fush 20.02.04, 16:07 Czy ktoś ma pomysł jak efektywnie i elegancko zablokować bannery ruchome? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bbastek13 Re: Blokada bannera/ów 20.02.04, 17:24 fush napisał: > Czy ktoś ma pomysł jak efektywnie i elegancko zablokować bannery ruchome? jesli masz na mysli zatrzymanie animacji w bannerze na stronie, to przez fire wall'a ( np w zaone alarm robi to opcja "ad blocking" - blokuje riwniez pop up'y) Odpowiedz Link Zgłoś
altu Re: Blokada bannera/ów 20.02.04, 18:49 Ja pomysłu na to zadnego nie mam, a przez ruchome bannery mam opoznienia w pisaniu i wysylaniu wiadomosci, buuu :( Odpowiedz Link Zgłoś
bbastek13 Re: Blokada bannera/ów 20.02.04, 19:31 altu napisała: > Ja pomysłu na to zadnego nie mam, a przez ruchome bannery mam opoznienia w > pisaniu i wysylaniu wiadomosci, buuu :( > altu, mozesz sobie po porstu wylaczyc odtwarzanie animacji i video na www w narzedzia/opcjeinternetowe/zaawansowane - w grupie multimedia (oczywiscie jesli korzystarz z Int.Explor.). Nie bedziesz wtedy pobierac bannerow i ruchomych reklam Odpowiedz Link Zgłoś
altu Re: Blokada bannera/ów 20.02.04, 20:31 Dzięki, zrobiłam tak, tylko jak na razie pozytywnych efektów nie widzę... Może zrestartuję ten sprzęt.. i zobaczymy. Odpowiedz Link Zgłoś
altu Re: Blokada bannera/ów 20.02.04, 21:07 Unieruchomilo się wszystko, z wyjątkiem tego banneru gazety z dodatkiem multimedialnym, a przez niego dzisiaj mam takie "opóźnienia". (tzn. zniknęło logo gazety, logo forum, pajacyk, nawet kratka ok przy wyszukiwarce, okienko z wyślij i tego typu rzeczy) Odpowiedz Link Zgłoś
fush Re: Blokada bannera/ów 20.02.04, 21:15 Niestety, nie jest to taka prosta sprawa. Z poziomu Internet Explorera chyba nie da się rozprawić z ruchomymi bannerami we Flashu. Na razie sprawę rozwiązałem w inny sposób: zainstalowałem inną przeglądarkę i nie pobrałem do niej wtyczki Flasha. Działa doskonale. W IE taki trick nie przejdzie bo będzie non-stop molestował o jej ściągnięcie. A z poziomu firewalla nie mogę zablokować tego bo to jest funkcja płatna niestety. A swoją drogą ciekawe, że takie proste Zone Alarm ma tą opcję? Odpowiedz Link Zgłoś
bbastek13 Re: Blokada bannera/ów 20.02.04, 22:44 Milu, to jest Zone Alarm Pro, full version ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
fush Re: Blokada bannera/ów 20.02.04, 23:17 No, i wszystko jasne, ale zostanę jednak przy swoim rozwiązaniu=) btw, właśnie przeczytałem w Jamie, że w ZA dopatrzyli się jakiejś dziury infojama.pl/ a sam Flash jest owszem, całkiem fajny www.k2studio.com.pl/christmas_2003.htm (teraz już trzeba ściągnąć tą animację w postaci małego pliku *.exe) tudzież już lekko podstarzałe wind.toya.net.pl/fun/pics/taliban.htm www.albinoblacksheep.com/flash/spiderman.html Odpowiedz Link Zgłoś
koles1 Re: Blokada bannera/ów 21.02.04, 09:54 www.avantbrowser.com/download.html Potem w narzędziach wyłącz animacje flash. I tyle :) Odpowiedz Link Zgłoś