milena666 27.04.10, 16:39 W wakacje skrzyżowanie ulic Berenta z Kościelną będzie rozkopane. Dwa razy... wiadomosci.wpr24.pl/paradoks_drogowy_w_centrum_pruszkowa Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cezariano Re: Paradoks drogowy w centrum Pruszkowa 27.04.10, 17:13 Nie paradoks tylko głupota. Ktoś powinien odpowiedzieć własnym majątkiem za niegospodarność. Mam nadzieję, że prokurator wkroczy w razie czego. Inna sprawa to kostka bauma. Nie znam się na tym, ale moim zdaniem jazda po niej jest bardziej hałaśliwa. Może ktoś dysponuje danymi? Inna sprawa, że kostka, też moim zdaniem, jest ładniejsza. Tylko, żeby jakiś przygłup nie postawił spowalniaczy. W Brwinowie i Grodzisku na niektórych ulicach są co kilkanaście metrów. Odpowiedz Link Zgłoś
humptyangel Re: Paradoks drogowy w centrum Pruszkowa 29.04.10, 23:56 Przepraszam, ale nie bardzo wiem czym tu się podniecać - Vattenfall jest podmiotem prywatnym i nie wykorzystuje środków publicznych na wykopanie dziury oraz wykonanie tzw łat (leży to w jego obowiązkach). Przecież to nie po oddaniu inwestycji miejskiej jest rozkopywana ulica, lecz przed - i dobrze. Może jedyną kwestią tu jest brak koordynacji inwestycji i spowodowane tym dłuższe utrudniania Odpowiedz Link Zgłoś
cezariano Re: Paradoks drogowy w centrum Pruszkowa 30.04.10, 08:33 Problem jest taki, że ktoś za kopanie i zasypywanie dziury musi zapłacić. Co z tego, że to firma prywatna, kiedy musimy z niej korzystać i na nią płacić. Ps. może odniesiesz się do hałasu? Mam wrażenie, że się na tym możesz znać. Dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
sqz Re: Paradoks drogowy w centrum Pruszkowa 30.04.10, 21:26 Tak dokładnie Vattenfall jest firmą państwową, właścicielem jest rząd Szwecji. Cieszmy się że firma dokonuje wymiany rur prewnecyjnie nie czekając aż coś strzeli bo wtedy byłby większy problem. Problemem jest to że miasto nie potrafi uzgodnic terminu prac, tak żeby skrócić czas remontu ulicy. Cezariano nie płacisz na firme, płacisz za dostarczone Ci usługi. Odpowiedz Link Zgłoś
humptyangel Re: Paradoks drogowy w centrum Pruszkowa 01.05.10, 10:39 Wymiana rur czy remont (przebudowa ulicy) o której mowa nie jest inwestycją znacząco lub potencjalnie oddziaływającą na środowisko. Ze względu na zabudowę mieszkaniową organ wydający Pozwolenie na budowę może ograniczyć okres wykonywania robót z podziałem na uciążliwe i nieuciążliwe np. skuwanie nawierzchni i układanie chodników. Normy hałasowe podczas normalnej eksploatacji są następujące 65dB i 55 dB w nocy. W wagonie metra jest hałas wynosi 70dB. Odpowiedz Link Zgłoś
cezariano Re: Paradoks drogowy w centrum Pruszkowa 01.05.10, 12:13 Dziękuję za te normy. Chodziło mi jednak o hałas przejeżdżających samochodów. Po asfalcie chyba jest ciszej niż po kostce. To tylko moje subiektywne wrażenie. Odpowiedz Link Zgłoś