Dodaj do ulubionych

O Katowicach

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.12.04, 14:45
"Lubię Katowice z różnych powodów. Po pierwsze: nikt z moich polskich znajomych nie lubi Katowic, prawie tak jak Warszawy. A ja lubie iść pod prąd. Trudno mi zachwycać się Krakowem czy Monachium. Po drugie: wokół dworca jest brzydko, ale to jest chytry kamuflaż do odstraszania powierzchownych turystów z Niemiec. Trzeba wejść parę kroków w deptak, żeby zobaczyć piękne kamienice, przytulne knajpy. Czyli taka piękność od drugiego wejrzenia. Takie związki są bardziej stabilne. Po trzecie: w Katowicach mieszkają Ślązacy, którzy mówią troche po niemiecku. Najpiękniejszy wiersz polski to "Paweł i Gaweł" w wersji śląskiej, czyli "Uwe i Willi w jednym familoku żyli". Pa czwarte: zauważyłem, że w dużych aglomeracjach, tak jak w Zagłębiu Ruhry w Niemczech, mieszkają ludzie bardziej otwarci, elastyczni, gotowi do szybkich zmian. Potwierdza się to przy moich występach w Katowicach i Chorzowie. Śmieją się głośniej niż w Lublinie czy Białymstoku."
Obserwuj wątek
    • dr_scott Re: O Katowicach 19.12.04, 15:16
      trudno się z tymi słowami nie zgodzić.
      • Gość: Karol Re: O Katowicach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.12.04, 19:45
        Noo, wcale nie tak trudno - w każdym razie na pewno nie, jeżeli chodzi o najpiękniejszy polski wiersz.
    • loggic Re: O Katowicach 19.12.04, 17:40
      Stefan opowiadał kiedyś jak w Chorzowie coś mówił o Warszawie, że jest fajna i
      w ogóle i nie wiedział dlaczego ludzie dziwnie na to reagowali. Teraz już wie.
      A swoją drogą to dziwne, że Niemcy nie znają historii swojego kraju.
      L.
      • dr_scott Re: O Katowicach 22.12.04, 21:27
        loggic napisał:

> Stefan opowiadał kiedyś jak w Chorzowie coś mówił o Warszawie, że jest fajna i
        > w ogóle i nie wiedział dlaczego ludzie dziwnie na to reagowali. Teraz już wie.

No teraz już chyba nie ma co do tego żadnych wątpliwości.

> A swoją drogą to dziwne, że Niemcy nie znają historii swojego kraju.
        > L.
        >
        Polacy tak samo nie znają historii Polski.
        • dr.carlos Re: O Katowicach 22.12.04, 23:54
          Chyba mosz na mysli wasserpolackich nieukow ze Sloonska:-)))))))))))))
          • Gość: gorol Re: O Katowicach IP: *.example.net / *.internetdsl.tpnet.pl 26.12.04, 20:07
            Dokładieeeeeeeeee carlosik.. Wasserpolnisch to określenie ukute przez niymców na
            łokreślynie górnoślązoka. heheheheheeeeeeeeeeeeeeeee
            • kadlubek07 Re: O Katowicach 26.12.04, 20:40
              I w tym momencie zaczyna sie off topic, znowu te denne gadki "ło ślonzokach"...w kazdym watku musi sie to znależć?
              • Gość: gorol Re: O Katowicach IP: *.example.net / *.internetdsl.tpnet.pl 26.12.04, 20:44
                Sprawdż w tym topiku kto to zacząl.
                • drcarlos Re: O Katowicach 28.12.04, 00:05
                  Gość portalu: gorol napisał(a):

> Sprawdż w tym topiku kto to zacząl.

kto? no kto??? przyjżyj sie uważnie!!!
                  dr . carlos!!
                  a teraz przyjżyj sie jaki ja mam login..... tamten jast od gorola7.....
                  chyba za długo już przed komputerem siedzisz!!! a może ci oczy krwią zaszły z nienawiści????
                  • gorol7 Karlik naucz sie pisac poprawnie:-)))))) 28.12.04, 00:07
                    drcarlos napisał:

> Gość portalu: gorol napisał(a):
                    >
                    > > Sprawdż w tym topiku kto to zacząl.
                    >
                    > kto? no kto??? przyjżyj sie uważnie!!!
                    > dr . carlos!!
                    > a teraz przyjżyj sie jaki ja mam login..... tamten jast od gorola7.....
                    > chyba za długo już przed komputerem siedzisz!!! a może ci oczy krwią zaszły z
                    n
                    > ienawiści????
                    • drcarlos Re: Karlik naucz sie pisac poprawnie:-)))))) 28.12.04, 00:22
                      zauważ, że jak ktoś szybko pisze to zdażaja się błędy.... nawet Elwinowi czy gorolowi.... za to w quizie ta twoja wypowiedź.... to co innego.... tam widać na pierwszy rzut oka że nie myśleniem nie grzeszysz.....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka