frutis123 05.09.05, 09:59 Witam Czy w domu przy Szwaii będą podjazdy dla wózków? Jak na razie nic takiego nie zauważyłem. Czy ktoś coś wie na ten temat? pozdrawiam Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
precesja Re: podjazdy dla wózków 05.09.05, 15:53 dziękuję za wyczerpującą odpowiedź . . . jakieś szczegóły można prosić? Odpowiedz Link
shaddock Re: podjazdy dla wózków 05.09.05, 16:58 wiesiolek3 napisała: > Tak, będą. Czy będą, to się okaże. W zimie pani Głuszek twierdziła że będą, na wizualizacjach też zresztą były. Ostatnio przyjrzałem się projektom i okazało się, że na żadnym ich nie ma. Pan Stefańczyk na to: "w tej chwili nie ma na projektach, ale zbudujemy bo mnóstwo tu młodych małżenstw" Odpowiedz Link
wiesiolek3 Re: podjazdy dla wózków 05.09.05, 21:26 widzę że ciężko moich sąsiadów zadowolić, Pani Głuszek mówiła, Pan Stefańczyk mówił..... no to nie wiadomo czy będą. Ludzie , trochę zaufania, jak mówili -to bedą. Szczerze mówiąc lepiej zadzwonić do spóldzielni i zapytać niz tak bezsensownie dywagować. Ja zadwoniłem i wiem. A swoją drogą moja lakoniczna poprzednia wypowiedz bierze się stąd że mnie to nie interesuje jak i gdzie - to że będą jest dla mnie najważniejsze Odpowiedz Link
arcus_caelestis Re: podjazdy dla wózków 05.09.05, 23:57 "> widzę że ciężko moich sąsiadów zadowolić, Pani Głuszek mówiła, Pan Stefańczyk > mówił..... no to nie wiadomo czy będą. Ludzie , trochę zaufania, jak mówili - to > > bedą. " pozwolę sobie zauważyc że ludzie ze spółdzielni jedno mówą , potem drugie mówią, potem trzecie robią :D Fakt ten jest oczywisty dla kazdego kto czegokolwiek próbował się w spółdzielni dowiedzieć - Jak nie ma na piśmie to kazdy może sobie gadac co chce. Tak sie składa że jak dotąd 90% tego co mówiła Pani Głuszek okazało sie bzdurą.- odsyłam do lektury wcześniejszych postów. Odpowiedz Link
qqlio Re: podjazdy dla wózków 06.09.05, 08:26 Tak. "Pani Gluszek powiedziala..." jest juz slynne. Rzadko spotyka sie osoby, ktore tak malo wiedza na temat, ktorym sie zajmuja. Ale milo wiedziec, ze istnieje ktos, kto ma tak bezgraniczne zaufanie do informacji pochodzacych z telefonicznych rozmow ze SMdDM. Jest to budujace ;-p Pzdr Odpowiedz Link
frutis123 Re: podjazdy dla wózków 06.09.05, 08:44 > Ale milo wiedziec, ze istnieje ktos, kto ma tak bezgraniczne zaufanie do > informacji pochodzacych z telefonicznych rozmow ze SMdDM. Jest to budujace ;-p albo podejrzane ;o) wiesoplek3 napisał: >A swoją drogą moja lakoniczna poprzednia wypowiedz bierze się stąd że mnie to nie interesuje jak i gdzie - to że będą jest dla mnie najważniejsze Panie wiesiolku3 a gdyby np podjazd zrobiono jeden i to w segmencie oddawanym w roku 2007 i to jeszcze od strony Europejskiego - chyba nie byłoby zbyt wygodnie nadrabiać z wózkiem spacerek dookoła domu. Ale mam nadzieję że będą bo schody wysokie, że będzie jakaś sensowna wózkowania, rowerownia bo to co Pani Głuszek mówiła to faktycznie fantastyka bynajmniej nie naukowa ;o) Odpowiedz Link
lady Re: podjazdy dla wózków 06.09.05, 09:37 Ale na planie to powinno dać się sprawdzić, prawda? A ja tam tego nie widziałam. Chyba, że to ja nie dość, że blondynka, to jeszcze ślepa... ;-) Odpowiedz Link
wiesiolek3 Re: podjazdy dla wózków 06.09.05, 13:55 Nie mam do nikogo bezgranicznego zaufania i bardzo prosze nie kpić. Ale drażni mnie fakt iz niektórzy z forumowiczów wypisują takie bzdury że aż śmieszne a jeden telefon do Spółdzielni załatwia temat.Może i Pani Głuszek mówi coś czego nie jest pewna ale jak wiem że opowiada nieprawdę to ją nie pytam. Nie tylko ona tam pracuje. Nie trzeba daleko szukać a były ostatno posty pt" nie będę płacić czynszu bo..." a czy ktoś kazał go płacić???. Telefon do SM i już wiem że czynsz będzie od pażdziernika- więc czy warto było wypisywać całą masę niepotrzebnych słów???? Odpowiedz Link
qqlio Re: podjazdy dla wózków 06.09.05, 14:09 1) Na protokole odbioru mialem wpisany termin oplaty czynszu: 1 IX. I jest delikatnym nieporozumieniem, ze to ja musze sie prosic i dowiadywac czy aby to sie nie zmieni, skoro SM ma adresy i telefony swoich czlonkow. 2) Jezeli raz pani Gluszek mowi prawde a raz "nie cala prawde" lub bzdury, to jak mam to ocenic? Jezeli pan Mika ma w ciagu 1 godziny 2 zmiany pogladow to skad mam wiedziec ktora wersja jest aktualna? Skoro zdanie SM czesto nijak nie pokrywa sie ze zdaniem ludzi na budowie to jakie kryterium ma rozstrzygnac co jest prawdziwe? Mam rzucac moneta? Dlatego zainteresowalo mnie (i pewnie nie tylko mnie) skad tyle wiary w info ze SM? 3) To jest forum dyskusyjne. Tu nie ma niepotrzebnych slow ;-p Pzdr Odpowiedz Link
wiesiolek3 Re: podjazdy dla wózków 06.09.05, 14:48 Szanowny sąsiedzie qqlio ! 1. O co masz prosić i się dowiadywać, o zapłate:), przecież nie każą ci płacić a jak masz na protokole wrzesień to płać- chyba się nie obrażą 2.Co masz na myśli mowiąc "zdanie SM" tzn czyje i dlaczego zdanie p. Miki nie pokrywa sie ze zdaniem SM( czyli czyim, przecież p. Mika to też SM) 3. czytając posty( a jestem tu od niedawna) mam wrażenie że 70% procent to forum malkontenckie 4.Liczę się z zarzutem iż jestem pracownikiem, badż prezesem bądz człowiekiem przez nich nasłanym bo na SM nie nadaję tak jak większość 5.Nie rzucaj monetą, pytaj własciwych i kompetentnych Odpowiedz Link
qqlio Re: podjazdy dla wózków 06.09.05, 15:08 Alez zbaczamy z tematu ;-) Ad 1) Po czesci prawda ale lubie moc zaplanowac wydatki i chcialbym miec aktualna wiedze n.t. poczynan SM. Jak na razie nie udaje sie to. Ad 2) Masz racje! I to jest wlasnie ciekawe. A dodatkowo w to wszytko wchodza ludzie od wykonawcy z panem Jablonskim na czele. Szczytowym osiagniecien tego "kotla" byla sprawa drzwi wewnetrznych, ktora wskutek nieudolnosci Wojtbudu i Wolomina (a posrednio SM, bo to w koncu od niej a nie od podwykonawcow kupujemy mieszkania)ciagnie sie do dzis Ad 3) Jak sie wczytasz uwazniej to zauwazysz, ze 70% postow to posty, ktorych by nie bylo, gdyby nie kulawa komunikacja SM-mieszkancy. Pytajac o to samo 3 osoby dostaje sie od 3 do 5 roznych odpowiedzi. Stad nasz podziw, ze tak wierzysz jednemu telefonowi. Ad 4) A jestes? ;-))) Ad 5) Wlasciwych czyli KOGO? Czasami moneta prawde powie... Pozdrawiam serdecznie szanownego sasiada wiesiolka3 ;-D Odpowiedz Link
tomzik40 Re: podjazdy dla wózków 06.09.05, 21:32 Moze to nieistotne ale moze pomoc: P. Gluszek czesto mija sie z prawda, to jest fakt. Natomiast najlepszy kontakt ze Spoldzielnia, jezeli chodzi o informacje, jest z p. prezesem Lazarskim. Jak dla mnie to konkretny gosc. Odpowiedz Link
qqlio Re: podjazdy dla wózków 07.09.05, 08:35 Ciekawe czy prezes Lazarski bedzie zachwycony gdy ludzie z kazda rzecza beda do niego wydzwaniali. Ale w sumie: 1) m.in. za to mu placa/placimy/bedziemy placic 2) chyba nie ma wyjscia, bo wczoraj znowu nadzialem sie na glupote w SM (patrz watek o meldunku) Pzdr Odpowiedz Link