Dodaj do ulubionych

Rokita na prezydenta. Tusk na premiera.

IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 04.12.03, 11:35
I niech walczą dla dobra wszystkich uczciwych ludzi w Polsce. A SLD na
smietnik historii.

A.

Obserwuj wątek
    • indris Rokita na prezydenta. Tusk na premiera. 04.12.03, 11:38
      Byle jak najdalej od Polski. Ale NIE na Madagaskarze, bo szkoda lemurów.
      • Gość: AdamM Mylisz się. IP: *.konin.cvx.ppp.tpnet.pl 04.12.03, 12:09
        Rokita na pewno lepiej przysłużylby się krajowi niż Kwach. A Tusk jest od
        zawsze tak samo rozsadny, wiec i z premierowstwem by sobie poradzil. Wszystko w
        koalicji PO no i chyba PiS.

A.
    • eliot Re: Miller na Jakubowską !!! 04.12.03, 12:41
      wink))
    • Gość: babariba Re: Rokita na prezydenta. Tusk na premiera. IP: *.sokolka.sdi.tpnet.pl 04.12.03, 12:59
      a Zyta na prymasa
      • eliot Re: Rokita na prezydenta. Tusk na premiera. 04.12.03, 13:00
        Gość portalu: babariba napisał(a):

> a Zyta na prymasa

To Zyta az tak niewyzyta...???
        wink))
        • Gość: babariba a nie widac? n/t IP: *.sokolka.sdi.tpnet.pl 04.12.03, 13:02
          • eliot Re: a nie widac? 04.12.03, 13:06
            Ja tam na Zytę boję się nawet spojrzeć...!
            Jeszcze to opacznie zrozumie...
            wink
            • Gość: babariba i dlatego nie zaproponowalem... IP: *.sokolka.sdi.tpnet.pl 04.12.03, 13:17
              ...Zyta na eljota smile))
              • eliot Re: i dlatego nie zaproponowalem... 04.12.03, 13:18
                Gość portalu: babariba napisał(a):

> ...Zyta na eljota smile))

Dzięki wielkie!!!
                Dozgonnie Ci wdzięcznym będę!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                wink))))))))))))))
                • oleg3 Do Panów A B i E 04.12.03, 13:35
                  Sympatie polityczne Adama i Babariby są mi znane. Eliot jest dla mnie
                  niewiadomą. Tak czy inaczej wszyscy jesteście sympatyczni. Ale ...

Cenię Tuska, Rokitę (obu z pewnym dystansem) i Zytę -ją szczególnie bo wali o
                  gospodarce co dla mnie jest najważniejsze-; nie przeszkadza mi nawet Jej płeć !

Tusk nie nadaje się na premiera, na prezydenta i owszem. Rokita odwrotnie. Zyta
                  na MF. To byłby niezły układ. Ale to tylko żarty. Lud i tak nie zagłosuje na
                  PO. To jest partia niszowa: 10-15 % głosów.
                  • eliot Re: Do Panów A B i E 04.12.03, 13:47
                    oleg3 napisał:

> Sympatie polityczne Adama i Babariby są mi znane. Eliot jest dla mnie
                    > niewiadomą. Tak czy inaczej wszyscy jesteście sympatyczni. Ale ...
                    >
                    Jako niewiadoma rozjaśnię Ci nieco mroki...
                    Moją sympatia polityczna jest zdrowy rozsądek, niezależnie od maści...
                    Równe uwielbienie budzili we mnie geniusze od Mariana jak i obecni
                    millerowscy...,
                    chociaż nie wiem czy ci ostatni są do przebicia i jeszcze kiedyś usłyszymy
                    pukanie od spodu...
                    Pisuję na tym forum od początku jego istnienia więc nie powinno to stanowić
                    wielkiej tajemnicy...
                    >
                    > Cenię Tuska, Rokitę (obu z pewnym dystansem) i Zytę -ją szczególnie bo wali o
                    > gospodarce co dla mnie jest najważniejsze-; nie przeszkadza mi nawet Jej
                    płeć !
                    >
                    > Tusk nie nadaje się na premiera, na prezydenta i owszem. Rokita odwrotnie.
                    Zyta
                    >
                    > na MF. To byłby niezły układ. Ale to tylko żarty. Lud i tak nie zagłosuje na
                    > PO. To jest partia niszowa: 10-15 % głosów.
                    >

No z tą niszowością to ostrożnie, wedle sondaży ma największy elektorat...
                    Pozdr.
                    • oleg3 Dzięki eliot za pamięć 04.12.03, 14:06
                      eliot napisał:

> Jako niewiadoma rozjaśnię Ci nieco mroki...
                      > Moją sympatia polityczna jest zdrowy rozsądek, niezależnie od maści...
                      > Równe uwielbienie budzili we mnie geniusze od Mariana jak i obecni
                      > millerowscy...,
                      > chociaż nie wiem czy ci ostatni są do przebicia i jeszcze kiedyś usłyszymy
                      > pukanie od spodu...
                      > Pisuję na tym forum od początku jego istnienia więc nie powinno to stanowić
                      > wielkiej tajemnicy...

Witaj w KLUBIE,

ja z rozpaczy od lat głosuję na UPR bo przecież obywatel (zwłaszcza świadomy !)
                      musi głosować.

> No z tą niszowością to ostrożnie, wedle sondaży ma największy elektorat...
                      Tu będę stanowczy. To kasyczna nisza, trochę nadmuchana -Kowalski wstydzi się
                      przyznać, że lubi Leppera albo Giertycha i PO punktuje (nawet po wyjściu z
                      lokalu wyborczego). Może się oczywiście zdarzyć -kęska SLD i innych konkurentów-
                      że PO dostanie w granicach 20%. I znowu będzie albo światłą opozycją albo
                      kwiatkiem w koalicji.

Ukłony i pozdrowienia
                      • bykk Re: Dzięki eliot za pamięć 04.12.03, 14:22
                        Oleś, mamy podobnie, ale niestety... zbyt mało ludziska dostali w dupskosad!
                        Znowu zagłosują na popaprańców.
                        pozdrawim
                        hej!
                        Eliot, witaj, dawno Cię noie widziałem, no ale ja też ostatnio kiepskawo...sad
                        • astra18 Re: Dzięki eliot za pamięć 04.12.03, 14:26
                          bykk napisał:

> Oleś, mamy podobnie, ale niestety... zbyt mało ludziska dostali w dupskosad!
                          > Znowu zagłosują na popaprańców.
                          > pozdrawim
                          > hej!
                          > Eliot, witaj, dawno Cię noie widziałem, no ale ja też ostatnio kiepskawo...sad

Takie fajne chłopaki z was a w rozpacz wchodzicie jak w dymsmile)))
                          • oleg3 Chłopaki nie płaczą 04.12.03, 14:30
                            astra18 napisała:

>> Takie fajne chłopaki z was a w rozpacz wchodzicie jak w dymsmile)))

Ukłony
                          • eliot Re: Dzięki eliot za pamięć 04.12.03, 15:01
                            astra18 napisała:
                            >
                            > Takie fajne chłopaki z was a w rozpacz wchodzicie jak w dymsmile)))

No cóż... per aspera ad astra...
                            wink))
                            Pozdr.
                        • oleg3 I ja pozdrawiam, świeżych traw życzę n/t 04.12.03, 14:37
                          bykk napisał:

> pozdrawim
                          >
                        • eliot Re: Dzięki eliot za pamięć 04.12.03, 14:59
                          bykk napisał:

> pozdrawim
                          > hej!
                          > Eliot, witaj, dawno Cię noie widziałem, no ale ja też ostatnio kiepskawo...sad

Witaj Bykk'u!
                          I Ciebie ostatnio tu ze świcą szukać...!
                          wink
                          Pozdr.
                      • eliot Re: Dzięki eliot za pamięć 04.12.03, 14:56
                        oleg3 napisał:

> eliot napisał:
                        >
                        > > Jako niewiadoma rozjaśnię Ci nieco mroki...
                        > > Moją sympatia polityczna jest zdrowy rozsądek, niezależnie od maści...
                        > > Równe uwielbienie budzili we mnie geniusze od Mariana jak i obecni
                        > > millerowscy...,
                        > > chociaż nie wiem czy ci ostatni są do przebicia i jeszcze kiedyś usłyszymy
                        >
                        > > pukanie od spodu...
                        > > Pisuję na tym forum od początku jego istnienia więc nie powinno to stanowi
                        > ć
                        > > wielkiej tajemnicy...
                        >
                        > Witaj w KLUBIE,
                        >
                        Również witam serdecznie!

> ja z rozpaczy od lat głosuję na UPR bo przecież obywatel (zwłaszcza
                        świadomy !)
                        >
                        > musi głosować.
                        >
                        Czy ja wiem czy musi ??? Jak ma świadomość, że jakby nie głosował to i tak
                        głosuje na bandytów (nawet jednorękich ale zawsze... wink, to może czasami
                        lepiej nie głosować ? A jeśli chodzi o UPR to mam to samo...
                        Tzn. może nie będzie lepiej ale weselej zawsze... wink))
                        Stąd JKM wraz ze swoją partią zebrał w ostatnik 14-stoleciu większośc moich
                        głosów... smile))

> > No z tą niszowością to ostrożnie, wedle sondaży ma największy elektorat...
                        > Tu będę stanowczy. To kasyczna nisza, trochę nadmuchana -Kowalski wstydzi się
                        > przyznać, że lubi Leppera albo Giertycha i PO punktuje (nawet po wyjściu z
                        > lokalu wyborczego). Może się oczywiście zdarzyć -kęska SLD i innych
                        konkurentów
                        > -
                        > że PO dostanie w granicach 20%. I znowu będzie albo światłą opozycją albo
                        > kwiatkiem w koalicji.
                        >
                        I tak być może, ale Kowalski juz dawno się przestał wstydzić, co widać po
                        wynikach... Może być tak, że PO będzie największą partią ale nie będzie miała z
                        kim rządzić. "Naturalny" zdawałoby się koalicjant czyli PiS może nie
                        zaakceptować tej roli ze względu na psychiczno-maniakalne stany Kaczuszek (znam
                        osobiście więc wiem o czym mówię...) a nawet jeśli zaakceptuje to ich związek
                        może mieć dość burzliwy przebieg, jak obecnie ma to miejsce w Warszawie...
                        I miast naprawy Rzeczypospolitej będziemy mieli jeszcze jeden kompromitujący
                        spektakl, tyle że na niwie państwowej a nie samorządowej...

> Ukłony i pozdrowienia

Również ślę ukłony
                        • oleg3 Re: Dzięki eliot za pamięć 04.12.03, 15:15
                          eliot napisał:

> I tak być może,[...]

Nikt nie jest prorokiem ...
                          • eliot Re: Dzięki eliot za pamięć 04.12.03, 15:17
                            oleg3 napisał:

> eliot napisał:
                            >
                            > > I tak być może,[...]
                            >
                            > Nikt nie jest prorokiem ...
                            >
                            Szczególnie we własnym...
                            wink
                  • Gość: AdamM Otóż to - IP: *.konin.cvx.ppp.tpnet.pl 04.12.03, 13:57
                    wydaje mi się, ze nie masz jednak racji. Tusk jest bardzo stabilny psychicznie
                    i nadawalby sie i na prezydenta i na premiera. Ale premier jest wazniejsza
                    postacią w Polsce i dlatego postanowilem zagrac vabank, na przekor zasadom
                    Mariana rzadzacego zza plecow, troche po Millerowsku, i po prostu wystawic
                    najlepszego. Geremek się np. trzepal, wahał i nie został nikim ponad MSZ a
                    ambicje mial wielekroc wieksze. Trzeba wiec ostro isc do przodu. Wlasciewie to
                    i Rokita tez by sie na premiera nadal, ale on podobno nigdy nie pracowal, wiec
                    niech sie do tego nie bierze, bo tam trzeba ostro zasuwac.

A.
                    • oleg3 Re: Otóż to - 04.12.03, 14:23
                      Adamie,

pomijąc -bo my się raczej bawimy- ewentualne szanse, to Pan Tusk nie pełnił
                      jeszcze żadnej funkcji w rządzie. Pan Rokita twierdzi -z dużą dozą słuszności-
                      , że władza nie ma dla niego tajemnic. Ale Leszek Miller też był świetnie
                      przygotowany.
                  • Gość: babariba polecam lekturę: IP: *.sokolka.sdi.tpnet.pl 04.12.03, 14:23
                    tu jest kilka opinii na temat Rokity, m.in. opinia fachowca od 'czytania' i kreowania 'body language', Tymochowicza:
                    www.trybuna.com.pl/200312/d.htm?id=0403
                    • oleg3 Re: polecam lekturę: 04.12.03, 14:52
                      Wiaj babaribo,

lekturę zaliczyłem w połowie. Nuda! Polityka, od setek lat, dlatego jest
                      ciekawa, bo jest nieprzewidywalna.

Mam nadzieję, że produkcja napoju ekologicznego trwa, pomimo spadku temperatury
                      powietrza.
                      • Gość: babariba sezon się zaczął dopiero... IP: *.sokolka.sdi.tpnet.pl 04.12.03, 14:55
                        pzdr, b
                        • eliot Re: sezon się zaczął dopiero... , a które sztuki 04.12.03, 15:06
                          proponujesz do odstrzału...???
                          wink
                          • Gość: babariba na napojowe żniwa sezon się zaczął... IP: *.sokolka.sdi.tpnet.pl 04.12.03, 22:30
                            ...a odstrzeliwać nikogo nie myślę. Bom lewak i pacyf.
                            Niech sie męczą.
                            pzdr, babariba
    • dbopery A Giertych z Lepperem na rożen!!! 04.12.03, 15:46
      • eliot Re: Lepper już nawet lekko przyrumieniony...;-) nt 04.12.03, 15:53
        • bykk Re:do Babariby 04.12.03, 16:03
          Babryba, słyszałem wypowiedź Rokity, tak jak opisuje to Trybuna i GW, to
          normalna manipulacja, ale cóż...może się i mówi, myślę jednak, że to Barański
          stary oszust czerwony mówi raczej. Rokita tego nie mówił.
          pozdrawiam
          hej!
          Astrę na wizji pozdrawiam równieżsmile)
    • Gość: Ścierka Re: Rokita na prezydenta. Tusk na premiera. IP: *.zory.msk.pl 04.12.03, 16:25
      Ciebie chiba pogięło gościu. Na pełnienie tak zaszczytnej funkcji trzeba sobie
      załużyć. Wymienieni przez ciebie chłopoki, nic- poza częstymi zmianami parti i
      tym samym stawianiu na właściwego konia - mądrego nie zrobili.
      Poza tym są to ludzie chorzy z nienawiści do wszystkiego co czerwone. Precz...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka