ouimet 17.12.03, 04:42 twe cialo prezy sie i gnie... wazne dla mnie,poniewaz moi Przyjaciele ochrzcili swoja corke imieniem RAMONA.MUSZE wiedziec,czy ...nucac te melodie nie bede zbyt ...do przodu! Jaki jest faktycznie tekst!Prosze.... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
0kowita Re: Kto potrafi podac tekst pios. z "watkiem"-Ram 17.12.03, 06:12 "Ramona twe ciało pręży się i gnie, Ramona w swych ramion lasso uchwyć mnie, O kwiecie prerii, szczeście, radość, ból i łzy. Ramona, Ramona to ty" a za czasów komuny..... "Ramona twe ciało margaryną czuć, Ramona, Ramona smak masła wróć O kwiecie prerii, szczęście, radość, ból i łzy ach masło, masło gdzie ty" ...tyle przypominam sobie tuż po przebudzeniu Odpowiedz Link Zgłoś
ouimet Re: Kto potrafi podac tekst pios. z "watkiem"-Ram 19.12.03, 22:12 Okowita-dzieki serdeczne! Nikt z mlodziankow nie slyszal o tej piosence? Odpowiedz Link Zgłoś
0kowita Re: Kto potrafi podac tekst pios. z "watkiem"-Ram 20.12.03, 11:34 Niestety więcej nie pamiętam. Mam jeszcze starą płytę gdzie Łazuka śpiewa przedwojenne przeboje, jest i tam Ramona. Niestety .... nie ma jej na czym odtworzyć.... nikt już chyba nie ma adepteru. Odpowiedz Link Zgłoś
0kowita Re: czy już zarobiłam na małą wódkę ??????? 22.01.04, 15:13 ......"Ramona, w tym szumie mój usłyszysz śpiew, że kocham, że czekam, że błogosławię blask tego dnia gdy wzrok twój przyrzekał a w twoich włosach złocił się kwiat"..... Odpowiedz Link Zgłoś
georghe Re: ramona.... 23.01.04, 19:07 Pamiętam, że bedąc dzicięciem często słyszałem tę pieśń, gdy mój ojczulek raczył był sie golić..... Odpowiedz Link Zgłoś
0kowita Re: ramona.... 23.01.04, 19:13 A ja się staram jak mogę by Ouimetowi ten tekst uskładać a tu.......zero wdzięczności. Ech, faceci ! Odpowiedz Link Zgłoś
georghe Re: ramona.... 23.01.04, 20:05 I znowu typowe dla kobiałek ! Zamiast walnąć całość od razu to się nad biedakiem znęcasz. Ot kobieta..... Odpowiedz Link Zgłoś
0kowita Re: ramona.... 23.01.04, 20:14 Żorż, bo jak Ci przyleje !!!! Wrrrrrr !!!!Refren to z pamięci napisałam ale tę jedną zwrotkę zanim znalazłam to cały net przeszłam.Tyyyyyle trudu !!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
georghe Re: ramona.... 23.01.04, 22:04 A przylej mi kobieto ! Nie mogiem sie doczekać... chłe, chłe chłe..... A co do pieśni to jest pewna strona, na której znajduje się kilka tysięcy tekstów polskich piosenek. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ouimet Re: ramona.... 23.01.04, 23:06 a jak wyglada "wejscie" na te strone????Jazeli podasz ,nie bede Musial lasic sie do Okowity...Badz czlowiekiem!Wiesz co Ona ze mna wyprawia,jezeli czytasz "odkopywane pileczki"...litosci! Odpowiedz Link Zgłoś
0kowita Re: ramona.... 24.01.04, 07:45 ouimet napisał: ...........",nie bede Musial lasic > sie do Okowity...Badz czlowiekiem!Wiesz co Ona ze mna wyprawia,jezeli > czytasz "odkopywane pileczki"...litosci!" A ja myślałam, że my się już pogodziliśmy ..... a nawet.....hmmm.....myślałam, ....że my oboje to jesteśmy jak...... groszek z marchewką. Odpowiedz Link Zgłoś
ouimet Re: ramona.... 24.01.04, 16:35 niezle!Groszek/zielony-Okowita/plawi sie w super zalewie,a marchewke /ja/ na tarko...lub do krojenia...w kosteczke?I ja mam Cie adorowac????? Odpowiedz Link Zgłoś
0kowita Re: ramona.... 24.01.04, 17:40 Adorować ???? Tak dawno tego wyrazu nie słyszałam, że musiałam sprawdzić w słowniku co to dokładnie oznacza. No i : "adoracja cześć, uwielbienie, zachwyt; Kośc. rz.kat. latria; ceremonia oddawania czci boskiej. adorator - wielbiciel. Etym. - łac. adoratio 'ubóstwianie' z adorare 'prosić; błagać; modlić się o co; czcić'; " wg Władysława Kopalińskiego Jeżeli to o to chodzi to ..nie, nie, nie adoruj mnie !!!!! Jam niegodna !! Rany Boskie! Aż się wystraszyłam. PS.Ja będę "robić za" marchewkę (ona) a Ty za groszek (on). OKI ? Odpowiedz Link Zgłoś