dunajec1 23.02.07, 21:23 Wczoraj jak wychodzilem z domu z chlopakiem,a posypalo znowu sniegiem,chlopak widzac to mowi"znowu nasniegalo" cholera to chyba nie najlepiej o mnie swiadczy,tylko kiedy go uczyc? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ciupazka Re: Wynalazek 23.02.07, 21:54 A w gwarze to moze lepiej: ale nakurzyło śniegu?! Odpowiedz Link Zgłoś
ballest Re: Wynalazek 23.02.07, 23:42 Ciupazka, - nawalouo sniegu, tak se godou!! Odpowiedz Link Zgłoś
dunajec1 Re: Wynalazek 24.02.07, 00:00 Wiesz Ciupazko,on wiecej po naszemu jak po polsku,ale i tak po naszemu zapomina. Odpowiedz Link Zgłoś
aleks44 Re: Wynalazek 24.02.07, 08:29 najwazniejsze,ze Obaj wiedzieliscie o co chodzi,reszta nie jest wazna. kiedys ogladajac jakis film uslyszalem "bedziesz odpowiadal za pomocnictwo",uwazam ze powinno byc "za wspoludzial".Ale ktos madrzejszy to tlumaczyl,zatem wiedzial co robi.A moze oba slowa sa OK. Odpowiedz Link Zgłoś
dunajec1 Re: Wynalazek 24.02.07, 21:35 Aleks,nie chce sie tlumaczyc bo to na nic,ale to wszystkie dzieciaki "nasze "tak sie zacinaja,kiedys siostra mi mowi jak jej corka prosila ja o zrobienie frytek ze solem,albo sie pyta-mamo wlozylas ten mies w piec? Smutne to a czasami smieszne. Odpowiedz Link Zgłoś
aleks44 Re: Wynalazek 25.02.07, 06:49 tak,ale z drugiej strony ,to za bardzo nie ma czasu na poslugiwanie sie nim ,skoro tylko praca,praca,praca pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś