aleks44 02.10.06, 19:34 wczoraj wspominajac stare dobre czasy,naszlo mnie na "zrobienie ogniska" i upieczenie ziemniakow.Przyznam ,ze nie jadlem takich kilka dobrych lat. Sol ,maselko i mocno przypieczone ziemniaczki,polecam !!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ellenai Re: Jesień 02.10.06, 19:47 u nas nie wolno ognisk rozpalac bo jest za sucho i mozna spowodowac pozar,ale ziemniakow to ci zazdroszcze bardzo takich pieczonych w ognisku! Odpowiedz Link Zgłoś
dunajec1 Re: Jesień 02.10.06, 22:19 Aleks,nie przypominaj,w zeszlym roku jak mnie naszla chec na pieczone ziemniaki,to jak wedzilem miesko to polozylem pare ziemniakow na ogien,ale to nie to samo co w ognisku,przynajmniej nastroj inny. Odpowiedz Link Zgłoś
aleks44 Re: Jesień 03.10.06, 11:33 Macie racje,a ja przyznam sie ,ze dzisiaj bedzie wedzenie mieska,wlasnie "siedzi" w marynacie.Po poludniu jade na dzialeczke,sadzic jakies zielsko i w miedzyczasie uruchomie wedzarnie. Odpowiedz Link Zgłoś
dunajec1 Re: Jesień 03.10.06, 21:48 Hehe,mnie to czeka w czwartek,ale i wtedy podrzuce pare ziemniakow na wegle. Odpowiedz Link Zgłoś
ellenai Re: Jesień 04.10.06, 00:03 moze i ja powinnam cos takiego na weekend wymyslic! Odpowiedz Link Zgłoś
adam.67 aleście mi Aleksie narobili smaku na takie 04.10.06, 00:41 ziemniaczki pieczone w ognisku... ze spaloną skórką, pachnące dymem, ze szczyptą soli, parzące w palce! Chodzą za mną takie kartofelki, tylko żeby nikt na mnie nie doniósł hehe bo kartofel to warzywo hmmmm upolitycznione,szczególnie jeśli dwa na raz. Tak 3 inaczej: zjadłoby się. Niezaprzeczalnie. I popiło czymś złocistym. Uffff Byle do rana. Odpowiedz Link Zgłoś
dunajec1 Re: aleście mi Aleksie narobili smaku na takie 04.10.06, 01:27 Adam,to znowu masz dzionek tej nocy? A ziemniaczki z ogniska,hmmm wytrzymam do czwartku. Odpowiedz Link Zgłoś
adam.67 ano, przedostatnia nocka :) 04.10.06, 02:12 Ja już w następny weekend robię ognisko. I bibka będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
ouimet Re: aleście mi Aleksie narobili smaku na takie 04.10.06, 01:54 adam.67 napisał: > kartofel to warzywo hmmmm upolitycznione,szczególnie jeśli dwa na raz. uwielbiam twoje bzdety. Coz,jeden lubi zapach pomaranczy,a inny won smierdzacych skarpet...Roznica istotna,ale o gustach sie nie dyskutuje.:) natomiast bedac Polakiem uzywaj :ziemniak.Nie utozsamiajac sie z takowym/Polakiem/mieszaj dalej... :)))))) > > Tak 3 inaczej: zjadłoby się. Niezaprzeczalnie. I popiło czymś złocistym. > Uffff > Byle do rana. > Odpowiedz Link Zgłoś
adam.67 a poza tym wszyscy w domu zdrowi? 04.10.06, 02:19 > uwielbiam twoje bzdety. > Coz,jeden lubi zapach pomaranczy,a inny won smierdzacych skarpet...Roznica > istotna,ale o gustach sie nie dyskutuje.:) a ja uwielbiam twoje komentarze, bez dwóch zdań: co za powalająca głębia przemyśleń! zacznij pisywać felietony do Naszego Dziennika lub Poradnika Hodowcy Myszoskoczków, przynajmniej TAAAAAKI talent się nie zmarnuje hehehehe > natomiast bedac Polakiem uzywaj :ziemniak.Nie utozsamiajac sie z > takowym/Polakiem/mieszaj dalej... > :)))))) proponuję jednak wziąć coś na przeczyszczenie. Nie z autopsji, ale z dobrego serca. Nie mogę patrzyć jak się męczysz, a dobić nie mam sumienia :D Odpowiedz Link Zgłoś
dunajec1 Re: a poza tym wszyscy w domu zdrowi? 04.10.06, 02:32 Mnie tam nie przeszkadza,ziemniak,kartofel,pyra,grula,co za roznica,jak kto lubi. Adam,jak bibka bedzie,nie zapomnij "potato vodka",ja preferuje Luksusowa. Odpowiedz Link Zgłoś
adam.67 mnie też nie przeszkadza 04.10.06, 02:45 > Adam,jak bibka bedzie,nie zapomnij "potato vodka",ja preferuje Luksusowa. a nie za dużo byłoby wtedy tych produktów ziemniaczanych :D ???? Odpowiedz Link Zgłoś
ellenai Re: mnie też nie przeszkadza 04.10.06, 02:58 hehe wymiana zdan miedzy ouimetem i adasiem ciekawie sie zaczela rozwijac! hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
dunajec1 Re: mnie też nie przeszkadza 04.10.06, 03:28 Nad ranem to wszysko sie zdarzyc moze,nie? Odpowiedz Link Zgłoś
adam.67 ouimet zbyt sieriozny chyba 04.10.06, 06:08 zdaje się osobnik z dość kontrowersyjnym poczuciem humoru. Ja pisanie na forum traktuję jak zabawę, czasami mniej, czasami bardziej poważną. A tu takie sieriozne podejście. Dlatego zaleciłem coś na przeczyszczenie. Dla zmiany podejścia. A ja, jak to ja: nie zostawiam pewnych uwag bez komentarza :) Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
ellenai Re: ouimet zbyt sieriozny chyba 04.10.06, 07:43 racja! to co sie czyta i pisze na forach to naprawde bardzo trzeba traktowac z przymruzeniem oka! nic na bardzo powaznie,cmok adasiu nocka ci sie konczy! teraz kimono uderzysz a my samotni tu pozostaniemy! Odpowiedz Link Zgłoś
aleks44 Re:a jednak ziemniaki..... 04.10.06, 09:24 do tego pieczone w ognisku !!!!wspanialy smak i zapach,polecam !. natomiast od polityki trzymam sie z daleka. jak ktos madrzejszy powiedzial "polityka to k...." ,a od siebie dodam, ze obojetnie w jakim wydaniu !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ouimet Re: ouimet zbyt sieriozny chyba 05.10.06, 03:26 adam.67 napisał: > zdaje się osobnik z dość kontrowersyjnym poczuciem humoru. Ja pisanie na forum > traktuję jak zabawę, czasami mniej, czasami bardziej poważną. > A tu takie sieriozne podejście. Dlatego zaleciłem coś na przeczyszczenie. Dla > zmiany podejścia. A ja, jak to ja: nie zostawiam pewnych uwag bez komentarza :) > > Pozdrowienia > tez pozdrawiam.:) Odpowiedz Link Zgłoś