Gość: Norbert IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 18.07.02, 02:15 ...wielcy Polacy:H.Kollataj,Kazimierz Wielki i A.Mickiewicz. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
isoxazolidine Re: Jaki zwiazek maja z Jaslem 18.07.02, 02:19 KAzimierz Wielki zbudował w radomiu Zamek, Ratusz i mury obronne. A że my radomianie lubim Jasło to związki Kazimierza Wielkiego z Jasłem sa oczywiste ... :-))))) Odpowiedz Link Zgłoś
gadacz Re: Jaki zwiazek maja z Jaslem 18.07.02, 07:46 Gość portalu: Norbert napisał(a): > ...wielcy Polacy:H.Kollataj,Kazimierz Wielki i A.Mickiewicz. Chyba tylko taki że po ulicach nazwanych ich imieniem nie sposób w Jaśle mniędzy 13 a 16-tą przejechać samochodem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sztaszek Re: Jaki zwiazek maja z Jaslem IP: *.jaslo.sdi.tpnet.pl 18.07.02, 17:09 nie jestem za mocny z historii (lepszy z piłki noznej :))) ale czy przypadkiem kazimierz wielki nie ma coś wspólnego z nadaniem jasłu praw miejskich ? Odpowiedz Link Zgłoś
jepat Re: Jaki zwiazek maja z Jaslem 19.07.02, 06:27 Gość portalu: sztaszek napisał(a): > nie jestem za mocny z historii (lepszy z piłki noznej :))) ale czy przypadkiem > kazimierz wielki nie ma coś wspólnego z nadaniem jasłu praw miejskich ? Myśle że na miasto wielkości Jasła (bez obrazy) nie musiał być aż Kazik Wielki-myśle że już średni by wystarczył :-))))) Odpowiedz Link Zgłoś
gadacz Re: Jaki zwiazek maja z Jaslem 19.07.02, 10:47 jepat napisał: > > kazimierz wielki nie ma coś wspólnego z nadaniem jasłu praw miejskich ? > Myśle że na miasto wielkości Jasła (bez obrazy) nie musiał być aż Kazik > Wielki-myśle że już średni by wystarczył :-))))) Dał nam prawa miejskie - ale jak jeszcze nie był WIelki tylko był zwykłym Kazkiem tak ze uspokajam Cię Jepat co do wielkości Kazka - ale co Mickiewicz i Kołłątaj nie mam pojęcia... Napisz Norbert chętnie się dowiem. Odpowiedz Link Zgłoś
jepat Re: Jaki zwiazek maja z Jaslem 19.07.02, 11:04 A taki powiedzmy Kopernik ,co ma wspólnego ?? napisz nam Norbercie Odpowiedz Link Zgłoś
gadacz Re: Jaki zwiazek maja z Jaslem 19.07.02, 11:09 Kopernik jak ogólnie wiadomo była kobietą... Odpowiedz Link Zgłoś
chris1_gazeta Re: Jaki zwiazek maja z Jaslem 19.07.02, 11:11 i co? Może Skłodowska - Curie też była kobietą? Odpowiedz Link Zgłoś
gadacz Re: Jaki zwiazek maja z Jaslem 19.07.02, 11:15 chris1_gazeta napisał: > i co? Może Skłodowska - Curie też była kobietą? > Odpowiedz Link Zgłoś
m.a.r.y.s.i.a Re: Norbert nie odpowiada 19.07.02, 20:48 Ja myślę, że Norbert widział na stronach UM plan Jasła gdzie paskudną żółtą krechą zaznczono największy korek na zachodnim podkarpaciu plus dróżkę na Gamrat i z tąd jego pytanie. Odpowiedz Link Zgłoś
millennik1 Re: Norbert nie odpowiada 19.07.02, 21:30 ...a ja mysle ze panu norbertowi znowu nie wie o co chodzi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Norbert Re: Norbert nie odpowiada IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 21.07.02, 22:16 millennik1 napisał: > ...a ja mysle ze panu norbertowi znowu nie wie o co chodzi... Millenik,Ty na sam widok imienia Norbert zapominasz z kretesem polskiego.A tak na marginesie ,Norbert zna odpowiedz na to pytanie natomiast Jaslanie raz ze nie wiedza a dwa ignoruja Norberta bo....nie wiedza. Odpowiedz Link Zgłoś
millennik1 Re: Norbert nie odpowiada 21.07.02, 22:46 ...no to norbercie...moze bys cos ciekawego powiedzial...to jest polska... Odpowiedz Link Zgłoś
gadacz Re: Norbert nie odpowiada 22.07.02, 11:02 Norbert napisał: Norbert zna odpowiedz na to pytanie natomiast Jaslanie raz ze nie wiedza a dwa ignoruja Norberta bo....nie wiedza. E! Norbert ! nie filozfuj bo to nie jest Twoja najmocniejsza strona - brak odpowiedzi naraża Cię na podejrzenia o niewiedzę w temacie który sam wywołałeś - nie smęć czy też nie pitol tylko napisz co łączy lub nie łączy zamiast ignorancją nas po oczach... Odpowiedz Link Zgłoś