aleks44 28.07.04, 19:40 jaka u Was pogoda,ale w Gorlicach w dalszym ciagu pada,poziom rzek Ropy i Sekowki podniosl sie znacznie.Jak ktos mieszka blisko rzeki to pewnie nie bedzie mu sie spokojnie spalo,ciekawe kiedy przestanie padac????? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agaijacek U nasw też 28.07.04, 20:16 Leje i leje ale to jeszcze tylko dziś i chyba jutro.Potok koło mego domu na szczęście jeszcze nie stwarza zagrożenia i myślę że może tym razem nie wejdzie mi na podwórko.Natomiast Poprad jest już bardzo duży i grozi wylaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
aleks44 Re: Oj to nie dobrze !!!! 28.07.04, 21:18 tak,male potoczki potrafia zrobic wiele szkod,przed kilku laty widzialem jak z malej rzeczki,po kilkudziesieciu minutowych opadach bardzo intensywnego deszczu zrobila sie rzeka,fala szla cala szerokoscia koryta okolo 8 do 10 m. i wysokosci okolo 80 cm.niosla ze soba male drzewa,butelki,smieci i wszystko co po drodze napotkala,trzeba bylo czekac okolo godz.zeby przejechac przez droge,na ktora tez wylala i nie wiadomo bylo gdzie jechac.Ale takie sa male gorskie potoczki W takich spotkaniach z przyroda czlowiek niestety jest bezradny Odpowiedz Link Zgłoś
adam.67 Kraków od 4 dni 29.07.04, 07:42 pod opadami. Zanosi się na dłużej (coś bąkają o sobocie że niby ma się poprawić, ale jakoś nie wierzę). Mieszkam na szczęście daleko od rzeki. Współczuję tym, którzy muszą patrzeć na rzekę z niepokojem. Ani za dnia ani w nocy nie mieć spokoju, tylko patrzeć i czekać... Odpowiedz Link Zgłoś
magosiaa Re: Nie wiem.... 29.07.04, 09:01 U mnie nie pada, ale słyszę w radiu, że u was dalej deszcz. Mam nadzieję, że z tych opadów nie będzie powodzi. Życzę jak najszybszej poprawy pogody i słoneczka. Odpowiedz Link Zgłoś
dorota_snooker Re: Nie wiem.... 29.07.04, 10:09 pada pada pada pada pada pada pada pada pada pada pada pada pada pada pada pada pada pada pada pada pada pada pada pada pada pada pada pada pada pada pada pada pada pada pada pada pada pada pada pada pada pada pada pada pada pada pada pada pada pada pada pada pada pada pada pada pada pada pada pada pada pada pada pada pada pada pada pada pada pada pada pada pada pada pada pada pada pada pada pada pada pada pada pada pada pada pada pada pada pada pada pada pada pada pada pada pada pada pada pada pada pada pada pada pada pada pada pada pada pada pada pada pada pada pada pada pada pada pada pada pada pada pada pada pada pada pada pada pada pada i końca nie widać.................... -- Snooker w Krakowie Odpowiedz Link Zgłoś
magosiaa Re: Nie wiem.... 29.07.04, 10:41 To może jakieś czary trzeba, odczynianie czy coś takiego? Odpowiedz Link Zgłoś
adam.67 Trzeba 29.07.04, 15:23 zneutralizować niejakiego Adama.67, znanego zaklinacza deszczu, który sprowadził ten kataklizm nad Małopolskę. Bo jak wiecie, inne rejony naszego ślicznego kraju nie zostały uszczęśliwione taką ilością wody... Odpowiedz Link Zgłoś
ellenai no faktycznie 02.08.04, 01:17 to wszyskto sie zaczelo od naszego adasia! Odpowiedz Link Zgłoś
agaijacek Góry wskazują. 29.07.04, 20:09 że będzie jeszcze padało al od kilku godzin jest przerwa w deszczu.Na szczęście odpukać woda mi osobiście nie wyrządziła żadnych szkód. Odpowiedz Link Zgłoś
aleks44 Re: Góry wskazują. 29.07.04, 20:23 to dobrze,ze Tobie nic nie zalalo,ale w wielu miejscowosciach narobilo szkod,zreszta caly czas pada z malymi przerwami,ludzie rozpaczaja,ze wszystko co mieli na polach jest zatopione,to straszne pracujesz przez caly rok i w ciagu kilku godzin tracisz wszystko Odpowiedz Link Zgłoś
dorota_snooker Z przykroscią zawiadamiam że 29.07.04, 20:36 pada pada pada pada pada pada pada pada pada pada pada pada pada pada pada pada pada pada pada pada pada pada pada pada pada pada pada pada pada pada pada pada pada pada pada pada pada pada pada pada pada pada pada pada pada pada pada pada pada pada pada pada pada pada pada pada pada pada pada pada pada pada pada pada pada pada pada pada pada pada pada pada pada pada pada pada pada pada pada pada pada pada pada pada pada pada pada pada pada pada pada pada pada pada pada pada pada pada pada pada pada pada pada pada pada pada pada pada pada pada pada pada pada pada pada pada pada pada pada pada pada pada pada pada pada pada pada pada pada pada PS.Podobno u moich sąsiadów tam gdzie mam domek letniskowy zwaliła się skarpa, a nam urwało rury od wody, aż strach pomysleć co będzie dalej Odpowiedz Link Zgłoś
ellenai Re: Z przykroscią zawiadamiam że 02.08.04, 01:19 jesus,no to nieprzelewki macie z ta woda! Odpowiedz Link Zgłoś
kan_z_oz Re: Z przykroscią zawiadamiam że 02.08.04, 04:59 przegoncie te chmury na poludnie do Oz. U nas susza, susza i jeszcze raz susza. Sezon pozarowy zostal wlasnie ogloszony dla wiekszosci stanu wlaczajac Sydney. Pzd Odpowiedz Link Zgłoś
ellenai Re: Z przykroscią zawiadamiam że 02.08.04, 16:40 ojej,to i do nas tez trzeba przegonic troche tych chmur! Odpowiedz Link Zgłoś