Dodaj do ulubionych

Boćki są!

29.04.05, 11:08
U Was pewnie też! Popatrzcie na kamerki AR z Poznania Kalińskiego. Super
i pilnujcie kiedy młode boćki sie wyklują ( na żywo):

www.bociany.kalinski.pl/

A może i u Was są bocianoluby? Niech się zgłoszą. Hej!
Obserwuj wątek
    • aleks44 Re: Boćki są! 29.04.05, 15:26
      nie wiecz czy sa ,ale widzialem 2 tygodnie temu ,wielkie czarne ptaszysko z
      czerwonymi nogami,jestem przekonany ze to czarny bocian.Pytalem ludzi mowili ze
      chyba juz przylecialy,choc ja innych nie widzialem
      • majak_m Re: Boćki są! 29.04.05, 23:50
        U mnie ani widu ani slychu. A moze to Ja kiepsko patrze i szukam.
        • aleks44 Re: Boćki są! 30.04.05, 00:37
          poczekamy zobaczymy,jak bedzie cieplej
          • ellenai Re: Boćki są! 30.04.05, 01:16
            u mnie bocianow niet ale napewno przylecialy juz w te miejsca w polsce do
            ktorych zawsze przylatywaly,wiosne macie moi drodzy,taka piekna beskidzka!
            • aleks44 Re: Boćki są! 30.04.05, 08:23
              moze sie jurto gdzies wybiore i na bocki popatrze,pogoda piekna
              • ellenai Re: Boćki są! 30.04.05, 17:37
                uwazaj zeby ci co bociek nie przyniosl w tobolku!
                • aleks44 Re: Boćki są! 30.04.05, 22:25
                  Wiesz to sa bardzo sliskie sprawy i nigdy nie mozna powiedziec nigdy,to jest
                  zycie ,a bocki ciagle lataja hehe
                  • ellenai Re: Boćki są! 30.04.05, 22:27
                    ja bociany to ewentualnie na przyszly rok zamawiam
                    • majak_m Re: Boćki są! 30.04.05, 23:34
                      No co Ty! Wiesz ile trzeba czekac w kolejce? To nie ot tak i sa.
                      Procedura trwac potrafi miesiacami :P
                      Tak wiec nie masz na co czekac, lepiej zamowic wczesniej ;)
                      • ellenai Re: Boćki są! 30.04.05, 23:35
                        a cos ty taki ekspert od bocianow?czyzby juz cos ci bocian przyniosl?
                        • majak_m Re: Boćki są! 30.04.05, 23:38
                          Mnie terminy gonia, wiec z bocianami jeszcze nic do czynienia nie mialem.
                          Narazie nie planuje w najblizszym czasie prowadzic z nimi zadnych transakcji :P
                          • ellenai Re: Boćki są! 30.04.05, 23:42
                            uwazaj zeby te terminy w bociany sie nie zamienily hehehehheheheh ja tez mam
                            terminy i zero czasu dla bocianow
                            • majak_m Re: Boćki są! 30.04.05, 23:44
                              Dobra, sliski to temat, wiec zostawmy go na dogodniejszy termin do rozwazan.
                              A Ja zawsze uwazam, ale roznie bywa :(
                              • ellenai Re: Boćki są! 30.04.05, 23:45
                                ja tez uwazam,ale wlasnie roznie to bywa heheheh
                                • aleks44 Re: Boćki są! 01.05.05, 09:24
                                  to faktycznie bardzo sliski temat hihihi
                                  pozdrawiam
                                  • ellenai Re: Boćki są! 01.05.05, 17:54
                                    hehe,no wlasnie!
                                    • ciupazka Re: Boćki są! 01.05.05, 19:30
                                      Hehe, nie zapatrzcie się, bo bede krzestnom matkom, widze, ze temat
                                      chyciył, lekki . latwy i przyjymny. A jaja juz znieśliście, he?
                                      Hehe...Fajne te boćki. Hej!

www.bociany.kalinski.pl/

Telo.Pozdr.
                                      • aleks44 Re: Boćki są! 01.05.05, 20:35
                                        ze on zawrotow glowy nie ma, na takiej wysokosci siedzi i sie jeszcze roozglada
                                        acha widzialem dzisiaj bocka siedzi w Gladyszowie i liczy samochody jadace w
                                        kierunku granicy ze Slowacja hehe,pewnie tez siedzi na jajach
                                        • ciupazka Re: Boćki są! 01.05.05, 20:45
                                          hehe, nawala mi klawiatura ,hej. Nie moge pisac.
                                          • aleks44 Re: Boćki są! 01.05.05, 21:21
                                            szkoda,nie mozesz u dzieci wymienic hehe
                                            • ellenai Re: Boćki są! 01.05.05, 23:29
                                              temat wlasnie piekny,lekki ilatwy ciupazko,takie tematy tu chcemy! przyjade do
                                              polski to se bocka zalatwie!
                                              • aleks44 Re: Boćki są! 02.05.05, 23:47
                                                moze Ci jakiegos zarezerwuje,bo Wiesz jak to z bocianami,nie zawsze przylatuja
                                                w terminach dla nas odpowiednich hehehe
                                                • ellenai Re: Boćki są! 03.05.05, 02:07
                                                  e tam jak trzeba to go sobie przygadam!
                                                  • ciupazka Re: Boćki są! 09.05.05, 17:53
                                                    Za 12 dni się wyklują młode! Pilnować mi!!!
                                                  • ellenai Re: Boćki są! 09.05.05, 18:56
                                                    o mlode bocianow sie kluja, no to pieknie!
                                                  • aleks44 Re: Boćki są! 09.05.05, 22:52
                                                    ciekawe czy wszystkie przezyja,zdarza sie ze matka wypycha z gniazda
                                                  • ellenai Re: Boćki są! 09.05.05, 22:59
                                                    nie znam sie na bockach
                                                  • aleks44 Re: Boćki są! 09.05.05, 23:07
                                                    ja tez ,ale kiedys slyszalem,ze matka wie czy zdola wykarmic i dlatego sama
                                                    decyduje
                                                  • ellenai Re: Boćki są! 09.05.05, 23:08
                                                    no to okropne to jest !
                                                  • aleks44 Re: Boćki są! 09.05.05, 23:30
                                                    niestety taka jest przyroda,czasami nawet moze, bezwzgledna
                                                  • majak_m Re: Boćki są! 09.05.05, 23:38
                                                    Bedzie dowod! Pozbawi sie jej praw rodzicielskich.
                                                    Ale tak to juz w przyrodzie bywa. Czy odrazu okropne to nie wiem.
                                                    Z pewnościa, w przeciwienstwie do takich zachowan wsrod ludzi, nie jest
                                                    pozbawione sensu. Ma to przeciez na celu zachowanie przy zyciu pozostalych pisklat.
                                                  • ellenai Re: Boćki są! 09.05.05, 23:39
                                                    no wlasnie masz racje, swiat zwierzat rzadzi sie innym prawami niz swiat
                                                    ludzi,jakas selekcja musi byc:(
                                                  • aleks44 Re: Boćki są! 09.05.05, 23:50
                                                    selekcja tak,ale dla mnie zbyt bezwzgledna,czy musi zginac ktos ,zeby mogl zyc
                                                    ktos ???
                                                  • ellenai Re: Boćki są! 09.05.05, 23:51
                                                    coz ludzie tez tak naprawde to robia,a wojny to niby skad sa?
                                                  • majak_m Re: Boćki są! 10.05.05, 00:02
                                                    Owszem, ale Nasz gatunek mysli raczej egoistycznie.
                                                  • ciupazka Re: Boćki są! 15.05.05, 17:42
                                                    Jeszcze jedną stronkę zapodam:

www.polska.pl/spec/bociany2005/index.htm
                                                  • aleks44 Re: Boćki są! 15.05.05, 18:05
                                                    hehehe,ja to zawsze nie doczytam do konca,zobaczylem wpis bocki sa ,wiec
                                                    kliknalem i nie widze mlodych,pobieglem po binokle i dalej nic, dopiero
                                                    przeczytalem 5 jaj do wyklucia 6 dni
                                                  • ellenai Re: Boćki są! 15.05.05, 18:35
                                                    no to beda mlode!
                                                  • ciupazka Re: Boćków nie ma! Odleciały!... 26.08.05, 12:50
                                                    Smutno, gniazdo puste, poleciały... gdzie? Patrz szlaki wędrowne boćków:

www.polska.pl/spec/bociany2005/index.htm

A mnie jest szkoda lata...Hej!
                                                  • ellenai Re: Boćków nie ma! Odleciały!... 26.08.05, 15:50
                                                    no tak,czas juz na nie zeby odlatywac!
                                                  • aleks44 Re: Boćków nie ma! Odleciały!... 27.08.05, 20:02
                                                    szkoda,kto bedzie teraz zaby lapac ????,ale na wiosne chyba wroca
                                                  • ellenai Re: Boćków nie ma! Odleciały!... 27.08.05, 21:49
                                                    zaby tez na wiosne sa!cmok
                                                  • dunajec1 Re: Boćków nie ma! Odleciały!... 28.08.05, 06:27
                                                    Wy to tak przyziemnie myslicie,wzniescie sie troche wyzej,a co z przyrostem
                                                    naturalnym?Ha?Ja bede donosil?
                                                  • zuzanna6 Re: Boćków nie ma! Odleciały!... 28.08.05, 08:47
                                                    u nas ponoć dzieci w kapuście znajdują

widziałam w tym roku samotnego bociana, nie wiem czy to on czy ona, ale jedno z
                                                    nich w drodze zgineło i bedny całe lato samotny siedział, ciekawe czy na drugi
                                                    rok bedą dwa, czy bociany w takich sytuacjach szukają potem drugiej połowy?
                                                  • aleks44 Re: Boćków nie ma! Odleciały!... 28.08.05, 09:35
                                                    tego to nie wiem,ale przykre
                                                  • dunajec1 Re: Boćków nie ma! Odleciały!... 29.08.05, 00:05
                                                    Jest tak jak u ludzi,szukaja,i znajduja,mialem w domu,no ,w ogrodzie dzikie
                                                    golebie,jeden zginal,nie powiem jak bo wiem,po roku ten co zostal
                                                    przyprowadzil ,i bylo znowu dwoje,co potem,nie wiem bo niedlugo po tym
                                                    wyjechalem,natura,we dwoje lzej.
                                                  • ellenai Re: Boćków nie ma! Odleciały!... 29.08.05, 04:23
                                                    oj zebys wiedzial,ze w dwojke zawsze jest razniej!
                                                  • aleks44 Re: Boćków nie ma! Odleciały!... 29.08.05, 09:27
                                                    potwierdzam ,to swieta prawda,we dwoje razniej
                                                  • ellenai :))))))))))))n/t 29.08.05, 16:41

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka