luq7 30.12.04, 10:11 Zastanawiam sie czy sladem Rzeszowa Jaslo powinno myslec o dalszej ekspansji terytorialnej, czyli wlaczaniu miejscowosci przyleglych do miasta. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
0kowita Re: terytorium miasta Jasla 30.12.04, 10:15 A w jakim celu ??? Jeszcze mamy sporo miejsc do zagospodarowania w obecnych granicach. Przestrzeni na inwestycje od groma i ciut ciut. A mieszkańcy wsi wcale nie kwapią się by zostać obywatelami wielkiej aglomeracji. Odpowiedz Link Zgłoś
luq7 Re: terytorium miasta Jasla 30.12.04, 10:19 zgadzam sie do zagospodarowania tak, ale wieksze inwestycje bez odpowiedniego zapelcza miedzy innymi przestrzennego nie beda mialy racji Odpowiedz Link Zgłoś
0kowita Re: terytorium miasta Jasla 30.12.04, 10:31 Jakie "większe inwestycje" ?????? Słyszałeś o inwestorze, który miałby ochotę zbudować w Jaśle fabrykę zatrudniającą parę tysięcy osób ????? Gdyby sie ktoś taki znalazł nikt nie miałby nic przeciw powiększaniu terytorium miasta. Ale przesuwać granicę i czekać.... bo może (???) - bez sensu. PS. A w ogole .....Luq. Serdecznie Cię witam na forum Jasło i cieszę się, że ktoś taki tu zawitał i jest. Odpowiedz Link Zgłoś
luq7 Re: terytorium miasta Jasla 30.12.04, 10:36 ja dalej bede oponowal przy swoim:) rzeszow, czekal lata na inwestora, gdy takowy sie znalal okazalo sie ze nie ma bazy, wiec miasto przegralo. Wladze zaczely myslec o rozrzeszeniu granic gdy juz bylo pozamiatane. Stad ten watek i kolejne wpisy. Odpowiedz Link Zgłoś
0kowita Re: terytorium miasta Jasla 30.12.04, 10:41 Może...... Może masz rację. Ja nie mam licencji na wiedzę wszelaką.... Napisałam swoje zdanie, tak jak sadzę. Odpowiedz Link Zgłoś
luq7 Re: terytorium miasta Jasla 30.12.04, 10:37 0kowita napisała: > Jakie "większe inwestycje" ?????? > Słyszałeś o inwestorze, który miałby ochotę zbudować w Jaśle fabrykę > zatrudniającą parę tysięcy osób ????? > Gdyby sie ktoś taki znalazł nikt nie miałby nic przeciw powiększaniu terytorium > > miasta. > Ale przesuwać granicę i czekać.... bo może (???) - bez sensu. > > PS. A w ogole .....Luq. Serdecznie Cię witam na forum Jasło i cieszę się, że > ktoś taki tu zawitał i jest. Ja rowniez witam wszystkich serdecznie, fajne forum :D Odpowiedz Link Zgłoś
georghe Re: terytorium miasta Jasla 30.12.04, 12:09 To ja może z innej beczki. Ilekroć jadę dwupasmówką w stronę Krosna to się zastanawiam dlaczego takie piękne równinne tereny po obu stronach drogi nie zostały dotąd w jakiś sposób zagospodarowane. Wiem, że kiedyś ( za komuny) powodem był fakt iż były to strategiczne rejony z militarnego punktu widzenia, a sama dwupasmówka wybudowana została jako lądowiska dla samolotów. Co powstrzymuje rozwój miasta w tamtą stronę - pojęcia nie mam. Czyżby chętnych nie było ? Odpowiedz Link Zgłoś