Dodaj do ulubionych

dobra wiadomość

22.03.11, 21:05
mam dobrą wiadomość, istnieje szansa na prawie maksymalne zniesienie objawów.
ja mam ibs od roku, ale od miesiąca mam okres bardzo dobry nawet w tym schorzeniu.
mialam kolki i to straszne i nie ważne co jadłam to miałam zaparcia i gazy. leki od lekarza nie pomagały za bardzo.
mimo mojego wykształcenia medycznego stwierdziłam że odstawiam lek bo mi nie pomaga,odstawiłam na początku lutego.
znalazłam w internecie balsam k....... ziołowy i po zapoznaniu się z jego składem dowiedziałam się że jest pomocny w problemach jelitowych i także sfery psychicznej. zaczęłam go stosować 20 kropli na cukier 3 razy dziennie, zaczęłam ćwiczyć i znalazłam na internecie trening relaksacyjny Jacobsona. zaczęłam też jeść trochę inaczej i powiem wam że musimy jeść dużo gotowanych rzeczy w szczególności zupki.
Na początku bolało ale ten ból był niewiele silniejszy od tego który mi towarzyszył w trakcie zażywania leków. Jeśli chodzi o ćwiczenia to brzuszki, skłony i inne ogólnie usprawniające. Trening relaksacyjny jest dobry pozwala się wyciszyć i daje poczucie kontroli nad ciałem.
Jeśli chodzi o brzuch to już nie miałam problemów z tym czy pójdę do toalety czy nie. przestałam się tym martwić bo nastąpiła poprawa.
Od czasu do czasu miewam niezbyt silne bóle w skali od 0 do 10, gdzie 0 to brak bólu a 10 to ból maksymalny, dałabym 1 lub 1,5.
jeśli chodzi o stres to szukałam różnych strategii radzenia sobie ze stresem i można znaleźć na internecie masę informacji na ten temat.
a burczeniem się nie przejmujcie bo jak chodzę u siebie na uczelni na zajęcia to nie ma osoby, której by nie burczał brzuch i to też osobom bez ibs-u.
mam nadzieję, że wam to pomoże jakoś:-)
Obserwuj wątek
    • agataxxs Re: dobra wiadomość 28.03.11, 00:13
      Mozesz powiedzieć cos więcej na temat tego balsamu? gdzie kopić? jak sie doklanie nazywa?
      • kinga071087 Re: dobra wiadomość 28.03.11, 19:01
        jest to balsam zakonników z Krakowa, mają tutaj swoją siedzibę. wystarczy jak wpiszesz w google balsam to jest to pierwsza pozycja na liście. Balsam ten jest oparty na alkoholu ok.60%.
        Naturalny preparat, przygotowywany z ziół i żywic, wzmacniający organizm i regulujący pracę układu pokarmowego. Tradycja balsamu sięga dwóch wieków. Wywodzi się on z Czech.
        to taka mała krypto reklama:-),
        ja go kupilam u źródła ale wiem że są problemy z kupieniem ich w aptece więc polecam sklepy zielarskie.

IBS i żyje się dalej:-)
    • ania.rene Re: dobra wiadomość 03.04.11, 20:59
      przed zastosowaniem koniecznie przeczytaj ulotkę. nie można go stosowac podczas miesiączki, może mieć wpływ na kierowanie pojazdem,

• piotrrrrrrrr Re: dobra wiadomość 04.04.11, 11:37
        Witam.
        A mozecie napisac cos wiecej o tym balsamie? Jak sie go uzywa i wogle?
        Pozdro
        • merkury790 Re: dobra wiadomość 11.04.11, 12:16
          To Balsam kapucyński, wszystko jest w myster google...na mnie to nie działa tak jak i iberogast,ale fakt, lagodzilo... tu macie link www.balsamkapucynski.pl/
    • maaku2 Re: dobra wiadomość 17.03.14, 17:51
      Może być szereg przyczyn od złej diety, choroby np. kandydoza, zakwaszenie organizmu itp po stres... w przypadku tego ostatniego koło się zamyka ponieważ gazy w towarzystwie powodują niekomfortową sytuację przez co stres, czasami dochodzi do tego, że osobnik rezygnuje ze spotkań towarzyskich, w ten sposób wyklucza sie ze społeczeństwa - stres narasta - powstaje lęk przed przebywaniem w gronie znajomych... W takim przypadku proponuję kupić majtki filtrujące odór bąków. Są produkowane w Anglii ale można je kupić na allegro, sam takie mam i proszę mi wierzyć ułatwia życie szczególnie ludziom chorującym np. na syndrom jelita drażliwego, taką przypadłość jest bardzo trudno leczyć. Wystarczy wpisać w wyszukiwarkę w allegro "odór bąków"... majtki są wygodne, nie widać, że służą do zadań specjalnych;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka