Gość: AdamM IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 04.12.03, 11:35 I niech walczą dla dobra wszystkich uczciwych ludzi w Polsce. A SLD na smietnik historii. A. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
indris Rokita na prezydenta. Tusk na premiera. 04.12.03, 11:38 Byle jak najdalej od Polski. Ale NIE na Madagaskarze, bo szkoda lemurów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AdamM Mylisz się. IP: *.konin.cvx.ppp.tpnet.pl 04.12.03, 12:09 Rokita na pewno lepiej przysłużylby się krajowi niż Kwach. A Tusk jest od zawsze tak samo rozsadny, wiec i z premierowstwem by sobie poradzil. Wszystko w koalicji PO no i chyba PiS. A. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babariba Re: Rokita na prezydenta. Tusk na premiera. IP: *.sokolka.sdi.tpnet.pl 04.12.03, 12:59 a Zyta na prymasa Odpowiedz Link Zgłoś
eliot Re: Rokita na prezydenta. Tusk na premiera. 04.12.03, 13:00 Gość portalu: babariba napisał(a): > a Zyta na prymasa To Zyta az tak niewyzyta...??? )) Odpowiedz Link Zgłoś
eliot Re: a nie widac? 04.12.03, 13:06 Ja tam na Zytę boję się nawet spojrzeć...! Jeszcze to opacznie zrozumie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babariba i dlatego nie zaproponowalem... IP: *.sokolka.sdi.tpnet.pl 04.12.03, 13:17 ...Zyta na eljota )) Odpowiedz Link Zgłoś
eliot Re: i dlatego nie zaproponowalem... 04.12.03, 13:18 Gość portalu: babariba napisał(a): > ...Zyta na eljota )) Dzięki wielkie!!! Dozgonnie Ci wdzięcznym będę!!!!!!!!!!!!!!!!!!! )))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Do Panów A B i E 04.12.03, 13:35 Sympatie polityczne Adama i Babariby są mi znane. Eliot jest dla mnie niewiadomą. Tak czy inaczej wszyscy jesteście sympatyczni. Ale ... Cenię Tuska, Rokitę (obu z pewnym dystansem) i Zytę -ją szczególnie bo wali o gospodarce co dla mnie jest najważniejsze-; nie przeszkadza mi nawet Jej płeć ! Tusk nie nadaje się na premiera, na prezydenta i owszem. Rokita odwrotnie. Zyta na MF. To byłby niezły układ. Ale to tylko żarty. Lud i tak nie zagłosuje na PO. To jest partia niszowa: 10-15 % głosów. Odpowiedz Link Zgłoś
eliot Re: Do Panów A B i E 04.12.03, 13:47 oleg3 napisał: > Sympatie polityczne Adama i Babariby są mi znane. Eliot jest dla mnie > niewiadomą. Tak czy inaczej wszyscy jesteście sympatyczni. Ale ... > Jako niewiadoma rozjaśnię Ci nieco mroki... Moją sympatia polityczna jest zdrowy rozsądek, niezależnie od maści... Równe uwielbienie budzili we mnie geniusze od Mariana jak i obecni millerowscy..., chociaż nie wiem czy ci ostatni są do przebicia i jeszcze kiedyś usłyszymy pukanie od spodu... Pisuję na tym forum od początku jego istnienia więc nie powinno to stanowić wielkiej tajemnicy... > > Cenię Tuska, Rokitę (obu z pewnym dystansem) i Zytę -ją szczególnie bo wali o > gospodarce co dla mnie jest najważniejsze-; nie przeszkadza mi nawet Jej płeć ! > > Tusk nie nadaje się na premiera, na prezydenta i owszem. Rokita odwrotnie. Zyta > > na MF. To byłby niezły układ. Ale to tylko żarty. Lud i tak nie zagłosuje na > PO. To jest partia niszowa: 10-15 % głosów. > No z tą niszowością to ostrożnie, wedle sondaży ma największy elektorat... Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Dzięki eliot za pamięć 04.12.03, 14:06 eliot napisał: > Jako niewiadoma rozjaśnię Ci nieco mroki... > Moją sympatia polityczna jest zdrowy rozsądek, niezależnie od maści... > Równe uwielbienie budzili we mnie geniusze od Mariana jak i obecni > millerowscy..., > chociaż nie wiem czy ci ostatni są do przebicia i jeszcze kiedyś usłyszymy > pukanie od spodu... > Pisuję na tym forum od początku jego istnienia więc nie powinno to stanowić > wielkiej tajemnicy... Witaj w KLUBIE, ja z rozpaczy od lat głosuję na UPR bo przecież obywatel (zwłaszcza świadomy !) musi głosować. > No z tą niszowością to ostrożnie, wedle sondaży ma największy elektorat... Tu będę stanowczy. To kasyczna nisza, trochę nadmuchana -Kowalski wstydzi się przyznać, że lubi Leppera albo Giertycha i PO punktuje (nawet po wyjściu z lokalu wyborczego). Może się oczywiście zdarzyć -kęska SLD i innych konkurentów- że PO dostanie w granicach 20%. I znowu będzie albo światłą opozycją albo kwiatkiem w koalicji. Ukłony i pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
bykk Re: Dzięki eliot za pamięć 04.12.03, 14:22 Oleś, mamy podobnie, ale niestety... zbyt mało ludziska dostali w dupsko! Znowu zagłosują na popaprańców. pozdrawim hej! Eliot, witaj, dawno Cię noie widziałem, no ale ja też ostatnio kiepskawo... Odpowiedz Link Zgłoś
astra18 Re: Dzięki eliot za pamięć 04.12.03, 14:26 bykk napisał: > Oleś, mamy podobnie, ale niestety... zbyt mało ludziska dostali w dupsko! > Znowu zagłosują na popaprańców. > pozdrawim > hej! > Eliot, witaj, dawno Cię noie widziałem, no ale ja też ostatnio kiepskawo... Takie fajne chłopaki z was a w rozpacz wchodzicie jak w dym))) Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Chłopaki nie płaczą 04.12.03, 14:30 astra18 napisała: >> Takie fajne chłopaki z was a w rozpacz wchodzicie jak w dym))) Ukłony Odpowiedz Link Zgłoś
eliot Re: Dzięki eliot za pamięć 04.12.03, 15:01 astra18 napisała: > > Takie fajne chłopaki z was a w rozpacz wchodzicie jak w dym))) No cóż... per aspera ad astra... )) Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 I ja pozdrawiam, świeżych traw życzę n/t 04.12.03, 14:37 bykk napisał: > Oleś, mamy podobnie, ale niestety... zbyt mało ludziska dostali w dupsko! > Znowu zagłosują na popaprańców. > pozdrawim > Odpowiedz Link Zgłoś
eliot Re: Dzięki eliot za pamięć 04.12.03, 14:59 bykk napisał: > Oleś, mamy podobnie, ale niestety... zbyt mało ludziska dostali w dupsko! > Znowu zagłosują na popaprańców. > pozdrawim > hej! > Eliot, witaj, dawno Cię noie widziałem, no ale ja też ostatnio kiepskawo... Witaj Bykk'u! I Ciebie ostatnio tu ze świcą szukać...! Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
eliot Re: Dzięki eliot za pamięć 04.12.03, 14:56 oleg3 napisał: > eliot napisał: > > > Jako niewiadoma rozjaśnię Ci nieco mroki... > > Moją sympatia polityczna jest zdrowy rozsądek, niezależnie od maści... > > Równe uwielbienie budzili we mnie geniusze od Mariana jak i obecni > > millerowscy..., > > chociaż nie wiem czy ci ostatni są do przebicia i jeszcze kiedyś usłyszymy > > > pukanie od spodu... > > Pisuję na tym forum od początku jego istnienia więc nie powinno to stanowi > ć > > wielkiej tajemnicy... > > Witaj w KLUBIE, > Również witam serdecznie! > ja z rozpaczy od lat głosuję na UPR bo przecież obywatel (zwłaszcza świadomy !) > > musi głosować. > Czy ja wiem czy musi ??? Jak ma świadomość, że jakby nie głosował to i tak głosuje na bandytów (nawet jednorękich ale zawsze... , to może czasami lepiej nie głosować ? A jeśli chodzi o UPR to mam to samo... Tzn. może nie będzie lepiej ale weselej zawsze... )) Stąd JKM wraz ze swoją partią zebrał w ostatnik 14-stoleciu większośc moich głosów... )) > > No z tą niszowością to ostrożnie, wedle sondaży ma największy elektorat... > Tu będę stanowczy. To kasyczna nisza, trochę nadmuchana -Kowalski wstydzi się > przyznać, że lubi Leppera albo Giertycha i PO punktuje (nawet po wyjściu z > lokalu wyborczego). Może się oczywiście zdarzyć -kęska SLD i innych konkurentów > - > że PO dostanie w granicach 20%. I znowu będzie albo światłą opozycją albo > kwiatkiem w koalicji. > I tak być może, ale Kowalski juz dawno się przestał wstydzić, co widać po wynikach... Może być tak, że PO będzie największą partią ale nie będzie miała z kim rządzić. "Naturalny" zdawałoby się koalicjant czyli PiS może nie zaakceptować tej roli ze względu na psychiczno-maniakalne stany Kaczuszek (znam osobiście więc wiem o czym mówię...) a nawet jeśli zaakceptuje to ich związek może mieć dość burzliwy przebieg, jak obecnie ma to miejsce w Warszawie... I miast naprawy Rzeczypospolitej będziemy mieli jeszcze jeden kompromitujący spektakl, tyle że na niwie państwowej a nie samorządowej... > Ukłony i pozdrowienia Również ślę ukłony Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Re: Dzięki eliot za pamięć 04.12.03, 15:15 eliot napisał: > I tak być może,[...] Nikt nie jest prorokiem ... Odpowiedz Link Zgłoś
eliot Re: Dzięki eliot za pamięć 04.12.03, 15:17 oleg3 napisał: > eliot napisał: > > > I tak być może,[...] > > Nikt nie jest prorokiem ... > Szczególnie we własnym... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AdamM Otóż to - IP: *.konin.cvx.ppp.tpnet.pl 04.12.03, 13:57 wydaje mi się, ze nie masz jednak racji. Tusk jest bardzo stabilny psychicznie i nadawalby sie i na prezydenta i na premiera. Ale premier jest wazniejsza postacią w Polsce i dlatego postanowilem zagrac vabank, na przekor zasadom Mariana rzadzacego zza plecow, troche po Millerowsku, i po prostu wystawic najlepszego. Geremek się np. trzepal, wahał i nie został nikim ponad MSZ a ambicje mial wielekroc wieksze. Trzeba wiec ostro isc do przodu. Wlasciewie to i Rokita tez by sie na premiera nadal, ale on podobno nigdy nie pracowal, wiec niech sie do tego nie bierze, bo tam trzeba ostro zasuwac. A. Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Re: Otóż to - 04.12.03, 14:23 Adamie, pomijąc -bo my się raczej bawimy- ewentualne szanse, to Pan Tusk nie pełnił jeszcze żadnej funkcji w rządzie. Pan Rokita twierdzi -z dużą dozą słuszności- , że władza nie ma dla niego tajemnic. Ale Leszek Miller też był świetnie przygotowany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babariba polecam lekturę: IP: *.sokolka.sdi.tpnet.pl 04.12.03, 14:23 tu jest kilka opinii na temat Rokity, m.in. opinia fachowca od 'czytania' i kreowania 'body language', Tymochowicza: www.trybuna.com.pl/200312/d.htm?id=0403 Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Re: polecam lekturę: 04.12.03, 14:52 Wiaj babaribo, lekturę zaliczyłem w połowie. Nuda! Polityka, od setek lat, dlatego jest ciekawa, bo jest nieprzewidywalna. Mam nadzieję, że produkcja napoju ekologicznego trwa, pomimo spadku temperatury powietrza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babariba sezon się zaczął dopiero... IP: *.sokolka.sdi.tpnet.pl 04.12.03, 14:55 pzdr, b Odpowiedz Link Zgłoś
eliot Re: sezon się zaczął dopiero... , a które sztuki 04.12.03, 15:06 proponujesz do odstrzału...??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babariba na napojowe żniwa sezon się zaczął... IP: *.sokolka.sdi.tpnet.pl 04.12.03, 22:30 ...a odstrzeliwać nikogo nie myślę. Bom lewak i pacyf. Niech sie męczą. pzdr, babariba Odpowiedz Link Zgłoś
bykk Re:do Babariby 04.12.03, 16:03 Babryba, słyszałem wypowiedź Rokity, tak jak opisuje to Trybuna i GW, to normalna manipulacja, ale cóż...może się i mówi, myślę jednak, że to Barański stary oszust czerwony mówi raczej. Rokita tego nie mówił. pozdrawiam hej! Astrę na wizji pozdrawiam również) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ścierka Re: Rokita na prezydenta. Tusk na premiera. IP: *.zory.msk.pl 04.12.03, 16:25 Ciebie chiba pogięło gościu. Na pełnienie tak zaszczytnej funkcji trzeba sobie załużyć. Wymienieni przez ciebie chłopoki, nic- poza częstymi zmianami parti i tym samym stawianiu na właściwego konia - mądrego nie zrobili. Poza tym są to ludzie chorzy z nienawiści do wszystkiego co czerwone. Precz... Odpowiedz Link Zgłoś