malopolanin 26.01.02, 21:30 Jak widziałbyś tę organizację, skoro ja nie widzę nici porozumienia między Jasłem , a Podbeskidziem? :( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
shadok Re: Stowarzyszenie 26.01.02, 21:36 Jeśli nie osiągniemy porozumienia z Podbeskidziem, będziemy musieli próbować sami. Jasło i Mielec powinny się dogadać. Musimy też wciągnąć do tego powiat dębicki. Ciekawe jak na to zapatrują się ludzie w Pilźnie albo Brzostku. Jeśli chcieliby być w Małopolsce można by Pilzno przyłączyć do powiatu tarnowskiego, a Brzostek do jasielskiego. Jeśli chodzi o samo stowarzyszenie, to najważniejsza wydaje się jego rejestracja. A potem trzeba wyjść do ludzi i zacząć działać. Naszym dużym sukcesem byłoby wybranie kilku radnych reprezentujących opcję małopolską. Odpowiedz Link Zgłoś
malopolanin Re: Stowarzyszenie 26.01.02, 21:40 Tylko z tego trzeba zrobić bardzo głośną sprawę. Takie prawie być allbo nie być Jasła. A rozmawaiłeś z kimś z Podbeskidzia? Odpowiedz Link Zgłoś
shadok Re: Stowarzyszenie 26.01.02, 21:54 Patrząc realnie na sytuację,wydaje mi się, że raczej nie dojdzie do porozumienia między nami. Owszem, dostaliśmy kilka głosów poparcia na forum o powiatach, ale szersza dyskusja się nie wywiązała. Trzeba spróbować samodzielnie. Może jak założymy nasze stowarzyszenia, to uda nam się dogadać i połączyć w dążeniu do celu. Odpowiedz Link Zgłoś
malopolanin Re: Stowarzyszenie 26.01.02, 21:58 Czy to nie jest prawie przegrana na starcie ? Odpowiedz Link Zgłoś
shadok Re: Stowarzyszenie 26.01.02, 22:01 Dlaczego od razu przegrana? Podbeskidzie może nas traktować nieufnie. W końcu w dyskucji o przyłączeniu do Małopolski wypowiada się niewiele (w porównaniu z nimi) osób z Podkarpacia. JAk się zarejestrujemy, jako stowarzyszenie, to wtedy staniemy się wiarygodnym partnerem i będzie się można połączyć w działaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
malopolanin Re: Stowarzyszenie 26.01.02, 22:01 Ale udzielili poparcia. Uważam , że razem z Kolorem i innymi, którym los Waszych powiatów nie jest obojętny moglibyście podjąć konkretne rozmowy z Podbeskidziem. W dodatku secesję Żywca popiera RAŚ. Odpowiedz Link Zgłoś