Dodaj do ulubionych

Odezwał się jeden z współwinnych sytuacji z KDT:

21.07.09, 19:46
wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,6845727,Prezydent_zaniepokojony_wydarzeniami_w_KDT.html

"Tym bardziej jednak apeluję do władz miasta o podjęcie rozmów z kupcami. Nie
mogę się zgodzić, że użycie siły wobec osób broniących swych miejsc pracy było
konieczne."

No to jest dopiero cynizm najwyższej próby. Gdzie był kurdupel, kiedy rozmowy
trwały, bez efektu, bo z KDT kompromis był niemożliwy? Teraz się znalazł,
kiedy jest już po rozmowach?

Dobrze chociaż, że Dorn zdążył sobie kupić czerwone gacie.

"Zastępca szefa Kancelarii Prezydenta Władysław Stasiak odnosząc się do
wydarzeń związanych z KDT powiedział, że jest oczywiste, iż obowiązuje prawo i
trzeba je egzekwować. Ale - jak dodał - ważne jest, by w takich sytuacjach
rozmawiać i nie eskalować agresji wtedy, kiedy nie jest to potrzebne."

Powiedz to swemu koledze partyjnemu, temu durniu Błaszczaku.
Obserwuj wątek
    • pan.scan Na stronie 21.07.09, 20:03
      www.um.warszawa.pl/
      po wpisaniu do wyszukiwarki KDT wyskakuje całe dossier sprawy od 1999 roku,
      włącznie z nic nie robieniem pRezydenta, który to bydło rozpuścił
      umarzaniem i rozkładaniem na raty zaległości czynszowych wraz ostatnią
      propozycją miasta z 11.04.08 w sprawie odddania handlarzom działki na
      Okopowej (oczywiście miejskiej) i wybudowania im pawilonu. Propozycję
      olali.

Miasto ma 3 mld zł od UE na budowę łącznika do II linii metra, przetarg
      jest już finalizowany, ale prac nie można byłoby rozpocząć ze względu na
      ten menelski syf w centrum 2 milionowego, europejskiego miasta.
      Swołocz o komuszej mentalności musi wiedzieć że w państwie obowiązuje
      prawo, to normalne, przez małe "P".
      Podobnie jak ta cała zwiunzkowa brać, paląca opony, waląca mutrami w
      policję i paraliżująca miasto. Dobra robota, pani HGW.

PS. Oni byli nieżle zaopatrzeni w tej budzie - w środku cegły, kamienie,
      płyty chodnikowe, pałki i inny oręż...14 policjantów i strażników ranyych.
      Nieźle.
      • jaceq Re: Na stronie 21.07.09, 20:11
        "W marcu 2005 roku pan Lech Kaczyński jako Prezydent Miasta
        Stołecznego Warszawy podpisał z panem Waldemarem Dąbrowskim –
        ówczesnym Ministrem Kultury porozumienie o utworzeniu Muzeum Sztuki
        Nowoczesnej w Warszawie w miejscu hali KDT.
        Pan Lech Kaczyński patronuje nadal temu przedsięwzięciu przez
        tworzenie Kolekcji Prezydenta RP, która prezentowana będzie w
        warszawskim Muzeum jako własny element całego programu. Kolekcja
        złożona z dzieł najwybitniejszych polskich artystów pozostanie
        własnością Kancelarii Prezydenta RP i będzie prezentowana przez
        Galerię Prezydenta RP oraz Muzeum Sztuki Nowoczesnej w Warszawie."

> PS. Oni byli nieżle zaopatrzeni w tej budzie - w środku cegły,
        > kamienie, płyty chodnikowe, pałki i inny oręż...14 policjantów
        > i strażników ranyych.
        > Nieźle.

No toż przebąkiwali, że się przygotowywują i że bezboleśnie to nie pójdzie.
        • pan.scan Brat kazał, brat zadanie wykonał. 21.07.09, 20:22
          Reakcja tej miernoty nie dziwi, to pisowski Pan Prezent. Doskonale współgra
          z głosami tych wszystkich Napier.dalskich i innych lewych nóg,
          poszczekujących o "konieczności dialogu" z cwaniaczkami nie respektującymi
          prawa. Specjalnie to nie dziwi, korzenie mają wspólne
          • jaceq Elektorat żelazny, bo głupi jak kilo gwoździ. 21.07.09, 20:25
            A jak się nie podoba, to mogą, dziady, spieprzać.
            • qwardian Ohh wypowiedział się elektorat bańki mydlanej... 21.07.09, 21:23
              Wojciech Wybranowski:

- dlaczego likwiduje się właśnie teraz, natychmiast KDT skoro:

a- nic innego w najbliższym czasie nie powstanie w tym miejscu. Bo
              opowieści HGW o Muzeum Sztuki Nowoczesnej, na które idą pieniądze z
              UE można włożyć między bajki. O ile się nie mylę, UE tylko
              dofinansowuje projekty. A na ten samorząd Warszawy nie ma pieniędzy,
              ta inwestycja została zamrożona, a środki finansowe przekazane na
              Centrum Kopernika. Czy w takiej sytuacji likwidacja tego "blaszaka"
              rzeczywiście musiała nastąpić natychmiast, skoro od lat szpecil i
              magistrat nie reagował. A może komuś zależy na tym atrakcyjnym
              przecież terenie?
              • jaceq Re: Ohh wypowiedział się elektorat bańki mydlanej 21.07.09, 21:40
                qwardian napisał:

> > opowieści HGW o Muzeum Sztuki Nowoczesnej, na które idą pieniądze z
                > UE można włożyć między bajki.

Bo Wybranowski tak powiedział?

> Czy w takiej sytuacji likwidacja tego "blaszaka"
                > rzeczywiście musiała nastąpić natychmiast, skoro od lat szpecil

Musiała. Bo jakby to dalej szło w takim tempie... a ja chcę nie mieć tego
                blaszaka latem 2012. Popełniłbym seppuku ze wstydu. Mam gdzieś to muzeum,
                wolałbym park. Ale lepsze muzeum od tej ohydy.

> A może komuś zależy na tym atrakcyjnym
                > przecież terenie?

Metru zależy.
      • cyniol Re: Na stronie 22.07.09, 03:21
        pan.scan napisał:

> Swołocz o komuszej mentalności musi wiedzieć że w państwie obowiązuje
        > prawo, to normalne, przez małe "P".
        No wlasnie, w panstwie prawa niech swolocz zlodziejska zaplaci za ukradziona
        jesziwe w Lublinie.

Ministerstwo Finansów umorzyło postępowanie administracyjne w sprawie Jesziwy
        Chachmej Lublin. Sprawą własności tej najsłynniejszej żydowskiej uczelni w
        Polsce ministerstwo zainteresowało się na początku roku. Budynek lubelskiej
        jesziwy, w którym po wojnie mieściła się Akademia Medyczna, w 2003 r. stał się
        własnością Gminy Wyznaniowej w Warszawie. Okazało się jednak, że wcześniej, w
        1964 roku, odszkodowanie za lubelską jesziwę wypłacono amerykańskiej uczelni z
        Michigan - The Theological Seminary Yeshivath Chachmey Lublin. Zapłacił rząd USA
        ze zryczałtowanej puli 40 mln dolarów, które dostał od rządu PRL na pokrycie
        ewentualnych roszczeń obywateli amerykańskich. Ministerstwo postanowiło zbadać
        sprawę (domniemanego) podwójnego zwrotu jesziwy.

• cyniol Re:Gdzie pieniadze za jesziwe 22.07.09, 03:28

zlodzieje? Jak Zydzi kradna do scanpejsik z ferajna cicho siedza.

Ministerstwo przez kilka ostatnich miesięcy badało, czy przy zwrocie jesziwy nie
          doszło do naruszenia prawa. Dlaczego? Bo w latach sześćdziesiątych państwo
          Polskie zapłaciło już odszkodowanie za przejęcie tego obiektu na rzecz Skarbu
          Państwa. Otrzymało je The Theological Seminary Yeshivath Chachmey (Lubelskie
          Seminarium Teologiczne Yeshivath Chachmey Lublin) z Michigan. Chodziło o kwotę
          177 tys. dolarów.

- Tym samym wszelkie roszczenia z tym związane wygasły - przekonywał w styczniu
          2007 r. Jakub Lutyk, rzecznik ministerstwa.

Prawidłowości procedur przy zwrocie jesziwy broniła Komisji Regulacyjnej do
          spraw Gmin Wyznaniowych Żydowskich, która siedem lat temu podjęła decyzję
          zwrocie budynku.

- Nawet gdyby komisja wiedziała o wypłacie odszkodowania to nie mogła nie
          zwrócić obiektu - tłumaczył na początku tego roku Andrzej Rudlicki
          ,współprzewodniczący komisji. I zaraz wyjaśniał to stanowisko:

lebn.blogspot.com/2008/09/esziwa-podwjnie-zwrcona.html

• jaceq Re:Gdzie pieniadze za jesziwe 22.07.09, 13:53
            Ja osobiście mam to gdzieś.
    • aaki ja cuś i skanik 21.07.09, 20:33
      skończcie już ta masturbacje na aqua.big_grin
    • qwardian Re: Odezwał się jeden z współwinnych sytuacji z K 21.07.09, 21:08
      Winni to są dziadkowie i rodzice osób w redakcji Wyborczej, którzy
      najchętniej siedzieliby wiecznie w PRL-owskim jarmarku, bo to ich
      relikty..
    • perla a ten drobny cwaniaczek Tusk 21.07.09, 21:22
      zamknął swą fałszywą mordkę bo pewnie udał się do wód.
      Sprawa tych kupców to pewnie skomplikowany problem jest (nie znam szczegółów).
      Ale idę o zakład, że sprawa społecznie potoczy się tak:
      Żydówka wyrzuciła Polaków z centrum stolicy.
      Warszawiacy mogą sobie myśleć co chcą ale sprawa nagłośniona została. A ja znam
      prowincję. I tu większość będzie popierać kupców bo ludzie na prowincji żyją
      podobnie jak oni.
      I to premier powinien taką zadymę wytłumaczyć społeczeństwu. Ale nasz obecny
      premier to tchórz jak widać.
      I to coś chce następcą "kurdupla" zostać właśnie?
      • jaceq Re: a ten drobny cwaniaczek Tusk 21.07.09, 21:33
        perla napisał:

> A ja znam prowincję.
        > I tu większość będzie popierać kupców bo ludzie na prowincji żyją
        > podobnie jak oni.

I ogromna większość klienteli KDT wysiadała właśnie na PKP Warszawa Śródmieście.
        Dlatego akurat im zależało na TEJ lokalizacji właśnie.

> Ale nasz obecny
        > premier to tchórz jak widać.

Wcale nie przeczę. Ale to nie jest rzecz na skalę premiera, rozbiórka jakiegoś
        baraku.
        • perla chciałbym wyjaśnić 21.07.09, 21:38
          w wyborach prezydenckich swą kreskę dałem Tuskowi. Nie chciałem Kaczyńskiego.
          Ale odkąd PP Kaczyński przysięgę złożył, to postanowiłem szanować go, jako
          sprawującego ten urząd. Uczyli mnie tego forumowicze gdy prezydentem PP
          Kwaśniewski był. Pisali, że nie wolno tak o prezydencie wyrażać się, tak jak ja
          wyrażałem wtedy się. Dziś ci sami forumowicze obrzucają największymi obelgami
          aktualnego prezydenta, nie zwracając uwagi na swe poprzednie wyznawane zasady
          dobrych manier właśnie.
          • jaceq Re: chciałbym wyjaśnić 21.07.09, 21:50
            > Ale odkąd PP Kaczyński przysięgę złożył

Ależ nie mam Ci za złe kreski na Tuska. Ale okoliczności złożenia przysięgi...
            powiedział, że nie będzie moim prezydentem. Pomijam już to, że precyzyjnie
            dotrzymuje danego słowa. I taka jest różnica między nim, a Kwachem. Kwach
            potrafił odłożyć na bok partyjne dintojry (a SLDupa była wtedy silna). Kurdupel
            jest monopartyjny i ma dominującego brata. Szacunku mojego nie budzi, choć się
            starałem.
            • marksistowski esteci stalina 21.07.09, 21:56
              Miejsce pracy dla kilku rysiecy ludzi zasłaniało widok na najbrzydszy
              budynek europy - pałac kultury imienia Jozefa Stalina.
              • jaceq najbrzydszy budynek europy 21.07.09, 22:00

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/d/d6/Liche%C5%84_bazylika_2.JPG/750px-Liche%C5%84_bazylika_2.JPG

w stylu późnosocrealistycznym.
                • marksistowski tylko khurwa w kryzysie likwdueje ze wzgledow.... 21.07.09, 22:11
                  .....estetycznych tysiące miejsc pracy. Tyiące nowych żebrakow
                  w centrum miasta to widok estetyczny i mily oku dla khurwy burmizh.
                  • jaceq Człek coś wart 21.07.09, 22:23
                    znajdzie sobie miejsce pracy. "Laborem exercens".
                    • qwardian Re: Człek coś wart 22.07.09, 01:55

Zawód myśliwego, polowanie na Gronkiewicz Waltz i Platformę...

"Wszyscy kupcy są w szoku,sami (bez bicia big_grinDDD) przyznają że
                      głosowali na HGW "
                      • andrzejg Re: Człek coś wart 22.07.09, 09:49
                        qwardian napisał:

>
                        > Zawód myśliwego, polowanie na Gronkiewicz Waltz i Platformę...
                        >
                        > "Wszyscy kupcy są w szoku,sami (bez bicia big_grinDDD) przyznają że
                        > głosowali na HGW "

bo sądzili ,że będzie im sie tak udawać przeciągać sprawę
                        Powtórzę jeszcze raz.Kluczowym problemem jest własność ziemi
                        Bez rozsądnej umowy dzierżawy (do końca 2008 nie byłą rozsądna)
                        dzierżawiący nie powinni tam inwestować. Powinni domagać się
                        dłuższej dzierżawy, a jak to niemozliwe, to szukac innej
                        lokalizacji, której zresztą mieli propozycje

A.
                        >
                        • rycho7 nie kracz, nie kracz 22.07.09, 10:14
                          andrzejg napisał:

> Kluczowym problemem jest własność ziemi

W tym miejscu Warszawy spodziewam sie rozszczen holocaust industry.
                          • perla w Warszawie wszystko spaliło się 22.07.09, 10:53
                            w tym i własność ziemi właśnie.
                            • rycho7 Re: w Warszawie wszystko spaliło się 22.07.09, 12:39
                              perla napisał:

> w tym i własność ziemi właśnie.

Widocznie Niemcy zawczasu planowo wywiezli ksiegi hipoteczne. O dlugach
                              Branickich na Wilanowie tez mozna poczytac. Taki bajer to na Grojec, utop sie w
                              Wieprzu pierdla.
                          • andrzejg Re: nie kracz, nie kracz 22.07.09, 16:38
                            rycho7 napisał:

> andrzejg napisał:
                            >
                            > > Kluczowym problemem jest własność ziemi
                            >
                            > W tym miejscu Warszawy spodziewam sie rozszczen holocaust industry.

jak będzie, to Ci uwierzę

A.
                            • pan.scan Ostatni z "holocaust industry" 22.07.09, 16:45
                              - Na swojej działce nie chcę żadnej sztuki - mówi Tadeusz Koss, właściciel
                              działki na pl. Defilad. I kusi kupców, którzy muszą opuścić halę KDT. -
                              Tanio grunt sprzedam pod superdom. (..)

To głos jedynego prywatnego właściciela gruntu na placu. Koss odzyskał
                              parcelę o powierzchni 1,2 tys. m kw., na której przed wojną stała
                              kamienica, rozebrana w latach 50. Walczył o nią w ratuszu i w sądach, w
                              końcu przed Trybunałem w Strasburgu.

- Plac usytuowany w takim miejscu musi zarabiać - uważa właściciel. Nie
                              kryje, że po nowym planie zagospodarowania przestrzennego (ratusz ma
                              pokazać jego projekt w styczniu) nie spodziewa się niczego dobrego dla
                              siebie. - Toczyłem wojnę z miastem przez 14 lat. Rzuciłem urzędników na
                              kolana, dlatego na życzliwość nie liczę. Ale na rachityczne drzewka,
                              ławeczki i psie kupy jako właściciel się nie godzę. Na pewno znajdę kogoś,
                              kto kupi ode mnie działkę - ostrzega Koss.

I zdradza "Gazecie", kogo teraz ma na oku - kupców, którzy niedługo będą
                              wyrzucani z KDT. - Trochę mi ich szkoda, dlatego policzę im jak przyzwoity
                              warszawiak przyzwoitym kupcom. Wezmę połowę rynkowej wyceny, ok. 16 mln zł
                              za całość - kusi. Uważa, że działka wystarczy na postawienie superdomu
                              handlowego, zwłaszcza że można się wkopać głęboko pod ziemię na dwie
                              kondygnacje (tunel metra I linii jest dalej). - W akcie zwrotu mam
                              napisane, że w tym miejscu można prowadzić działalność handlową - zapewnia
                              właściciel. (..)

Wiceprezydent Warszawy Andrzej Jakubiak: - Miasto złożyło oferty kupcom
                              indywidualnym, by mogli kontynuować swoją działalność w miejskich zasobach.
                              Ale oferta dotyczy tylko tych osób, które mają działalność zarejestrowaną w
                              Warszawie. Blisko jedna trzecia kupców w KDT jest spoza naszego miasta.
                              Przecież nie musimy wspierać tych z Pruszkowa, Malborka czy z Łodzi.

miasta.gazeta.pl/warszawa/1,34889,6162367,Dzialka_na_placu_Defilad_tylko_dla_kupcow.html
                              • rycho7 Re: Ostatni z "holocaust industry" 22.07.09, 16:54
                                pan.scan napisał:

> To głos jedynego prywatnego właściciela gruntu na placu.

To zalezy co nazywasz "placem". Czy Palac Kultury stoi na jakims placu, parceli?
                                Bo jezeli tak to wiem o znacznej czesci bedacej wlasnoscia zyjacych zydowskich
                                spadkobiercow. Ciekawe, czy ich wlasnoc zachachmeci tez holocaust industry?
                                Nazwiskiem wlascicieli upamietniono ten fragmecik Warszawy. Sprawdz na starych
                                mapach.
                              • jaceq Re: Ostatni z "holocaust industry" 22.07.09, 20:22
                                an.scan napisał:

> - Na swojej działce nie chcę żadnej sztuki - mówi Tadeusz Koss, właściciel
                                > działki na pl. Defilad. I kusi kupców, którzy muszą opuścić halę KDT. -
                                > Tanio grunt sprzedam pod superdom. (..)

Eh, nie sądzę. Z Gmurkami, było-nie było właścicielami pełną gębą, się nie
                                pieprzyli, jakkolwiek dostali niezłe pieniądze. Ten pan Koss pewnie też
                                dostanie. Zmieni się tzw. plan zagospodarowania i się wywłaszczy. Wprawdzie
                                klientela KDT raczej samochodami nie jeździ, ale towar trzeba czymś dowieźć.
                                1200 m2 to 30m na 40. Na takim spłachetku postawić dom towarowy, jeśli np. plan
                                zagospodarowania przewidzi dla tego miejsca tylko zabudowę np. maks.
                                trzypiętrową? I do tego jeszcze parking? Niee, szanowny pan Koss jaja sobie
                                robi, albo myśli, że w ten sposób podbije wartość działki.
                                • andrzejg Re: Ostatni z "holocaust industry" 22.07.09, 20:28
                                  1200 m2 to taka sobie działka na domek z małym ogródkiem,albo mały
                                  domek z troche wiekszym ogródkiem. A co to? Nie ma gość pomysłu co
                                  tam postawic?

A.
                                  • jaceq Re: Ostatni z "holocaust industry" 22.07.09, 20:34
                                    Dokładnie 12 arów.
                                    • pan.scan Sądzę,że miasto albo się 22.07.09, 21:07
                                      z nim ułoży albo dostanie ileś tam wg urzędowej ceny ze spec ustawy o
                                      drogach (tu-metro).
                                      Nie ma przebacz, tak jak tych baranów Gmurków załatwili, po 22 latach
                                      (słownie: dwudziestu dwu latach) obstrukcji czynionych miastu. Chciał być
                                      cham chitry, to i się przechytrzył.
                                      • jaceq Re: Sądzę,że miasto albo się 22.07.09, 22:45
                                        Grunt, że ta buda znika. Metro raczej będzie, a co obok - czy muzeum, czy willa
                                        Pana K., to mniej ważne. Ja bym wolał park, z kanałkiem (jak już jeziora nie
                                        może być), jakaś scena, na której by czasem zagrał jakiś Behemoth, jakieś piwo
                                        pod parasolami...
                                  • awuk Re: Ostatni z "holocaust industry" 23.07.09, 11:58
                                    andrzejg napisał:

> 1200 m2 to taka sobie działka na domek z małym ogródkiem,albo mały
                                    > domek z troche wiekszym ogródkiem. A co to? Nie ma gość pomysłu co
                                    > tam postawic?
                                    >
                                    > A.

Przede wszystkim przedsięwzięcie musi sie zgadzać z planem
                                    zagospodarowania. W przeciwnym wypadku nic z tego nie bedzie.

• awuk Re: Ostatni z "holocaust industry" 23.07.09, 11:52
                                  jaceq napisał:

> Eh, nie sądzę. Z Gmurkami, było-nie było właścicielami pełną gębą,
                                  się nie
                                  > pieprzyli, jakkolwiek dostali niezłe pieniądze. Ten pan Koss
                                  pewnie też
                                  > dostanie. Zmieni się tzw. plan zagospodarowania i się wywłaszczy.
                                  Wprawdzie
                                  > klientela KDT raczej samochodami nie jeździ, ale towar trzeba
                                  czymś dowieźć.
                                  > 1200 m2 to 30m na 40. Na takim spłachetku postawić dom towarowy,
                                  jeśli np. plan
                                  > zagospodarowania przewidzi dla tego miejsca tylko zabudowę np.
                                  maks.
                                  > trzypiętrową? I do tego jeszcze parking? Niee, szanowny pan Koss
                                  jaja sobie
                                  > robi, albo myśli, że w ten sposób podbije wartość działki.

Marzenie ścietej glowy by pod rzadami Gronkiewiczowej, plan
                                  zagospodarowania zatwierdzili korzystny dla cwaniaków spod
                                  znaku Kossa czy tzw,kupców.
                                  Warszawska M.Teatcher do tego nie dopuści. I bardzo dobrze.
                            • rycho7 zbiorcze BYLY juz w Pradze 22.07.09, 16:47
                              andrzejg napisał:

> jak będzie, to Ci uwierzę

Industry to nie manna faktura detalow.
      • awuk a ten drobny cwaniaczek perła zabrał głos 22.07.09, 00:54
        perla napisał:

> zamknął swą fałszywą mordkę bo pewnie udał się do wód.
        > Sprawa tych kupców to pewnie skomplikowany problem jest (nie znam
        szczegółów).
        > Ale idę o zakład, że sprawa społecznie potoczy się tak:
        > Żydówka wyrzuciła Polaków z centrum stolicy.
        > Warszawiacy mogą sobie myśleć co chcą ale sprawa nagłośniona
        została. A ja znam
        > prowincję. I tu większość będzie popierać kupców bo ludzie na
        prowincji żyją
        > podobnie jak oni.
        > I to premier powinien taką zadymę wytłumaczyć społeczeństwu. Ale
        nasz obecny
        > premier to tchórz jak widać.
        > I to coś chce następcą "kurdupla" zostać właśnie?

...i jak zwykle się nie zna ale głos musi zabrać. Jak zwykle
        wszystko mu sie popie...ło, ale swoją fałszywą mordkę musi
        otworzyć. Kompetencje prezydenta kraju, premiera, prezydenta
        Warszawy, wszystko mu sie popie... ale głos musi zabrać.
        Nie doceniasz Polaków, wiekszość doskonale wie o co chodzi.
        Tak jak wiedziała gdy "tchórzliwy" Tusk likwidował pomostówki, wbrew
        krzykaczom którzy mieli walczyc do ostatniej kropli krwi. Czy jak
        wbrew spisiałym hipokrytom, lewackim cwaniakom i tzw.artystom
        likwiduje abonament. Rzeczywiście "tchórzliwy", nie to co ten
        odważny Kaczyński do którego nagle zapałałeś miłoscią.
        To własnie przez niego (i jego poprzedników)ta sprawa ciągnie sie
        tak długo, tak jak przez niego i jemu podobnych tchórzliwych leni
        nie można bylo zalatwic wielu innych spraw waznych dla warszawiaków.
        Niezbędna była energiczna kobieta by to zrobić. I chwała jej za to,
        warszawiacy i ogromna wiekszość myślacych Polaków to doceni. Reszta
        i tak zawsze będzie wiedziala że wszystkiemu winni sa Żydzi a
        Kaczyński to geniusz. Niezależnie ile razy sie jeszcze skompromituje.
        • perla koleś 22.07.09, 10:52
          czy mógłbyś mi przypomnieć kiedy i czym cię tak przetrąciłem, że teraz latasz za
          mną z pianką na mordce właśnie?
    • perla Re: koleś 22.07.09, 11:06
      Maglarciu, twoje wątki znikają jeden po drugim. Widać komuś nerwy puszczają.
      Wczoraj zalinkowałaś ciekawy artykuł, a mimo to i tak wcięło wątek. Tną wedle
      nicka a nie wedle treści właśnie.
    • pan.scan Ten Genetyczny Patriota na początku klipu 23.07.09, 09:14
      to Józiu syn Marksa czy Hasz?

www.youtube.com/watch?v=4wa91S7XyB0
      • jaceq Re: Ten Genetyczny Patriota na początku klipu 23.07.09, 09:59
        Ten "Wiewiór" w twarzowej czapeczce z KDT made in China to, mówią, Pan J-zef.
        • marksistowski Antysemityzm i patriotyzm wysysa sie z mlekiem... 23.07.09, 11:58
          ... matki, powiedzał pan Begin. Ja byłem karmiony piersią Matki Polki
          do trzeciego roku życia. No ale was szczury, to szczurzyce karmią
          tylko przez 3 dni. Dlatego tak mozgowo po*je*bani jestescie.
          ha,ha,ha,ha
          • nutka.pl Re: Antysemityzm i patriotyzm wysysa sie z mlekie 23.07.09, 12:07
            Dekalog i milosc bizniego tez jest w 'mleku matki' czy raczej w
            moralnosci ojca?
            moze bogaojca?
            bo matkaboza to raczej ma zasady nauczac jak zachowac cnote na
            wiecznosc.
            • marksistowski Re: Antysemityzm i patriotyzm wysysa sie z mlekie 23.07.09, 12:16
              Droga siostro nutko. A jak było w wypadku twojego powołania
              zakonnego? Wiem , że w twoim wypadku umiłownaie cnoty nie miało z
              tym nic wspolnego. Pochwa-lony.
              • nutka.pl Re: Antysemityzm i patriotyzm wysysa sie z mlekie 23.07.09, 12:22
                tak.tak
                pochwal_lony matkipolki,a inne to...jakbogda
    • awuk Prezydent stracił okazję by nic nie powiedzieć 23.07.09, 12:10
      wyborcza.pl/1,75968,6847631,Prezydent_stracil_okazje_by_nic_nie_powiedziec.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka