Dodaj do ulubionych

Nowy wątek na nowe pogawędki

08.01.06, 21:26
Bo w tym o weekendzie już ciężko się poruszać - bo tyle wpisów. ;-)
Obserwuj wątek
    • imagine77 Re: Nowy wątek na nowe pogawędki 08.01.06, 21:27
      Ufffff, i trzeba się ruszyć, a tak dobrze mi się tam siedziało, faceci :P
      • qwerty.tarnow Re: Nowy wątek na nowe pogawędki 08.01.06, 21:32
        No wiesz - ja to się ruszać nie lubię. Z wątku Lubony - ten opis zwierzątka o
        nazwie "mężczyzna" - to zgadza się kwestia zamiłowania do przesiadywnia w domu.
        W końcu stara prawda mówi, że wszędzie dobrze, ale w domu najlepiej! Więc po co
        testować na nowo coś, co przodkowie dawno już sprawdzili? ;-)
        • imagine77 Re: Nowy wątek na nowe pogawędki 08.01.06, 21:35
          Heh, to mamy coś wspólnego ze sobą... oczywiście nie mówię o płci :D
          • qwerty.tarnow Re: Nowy wątek na nowe pogawędki 08.01.06, 21:39
            O! To będziesz mnie wspomagać na tym forum, bo tu mi żyć niektórzy nie dają
            zmuszając (na szczęście tylko słownie), do wychodzenia z domu. Ale ja jesem
            twardy i się nie daję! :-D
            • imagine77 Re: Nowy wątek na nowe pogawędki 08.01.06, 21:43
              qwerty.tarnow napisał:

> O! To będziesz mnie wspomagać na tym forum, bo tu mi żyć niektórzy nie dają
              > zmuszając (na szczęście tylko słownie), do wychodzenia z domu. Ale ja jesem
              > twardy i się nie daję! :-D

Zastanowię się :P A może nawet wyciągnę Cię kiedyś gdzieś :D Na pewno dasz się
              przekupić :P
              • qwerty.tarnow Re: Nowy wątek na nowe pogawędki 08.01.06, 21:45
                Ja domowy zwierz jestem - nie da się! :-P
                • imagine77 Re: Nowy wątek na nowe pogawędki 08.01.06, 21:47
                  Lew może? :D
                  • qwerty.tarnow Re: Nowy wątek na nowe pogawędki 08.01.06, 21:49
                    imagine77 napisała:

> Lew może? :D

Nie - Qwerty. I na "nazwisko" - tarnow, nie zaś Rywin. ;-)
                    • imagine77 Re: Nowy wątek na nowe pogawędki 08.01.06, 21:49
                      Mądrala :P
                      • qwerty.tarnow Re: Nowy wątek na nowe pogawędki 08.01.06, 21:51
                        Nie - Iksiński ;-)
                        W "Świecie Młodych" były serie kawałów i tam te dwa nazwiska zawsze wstawiali -
                        pamiętasz?
                        • imagine77 Re: Nowy wątek na nowe pogawędki 08.01.06, 21:52
                          Hm... Ja pamiętam taką gazetę jak "Miś" i "Świerszczyk" /tylko proszę bez
                          żadnych skojarzeń/ :P
                          • imagine77 Re: Nowy wątek na nowe pogawędki 08.01.06, 21:53
                            Tylko bez żadnych skojarzeń, proszę* - ooo, teraz chyba lepiej stylistycznie :D
                          • qwerty.tarnow Re: Nowy wątek na nowe pogawędki 08.01.06, 21:54
                            Też pamiętam. :-) A jeszcze "Płomyczek" i "Płomyk" - ten ostatni z plakatami
                            gwiazd ówczesnych czasów. :-)
                            • imagine77 Re: Nowy wątek na nowe pogawędki 08.01.06, 21:54
                              A tych to nie pamiętam wcale...
                              • qwerty.tarnow Re: Nowy wątek na nowe pogawędki 08.01.06, 21:57
                                Eeee, no - toż to klasyka! A przynajmniej "Płomyczek" - na drugiej stronie
                                zwsze mini-komiks oraz garść nowinek ze świata techniki, a w środku różne
                                opowiadania dla dzieci.
                                • imagine77 Re: Nowy wątek na nowe pogawędki 08.01.06, 21:58
                                  No umknęło mi to z pamięci :(
                                  • qwerty.tarnow Re: Nowy wątek na nowe pogawędki 08.01.06, 22:00
                                    A w "Misiu" to w środku wycinanki były na twardym papierze. :-)
                                    • imagine77 Re: Nowy wątek na nowe pogawędki 08.01.06, 22:01
                                      Misiu był cool :D
                                      • qwerty.tarnow Re: Nowy wątek na nowe pogawędki 08.01.06, 22:06
                                        A wracając do sedna - tj. od czego wyszliśmy: nie Lew. :-)
              • qwerty.tarnow Re: Nowy wątek na nowe pogawędki 08.01.06, 22:15
                imagine77 napisała:

> A może nawet wyciągnę Cię kiedyś gdzieś :D Na pewno dasz się przekupić :P

Spotkanie forumowe może - bo dawno nie było. Jak reszta podchwyci, to może coś
                z tego wyjdzie. I wilk będzie wówczas syty i owca cała. :-D
                • imagine77 Re: Nowy wątek na nowe pogawędki 08.01.06, 22:17
                  Uhm, czemu nie :)
                  • qwerty.tarnow Re: Nowy wątek na nowe pogawędki 08.01.06, 22:19
                    Tylko spokojnie - od ustalenia daty do realizacji pomysłu to u nas zwykle
                    minimum półtora miesiąca schodzi. A dwa miesiące to jest taki przyzwoity
                    termin. Do tego dodatkowo jeden miesiąc na konsultacje co do konkretnej
                    daty. ;-)
      • imagine77 Re: Nowy wątek na nowe pogawędki 08.01.06, 21:32
        Mnie w ogóle coś muli dzisiaj net :(
        Ja też oglądałam Kabareton, ale kawałek. Załapałam się na "naukę jazdy" :D I
        tak jakoś przypomniał mi się mój kurs jazdy <wstyd> ;)
        • qwerty.tarnow Re: Nowy wątek na nowe pogawędki 08.01.06, 21:37
          Ja na pierwszej jeździe dwa razy wjechałem bez zatrzymywania na główne ulice:
          raz w nieznanym sobie terenie, w deszczu na dodatek, pojawiłem się nagle przed
          jakimś autem, które okazało się jechać drogą z pierwszeństwem - na
          usprawiedliwienie mam to, iż moja droga wchodziła pod kątem do tej głównej.
          Drugie wymuszenie to na żółtym ostrzegawczym świetle (ale pojedynczym, nie
          trójkolorowym!): zacząłem się zastanawiać, co to za dziwny sygnalizator i
          doszedłem do wniosku, że lepiej jechać, niż stać. ;-)
          • imagine77 Re: Nowy wątek na nowe pogawędki 08.01.06, 21:42
            Ja swojej pierwszej jazdy to nawet nie pamiętam, taka byłam przejęta :D
            Poza tym... hm... zawsze myliłam prawą stronę z lewą :\ I zawsze miałam
            tendencję do zbaczania na lewą stronę jezdni ;)
            • qwerty.tarnow Re: Nowy wątek na nowe pogawędki 08.01.06, 21:46
              No cóż - pewnie po prostu spełniałaś składane Ci życzenia "szerokiej drogi". ;-)
              • imagine77 Re: Nowy wątek na nowe pogawędki 08.01.06, 21:48
                Hahaha :D
                • qwerty.tarnow Re: Nowy wątek na nowe pogawędki 08.01.06, 21:50
                  A na ostatniej jeździe to włączyłem zapłon w maluchu na włączonym biegu. :-)
                  Pan się troszkę zdziwił...
                • imagine77 Re: Nowy wątek na nowe pogawędki 08.01.06, 21:51
                  Nie mam humora przez to że jutro muszę iśc do pracy :(
                  I co najgorsze to nie posiedzę dzisiaj długo, bo jutro wiesz... muszę znowu
                  wstać o tej barbarzyńskiej porze <zalewanie się łzami>
                  • qwerty.tarnow Re: Nowy wątek na nowe pogawędki 08.01.06, 21:53
                    Ja też wstaję rano. Ale nmi tam nie przeszkadza - najwyżej niedospany będę
                    siedział. Ostatnimi dniami miałem miałem snu w normie i w jedne dni zwracam
                    sobie braki w innych. :-)
                    • qwerty.tarnow Re: Nowy wątek na nowe pogawędki 08.01.06, 21:55
                      P.S. A pisać można też z pracy, nie? Chociaż tu zależy jak kto ma i czy szef
                      nie ma instalacji "Wielkiego Brata Śledczego". ;-)
                      • imagine77 Re: Nowy wątek na nowe pogawędki 08.01.06, 21:56
                        Nie, z pracy nie mogę pisać.
                        • qwerty.tarnow Re: Nowy wątek na nowe pogawędki 08.01.06, 21:59
                          No to Cię załatwili. :-(
                    • imagine77 Re: Nowy wątek na nowe pogawędki 08.01.06, 21:55
                      Ja cały tydzień chodzę niedospana ;)Ale w poniedziałek to zawsze jest
                      najgorzej. Wrrr... nie cierpię poniedziałków!
                      • qwerty.tarnow Re: Nowy wątek na nowe pogawędki 08.01.06, 21:58
                        To w pracy jeszcze można spać. ;-)
                        • imagine77 Re: Nowy wątek na nowe pogawędki 08.01.06, 21:59
                          W mojej się nie da. Mam totalny zapiernicz /sorry/ :\
                          • imagine77 Re: Nowy wątek na nowe pogawędki 08.01.06, 22:00
                            I hate my job... :\
                            Może lepiej nie mówmy o niej, bo naprawdę tracę humor z sekundy na sekundę :(
                            • imagine77 Re: Nowy wątek na nowe pogawędki 08.01.06, 22:01
                              A byłeś na poczcie i czytałeś co Ci tam napisałam ;)
                              • qwerty.tarnow Re: Nowy wątek na nowe pogawędki 08.01.06, 22:03
                                Kurier doniósł jakąś przesyłkę - ale to już chwilę temu przecież. Czytałem to.
                                • imagine77 Re: Nowy wątek na nowe pogawędki 08.01.06, 22:05
                                  OK
                            • qwerty.tarnow Re: Nowy wątek na nowe pogawędki 08.01.06, 22:01
                              OK - nie ma sprawy...
                          • qwerty.tarnow Re: Nowy wątek na nowe pogawędki 08.01.06, 22:01
                            Ale to nie Ty mnie przepraszaj, tylko Twój szef Ciebie powinien, że nie daje Ci
                            szans na chwilę rozluźnienia. :-(
                            • imagine77 Re: Nowy wątek na nowe pogawędki 08.01.06, 22:03
                              Echhhh...
                              • imagine77 Re: Nowy wątek na nowe pogawędki 08.01.06, 22:04
                                Jak poproszę ładnie to wyślesz mi pewną piosenkę? Chyba ją masz ;)
                                • qwerty.tarnow Re: Nowy wątek na nowe pogawędki 08.01.06, 22:05
                                  Zobaczymy co. :-) Mów o jaki tytuł chodzi.
                                  • imagine77 Re: Nowy wątek na nowe pogawędki 08.01.06, 22:06
                                    Andrzej Rosiewicz - "Pytasz mnie"
                                    • qwerty.tarnow Re: Nowy wątek na nowe pogawędki 08.01.06, 22:07
                                      Ha! A skąd wiedziałaś, że to mam?
                                      • imagine77 Re: Nowy wątek na nowe pogawędki 08.01.06, 22:08
                                        A z tego forum :D
                                        • qwerty.tarnow Re: Nowy wątek na nowe pogawędki 08.01.06, 22:12
                                          Aaaa - wątek o ulubionych piosenkach, zapomniałem. :-)
                                          Sam utwór mam zaś jeszcze z czasów jak Adam Małysz zaczynał święcić triumfy i
                                          Andrzej Rosiewicz nagrał dla niego piosenkę-przeróbkę jednej z arii operowych.
                                          Na płycie zaś było też owo "Pytasz mnie" - no cud po prostu, szczególnie jeśli
                                          chodzi o muzykę...
                                          • imagine77 Re: Nowy wątek na nowe pogawędki 08.01.06, 22:13
                                            Właśnie... mieliśmy to w domu jeszcze na winylowej płycie... byłam zakochana w
                                            tym kawałku jako dziecko :)
                                            • qwerty.tarnow Re: Nowy wątek na nowe pogawędki 08.01.06, 22:20
                                              Wyśle się kawałek za chwilę - na razie przez pocztę nie chce przejść. :-/
                              • qwerty.tarnow Re: Nowy wątek na nowe pogawędki 08.01.06, 22:04
                                Zawsze możesz sobie na forum anonimowo ponarzekać na szefa (ale też
                                pozostawiając go anonimowego) :-D
                                • imagine77 Re: Nowy wątek na nowe pogawędki 08.01.06, 22:05
                                  Wiem, ale to niewiele daje :)
                                  • qwerty.tarnow Re: Nowy wątek na nowe pogawędki 08.01.06, 22:07
                                    Osobistą satysfakcję chociaż. ;-)
                                    • imagine77 Re: Nowy wątek na nowe pogawędki 08.01.06, 22:09
                                      Ja też nie Lew ;)
                                      • qwerty.tarnow Re: Nowy wątek na nowe pogawędki 08.01.06, 22:12
                                        A to jakaś cecha lwów jest? Upartość?
                                        • imagine77 Re: Nowy wątek na nowe pogawędki 08.01.06, 22:14
                                          Nie wiem jakie cechy ma Lew - myślałam, że właśnie się dowiem :D
                                          A jeśli chodzi o upartość, to cecha mojego znaku :P
                                          • qwerty.tarnow Re: Nowy wątek na nowe pogawędki 08.01.06, 22:17
                                            Cechy znaków? Nie wiem... Ja tam w to za bardzo nie wierzę. ;-)
                                            • imagine77 Re: Nowy wątek na nowe pogawędki 08.01.06, 22:19
                                              Ja też - bo jakoś to co piszą to nie za bardzo zgadza się z moimi cechami...
                                              Chyba jestem wyjątkiem ;)
                                              • imagine77 Re: Nowy wątek na nowe pogawędki 08.01.06, 22:19
                                                To jak? Wyślesz mi? :)
                                                • imagine77 Re: Nowy wątek na nowe pogawędki 08.01.06, 22:20
                                                  O.K. Kurczę, zaczynam się już tu gubić w tych postach ;)
                                                  • imagine77 Re: Nowy wątek na nowe pogawędki 08.01.06, 22:21
                                                    A propos spotkania...
                                                    Spoko, może być wiosną, albo latem ;)
                                                  • qwerty.tarnow Re: Nowy wątek na nowe pogawędki 08.01.06, 22:21
                                                    imagine77 napisała:

> zaczynam się już tu gubić w tych postach ;)

Taki mały test na orientację masz. ;-)
                                                • qwerty.tarnow Re: Nowy wątek na nowe pogawędki 08.01.06, 22:21
                                                  imagine77 napisała:

> To jak? Wyślesz mi? :)

Odpowiedź tutaj .
                                                  • imagine77 Re: Nowy wątek na nowe pogawędki 08.01.06, 22:22
                                                    Heh, nie dam się testować :P
                                                  • imagine77 Re: Nowy wątek na nowe pogawędki 08.01.06, 22:23
                                                    Ale widzę, że Ty dzisiaj w świetnej formie :P
                                                  • qwerty.tarnow Re: Nowy wątek na nowe pogawędki 08.01.06, 22:24
                                                    Forma? Tzn? Szybkość odpowiedzi? ;-)
                                                  • imagine77 Re: Nowy wątek na nowe pogawędki 08.01.06, 22:25
                                                    Też :D Moje odświeżanie jest już co sekundę :P
                                                  • qwerty.tarnow Re: Nowy wątek na nowe pogawędki 08.01.06, 22:24
                                                    Już się testujesz pisząc i odpowiadając na kolejne wpisy. ;-)
                                                  • imagine77 Re: Nowy wątek na nowe pogawędki 08.01.06, 22:25
                                                    taaaaa... ale zaraz się totalnie zakręcę ;)
                                              • qwerty.tarnow Re: Nowy wątek na nowe pogawędki 08.01.06, 22:22
                                                A mi się trochę zgadza, trochę nie - oczywiście zgadzają się same pozytywne
                                                rzecz jasna. :-P :-D
                                                  Hahaha :D :D
                                                    Coś czuję, że jesteś Panną :P
                                                  • imagine77 Re: Nowy wątek na nowe pogawędki 08.01.06, 22:24
                                                    Tzn. spod znaku Panny :D
                                                  • qwerty.tarnow Re: Nowy wątek na nowe pogawędki 08.01.06, 22:25
                                                    No, panną jestem, ale nie w tej formie "osobniczej". ;-)
                                                  • imagine77 Re: Nowy wątek na nowe pogawędki 08.01.06, 22:26
                                                    Hehe, zrozumiałam ;)
                                                  • imagine77 Re: Nowy wątek na nowe pogawędki 08.01.06, 22:26
                                                    No ja Panna, ale nie spod znaku :P
                                                  • qwerty.tarnow Re: Nowy wątek na nowe pogawędki 08.01.06, 22:34
                                                    Pozostawmy tą działkę na razie w milczeniu... ;-)
                                                  • imagine77 Re: Nowy wątek na nowe pogawędki 08.01.06, 22:36
                                                    ;)
    • qwerty.tarnow Wątek z przeniesienia 08.01.06, 22:26
      Jak w maszynie do pisania: wajchą za wałek, linia w dół i od początku - żeby
      się bardziej orientować w kolejności wpisów. ;-)
      • imagine77 Re: Wątek z przeniesienia 08.01.06, 22:28
        Heh, to były czasy, w mojej pierwszej pracy pisałam pisma na maszynie :D I jak
        się pomyliłam to dawaj korektorem :D Oczywiście takim przez bibułkę, bo jeszcze
        tych korektotów w płynie nie było ;)
        • qwerty.tarnow Re: Wątek z przeniesienia 08.01.06, 22:31
          Jak wygląda(ł) korektor przez bibułkę? :-O Bo chyba nie wiem nawet o co
          chodzi...
          • imagine77 Re: Wątek z przeniesienia 08.01.06, 22:34
            To była taka mała karteczka, którą dawało się w miejsce błędu przez tą
            karteczkę maszyną wpisywało się poprawną literkę /najgorzej było trafić w to
            miejsce/ i wtedy błędna litera była jakby zamalowywana a w to miejsce wpisana
            poprawna. Echh... nie umiem tak tłumaczyć, to Ci musi wystarczyć :)
            • qwerty.tarnow Re: Wątek z przeniesienia 08.01.06, 22:37
              Aha - już rozumiem. Obrazowo to opisałaś. :-)
              • imagine77 Re: Wątek z przeniesienia 08.01.06, 22:38
                Starałam się :)
                • imagine77 Re: Wątek z przeniesienia 08.01.06, 22:40
                  Aha... słuchałeś "Imagine" Cassidy?
                • qwerty.tarnow Re: Wątek z przeniesienia 08.01.06, 22:42
                  Dziękuję. Jakieś problemy z piosenką są - może teraz dotrze. Cały czas serwer
                  pliku nie przyjmował twierdząc, iż jest on za duży. :-/
                  • imagine77 Re: Wątek z przeniesienia 08.01.06, 22:44
                    No ja mam w ogóle problem z połączeniem się ze skrzynką.
                    Qwerty, ale podobała Ci się chociaż? Nie daj z siebie wyciągać ;)
                    • qwerty.tarnow Re: Wątek z przeniesienia 08.01.06, 22:46
                      Właśnie słucham raz jeszcze. Powiem tak: oryginał jest inny. Tu brakuje mi
                      szzcególnie tych przejściówek na gitarze/pianinie po każdej linijce tekstu. Ale
                      za to wykonanie jest rzeczywiście spokojne i takie do słuchania na wieczorową
                      porę. ;-)
                      • imagine77 Re: Wątek z przeniesienia 08.01.06, 22:49
                        Dla mnie klimat się liczy jaki piosenka tworzy :) Poza tym to takie lekko
                        soulowe wykonanie... A takie lubię.
                        • qwerty.tarnow Re: Wątek z przeniesienia 08.01.06, 22:53
                          No, wreszcie mail udało się wysłać z tą piosenką A. Rosiewicza.
                          Co do muzyki - ja preferuję melodie nad wykonanie, stąd dla mnie orygnały z ich
                          całą gamą dźwięków mają o tyle większe znaczenie niż głos jakim śpiewa kolejny
                          interpretator. Poza tym, skoro orygialny wykonawca zaśpiewał coś tak, a nie
                          inaczej, to znaczy, że tak chciał - więc po co zmieniać to co dobre? ;-)
                          • imagine77 Re: Wątek z przeniesienia 08.01.06, 22:57
                            No własnie ją słucham...
                            • imagine77 Re: Wątek z przeniesienia 08.01.06, 22:58
                              Ale to nie jest chyba pierwsza wersja tej piosenki... W pamięci mam inne
                              wykonanie, mniej elektroniczne...
                              • qwerty.tarnow Re: Wątek z przeniesienia 08.01.06, 23:01
                                Na pewno - to jest nagranie współczesne. Jak Andrzej Rosiewcz śpiewał to
                                wcześniej - nie wiem, bo znam tą piosenkę ledwo od ok. 4-5 lat...
                                • imagine77 Re: Wątek z przeniesienia 08.01.06, 23:02
                                  To daję głowę, że wersja oryginalna zrobiłaby na Tobie o niebo lepsze wrażenie
                                  • qwerty.tarnow Re: Wątek z przeniesienia 08.01.06, 23:06
                                    Rozumiem :-) To muszę kiedyś odnaleźć. :-)
                                    • imagine77 Re: Wątek z przeniesienia 08.01.06, 23:07
                                      To jak znajdziesz, to pamiętaj o mnie ;)
                                      • qwerty.tarnow Re: Wątek z przeniesienia 08.01.06, 23:08
                                        Rozumiem. :-) Oczywiście. :-)
                                        • imagine77 Re: Wątek z przeniesienia 08.01.06, 23:09
                                          Dziękuję :)
                            • qwerty.tarnow Re: Wątek z przeniesienia 08.01.06, 23:00
                              Mnie w piosenkach porusza głównie sama muzyka, stąd powyższe wywody o braku
                              zbytniego entuzjazmu do tzw. "coverów" - choć zdarza się że czasami są one
                              lepsze od oryginału. :-)
                              • imagine77 Re: Wątek z przeniesienia 08.01.06, 23:01
                                No ja szczerze mówiąc nie przepadam za coverami - zwłaszcza jeśli przerobione
                                są na stricte dance cover :\
                                • qwerty.tarnow Re: Wątek z przeniesienia 08.01.06, 23:05
                                  Dance Hip-Hop Super Mega Mix by DJ Kapusta ;-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka