Dodaj do ulubionych

Polska - Łotwa

IP: *.gimsat.pl / *.gazeta.pl 10.10.02, 03:51
Polska!!!
Chciałbym, żeby wygrali z 5-0, a w tym czasie sącząc sobie pifko, był
zadowolony, że to Nasi górują, ale czas pokarze...
Pozdrowienia dla wszystkich ... :)
Obserwuj wątek
    • georghe Re: Polska - Łotwa 10.10.02, 10:35
      Ostawiam remis niestety. Obym się mylił.
      W sobotę dla mnie ważniejszy jest mecz Czarnych. Tu MUSI być VICTORIA !
      :))
    • Gość: byno do georgha IP: *.gimsat.pl / *.gazeta.pl 10.10.02, 23:41
      Nie wiem, czy wiesz, ale mój kumpel, niejaki "marsjan" lub "marsjanin"
      kombinuje stronkę (nieoficjalną) Czarnych, proponuję sprawdzić, bo warto :)
      byno
      test.czarnijaslo.com
      to dopiero początek, bo wiem, że gostek nie ma czasu (na razie), by dokończyć
      dzieła, ale miłe komentarze napewno dodały by mu skrzydeł :)
      • georghe Re: do georgha 11.10.02, 07:09
        Gość portalu: byno napisał(a):

> Nie wiem, czy wiesz, ale mój kumpel, niejaki "marsjan" lub "marsjanin"
        > kombinuje stronkę (nieoficjalną) Czarnych, proponuję sprawdzić, bo warto :)

W takim razie będzie to już czwarta nieoficjalna stronka Czarnych. Jak nie było
        to nie było, a teraz jak ruszyło to HO HO !! :)) (wszystkie powstały w tym roku)

1.www.rrjks.republika.pl
        2.www.czarnijaslo.host.sk
        3.www.czarni.jaslo.w.interia.pl
        • gadacz Mecz 11.10.02, 09:59
          Jednak Boniek po szumnych zpowiedziach wraca do koncepcji Engela. Było do
          przewidzenia bo niestety w ciągu niecałych 4 miesięcy nie narodziło się nowe
          pokolenie piłkarzy...
          Chyba każdy wynik jest możliwy...
          • Gość: Piotrek Po meczu IP: *.ipt.aol.com 13.10.02, 11:33
            Tym razem znowu "tamci" grali piłkę której "my" nie umiemy. A i jeszcze były
            problemy z aklimatyzacją. To pewnie oficjalne zdanie ekipy.

A moje zdanie: partacze!
            • gadacz Re: Po meczu 14.10.02, 07:53
              Żenada... tak słabo nie graliśmy nigdy..
              Sparaliżowało chłopaków ? Czy brak pomysłu na gre ?
              • georghe Re: Po meczu 14.10.02, 10:13
                A "najlepszy" w tej farsie jak zwykle DUDEK. Świeta krowa, której nie wolno
                skrytykować no bo PAN piłkarz gra w wielkim klubie.
                Pierwszy raz w zyciu widziałem takie cuda, że bramkarz usiłuje łapać piłkę
                lecącą w prawy róg bramki lewą ręką !! Toż to czysta dywersja !! Ale wstyd!
                Wogóle cała sobota do luftu. Najpierw Czarni "dali ciała" (i nowu bramkarz, ale
                to już inna bajka, inne przyczyny) potem reprezentacja, a na koniec jeszcze
                pseudo bokser Saleta........ Jeeezu co to za upokorzenienie było.......
                • Gość: Marsjan Re: Po meczu IP: *.bphpbk.pl 14.10.02, 20:40
                  Moje zdanie:
                  Boniek idzie dobrą drogą, bo wymienił wielu "zasłużonych" piłkarzy na
                  młodszych, którym można mieć nadzieję że będzie się chciało. Niestety miał za
                  mało czasu a zwłaszcza gier kontrolnych na zgranie drużyny. Poprzedni trener
                  miał na to kilka meczy towarzyskich i jak wyglądały te spotkania, to każdy
                  pamięta (tragedia - dla przypomnienia a później sukces). Boniek nie miał
                  takiego komfortu (tylko jeden mecz towarzyski) i już 2 i 3 mecz musiał grać o
                  punkty. San Marino było prostą przeszkodą ale z Łotwą trzeba było się liczyc z
                  remisem a nawet z porażką z prostego powodu: Łotwa jakąś straszną potęgą
                  futbolową nie jest ale jest w miarę zgraną ekipą. Nie można tego powiedzieć o
                  Polakach. Takiego chaosu w pomocy to dawno już nie widziałem (mecz oglądałem od
                  ok. 25 min a słyszałem że wcześniej było nawet nieźle). Ale to wszystko to brak
                  zgrania, który to element powinien być w kolejnych meczach coraz lepszy.
                  Oczywiście Boniek mógł postawić na sprawdzoną ekipę Engela, i idalić o kilka
                  miesięcy to co nieuniknione. Jednak pokazał że ma jaja i rozpoczął budowę nowej
                  ekipy a nie zajął się kosmetyką starej. Za odwagę ma u mnie plusa. Wiem, że już
                  wiosną to będzie zupełnie nowa ekipa.
                  • Gość: Piotrek Re: Po meczu IP: 207.30.78.* 14.10.02, 20:58
                    Jakoś nigdzie nie słychać o problemach "ze zgraniem", "z aklimatyzacją", "z
                    kryzysami". Tylko w polskim piekiełku futbolowym.
                    Czy to nie dziwne ???

Łotwa nakopie do d..y, z San Marino wygrało się ledwie (chyba ;-), a Polacy
                    dalej się "integrują", "próbują skład", "innej taktyki" itd. Żałosne, ale
                    prawdziwe.

Może czas sobie powiedzieć że polscy piłkarze to mierni rzemieślnicy, bez
                    polotu, fantazji, inwencji? Rzemieślnicy którzy dobrze wypadają jedynie
                    w "badaniach wysileniowych i wytrzymałościowych". Ale takie badania przechodzi
                    90% polskiej populacji: emeryci, nauczyciele, pielęgniarki itp...
                    Żadna rewelacja że w tym są "dobrzy".
                    • Gość: Marsjan Re: Po meczu IP: *.bphpbk.pl 14.10.02, 21:14
                      Wydaje mi sie, ze jednak slychac. Szczegolnie przy drastycznej przebudowie
                      zespolu. Jednak zauwaz, ze raczej norma jest stala i ciągła wymiana
                      pojedynczych zawodnikow (odmlodzenie skladu, wprowadzanie lepszych na danej
                      pozycji). Tak staraja sie postepowac wszystkie szanujace sie ekipy w Europie bo
                      jesli robi sie rewolucje, to moga byc klopoty szczegolnie na starcie. I jeszcze
                      jedna uwaga. Polska nie ma gwiazd. Ma za to roznej klasy rzemieslnikow. To
                      dlatego zgranie jest takie wazne (patrz np. Lotwa).
                      • Gość: Piotrek Re: Po meczu IP: 207.30.78.* 14.10.02, 21:22
                        Jeśli jednak Łotwa ma lepiej zgranych (tam też nie ma gwiazd) to aż żal d..ę
                        ściska nad poziomem polskiej "profesjonalnej amatorszczyzny"
                        • Gość: Marsjan Re: Po meczu IP: *.bphpbk.pl 14.10.02, 21:37
                          Trafiłeś w sedno. Łotysze nie mają gwiazd, nie mają jakich spektakularnych
                          sukcesów. Jednak grają w miarę podobnym składzie od kilku lat. Po prostu wiedzą
                          jak się zachować przy mocnym przeciwniku a jak przy słabym i kto co ma robić i
                          gdzie być na boisku. Polacy przez brak zgrania kończyli często akcję podaniem
                          do nikogo albo pomocnik "zakiwał się na śmierć". W reprezentacji bardzo często
                          np. Kosowski podaje dobre piłki Żurawskiemu z prostej przyczyny. Tak grają w
                          klubie i z akcji lewą stroną przynajmniej w poprzednim sezonie Wisła strzelała
                          większość bramek (np. dwie Barcelonie w tym jedna z dośrodkowania Kosowskiego).

Ja nie chcę na siłę bronić polskiej reprezentacji. Jednak uważam, że na razie
                          nie można jej oceniac, bo minęło za mało czasu od jej powstania. W końcu to
                          praca z ludźmi. Nie zachowujmy się jak prezesi polskich klubów piłkarskich,
                          którzy potrafią wylać trenera w miesiąc po jego zatrudnieniu. Dajmy trenerowi i
                          zawodnikom np. rok i zobaczmy czy im wyjdzie. Jeśli nie, to trudno. Będzie dużo
                          czasu przed eliminacjami do MŚ. Reprezentację weźmie ktoś inny i może jemu się
                          uda.
                          ps. Masz polskie znaki??? A ja tak się starałem pisać bez:)
                          • millennik1 Re: Po meczu 15.10.02, 00:12
                            ...znowu po meczu bylo mi smutno...
                          • Gość: Piotrek Re: Po meczu IP: 207.30.78.* 15.10.02, 14:55
                            Gość portalu: Marsjan napisał(a):

> ps. Masz polskie znaki??? A ja tak się starałem pisać bez:)

A co to za problem je mieć ? Powiem więcej mam amerykańską wersję Windowsa na
                            laptopie i polskie znaki. Jakiś problem ktoś z tym ma/miał ???
                            • Gość: Marsjan Re: Po meczu IP: *.bphpbk.pl 15.10.02, 17:38
                              Nigdy nie miałem amerykańskiej wersji Windowsa (oczywiście poza wersją 1.0, 2.0
                              3.0 i 3.1, ale to była tylko jakaś śmieszna nakładka na DOS więc się nie liczy)
                              więc nie wiem czy są z tym kłopoty. Zawsze też myślałem, że nasze szlaczki są
                              dziwne i producenci anglojęzycznego softu się nimi nie przejmują. Ponadto MS
                              jest znany z mieszaniu w standardach i w sumie nie wiem czy to co wysyłam
                              dociera w takiej formie jak wpisuję itp. itd.
                          • Gość: Piotrek Re: Po meczu IP: 207.30.78.* 15.10.02, 15:03
                            Gość portalu: Marsjan napisał(a):

> Ja nie chcę na siłę bronić polskiej reprezentacji. Jednak uważam, że na razie
                            > nie można jej oceniac, bo minęło za mało czasu od jej powstania. W końcu to
                            > praca z ludźmi. Nie zachowujmy się jak prezesi polskich klubów piłkarskich,
                            > którzy potrafią wylać trenera w miesiąc po jego zatrudnieniu. Dajmy trenerowi
                            i
                            >
                            > zawodnikom np. rok i zobaczmy czy im wyjdzie. Jeśli nie, to trudno. Będzie
                            dużo
                            >
                            > czasu przed eliminacjami do MŚ. Reprezentację weźmie ktoś inny i może jemu
                            się
                            > uda.

Cały czas to słyszę, aż głupio. Polska reprezentacja nie jest młoda, istnieje
                            pewnie od 90 lat, a to że grają tam partacze jest
                            tłumaczone "niezgraniem" "brakiem formy" "tępą trawą" i innymi bzdurami.

Radosne, śmieję się jak to czytam ;-))), cały polski futbol to umiejętność
                            wymówek i zwalania winy na "przyczyny obiektywne" - wszyscy i wszystko zawinili
                            tylko nie słabiutkie umiejętności i technika kopaczy.

Radosne, śmieję się jak to czytam ;-))) i słyszę w "publikatorach"

Pozdrawiam
                            Piotrek

P.S. Kiedyś byłem "fanem" polskiej reprezentacji, kiedyś: to było w 1982r. w
                            Hiszpanii. Teraz to grupa miernych kolesi ciągnących sporą kasę w Canal+. Dobry
                            sposób na życie o ile ludzie za to jeszcze płacą
                            • Gość: Marsjan Re: Po meczu IP: *.bphpbk.pl 15.10.02, 17:30
                              Od wiosny tego roku skończyłem byciem "fanem" reprezentacji, czyli w sumie
                              jeszcze w latach jej prosperity. Dzięki temu nie stresowałem się na MŚ a i
                              teraz staram się o ocenę obecnej drużyny bez jakichś niepotrzebnych emocji. Ale
                              myślę, że nasza dyskusja nie ma większego sensu bo każdy z nas ma swoje zdanie
                              na temat drużyny narodowej i chyba nie ulegnie ono zmianie na wskutek
                              argumentów drugiej strony (ja przynajmniej nie zmieniłem swojej oceny).

A tak już na marginesie. Niektórzy mówią, że prawdziwy kibic to nie ten, który
                              jest z drużyną w chwilach sukcesów, ale ten, który dopinguje ją w chwilach
                              słabości. Coś w tym jest.
                              • Gość: Piotrek Re: Po meczu IP: 207.30.78.* 15.10.02, 17:32
                                Racja, zgadzam się z Tobą. Tyle tylko że polscy kopacze mają się nijak do
                                średniej światowej, to jest moja opinia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka