07.12.03, 09:56
nie wiem czy śmieszna, ale jedyna w swoim rodzaju ;)
Obserwuj wątek
    • ellenai Re: 1313 07.12.03, 17:46
      ehehe dwie trzynastki,oby nie pechowe!!! ehehhe ale nie ma co tam wierzyc z
      zabobony i gusla,prawda?
      • elp1 lubie 13-tki ;) 08.12.03, 11:20
        nie wierzę w zabobony, gusła, nie jestem przesądna i nigdy nie bawiły mnie
        żadne wróżby.
        Może to kwestia wychowania, choć chyba nawet nie "może", a "z całą pewnościa"
        wychowania ;)
        • ellenai Re: lubie 13-tki ;) 08.12.03, 17:59
          ja tez nie wierze w gusla i zabobony, moj umysl jest zbyt pragmatyczny,jezeli
          juz cos takie robie jak horoskop czy cos w tym rodzaju to tylko po to zeby znow
          sobie udowodnic ze to nie ma sensu i logiki heheh:)))))
          • adam.67 Różnie to bywa 09.12.03, 08:23
            co ciekawe, mój matematyk z liceum interesował się numerologią (tak!), jego
            opinia na temat liczby 1313 była niesamowita, to pamiętam jak dziś mimo 18 lat
            od matury (!!!):
            zestawienie dwóch 13-stek daje w sumie cyfrę 8, to dwa styczne okręgi, lub też
            dwa zera, i choć zero to zero, to okrąg jest formą nieskończoną (nie ma
            początku ani końca jak żadna inna cyfra (tylko 0 i 8 są takimi cyframi), więc 8
            to liczba podwójnie magiczna, ósemka ma jeszcze inny związek z
            nieskończonością - to wstęga Moebiusa ustawiona w pionie!!
            Taki to był z niego mysł ścisły, jakby ktoś mógł zakładać... facet miał
            nieprawdopodobną pamięć wzrokową i nie tylko wzrokową - wyobraźcie sobie
            sytuację:
            Pierwsza lekcja z nim, widzi nas po raz pierwszy, otwiera dziennik, czyta
            listę, ułamek sekundy zatrzymuje wzrok na każdym z nas, następnie zamyka
            dziennik i każdemu bezbłędnie mówi po imieniu. Po tygodniu zaczął z głowy mówić
            nam, czyje urodziny będą w danym tygodniu. To było niesamowite.
            Dzięki temu lekcje były szalenie ciekawe, pełna nieprzewidywalność :)
            • ellenai Re: Różnie to bywa 07.06.04, 17:20
              podziwiam ludzi z takimi zdolnosciami! dla mnie to jest niesamowite!
    • elp1 Re: 1313 07.06.04, 10:31
      i zabawy w cyferkowe układanki też sie zdarzały :-)
      • ellenai ale to bylo dawno ! n/t 07.06.04, 17:19

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka