perla 20.08.09, 09:34 www.dziennik.pl/swiat/article433592/Izraelska_armia_handlowala_organami_.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rycho7 obrabiaja czy handlowali? 20.08.09, 10:02 pozarski napisał: > Jak zwykle. Rzeczywiscie jak zwylke odwracanie uwagi. A co z meritum? U Ciebie Kotlecie wszystko do przemielenia? Odpowiedz Link Zgłoś
cepekolodziej Re: obrabiaja czy handlowali? 20.08.09, 10:17 rycho7 napisał: > Rzeczywiscie jak zwylke odwracanie uwagi. A co z meritum? www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-3764496,00.html Z odpowiedzi szefredaktora "Aftonbladet" na zarzuty: <<"It's deeply unpleasant and sad to see such a strong propaganda machine using centuries-old anti-Semitic images in an apparent attempt to get an obviously topical issue off the table>>. [Topical issue, czyli meritum.] Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: obrabiaja czy handlowali? 20.08.09, 10:33 Aftonbladet to organ socjaldemokratycznego, antysemickiego betonu w Szwecji. Takich cepow jak ty tam cale wiano. Naucz sie po szwedzku,a moze cie przyjma do redakcji,palancie. Odpowiedz Link Zgłoś
goldbaum Znaczy, jednak zydzi i komunisci 20.08.09, 10:39 pozarski napisał: > Aftonbladet to organ socjaldemokratycznego, antysemickiego betonu w Szwecji. Jednym slowem nie dosc, ze zydzi to jeszcze komunisci a moze nawet pedaly. Tfu... Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: Znaczy, jednak zydzi i komunisci 20.08.09, 10:41 Aftonbladet,w czasie 2 wojny swiatowej byl organem szwedzkich nazistow. Takich ja ty,goldssraum. Odpowiedz Link Zgłoś
goldbaum Re: Znaczy, jednak zydzi i komunisci 20.08.09, 10:52 pozarski napisał: > Aftonbladet,w czasie 2 wojny swiatowej byl organem szwedzkich nazistow. Tez byscie byli takim organem, gdyby Niemcy tylko kiwneli reka. Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: Znaczy, jednak zydzi i komunisci 20.08.09, 10:54 Niemcy kiwneli reka i 6 milionow Zydow wyparowalo z Europy z pomoca takich jak ty,goldssraum. Odpowiedz Link Zgłoś
goldbaum Re: Znaczy, jednak zydzi i komunisci 20.08.09, 11:01 pozarski napisał: > Niemcy kiwneli reka i 6 milionow Zydow wyparowalo z Europy Bo kiwneli reka nie w ta strone, w ktora chcielibyscie. Gdyby kiwneli w wasza strone to wyparowalibyscie miliony innych, tak jak w Rosji sowieckiej. Odpowiedz Link Zgłoś
cepekolodziej Re: obrabiaja czy handlowali? 20.08.09, 11:00 > wiano ? > socjaldemokratycznego, antysemickiego betonu Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: obrabiaja czy handlowali? 20.08.09, 11:02 cep napisal: forum.gazeta.pl/forum/w,13,99207746,99211912,Re_Specjalnie_dla_ciebie_Rychu_.html Odpowiedz Link Zgłoś
cepekolodziej Re: obrabiaja czy handlowali? 20.08.09, 11:09 pozarski napisał: > cep napisal: > > forum.gazeta.pl/forum/w,13,99207746,99211912,Re_Specjalnie_dla_ciebie_Rychu_.html Żadnego takiego linku nie podawałem, więc po co łżesz, że "cep napisał"? Pajatzu? Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: obrabiaja czy handlowali? 20.08.09, 10:30 rycho7 napisał: > pozarski napisał: > > > Jak zwykle. > > Rzeczywiscie jak zwylke odwracanie uwagi. A co z meritum? > > U Ciebie Kotlecie wszystko do przemielenia? Rychujku kochany! Ciesze sie, ze zwracasz sie do mnie z zapytaniem, ale odpowiedziec na to pytanie musisz juz sobie sam. Historie mordow rytualnych na biednych polaczkach,takich jak ty, znasz doglebnie, wiec dodaj 2 do 2 i sprawdz w kalkulatorku,czy wynik sie bedzie zgadzal z twoim. Na razie pa,pa.)) Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: obrabiaja czy handlowali?PS 20.08.09, 10:35 Biednych polaczkach jak ty, rychujku,a teraz,of koz, plastelinczykach i innych wrogach Syjonu.)) Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: Specjalnie dla ciebie, Rychu- 20.08.09, 10:59 jku. en.wikipedia.org/wiki/Aftonbladet Criticism The journalistic quality of Aftonbladet has sometimes been questioned. In late 2006, the newspaper's own journalist Peter Kadhammar directed criticism at the fact that his own paper appears to treat the love life of Swedish tabloid celebrity Linda Rosing as equally important to the war in Iraq. The Swedish film director Ingmar Bergman claimed that Aftonbladet was the main media force behind echoing his alleged financial misdeeds, which finally led to Bergman's self-imposed exile to Munich in the 1970s. In his memoir book Laterna Magica, Bergman called Aftonbladet a rubbish yellow paper which had deliberately aimed to tarnish his reputation. In August 2009 the newspaper repeated a claim made in the 1990s that Israeli Defense Forces took organs from Palestinians after dying in Israeli custody. The claim sparked an angry reaction by the Israeli Foreign Ministry official Yigal Palmor who associated the article with the medieval blood libel.[2] The author of the article, Donald Bostrom, spoke to Israel Radio on 19 August 2009 and replied that "But whether it's true or not — I have no idea, I have no clue."[3] Another Swedish newspaper, Sydsvenskan, criticized Aftonbladet for publishing for what Sydsvenskan called "an anti-Semitic conspiracy theory."[4] Odpowiedz Link Zgłoś
perla kotlet, a to niby ja napisałem 20.08.09, 11:10 ten artykuł matole właśnie? pozarski napisał: > Jak zwykle. Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: kotlet, a to niby ja napisałem 20.08.09, 11:11 perla napisał: > ten artykuł matole właśnie? > > > pozarski napisał: > > > Jak zwykle. Pierielko kochana! A kto podal link do artykulu i dlaczego? Moze razem z rychujkiem usiadziesz sobie na roztoczanskiej laczce i pokalkulujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
wkkr Re: kotlet, a to niby ja napisałem 20.08.09, 11:16 pozarski napisał: > Pierielko kochana! A kto podal link do artykulu i dlaczego? Moze razem z > rychujkiem usiadziesz sobie na roztoczanskiej laczce i pokalkulujesz? ==================== Twoim zdanie podanie łącza do tego tekstu jest przejawem antysemityzmu? Hmmmmm.... Ostatnio jeden z forumowiczów (znany tu powszechnie) oskarżył innego forumowicza o antysemityzm tylko dlatego że ten drugi nie zakłada pochlebnych wątków na temat Izraela a ogranicza się tylko do krytycznych. Widzę że wam odbija ZBIOROWO. Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: kotlet, a to niby ja napisałem 20.08.09, 11:29 wkkr napisał: > ==================== > Twoim zdanie podanie łącza do tego tekstu jest przejawem > antysemityzmu? > Hmmmmm.... Ostatnio jeden z forumowiczów (znany tu powszechnie) > oskarżył innego forumowicza o antysemityzm tylko dlatego że ten > drugi nie zakłada pochlebnych wątków na temat Izraela a ogranicza > się tylko do krytycznych. > Widzę że wam odbija ZBIOROWO. Widze,ze tobie,abs(t)rakt odbilo idywidualnie. Odpowiedz Link Zgłoś
perla Re: kotlet, a to niby ja napisałem 20.08.09, 11:17 jak to - dlaczego? A po co niby forum jest? A sprawa ma 2 ważne kwestie. Jedna to obrabianie tyłka na podstawie pogłosek, a druga to taka, że pomówienie o "antysemityzm" nie ma już żadnej siły rażenia. Było tak tej etykiety nie rozmieniać na drobne właśnie. )) Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: kotlet, a to niby ja napisałem 20.08.09, 11:31 Ale to przeciez sami Szwedzi (w Sydsvenskan) oskarzyli tego pisarczyka, na ktorego sie Der Dziennik powoluje, o antysemityzm. Ja w tym wypadku nie musialem przykladac do tego "procederu" reki. Odpowiedz Link Zgłoś
perla Re: kotlet, a to niby ja napisałem 20.08.09, 11:53 pozarski napisał: > Ale to przeciez sami Szwedzi (w Sydsvenskan) oskarzyli tego pisarczyka, na > ktorego sie Der Dziennik powoluje, o antysemityzm. a gdzie to wyczytałeś? Oni oskarżyli o tworzenie teorii spiskowej a nie o antysemityzm. Natomiast tam jest to: "Na reakcję Izraela nie trzeba było długo czekać. "Zaprotestowaliśmy przeciw temu artykułowi podczas spotkania z ambasador Szwecji w Izraelu Elisabet Borsiin Bonnier" - powiedział rzecznik izraelskiego MSZ Jigal Palmor. Określił publikację jako rasistowską i ocenił, że może ona zachęcać do przestępstw na tle rasowym. Tel Awiw oczekuje także, że szwedzki rząd potępi artykuł." Widzisz kotlet? Oni już wiedzą, że antysemityzm nie działa, więc lecą rasizmem właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: kotlet, a to niby ja napisałem 20.08.09, 11:54 Gdybys znal angielski...Ech,marzenie scietej glowy,co? Another Swedish newspaper, Sydsvenskan, criticized Aftonbladet for publishing for what Sydsvenskan called "an anti-Semitic conspiracy theory."[4] Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re:A tu, pierdielko, wypowiedz pani ambasador, ale 20.08.09, 12:06 po szwedzku. Wez se slownik i przetlumacz.)) Den svenska Tel Aviv-ambassadören Elisabet Borssin-Bonnier instämmer i det israeliska ministeriets kritik. På ambassadens hemsida skriver hon bland annat: "Artikeln i den svenska tidningen Aftonbladet är lika chockerande och förfärlig för oss svenskar som den är för israeliska medborgare. Vi delar den bestörtning som uttryckts av israeliska regeringsrepresentanter, massmedier och allmänheten. Svenska ambassaden kan inte annat än att klart distansera sig från artikeln. Alldeles som i Israel råder det pressfrihet i Sverige. Pressfrihet och yttrandefrihet är dock friheter som för med sig ett visst ansvar. Det ansvaret faller på chefredaktören på varje tidning." Odpowiedz Link Zgłoś
goldbaum Kotlet 20.08.09, 11:34 A gdyby tak ktos (majac ku temu odpowiednie przeslanki) posadzil o takie praktyki Amerykanow albo Szwedow to co by to bylo? Antyamerykanizm? Antyszwedyzm? Odpowiedz Link Zgłoś
cepekolodziej Re: Kotlet 20.08.09, 11:40 Albo - no nie daj Panie Boże - Chińczyków? Którzy zapierają się ręcyma i nogami, że oni - gdzieżby, oni - nigdy --- Ale oni mają jakąś taką żółtą skórę i te ich skośne oczy ! Odpowiedz Link Zgłoś
cyniol Re: Robia sekcje zzwlok kazdemu Palestynczykowi 20.08.09, 12:58 rutynowo ponadto Studenci medycyny ucza sie na zabitych Palestynczykach, bo religia zabrania Zydom poddania sie sekcji zwlok po smierci, co bylo miedzy innymi powodem protestow studentow medycyny w Polsce, ze Zydzi ucza sie na gojach jak pasozyty wlasnie. Odpowiedz Link Zgłoś
bywszy1 Re:wojna w Szwecji+ 20.08.09, 13:36 www.aftonbladet.se/nyheter/article5666664.ab Amabasador Szwecji w Izraelu: (tlumaczenie): Amabasador atakuje Aftonbladet: "Artykul jest odrazajacy zarowno jak dla nas jak i Dla Izraelczykow" "Artykul jest szokujacy i odrazajacy.Amabasada nie moze zajac innego stanowiska jak odzegnac(?) sie od tego artykulu. MSZ twierdzi,ze ambasador niema prawa zajmowac stanowiska w tej sprawie-"Wolnosc slowa i Prasy" Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re:wojna w Szwecji+ 20.08.09, 13:54 To jest ciekawe. Masz oficjalna wypowiedz szwedzkiego msz-tu? Samego baby face bildtcia moze? Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re:wojna w Szwecji+ 20.08.09, 14:12 pozarski napisał: > To jest ciekawe. Masz oficjalna wypowiedz szwedzkiego msz-tu? Samego baby face > bildtcia moze? Tu nie ma NIC. www.regeringen.se/sb/d/119 Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 w regulaminie idf, 20.08.09, 14:27 ktory widzialam na wlasne oczy napisane jest w punkcie, jesli dobrze pamietam 144: kazdy zolnierz idf bez wyjatku, od szeregowca do generala, ma obowiazek: 1. nosic ze soba mala lodoweczke piknikowa, napelniona suchym lodem 2. wypatroszyc kazdego zabitego araba 3. wlozyc wypatroszone czesci do tej lodoweczki, zwanej w israelu cajdanit, jednoczesnie przez radio wzywajac helikopter wojskowy 4. w tempie przekazac pilotowi helikoptera, ktory niezwlocznie przewiezie cajdanit do szpitala, w ktorym wlasnie jakis israelczyk potrzebuje: watrobe, serce, zoladek, siatkowke, nerke, czy pecherz moczowy.... 5. nie wykonanie danego punktu skazuje kazdego zolnierza na sad polowy i kare smieci, z wypatroszeniem jego wnetrznosci.... 6. cajdaniot wojskowe sa w kolorze zielonym... 7. wczoraj nasz obergeneral, szef sztabu ashkenazy, wypatroszyl osobiscie 5 arabow, ktorzy mu sie nawineli w supermarkecie. Odpowiedz Link Zgłoś
off_nick Re: w regulaminie idf, 20.08.09, 14:32 dana33 napisała: Bardzo praktycznie podchodzicie do sprawy,dlaczego ten pomysł nie znalazł naśladowców? Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: w regulaminie idf, 20.08.09, 14:39 jak to dlaczego..... tez masz pytanie, offnickowa..... bo my zydzi jestesmy narodem wybranym, rowniez pod wzgledem pomyslow, praktycznego zastosowania ich i swiadomoscia, ze nic nie moze byc wasted.... jesli sie nie myle, to w swiatowym urzedzie patentowym zapatentowalismy ten pomysl juz jakies 61 lat temu... szwecja swego czasu chciala ten patent od nas odkupic, ale nie zgodzilismy sie. dlatego taka zlosc na nas dzisiaj.... jakby dostali ten patent, to by nie mieli dzisiaj potopu arabstwa w szwecji, zyjacego na ich koszt... nu, nie kazdy ma szczescie byc zydem... Odpowiedz Link Zgłoś
cepekolodziej Re: w regulaminie idf, 20.08.09, 15:28 Ale, ale - to pęcherze moczowe się też przeszczepia? Pierwsze słyszę -- - Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: w regulaminie idf, 20.08.09, 15:30 alez oczywiscie.... po uprzednim wypatroszeniu... ty jeszcze duzo rzeczy nie slyszles, ale powoli sie doksztacisz... Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: w regulaminie idf, 20.08.09, 15:53 nu, robisz postepy, cepowaty.... pecherze zydowskie cie tez interesuja.... wygugluj sobie..... u nas sie wszystko patroszy... tak ze dobrze, zes sobie israel odpuscil... chociaz u ciebie duzo do patroszenia to juz nie pozostalo... na dzisiaj dosyc... quote wypelniles.... Odpowiedz Link Zgłoś
cepekolodziej Re: w regulaminie idf, 20.08.09, 16:16 jaka znów kwota - naukowa ciekawość - Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: w regulaminie idf, 20.08.09, 16:39 nu, u nas wlasnie inaczej sie patroszy.... po zolniersku jak trza, a nie tak idiotycznie po polsku... po prostu narodem wybranym nie jestescie i rozumu nie macie... sama natura nie pozwala na odpadki, tak ze jak zawsze: duzo jeszcze od zydow uczyc sie musicie... Odpowiedz Link Zgłoś
3nd Re: Szwedzi obrabiają IDF właśnie 20.08.09, 16:57 spitt napisał: > > Wyklikali mi to 2 dni temu ,... A wredni . Smutne , co? Odpowiedz Link Zgłoś
vicky17 Re: Szwedzi obrabiają IDF właśnie 20.08.09, 19:59 3nd napisał: > > A wredni . Smutne , co? smutne,ze to forum opanowala koszerna kapusiowata gawiedz,a jeszcze bardziej smutne,ze podcinaja wlasna galez spadajac bolesnie w nicosc. dobrze,ze moje wypieki nie sa przez was kontrolowane,inaczej wygladalabym jak wasza banda chuliganerii wlasnie. Odpowiedz Link Zgłoś
off_nick Re: Szwedzi obrabiają IDF właśnie 20.08.09, 20:30 vicky17 napisała: To idź na forum oszołoma albo waszej polaczkowatej witryny,tam nie ma "koszernej kapusiowatej gawiedzi" Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Szwedzi obrabiają IDF właśnie 20.08.09, 20:32 rynsztokowa chwalipieta znow wciska tu swoje wypieki zakalcowe.... Odpowiedz Link Zgłoś
marksistowski Na polu walki jedyny organ o ktorym sie mysli... 20.08.09, 20:42 ... to własna dupa i jak ją uratować. ha,ha,ha,ha Odpowiedz Link Zgłoś
vicky17 Re: Na polu walki jedyny organ o ktorym sie mysli 20.08.09, 20:52 marksistowski napisał: > ... to własna dupa i jak ją uratować. ha,ha,ha,ha jakim polu i jakiej walki..chyba nie uwazasz za walke napisanie paru slow grubym,chamskim babom czy ich plastykowym absztyfikantom, z rownie plastykowym nabialem? walczy to sie w fort drum,a jak don dojechac to spytaj asi.. Odpowiedz Link Zgłoś
marksistowski Re: Na polu walki jedyny organ o ktorym sie mysli 20.08.09, 21:18 W wietnamie nioslem na plecach rannego dowodcę z którego brzucha wychodzily jelita i wlokly sie po ziemi. Nie myslałem wtedy o transplantologii tylko rzygałem z obrzydzenia i ze strachu. Odpowiedz Link Zgłoś
g-48 Re: Szwedzi obrabiają IDF właśnie 20.08.09, 20:43 rynsztokowa chwalipieta znow wciska tu swoje wypieki zakalcowe.... No Pasztetowa podnioslas nozke zeby dokopac a zostala tylko kaluza i mokra nozka. Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Szwedzi obrabiają IDF właśnie 20.08.09, 21:33 wszystko, co z ciebie zostaje, gie48, to rozchodzacy sie wokol smrod. Odpowiedz Link Zgłoś
g-48 Re: Szwedzi obrabiają IDF właśnie 20.08.09, 23:05 wszystko, co z ciebie zostaje, gie48, to rozchodzacy sie wokol smrod. A co masz nawet komputer zapochowy? Ladnie wykorzystam to a moze sie zatrujesz! Odpowiedz Link Zgłoś
bywszy1 Re: Szwedzi obrabiają IDF właśnie 20.08.09, 20:59 www.aftonbladet.se/kultur/article5652583.ab Jest to oryginal artykulu. www.aftonbladet.se/nyheter/article5666666.ab Zurnalista rwierdzi,ze nie ma dowodow.Artykol opiera sie na twierdzrniach Palestynczykow. Twierdzenia te sa z 1992 roku. www.aftonbladet.se/nyheter/article5666665.ab Dlaczego artykol pojawil sie dopiero teraz? Nie rozumiem. Odpowiedz Link Zgłoś
g-48 Re:1jaja-przepraszam ja sie jakam 20.08.09, 21:08 Dlaczego artykol pojawil sie dopiero teraz? > Nie rozumiem. A co ty rozumiesz? A twoja baba dalej bije cie po mordzie? Odpowiedz Link Zgłoś
bywszy1 Re:?+ 20.08.09, 21:22 Przeciez nieraz tobie tlumaczylem,ze idiotom i jakac sie i smiac mozna bez przeprosin. A kretynom tym bardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: Szwedzi obrabiają IDF właśnie 20.08.09, 21:33 Widac nastal w Szwecji czas na szerzenie takich kalumnii. Szwedzi nigdy nie byli daleko od antysemityzmu,a teraz,z rosnaca w sile islamska mniejszoscia po prostu tacy sqrwysyni czuja sie pewniej. Odpowiedz Link Zgłoś
bywszy1 Re:Akurat teraz Szwedzi+ 20.08.09, 21:33 na kanale pierwszym pokazuja druga czesc fimu dokumentalnego(trzy czesciowego) nakreconego przez Szwedow w Polsce. Wywiad z ludzmi zamieszanymi+plus pracownikow sprawiedliwosci. Film dotyczy lekarzy z karetek pogotowia oraz zakladow pogrzebowych. Dlaczego to pokazuja teraz? Nie rozumiem. To bylo przeciez nie wczoraj. A film sie nazywa "Necrobiznes" Odpowiedz Link Zgłoś
bywszy1 Re:Akurat teraz Szwedzi+ 20.08.09, 22:16 Jak nigdy! Teraz kanal 3 pokazuje matke i corke z Polski,ktorzy w Szwecji ciagna sie za lby. Aszberg wraz z znakomitymi posrednikami proboja ich lagodzic. Cos mi ta rozroba Polske przypomina. Jakbym do Polski wrocil. Smieszne to. I wstyd. Odpowiedz Link Zgłoś
wzwod_poranny Re:Akurat teraz Szwedzi+ 20.08.09, 22:46 i co, spacyfikowal Zyd polskie sziksy? Odpowiedz Link Zgłoś
bywszy1 Re:Akurat teraz Szwedzi+ 20.08.09, 23:02 czy moze ktos spacyfikowac zaciekle mordy? Nawet polkownik, posrednik z ramienia ONZ w Jugoslawii, wraz z terapeuta nie dali rady. Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re:Akurat teraz Szwedzi+ 20.08.09, 22:55 A propos Aschberg: But the real anti-hero of the book is a Swedish banker named Olaf Aschberg, who, though a successful banker and arms-dealer during the First World War, was also vaguely sympathetic to the Bolsheviks. This complex and highly intelligent man was to do more to fund the Bolshevik revolution than any other individual, and McMeekin's book does a great service in unveiling his interesting personality. www.literaryreview.co.uk/sebag_12_08.html To dziadek tego naszego exrewolucjaniera. Odpowiedz Link Zgłoś
cyniol Re: Szwedzki MSZ dystansuje się od wypowiedzi swoj 22.08.09, 02:55 ej ambasady w Izraelu – Czy “pomówienia” o makabryczny proceder armii izraelskiej i siatki rabinów, okazują się być jednak prawdziwe? Szwedzkie Ministerstwo Spraw Zagranicznych nie poparło stwierdzenia swojej ambasady w Izraelu, które nazwało artykuł opublikowany w szwedzkim dzienniku Aftonbladet mianem “odrażającego”. Szwedzkie pismo opublikowało reportaż o prowadzonym przez wiele lat procederze porywania przez izraelską armię młodych Palestyńczyków, których następnie zabijano pobierając od nich organa wewnętrzne. Reportaż ten wywołał falę oburzenia najwyższych czynników Izraela domagających się wycofania tych, jak określano “pomówień”. Proceder porywania Palestyńczyków ma mieć związek z niedawną serią zatrzymań dokonaną w Stanach Zjednoczonych osób podejrzanych o handel organami ludzkimi. Wśród zatrzymanych jest wielu rabinów oraz Levy Isaak Rosenbaum, który miał przyznać, że “Wszyscy dawcy pochodzili z Izraela”. Profesor Nancy Scheper-Hughes z Uniwersytetu w Berkley, założycielka organizacji Organs Watch śledzącej nielegalne pozyskiwanie organów ludzkich powiedziała, iż “Rosenbaum należał do ogromnej, zorganizowanej siatki przestępczej trudniącej się handlem organami ludzkimi, z główną siedzibą w Izraelu, odpowiedzialnej za tysiące transakcji kupna-sprzedaży nerek, rocznie. [...] Rosenbaum to była właśnie ta osoba, której poszukiwałam przez ponad dziesięć lat. To ja podałam jego nazwisko do FBI.” jta.org/news/article/2009/08/20/1007366/sweden-retracts-condemnation-of-newspaper-report www.bibula.com/?p=13085 Odpowiedz Link Zgłoś
wzwod_poranny Re: Szwedzki MSZ dystansuje się od wypowiedzi swo 24.08.09, 17:29 Syjoniści prześladują dzennikarzy "Aftonbladet" w Izraelu, każąc im podać grupę krwi w przpadku potrzeby przeszczepu. Dobry dowcip, no nie? Odpowiedz Link Zgłoś
bywszy1 Re: Szwedzki MSZ dystansuje się od wypowiedzi+ 24.08.09, 18:49 Szwedzkie pismo opublikowało reportaż o prowadzonym przez wiele lat procederze > porywania przez izraelską armię młodych Palestyńczyków, których następnie > zabijano pobierając od nich organa wewnętrzne. Reportaż ten wywołał falę > oburzenia najwyższych czynników Izraela domagających się wycofania tych, jak > określano “pomówień”. <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<< Miej zez szacunek do samego siebie i piepsz glupot. Gazeta nigdy nie twierdzila,ze taki proceder istnial. Artykol napisal w dziale Kultury a nie Nowin dziennikarz nie zatrudniony w gazecie-wolny strzelec. Napisa,to co twierdzili Palestynczycy w 1992roku,kiedy przeprowadzal z nimil wywiad. W zwiazku z obecnymi wypadkami w USA twierdzi,ze nalezaloby sprawdzic,jak to wtedy bylo. Rzad szwedzki nie ma prawa wtracenia sie w sprawy mediow. Doswiadczyla tego minister sprawiedliwosci z rzadu Socjaldemokratow: Bardzo jej sie nie podobala partia nacjonalistyczna Sverigesdemokraterna, bardzo nielubiaca obcokrajowcow-Polakow tez. Chciala pokierowc prasa-co ma na temat tej partii napisac. Wynik- 1.ta pani juz nie jest ministrem.Wyleciala przed wyborami. Co rowniez przyczynilo sie do przegranej socjaldemokratow. 2.Partia izyskala wielu kibicow. W wielu komunach juz rzadzi. I prawdopodobnie wejdzie do Riksdagu w nastepnych wyborach. Wg.rzadu to jest sprawa miedzy gazeta,a strona Izraelska. Kto ja ma reprezentowac-nie wiem. Ale ja jestem za tym. A zreszta-dziwny zbieg okolicznosci. W telewizji idzie powtorka trzyczesciowej "Nekrobiznes" W telewizji jest dosc rzadko o Polsce,a tutaj powtorka. Nakrecila Szwedka pochodzenia polskiego. Nie znam jej biografii. Jest swietna w szwedzkim i polskim. Wiec wywiady w sadach,wiezieniu i z osobami zamieszanymi prowadzi bez posrednikow. Sprawa dotyczy osobnikow,ktorzy zlozyli przysiege Hipokratesa i pomagali umierac pasazerom karetek pogotawia oraz handlowali cialami nieboszczykow.Pokazuje rowniez konkurencja miedzy roznymi organizacjami kupujace te ciala. Wiec,stary,badz katolikiem i zglos sie na spowiedz. Odpowiedz Link Zgłoś