczas okupacji niemieckiej
      Jaroccy ukrywali rodzinę żydowską z Drohiczyna.

• Gość: n0str0m0 slepiec snajper IP: 202.95.14.* 29.11.03, 18:03
      gini dokonala logiczno-absurdalnego podsumowania
      zaslepionego nienawistnie belkotu mosze

a snajper jak zawsze po gniedziemu
      uczepia sie jej nogawki
      jak na kundla przystalo

pozdrowienia aniu

nostromo
    • ajmbek moją mamę wygonili z Polski 29.11.03, 18:08
      Ona chciała tam mieszkać , tylko ją wyprosili , bo kochała Izrael.
      Dlaczego tak jest u was.
      My nikogo nie wyganiamy jak kocha swoje miejsce.

ajm
      • aprox Re: moją mamę wygonili z Polski 29.11.03, 20:22
        ajmbek napisała:

> Ona chciała tam mieszkać , tylko ją wyprosili , bo kochała Izrael.
        > Dlaczego tak jest u was.
        > My nikogo nie wyganiamy jak kocha swoje miejsce.
        >
        > ajm
        -Aco z palestyna?
    • wojcd do Sprawiedliwego Snajpera 29.11.03, 18:10
      Sprawiedliwy Snajperze
      czytaj uwaznie. Ania NIC NIE TWIERDZI. Ona sprowadza rozumowanie Mosze do absurdu.

Wojciech
      • Gość: Jan Bingo! IP: *.hispeed.ch 30.11.03, 00:15
        Wreszcie ktoś, kto potrafi przeczytać dwa zdania, niekoniecznie w trybie
        orzekającym.

Dla wyjaśnienia - MOJE poglądy na odnośną sprawę:
        Nie ma dla mnie długoterminowej winy "narodów".
        Nie są odpowiedzialni dzisiejsi Żydzi za decyzje Sanhedrynu sprzed 2000 lat.
        Nie jest odpowiedzialny Peter Meier, student informatyki z Monachium, za komory
        gazowe.
        Nie jest odpowiedzialny mieszkaniec Ułan Bator za stosy czaszek układane przez
        wojowników Dżyngis Chana pod murymi zdobytych miast.
        Moja duma z Chopina, Marii Skłodowskiej, Mickiewicza, jest miła, ale
        nieuzasadniona.

Ładnie SPROWADZIŁ TO DO ABSURDU autor kawału:
        - Kiedy Olisadebe będzie prawdziwym Polakiem?
        - Gdy przeprosi za Jedwabne.

Jeżeli byłoby inaczej, to musiałbym zapytać Polonusów z Ameryki, czy oddali
        ziemię Indianom i zapłacili Murzynom za niewolnictwo, czy ciągle korzystają z
        kradzionego.

Co do winy krótkoterminowej, to można się spierać - np. gdy Niemcy przez lata
        aktywnie popierają Hitlera, nie powinni się dziwić, że ponoszą konsekwencje
        jego i swoich decyzji. Z tym że odpowiedzialność indywidualna i tak jest dla
        mnie bardziej przekonywująca.

Pewne sformułowania są zaakcentowane dużymi literami dla szybko czytających, by
        nie pisali, że nie dostrzegli.
        • snajper55 Re: Bingo! 30.11.03, 04:21
          Gość portalu: Jan napisał(a):

> Wreszcie ktoś, kto potrafi przeczytać dwa zdania, niekoniecznie w trybie
          > orzekającym.
          >
          > Dla wyjaśnienia - MOJE poglądy na odnośną sprawę:
          > Nie ma dla mnie długoterminowej winy "narodów".
          > Nie są odpowiedzialni dzisiejsi Żydzi za decyzje Sanhedrynu sprzed 2000 lat.
          > Nie jest odpowiedzialny Peter Meier, student informatyki z Monachium,za komory
          > gazowe.
          > Nie jest odpowiedzialny mieszkaniec Ułan Bator za stosy czaszek układane przez
          > wojowników Dżyngis Chana pod murymi zdobytych miast.

Polemizujesz z tezami, których nikt nie postawił. Kto niby twierdzi, że są
          odpowiedzialni ?

> Moja duma z Chopina, Marii Skłodowskiej, Mickiewicza, jest miła, ale
          > nieuzasadniona.

Twoja duma (lub jej brak), to Twoja sprawa. Nic nam do niej.

> Ładnie SPROWADZIŁ TO DO ABSURDU autor kawału:
          > - Kiedy Olisadebe będzie prawdziwym Polakiem?
          > - Gdy przeprosi za Jedwabne.

W tym kawale jest ziarno prawdy. Olisadebe będzie prawdziwym Polakiem, gdy
          będzie miał poczucie wspólnoty z innymi Polakami. A to poczucie wspólnoty
          obejmuje także pokolenia przeszłe i przyszłe. A to poczucie wspólnoty wywołuje
          uczucie dumy z dokonań tych przeszłych pokoleń i uczucie wstydu z ich złych
          uczynków.

> Jeżeli byłoby inaczej, to musiałbym zapytać Polonusów z Ameryki, czy oddali
          > ziemię Indianom i zapłacili Murzynom za niewolnictwo, czy ciągle korzystają z
          > kradzionego.
          >
          > Co do winy krótkoterminowej, to można się spierać - np. gdy Niemcy przez lata
          > aktywnie popierają Hitlera, nie powinni się dziwić, że ponoszą konsekwencje
          > jego i swoich decyzji. Z tym że odpowiedzialność indywidualna i tak jest dla
          > mnie bardziej przekonywująca.

Co innego wina, a co inego konsekwencje. Nie trzeba być winnym, aby
          konsekwencje czyichś czynów ponosić.

> Pewne sformułowania są zaakcentowane dużymi literami dla szybko czytających,
          > by nie pisali, że nie dostrzegli.

Pozdrawiam

Snajper.
          • Gość: n0str0m0 Re: Bingo! IP: 202.95.14.* 30.11.03, 19:09
            > Olisadebe będzie prawdziwym Polakiem, gdy
            > będzie miał [...] uczucie wstydu z ich złych
            > uczynków.

snajper - lecz sie!!!

nostromo
            • snajper55 Tylko na tyle cię stać ? To niewiele. ____nt 01.12.03, 09:07
              Gość portalu: n0str0m0 napisał(a):

> > Olisadebe będzie prawdziwym Polakiem, gdy
              > > będzie miał [...] uczucie wstydu z ich złych
              > > uczynków.
              >
              > snajper - lecz sie!!!
              >
              > nostromo
    • ajmbek wy się lubicie bardzo droczyć 29.11.03, 18:34
      U nas też arabskie też są kłótliwe i zawsze jest głośno na ulicach i przy
      targach.
      To taki targ jest u was na forum. Tylko kłócenie się i wyzywanie.

ajm
      • Gość: Marc a tous. IP: 5.2.* / 213.46.162.* 29.11.03, 19:08
        Faites attention avec Gini car elle a un très sale caractère.
        Elle m'empoisonne la vie depuis 6 ans.
        D'ailleurs j'ai décidé de la mettre aux enchères.
        mise à prix:10.000 zlotys.
        • Gość: t Zaskoczenie IP: *.krosno.cvx.ppp.tpnet.pl 29.11.03, 20:08
          Wydawało mi się, że forum "Aktulności" roi się od specjalistów żydologów, więc
          muszę przyznać, iż jestem zaskoczony reakcją jaką wywołała teza (słusznie, czy
          nie)przypisana Gini, głosząca, iż "Żydzi zasłużyli na holokaust". Ktoś z
          rozpędu nazwał ją nawet "faszystowską", tymczasem jest to pogląd podzielany
          przez część Żydów, pogląd zgoła ortodoksyjny. Gini "trafiła" całkiem nieźle.
          Poglądy takie głosi rabin Owadia Josef (faszysta?): "Sześć milionów Żydów
          zostało zamordowanych za swoje grzechy. Musieli oni ponieść karę za niecne
          uczynki z poprzednich wcieleń, ponieważ byli duszami reinkarnowanymi z
          przeszłości. Tak uważa jeden z największych autorytetów współczesnego judaizmu -
          rabin Owadia Josef, duchowy przywódca religijnej partii Szas (trzeciego co do
          wielkości ugrupowania politycznego w Izraelu) oraz naczelny rabin sefardyjski
          Izraela. Latem 2000 roku, podczas tradycyjnego kazania szabatowego, rabin
          powiedział: "Dziś wśród żyjących nie ma prawie nikogo, kto nie byłby
          reinkarnacją poprzednich pokoleń. Wśród tych dusz, które wcieliły się we
          współcześnie żyjących, są też takie, które skalały się grzechem cielca. A Bóg
          im tego nie zapomniał i nie wybaczył. Czyż tych 6 mln. Żydów, którzy zostali
          zamordowani przez nazistów, niech imię ich zostanie przeklęte, zginęło bez
          powodu? Nie, byli oni bowiem ucieleśnieniem tych, co popełnili ten i inne
          ciężkie grzechy!". Poproszony o skomentowanie tej wypowiedzi przewodniczący
          izraelskiego parlamentu Abraham Burg stwierdził: "Wytłumaczenie przyczyn
          Holkaustu przedstawione przez rabina Josefa mieści się w kanonie teologii
          ultrakonserwatystów. Uważają oni, że Bóg jest surowy, ale sprawiedliwy. Nie
          mógłby więc pokarać tak strasznie za winy niepopełnione, a więc Holokaust
          musiał być karą za grzechy. Nie wolno bowiem mieć pretensji do Boga, lecz tylko
          do ludzi". Wypowiedź rabina Josefa oraz uznanie jej za mieszczącą się w kanonie
          ortodoksji świadczy o dużym znaczeniu Kabały we współczesnym życiu religijnym
          Izraela. Teza o reinkarnacji jest bowiem doktryną kabalistyczną, nie znajdującą
          rzetelnych podstaw w Starym Testamencie i w Talmudzie. ...A tak na marginesie -
          jak zauważył Tommy Lapid, szef izraelskiej partii Sinui - "ciekawe jaki
          wybuchłby skandal, gdyby coś podobnego powiedział Jorg Heider" (Igor Figa,
          Teologia po holokauście, Fronda 23/24). Cóż, skandal byłby pewnie taki, jaki
          wybuchł na forum "Aktualności" z powodu Gini, tyle, że na większą skalę ...
        • gini Re: a tous. 29.11.03, 20:15
          Zapomnial dodac, ze te 10.000 to cena wywolawcza i zapomnial podac numeru
          konta .
          Ale nic straconego juz wplywaja oferty bo kazdy chcialby taka babe miec.
    • wojcd poniewaz to watek o Gini 30.11.03, 00:29
      a wiec ja SERDECZNIE pozdrawiam.
      Mam nadzieje, ze tu zajrzy.

Wojciech
    • Gość: Józef Szczydomiski Re: Gini napisała: Żydzi zasłużyli na Holocaust. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.11.03, 00:32
      Snajper to stary wytrawny prowokator.
      • wojcd nie zgadzam sie 30.11.03, 00:35
        Gość portalu: Józef Szczydomiski napisał(a):

> Snajper to stary wytrawny prowokator.
        --------------------------------------------------------
        Snajper jest Sprawiedliwy i ma dobre intencje!!!

Wojciech
        • Gość: lesio Re: nie zgadzam sie IP: 207.157.122.* 30.11.03, 00:49
          Wszyscy tutaj to "prowokatorzy" i wszyscy maja dobre intencje, chocby we
          wlasnym mniemaniu. A jakby mieli identyczne opinie, to kto chcialby tu
          zagladac?
          Pozgrowienia Gini, Pozdrowienia Snajper!
          • gini Re:Tylko do Wojciecha 30.11.03, 00:55
            Pozdrawiam serdecznie , i jeszcze raz serdecznie znowu mi sie zazielenilo .
            • pan.scan Z języczkiem koniecznie, mili Państwo! 30.11.03, 22:23
              gini napisała:

> Pozdrawiam serdecznie , i jeszcze raz serdecznie znowu mi sie zazielenilo .
              • pan.scan Zapomniałem dodać - patriotycznym, abiezatielno! 30.11.03, 22:25
                pan.scan napisał:

Re: Z języczkiem koniecznie, mili Państwo
                > gini napisała:
                >
                > > Pozdrawiam serdecznie , i jeszcze raz serdecznie znowu mi sie zazielenilo
                > .
                • gini Ty sie caluj z Mosze Scanie syjonistycznie 30.11.03, 22:28
                  Tez moze byc z jezyczkiem.
              • gini Scanie zazdrosny jestes?? n/t 30.11.03, 22:26
                pan.scan napisała:

> gini napisała:
                >
                > > Pozdrawiam serdecznie , i jeszcze raz serdecznie znowu mi sie zazielenilo
                > .
                • pan.scan O wojciecha-D to może tak, bo lubię 30.11.03, 22:38
                  kostycznych, ascetycznych facetów. Mnichów z sumieniem a rebours, po nauce
                  katechizmu. A Ty - przy czerwonym winie i świecy, czemu nie. Kupił, nie
                  kupił...
                  • wojcd Czy Ty Scanie jestes powaznym rozmowca???? /nt 30.11.03, 23:10
                    • pan.scan Na tyle, na ile Ty jesteś dla mnie niepoważny. n/t 30.11.03, 23:13
                      • wojcd Czesto bywasz wsciekly ??? /nt 30.11.03, 23:19
                        • pan.scan ---------Wcale /nt 30.11.03, 23:28
                          • wojcd A te Twoje ataki szalu, to nie wscieklosc? /nt 30.11.03, 23:37
                            • pan.scan O jakim szale moim mówisz, dobry człowieku? 30.11.03, 23:47
                              Czyżbyś stróżem moim był?
    • miriamfirst_ Re: Gini napisała: Żydzi zasłużyli na Holocaust. 30.11.03, 22:31

Przeczytałam Wasz dialog. Wg mnie Mosze piszac "mojego Boga" - w wielkiej
      konfuzji - zapomnial, ze jest jeden Bog. Dla wszystkich Jedyny, z tym, ze kazda
      nacja inaczej Go sobie pojmuje. Zachowajmy poziom jakikolwiek tej rozmowy i nie
      dzielmy Boga na... mojego i twojego...czyjegoś.
      Taka żydowska rejterada. Wolno mi to napisać.

Gini zaś niefortunnie rozumie działalnosc judenratow. I trzeba Jej to
      wytlumaczyc: co bylo i jak.
      A nie wskazywac paluszkiem, tak przedszkolnie i małostkowo.
      Pozdrawiam,

Miriam
      • gini Re: Gini napisała: Żydzi zasłużyli na Holocaust. 30.11.03, 22:45
        miriamfirst_ napisała:

>
        > Przeczytałam Wasz dialog. Wg mnie Mosze piszac "mojego Boga" - w wielkiej
        > konfuzji - zapomnial, ze jest jeden Bog. Dla wszystkich Jedyny, z tym, ze
        kazda
        >
        > nacja inaczej Go sobie pojmuje. Zachowajmy poziom jakikolwiek tej rozmowy i
        nie
        >
        > dzielmy Boga na... mojego i twojego...czyjegoś.
        > Taka żydowska rejterada. Wolno mi to napisać.
        >
        > Gini zaś niefortunnie rozumie działalnosc judenratow. I trzeba Jej to
        > wytlumaczyc: co bylo i jak.
        > A nie wskazywac paluszkiem, tak przedszkolnie i małostkowo.
        > Pozdrawiam,
        >
        > Miriam

Miriam ja rozumizm dzialanie Judenratow tak jak rozumiala je Arendt i wielu
        innych Zydow, ktorzy przezyli i opisali to w pamietnikach.
        Polacy zas mieli swojegoStudnickiego,ktory latal za Niemcami i pisal do nich
        memorialy.
        Byl tym kim byl zdrajca kolaborantem.Nie mam zamiaru bronic pana Studnickiego
        tylko dlatego, ze byl Polakiem.
        Ty bronisz Rumkowskiego bez wzgledu na ogrom zla jakie wyrzadzil Zydom.
        • miriamfirst_ Re: Gini napisała: Żydzi zasłużyli na Holocaust. 30.11.03, 22:55
          gini napisała:
          >
          >
          > Miriam ja rozumizm dzialanie Judenratow tak jak rozumiala je Arendt i wielu
          > innych Zydow, ktorzy przezyli i opisali to w pamietnikach.
          > Polacy zas mieli swojegoStudnickiego,ktory latal za Niemcami i pisal do nich
          > memorialy.
          > Byl tym kim byl zdrajca kolaborantem.Nie mam zamiaru bronic pana Studnickiego
          > tylko dlatego, ze byl Polakiem.
          > Ty bronisz Rumkowskiego bez wzgledu na ogrom zla jakie wyrzadzil Zydom.

Nie bronie Rumkowskiego. Zbieram o nim materialy. Rozmawiam z ludzmi, ktorzy
          przezyli łódzkie getto, mowia o nim różnie. Oceniają go róznie. Rozmawiam z
          ludzmi, których bliscy nie przezyli jednak getta, zostali wywiezieni do obozów.
          Mam w reku laurki dzieci dla Rumkowskiego, i jego porażające przemowienie:
          "Na getto spadlo wielkie niesczescie(...) Bracia i Siostry, Ojcowie i Matki,
          oddajcie mi swoje dzieci(...) powiedziano mi, ze jesli sami to zalatwimy to
          będzie spokoj"
          Oczywiscie spokoju nie bylo, i nikt nie oddal swoich dzieci! Zabrano je sila!

Patrze na jego fotografie. Slucham relacji, jak prał go po pysku Biebow. Wiem,
          że chciał aby getto trwalo jak najdluzej, utrzymujac sie dzieki pracy, bedac
          pozytecznym dla Niemcow. Dla jednych byl wybawca, dla innych katem. Pierwsi to
          ci, którzy przezyli, drudzy to...

Miriam
          • gini Re: Gini napisała: Żydzi zasłużyli na Holocaust. 30.11.03, 23:05
            miriamfirst_ napisała:

> gini napisała:
            > >
            > >
            > > Miriam ja rozumizm dzialanie Judenratow tak jak rozumiala je Arendt i wiel
            > u
            > > innych Zydow, ktorzy przezyli i opisali to w pamietnikach.
            > > Polacy zas mieli swojegoStudnickiego,ktory latal za Niemcami i pisal do ni
            > ch
            > > memorialy.
            > > Byl tym kim byl zdrajca kolaborantem.Nie mam zamiaru bronic pana Studnicki
            > ego
            > > tylko dlatego, ze byl Polakiem.
            > > Ty bronisz Rumkowskiego bez wzgledu na ogrom zla jakie wyrzadzil Zydom.
            >
            > Nie bronie Rumkowskiego. Zbieram o nim materialy. Rozmawiam z ludzmi, ktorzy
            > przezyli łódzkie getto, mowia o nim różnie. Oceniają go róznie. Rozmawiam z
            > ludzmi, których bliscy nie przezyli jednak getta, zostali wywiezieni do
            obozów.
            > Mam w reku laurki dzieci dla Rumkowskiego, i jego porażające przemowienie:
            > "Na getto spadlo wielkie niesczescie(...) Bracia i Siostry, Ojcowie i Matki,
            > oddajcie mi swoje dzieci(...) powiedziano mi, ze jesli sami to zalatwimy to
            > będzie spokoj"
            > Oczywiscie spokoju nie bylo, i nikt nie oddal swoich dzieci! Zabrano je sila!
            >
            > Patrze na jego fotografie. Slucham relacji, jak prał go po pysku Biebow.
            Wiem,
            > że chciał aby getto trwalo jak najdluzej, utrzymujac sie dzieki pracy, bedac
            > pozytecznym dla Niemcow. Dla jednych byl wybawca, dla innych katem. Pierwsi
            to
            > ci, którzy przezyli, drudzy to...
            >
            Wiesz jak napisalas otych laurkach to przypomnial mi sie film dokumantalny o
            Korei Polnocnej i malutkie dzieci recytujace wiersz na czesc wodza.
            Policz sobie sama Miriam , ile osob wybawil ile skazal na smierc.
            Ciekawa jestem jak ocenil by go Mosze, ktoremu zdaje sie wiekszosc rodziny
            zginela w Lodzi zdaje sie.
            Czytalam gdzies, ze gdyby nie przywodcy, ktorych ludzie sluchali nie byloby az
            takich strat.
            Bo przeciez Zydzi umieja sie bic umieja walczyc, gdy ktos im wskazuje jakis cel.
            Ja sie do tej opinii przychylam Miriam.
            Ty oczywiscie mozesz miec inne zdanie.
            .
            >
            > Miriam
            • miriamfirst_ Re: Gini napisała: Żydzi zasłużyli na Holocaust. 30.11.03, 23:10
              gini napisała:

> miriamfirst_ napisała:
              >
              > > gini napisała:
              > > >
              > > >
              > > > Miriam ja rozumizm dzialanie Judenratow tak jak rozumiala je Arendt i
              > wiel
              > > u
              > > > innych Zydow, ktorzy przezyli i opisali to w pamietnikach.
              > > > Polacy zas mieli swojegoStudnickiego,ktory latal za Niemcami i pisal
              > do ni
              > > ch
              > > > memorialy.
              > > > Byl tym kim byl zdrajca kolaborantem.Nie mam zamiaru bronic pana Stud
              > nicki
              > > ego
              > > > tylko dlatego, ze byl Polakiem.
              > > > Ty bronisz Rumkowskiego bez wzgledu na ogrom zla jakie wyrzadzil Zydo
              > m.
              > >
              > > Nie bronie Rumkowskiego. Zbieram o nim materialy. Rozmawiam z ludzmi, ktor
              > zy
              > > przezyli łódzkie getto, mowia o nim różnie. Oceniają go róznie. Rozmawiam
              > z
              > > ludzmi, których bliscy nie przezyli jednak getta, zostali wywiezieni do
              > obozów.
              > > Mam w reku laurki dzieci dla Rumkowskiego, i jego porażające przemowienie:
              > > "Na getto spadlo wielkie niesczescie(...) Bracia i Siostry, Ojcowie i Mat
              > ki,
              > > oddajcie mi swoje dzieci(...) powiedziano mi, ze jesli sami to zalatwimy t
              > o
              > > będzie spokoj"
              > > Oczywiscie spokoju nie bylo, i nikt nie oddal swoich dzieci! Zabrano je si
              > la!
              > >
              > > Patrze na jego fotografie. Slucham relacji, jak prał go po pysku Biebow.
              > Wiem,
              > > że chciał aby getto trwalo jak najdluzej, utrzymujac sie dzieki pracy, bed
              > ac
              > > pozytecznym dla Niemcow. Dla jednych byl wybawca, dla innych katem. Pierws
              > i
              > to
              > > ci, którzy przezyli, drudzy to...
              > >
              > Wiesz jak napisalas otych laurkach to przypomnial mi sie film dokumantalny o
              > Korei Polnocnej i malutkie dzieci recytujace wiersz na czesc wodza.
              > Policz sobie sama Miriam , ile osob wybawil ile skazal na smierc.
              > Ciekawa jestem jak ocenil by go Mosze, ktoremu zdaje sie wiekszosc rodziny
              > zginela w Lodzi zdaje sie.
              > Czytalam gdzies, ze gdyby nie przywodcy, ktorych ludzie sluchali nie byloby
              az
              > takich strat.
              > Bo przeciez Zydzi umieja sie bic umieja walczyc, gdy ktos im wskazuje jakis
              cel
              > .
              > Ja sie do tej opinii przychylam Miriam.
              > Ty oczywiscie mozesz miec inne zdanie.
              > .
              > >
              > > Miriam
              >
              >

Gini, mamy to samo zdanie, tylko inaczej je, że tak powiem, eksplikujemy.
              O Rumkowskim można bardzo dużo mówić i rozważać. Interesujący jest także jego
              życiorys przedwojenny. Równiez okoliczności dlaczego właśnie on został
              przelożonym starszenstwa. Pierwszy skład judenratu został rozstrzelany.
              • saskia3 Re: Gini napisała: Żydzi zasłużyli na Holocaust. 30.11.03, 23:13
                miriamfirst_ napisała:

> gini napisała:
                >
                > > miriamfirst_ napisała:
                > >
                > > > gini napisała:
                > > > >
                > > > >
                > > > > Miriam ja rozumizm dzialanie Judenratow tak jak rozumiala je Are
                > ndt i
                > > wiel
                > > > u
                > > > > innych Zydow, ktorzy przezyli i opisali to w pamietnikach.
                > > > > Polacy zas mieli swojegoStudnickiego,ktory latal za Niemcami i p
                > isal
                > > do ni
                > > > ch
                > > > > memorialy.
                > > > > Byl tym kim byl zdrajca kolaborantem.Nie mam zamiaru bronic pana
                > Stud
                > > nicki
                > > > ego
                > > > > tylko dlatego, ze byl Polakiem.
                > > > > Ty bronisz Rumkowskiego bez wzgledu na ogrom zla jakie wyrzadzil
                > Zydo
                > > m.
                > > >
                > > > Nie bronie Rumkowskiego. Zbieram o nim materialy. Rozmawiam z ludzmi,
                > ktor
                > > zy
                > > > przezyli łódzkie getto, mowia o nim różnie. Oceniają go róznie. Rozma
                > wiam
                > > z
                > > > ludzmi, których bliscy nie przezyli jednak getta, zostali wywiezieni
                > do
                > > obozów.
                > > > Mam w reku laurki dzieci dla Rumkowskiego, i jego porażające przemowi
                > enie:
                > > > "Na getto spadlo wielkie niesczescie(...) Bracia i Siostry, Ojcowie
                > i Mat
                > > ki,
                > > > oddajcie mi swoje dzieci(...) powiedziano mi, ze jesli sami to zalatw
                > imy t
                > > o
                > > > będzie spokoj"
                > > > Oczywiscie spokoju nie bylo, i nikt nie oddal swoich dzieci! Zabrano
                > je si
                > > la!
                > > >
                > > > Patrze na jego fotografie. Slucham relacji, jak prał go po pysku Bieb
                > ow.
                > > Wiem,
                > > > że chciał aby getto trwalo jak najdluzej, utrzymujac sie dzieki pracy
                > , bed
                > > ac
                > > > pozytecznym dla Niemcow. Dla jednych byl wybawca, dla innych katem. P
                > ierws
                > > i
                > > to
                > > > ci, którzy przezyli, drudzy to...
                > > >
                > > Wiesz jak napisalas otych laurkach to przypomnial mi sie film dokumantalny
                > o
                > > Korei Polnocnej i malutkie dzieci recytujace wiersz na czesc wodza.
                > > Policz sobie sama Miriam , ile osob wybawil ile skazal na smierc.
                > > Ciekawa jestem jak ocenil by go Mosze, ktoremu zdaje sie wiekszosc rodziny
                >
                > > zginela w Lodzi zdaje sie.
                > > Czytalam gdzies, ze gdyby nie przywodcy, ktorych ludzie sluchali nie bylob
                > y
                > az
                > > takich strat.
                > > Bo przeciez Zydzi umieja sie bic umieja walczyc, gdy ktos im wskazuje jaki
                > s
                > cel
                > > .
                > > Ja sie do tej opinii przychylam Miriam.
                > > Ty oczywiscie mozesz miec inne zdanie.
                > > .
                > > >
                > > > Miriam
                > >
                > >
                >
                > Gini, mamy to samo zdanie, tylko inaczej je, że tak powiem, eksplikujemy.
                > O Rumkowskim można bardzo dużo mówić i rozważać. Interesujący jest także jego
                > życiorys przedwojenny. Równiez okoliczności dlaczego właśnie on został
                > przelożonym starszenstwa. Pierwszy skład judenratu został rozstrzelany.
                Dobra konczymy na dzisiaj i tak nie bede mogla spac kilka dni jak bede myslec o
                tych dzieciach zabieranych sila.
                • miriamfirst_ Re: Gini napisała: Żydzi zasłużyli na Holocaust. 30.11.03, 23:18
                  saskia3 napisała:

> ****
                  > Dobra konczymy na dzisiaj i tak nie bede mogla spac kilka dni jak bede myslec
                  o
                  >
                  > tych dzieciach zabieranych sila.

To są historyczne fakty. Dzieci... nic nie można powiedzieć? Milczeć także nie!
                  Ale co robi Saskia na takim forum?!?
                  • gini Re: Gini napisała: Żydzi zasłużyli na Holocaust. 30.11.03, 23:21
                    miriamfirst_ napisała:

> saskia3 napisała:
                    >
                    > > ****
                    > > Dobra konczymy na dzisiaj i tak nie bede mogla spac kilka dni jak bede mys
                    > lec
                    > o
                    > >
                    > > tych dzieciach zabieranych sila.
                    >
                    >
                    > To są historyczne fakty. Dzieci... nic nie można powiedzieć? Milczeć także
                    nie!
                    > Ale co robi Saskia na takim forum?!?

Zapomnialam sie wylogowac z poczty.Mozesz sobie sprawdzic zadna Saskia Ci nie
                    dokopala ani nikomu innemu na tym forumie, bo Saskia pisze u siebie.
                    • miriamfirst_ Re: Gini napisała: Żydzi zasłużyli na Holocaust. 30.11.03, 23:23
                      Wiem wiem, ogrod rozkoszy ziemskich...
                      3-maj sie!

Miriam
                • institoris1 Re: Gini napisała: Żydzi zasłużyli na Holocaust. 30.11.03, 23:20
                  saskia3 napisała:

> ****
                  > Dobra konczymy na dzisiaj i tak nie bede mogla spac kilka dni jak bede myslec
                  o
                  >
                  > tych dzieciach zabieranych sila.

ty saskia lepiej pomysl jak tu zrobic, zeby nikt dzieci nie odbieral sila niz o
                  tym jak tu sie wyspac-smile
                  • gini Re: Gini napisała: Żydzi zasłużyli na Holocaust. 30.11.03, 23:24
                    institoris1 napisał:

> saskia3 napisała:
                    >
                    > > ****
                    > > Dobra konczymy na dzisiaj i tak nie bede mogla spac kilka dni jak bede mys
                    > lec
                    > o
                    > >
                    > > tych dzieciach zabieranych sila.
                    >
                    > ty saskia lepiej pomysl jak tu zrobic, zeby nikt dzieci nie odbieral sila niz
                    o
                    >
                    > tym jak tu sie wyspac-smile

A masz jakies propozycje?!!!!!!slucham.
                    • institoris1 Re: Gini napisała: Żydzi zasłużyli na Holocaust. 30.11.03, 23:25
                      pewnie, ze mam...pare drinkow i moze jakos sie zasnie..
                      • gini Re: Gini napisała: Żydzi zasłużyli na Holocaust. 30.11.03, 23:27
                        institoris1 napisał:

> pewnie, ze mam...pare drinkow i moze jakos sie zasnie..

Wyrazy wspolczucia w takim razie.
                        • institoris1 Re: Gini napisała: Żydzi zasłużyli na Holocaust. 30.11.03, 23:32
                          gini napisała:

> institoris1 napisał:
                          >
                          > > pewnie, ze mam...pare drinkow i moze jakos sie zasnie..
                          >
                          >
                          > Wyrazy wspolczucia w takim razie.

aaa, jesli tak , to wzajemnie-smile
                          • gini Re: Gini napisała: Żydzi zasłużyli na Holocaust. 30.11.03, 23:42
                            institoris1 napisał:

> gini napisała:
                            >
                            > > institoris1 napisał:
                            > >
                            > > > pewnie, ze mam...pare drinkow i moze jakos sie zasnie..
                            > >
                            > >
                            > > Wyrazy wspolczucia w takim razie.
                            >
                            > aaa, jesli tak , to wzajemnie-smile

A niby dlaczego,ja nie potrzebuje drinkow do zasniecia.
                            Ale skoro Ty bez drinka nie mozesz zasnac to jeszcze raz wyrazy wspolczucia.
                            • institoris1 Re: Gini napisała: Żydzi zasłużyli na Holocaust. 30.11.03, 23:46
                              gini napisała:

> institoris1 napisał:
                              >
                              > > gini napisała:
                              > >
                              > > > institoris1 napisał:
                              > > >
                              > > > > pewnie, ze mam...pare drinkow i moze jakos sie zasnie..
                              > > >
                              > > >
                              > > > Wyrazy wspolczucia w takim razie.
                              > >
                              > > aaa, jesli tak , to wzajemnie-smile
                              >
                              >
                              > A niby dlaczego,ja nie potrzebuje drinkow do zasniecia.
                              > Ale skoro Ty bez drinka nie mozesz zasnac to jeszcze raz wyrazy wspolczucia.

alez gini, o to wlasnie chodzilo-smile
                              • gini Re: Gini napisała: Żydzi zasłużyli na Holocaust. 30.11.03, 23:52
                                institoris1 napisał:

> gini napisała:
                                >
                                > > institoris1 napisał:
                                > >
                                > > > gini napisała:
                                > > >
                                > > > > institoris1 napisał:
                                > > > >
                                > > > > > pewnie, ze mam...pare drinkow i moze jakos sie zasnie..
                                > > > >
                                > > > >
                                > > > > Wyrazy wspolczucia w takim razie.
                                > > >
                                > > > aaa, jesli tak , to wzajemnie-smile
                                > >
                                > >
                                > > A niby dlaczego,ja nie potrzebuje drinkow do zasniecia.
                                > > Ale skoro Ty bez drinka nie mozesz zasnac to jeszcze raz wyrazy wspolczuci
                                > a.
                                >
                                > alez gini, o to wlasnie chodzilo-smile

Nie wiem co Ci poradzic moze sie zapisz do klubu AA,?
                                • gini Re:Institorisie 30.11.03, 23:55
                                  Albo skorzystaj z rady Maretiny i sobie walnij baranka w sciane.
                                  Tak sie smialam z tego baranka, ze malo co a aureola by mi spadla.
                                • institoris1 Re: Gini napisała: Żydzi zasłużyli na Holocaust. 30.11.03, 23:57
                                  gini napisała:

> Nie wiem co Ci poradzic moze sie zapisz do klubu AA,?

niby czemu musisz mi radzic skoro lubie?????????
                                  • gini Re: Gini napisała: Żydzi zasłużyli na Holocaust. 30.11.03, 23:59
                                    institoris1 napisał:

> gini napisała:
                                    >
                                    > > Nie wiem co Ci poradzic moze sie zapisz do klubu AA,?
                                    >
                                    > niby czemu musisz mi radzic skoro lubie?????????

Bo alkohol jet zgubom ludzkosci Istitorisie.Tak mowia.
                                    • institoris1 Re: Gini napisała: Żydzi zasłużyli na Holocaust. 01.12.03, 00:05
                                      gini napisała:

> Bo alkohol jet zgubom ludzkosci Istitorisie.Tak mowia.

o, pamietam taka opowiesc biblijna w ktorej corki nasmiewaly sie z pijanego
                                      ojca...tylko, ze to nie ojciec zguby byl sie nabawil, ale corki-smile
                                      • wojcd Re: Gini napisała: Żydzi zasłużyli na Holocaust. 01.12.03, 00:07
                                        institoris1 napisał:
                                        > o, pamietam taka opowiesc biblijna w ktorej corki nasmiewaly sie z pijanego
                                        > ojca...tylko, ze to nie ojciec zguby byl sie nabawil, ale corki-smile
                                        --------------------------------------------------------------------------
                                        No to nie pij przy corkach.

Wojciech
                                        • institoris1 Re: Gini napisała: Żydzi zasłużyli na Holocaust. 01.12.03, 00:13
                                          wojcd napisał:

> No to nie pij przy corkach.
                                          >
                                          > Wojciech

ha ha, swiadome ojcostwo polega na niepiciu przy corkach...Panie daj mi syna-smile
                                          • wojcd Re: Gini napisała: Żydzi zasłużyli na Holocaust. 01.12.03, 00:23
                                            institoris1 napisał:

> wojcd napisał:
                                            >
                                            >
                                            > > No to nie pij przy corkach.
                                            > >
                                            > > Wojciech
                                            >
                                            > ha ha, swiadome ojcostwo polega na niepiciu przy corkach...Panie daj mi syna-smile
                                            ------------------------------------------------------------------------
                                            Moze lepiej nie, bo bedziesz pil bez opamietania.

Wojciech
                                        • miriamfirst_ Re: Gini napisała: Żydzi zasłużyli na Holocaust. 01.12.03, 09:52
                                          wojcd napisał:

> institoris1 napisał:
                                          > > o, pamietam taka opowiesc biblijna w ktorej corki nasmiewaly sie z pijaneg
                                          > o
                                          > > ojca...tylko, ze to nie ojciec zguby byl sie nabawil, ale corki-smile
                                          > --------------------------------------------------------------------------
                                          > No to nie pij przy corkach.
                                          >
                                          > Wojciech

Córki Lota? Oj! Co Ty tu przywołujesz institorisie? One upiły go w celach
                                          prokreacyjnych, myślały biedne, że już nie ma mężczyzny na tym świeciesmile)

Chyba, że córki pomyliły Ci się z odsłonięciem nagości lekko trinkniętego
                                          Noego, którego obnażył Cham, a Jafed i Set zasłonili onego.

dobrego dnia

Miriam
                                          • snajper55 Cham, Sem i Jafet. 02.12.03, 01:33
                                            miriamfirst_ napisała:

> Córki Lota? Oj! Co Ty tu przywołujesz institorisie? One upiły go w celach
                                            > prokreacyjnych, myślały biedne, że już nie ma mężczyzny na tym świeciesmile)
                                            >
                                            > Chyba, że córki pomyliły Ci się z odsłonięciem nagości lekko trinkniętego
                                            > Noego, którego obnażył Cham, a Jafed i Set zasłonili onego.

Cham obnażył ? Cham się tylko z obnażonego wysmiewał, za to Jafet i Sem lekko
                                            podciętego troskliwie okryli. Za to Chama imię jest teraz co chwila wspominane,
                                            a o Jafecie i Semie pies z kulawą nogą nie pamięta. Wniosek ? Trzeba mieć
                                            poczucie humoru. wink))

> dobrego dnia
                                            >
                                            > Miriam

Snajper.
                                            • institoris1 Re: Cham, Sem i Jafet. 02.12.03, 12:48
                                              snajper55 napisał:

> Cham obnażył ? Cham się tylko z obnażonego wysmiewał, za to Jafet i Sem lekko
                                              > podciętego troskliwie okryli. Za to Chama imię jest teraz co chwila
                                              wspominane,
                                              >
                                              > a o Jafecie i Semie pies z kulawą nogą nie pamięta. Wniosek ? Trzeba mieć
                                              > poczucie humoru. wink))
                                              > Snajper.

najwiekszym poczuciem humoru wykazal sie dzielny Jozue-smile
                                              Jak pomyslisz co zrobil z potomkami Chama, to od razu wiesz, ze z dekalogiem
                                              nie ma zartow.
                                              (Co ciekawsze Ojcowie Kosciola byli zdania, ze ofiara Kaanan byla niezbedna)

pozdrawiam
                                              i.
                                          • institoris1 Re: Gini napisała: Żydzi zasłużyli na Holocaust. 02.12.03, 12:53
                                            miriamfirst_ napisała:

> Córki Lota? Oj! Co Ty tu przywołujesz institorisie? One upiły go w celach
                                            > prokreacyjnych, myślały biedne, że już nie ma mężczyzny na tym świeciesmile)
                                            >
                                            > Chyba, że córki pomyliły Ci się z odsłonięciem nagości lekko trinkniętego
                                            > Noego, którego obnażył Cham, a Jafed i Set zasłonili onego.
                                            >
                                            > dobrego dnia
                                            >
                                            > Miriam

to mowisz Miriam, ze odrobine przesadzilem w dopasowywaniu tekstow biblijnych
                                            do wlasnych potrzeb?
                                            W tej sytuacji najbardziej pasowaloby mi, gdyby w roli Chama wystapily corki
                                            Lota, a spotkal je los ich matkismile)
                                            Problem mam z zinterpretowaniem calej sytuacji w strone "pochwaly pijanstwa" na
                                            koszt szacunku do ojca...

pozdrawiam
                                            i.
                  • Gość: Zybi Mam Wokol IPNu ! Przygnebiajaca lektura! IP: *.netlandia.pl 02.12.03, 11:00
                    • snajper55 >Wokół IPN< to dopiero zostanie napisane. ;)) __nt 02.12.03, 11:54

• maretina gini badz laskawa nie wtracac mojej osoby 30.11.03, 23:41
      w swoje durne klotnie! ja w tej dyskusji glosu nie zabralam a na mnie spadaja
      Twoje nerwy. strzel sobie baranka w sciane z laski swojej, a ode mnie sie
      odpal.... delikatnie i cenzuralnie mowiac...
      • gini Re: Droga Maretino 30.11.03, 23:50
        maretina napisała:

> w swoje durne klotnie! ja w tej dyskusji glosu nie zabralam a na mnie spadaja
        > Twoje nerwy. strzel sobie baranka w sciane z laski swojej, a ode mnie sie
        > odpal.... delikatnie i cenzuralnie mowiac...

O jakich Ty nerwach slonko mowisz, chyba o swoich bo ja wcale sie nie
        denerwuje, ale Ty chyba tak.
        Wiec strzel sobie sama tego baranka w sciane bo to chyba Twoj zwyczaj a nie moj.
        Ja barankow w sciane nie strzelam.
        • maretina gini! powiedz dlaczego wplatalas moja osobe w 30.11.03, 23:53
          swoja perfidie? nie moglas znalesc innego sposobu zeby dopiec monopolowi i
          postanowilas pojechac po jego zonie... kiepski wybor, bo zerami sie nie
          przejmujemy.
          adios!
          • gini Re: gini! powiedz dlaczego wplatalas moja osobe w 30.11.03, 23:56
            maretina napisała:

> swoja perfidie? nie moglas znalesc innego sposobu zeby dopiec monopolowi i
            > postanowilas pojechac po jego zonie... kiepski wybor, bo zerami sie nie
            > przejmujemy.
            > adios!

Adieu , maretinko i dziekuje , ze poprawilas mi tym barankiem humor caly czas
            sie jeszcze z tego smieje.
            • monopol Gwiazdeczko? 01.12.03, 00:00
              Spróbowałaś się z tą ścianą prawda? Spodobało się?
              • gini Re: Gwiazdeczko? 01.12.03, 00:03
                monopol napisał:

> Spróbowałaś się z tą ścianą prawda? Spodobało się?
                >
                A niech mnie Bog broni.To rozrywka Twojej zony mnie cos takiego nie interesuje,
                a smieje sie jeszcze z tego baranka.
                A juz pekam ze smiechu jak sobie wyobraze jak wali baranka Maretinka.
        • monopol Aniu - Gwiazdeczko Ty nasza 30.11.03, 23:57
          Zastanowiłaś się już, na co zasłużyłaś sobie u swojego boga?

Pamiętasz ten cytacik:
          (...)Gwiazda mówi, że któregoś dnia, kiedy się okaże, że nie ma już ani
          grosika, otworzy bramę. Wyjdzie ze swoimi psami na drogę szybkiego ruchu, która
          biegnie tuż obok jej posiadłości. Usiądzie z nimi na środku i będzie czekać na
          śmierć pod kołami. I wie, że ludzie jak zawsze się zdziwią. I jak zawsze
          powiedzą: "Nasza Violetka zwariowała".(...)
          • gini Re:Monopolu 01.12.03, 00:01
            monopol napisał:

> Zastanowiłaś się już, na co zasłużyłaś sobie u swojego boga?
            >
            > Pamiętasz ten cytacik:
            > (...)Gwiazda mówi, że któregoś dnia, kiedy się okaże, że nie ma już ani
            > grosika, otworzy bramę. Wyjdzie ze swoimi psami na drogę szybkiego ruchu,
            która
            >
            > biegnie tuż obok jej posiadłości. Usiądzie z nimi na środku i będzie czekać
            na
            > śmierć pod kołami. I wie, że ludzie jak zawsze się zdziwią. I jak zawsze
            > powiedzą: "Nasza Violetka zwariowała".(...)
            >
            Monopolu czy Maretinka strzelila juz baranka w sciane?
            • monopol Na co zasłużyłaś u swojego boga gwiazdeczko Gini? 01.12.03, 00:04
              Co dostaniesz od niego w prezencie za swoją nienawiść do starszych braci w
              wierze?
              • gini Re: Na co zasłużyłaś u swojego boga gwiazdeczko G 01.12.03, 00:08
                monopol napisał:

> Co dostaniesz od niego w prezencie za swoją nienawiść do starszych braci w
                > wierze?
                >
                Dostane raj bo moja nienawisc to twoje klamstwo i mam nadzieje, ze tobie Bog za
                to zaplaci .
                Nie mow falszywego swiadectwa przeciw blizniemu jest zdaje sie panie katolik
                takie przykazanie, wiec zechciej go przestrzegac.
                A teraz idz podnies maretinke po baranku.
                • monopol Widzisz Gini - nawet nie potrafisz się przyznać... 01.12.03, 00:13
                  ...do swojego antysemityzmu. To typowe dla Ciebie jest. Zawsze tak było i już
                  tak pozostanie.
                  • gini Re: Widzisz Gini - nawet nie potrafisz się przyzn 01.12.03, 00:19
                    monopol napisał:

> ...do swojego antysemityzmu. To typowe dla Ciebie jest. Zawsze tak było i już
                    > tak pozostanie.
                    >
                    A do czego sie mam przyznawac?Do czegos co wmowiles sobie i chcesz wmowic innym?
                    Innym moze ci sie uda wmowic, ale o mnie zapomnij.
                    Nie mam sie do czego przyznawac, jednych Zydow lubie a innych nie, z Polakami,
                    Belgami i innymi nacjami mam to samo.
                    Nie wszystkich lubie.Nie lubie wielu Polakow krytykuje rzad Millera tak jak
                    krytykuje rzad Sharona, jezeli krytyke rzadu Millera uwazasz za polakozerstwo
                    to idz do psychiatry tylko do dobrego.
                    Baranek w tym przypadku nie pomoze.
                    Dobranoc
                    • monopol Śpij dobrze Gini, słuszna jest Twoja decyzja... 01.12.03, 00:24
                      ...by już spać się udać. Jakoś tak smętnie gadasz, ponadto znów włączyłaś starą
                      taśmę. Trzymaj się damosmile
              • snajper55 Na co zasłużyła, to już dostała. 01.12.03, 09:19
                monopol napisał:

> Co dostaniesz od niego w prezencie za swoją nienawiść do starszych braci w
                > wierze?

Kogo Bóg chce ukarać, temu rozum odbiera, mówi stara mądrość ludowa. Gini już
                ukarał, jak widać po tej jej pisaninie.

Pozdrawiam

Snajper.
    • bimi Re: Gini napisała: Żydzi zasłużyli na Holocaust. 01.12.03, 00:25
      Coraz bardziej ją lubię.

Nie ważne czy zasłużyli. Ważne, czy będzie kolejny.
      • pan.scan A skądżeś ty, wypłoszu z odstającymi uszami 01.12.03, 00:38
        i ropiejącymi krostami na przydługim nosie wziął się w tym wątku. A won pod
        blok piwko z kolesiami obalić i na śmietniku szubieniczkę z gwiazdą Dawida
        namalować, kibolu.
        ---
        Gratulacje Gini!
        I Twoi mentorzy z patriotycznymi sercami. Tak jesteście postrzegani.

bimi napisał:

> Coraz bardziej ją lubię.
        >
        > Nie ważne czy zasłużyli. Ważne, czy będzie kolejny.
        • wojcd czy to juz szal, czy dopiero za chwile???? /nt 01.12.03, 00:41
          • pan.scan Na chłodno. Jesteś idiotą. n/t 01.12.03, 00:42
            • wojcd dorzuc cos jeszcze /nt 01.12.03, 00:44
        • gini ReScanie 01.12.03, 00:50
          pan.scan napisała:

> i ropiejącymi krostami na przydługim nosie wziął się w tym wątku. A won pod
          > blok piwko z kolesiami obalić i na śmietniku szubieniczkę z gwiazdą Dawida
          > namalować, kibolu.
          > ---
          > Gratulacje Gini!
          > I Twoi mentorzy z patriotycznymi sercami. Tak jesteście postrzegani.
          > A o co pretensja do mnie?Przeciez Bimi nie odnosil sie do moich slow tylko do
          tego co napisal Snajper.
          Zakladalam nawet watek na temat tego co robi snajper z moimi postami, jak
          manipuluje, jak wyrywa z kontekstu.
          Ten watek jest swietnym tego przykladem.
          Czy akceptujesz takie metody zwalczania niewygodnych przeciwnikow na forum?
          Nie zgadzam sie z Toba czesto gesto odeslesz mnie czasem do magla, czasem do
          kuchni ale nie manipulujesz tym co ja pisze, snajper to robi od dluzszego czasu.
          Mnie chyba tez nie mozesz zarzucic, ze Ci wyrywam cos z kontekstu robie pozniej
          z tego watek.
          Za to co pisze Bimi nie odpowiadam, moge odpowiadac za to co napisze ja sama,
          pod warunkiem, ze sie tym nie manipuluje, nie wyrywa z kontekstu.
          Nie wiem gdzie sie dopatrzyles patriotyzmu w watku Bimi.
          Wmowiles sobie, ze patriotyzm musi od razu oznaczac antysemityzm.
          Jezeli Felicja napisze, ze Rumkowski byl zdrajca to jest ok.jak napisze to Gini
          to jest to abtysemityzm.
          > bimi napisał:
          >
          > > Coraz bardziej ją lubię.
          > >
          > > Nie ważne czy zasłużyli. Ważne, czy będzie kolejny.
        • bimi Re: A skądżeś ty, wypłoszu z odstającymi uszami 01.12.03, 22:20
          pan.scan napisała:

> i ropiejącymi krostami na przydługim nosie wziął się w tym wątku. A won pod
          > blok piwko z kolesiami obalić i na śmietniku szubieniczkę z gwiazdą Dawida
          > namalować, kibolu.

A co, kupiłeś akcje jakichś browarów?

Skoro już tu jesteś. Nie wiesz może co dziś dziś za okazja, że taka nagonka na
          Francję w telewizji? I radiu pewnie też, jak się domyslam. Choć nie wiem, bo nie
          słuchałem...
          Choć z drugiej strony fakt, że Francuzi to też nieźli antysemici - nalezy im
          się. Zupełnie jak Polacy. Znaczy tylko ci spod budki z piwem...
    • limakty co wy z tą idiotką gini rozmawiacie? 02.12.03, 12:25
      mój burek jest mądrzejszy smile))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka