roman_j 22.11.06, 10:22 Zainteresowałem się ostatnio Tai Chi. Ale na razie zbieram informacje i wrażenia. Próbował ktoś z Was to ćwiczyć? Jeśli tak, to ciekaw jestem Waszych wrażeń. :-)) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ernest_pinch Re: Tai Chi - próbował ktoś? 22.11.06, 21:16 Moj kolega. Kiedys pytalem go o wrazenia (ale zdazylem zapomniec) ;) Wolalbym chyba taek won do ;) Odpowiedz Link
roman_j Re: Tai Chi - próbował ktoś? 22.11.06, 22:04 Ja trenowałem aikido. Krótko i bez efektów. Może kiedyś znów spróbuję, ale nie chciałbym robić tego "wyczynowo", a raczej rekreacyjnie. A Tai Chi jest zdecydowanie bardziej rekreacyjne. Choć to też jest ponoć sztuka walki. Na razie kupiłem książkę. Nie wiem, czy uda mi się czegoś nauczyć bez kontaktu z instruktorem, ale spróbuję. :-)) Odpowiedz Link
moooni Re: Tai Chi - próbował ktoś? 24.11.06, 22:44 roman_j napisał: > Zainteresowałem się ostatnio Tai Chi. Ale na razie zbieram informacje i > wrażenia. Próbował ktoś z Was to ćwiczyć? Jeśli tak, to ciekaw jestem Waszych > wrażeń. :-)) Praktykuję z powodzeniem, polecam. www.wellbeingherbs.co.uk/ mój klub. M. Odpowiedz Link
roman_j Re: Tai Chi - próbował ktoś? 24.11.06, 23:13 Z przyczyn obiektywnych na razie się tam nie zapiszę. :-)) Odpowiedz Link
moooni Re: Tai Chi - próbował ktoś? 27.11.06, 22:26 roman_j napisał: > Z przyczyn obiektywnych na razie się tam nie zapiszę. :-)) Do mojego klubu to ja rozumiem, że nie wstąpisz, ale jak znajdziesz w Płocku to polecam, naprawdę. Takiego relaksu dla ciała i umysłu to ja w życiu nigdy wcześniej nie zaznałam. Serio, serio :) M. Odpowiedz Link
maciek.zwany.jajem Re: Tai Chi - próbował ktoś? 27.11.06, 22:40 moooni napisała: > Takiego relaksu dla ciała i umysłu to ja w życiu nigdy > wcześniej nie zaznałam. Serio, serio :) Dziewczyno. Ty sexu nie zaznałaś! Odpowiedz Link
moooni Re: Tai Chi - próbował ktoś? 27.11.06, 22:53 maciek.zwany.jajem napisał: > Dziewczyno. Ty sexu nie zaznałaś! Oczywiście, że nie. Seks jest dla dorosłych i to tylko dla niektórych. Z moim synem to też blef. Znalazłam go w kapuście :) M. Odpowiedz Link
maciek.zwany.jajem Re: Tai Chi - próbował ktoś? 27.11.06, 22:58 Syna można mieć, dwóch, trzech i córek wianuszek, a orgazmu ni ...uja. Tak to bywa z kobietami. Odpowiedz Link
roman_j Re: Tai Chi - próbował ktoś? 27.11.06, 23:07 maciek.zwany.jajem napisał: > Syna można mieć, dwóch, trzech i córek wianuszek, a orgazmu ni ...uja. Tak to > bywa z kobietami. Jak się facet nie postara, to i tak bywa. :-)) Odpowiedz Link
maciek.zwany.jajem Re: Tai Chi - próbował ktoś? 27.11.06, 23:08 roman_j napisał: > Jak się facet nie postara, to i tak bywa. :-)) Zawsze staram się dogodzić kobietom. Odpowiedz Link
maciek.zwany.jajem Re: Tai Chi - próbował ktoś? 27.11.06, 23:14 roman_j napisał: > Masz dużego... plusa. ;-)) U kobiet zawsze. To mój priorytet. Odpowiedz Link
roman_j Re: Tai Chi - próbował ktoś? 27.11.06, 23:02 W Płocku wiem że jest taka grupa, ale na razie chciałbym trochę sam poćwiczyć i zobaczyć, czy mi to "leży". :-)) Wcześniej chodziłem się na jogę, ale niezależnie od tego, że miałem wtedy problem z wykrojeniem czasu, to jeszcze okazało się, że moje mięśnie, ścięgna i stawy protestują podczas robienia asan. Myślę, że z Tai Chi nie będzie tego problemu, ale i tak na razie poćwiczę sam. :-)) Odpowiedz Link
moooni Re: Tai Chi - próbował ktoś? 04.11.07, 18:57 No i jak, Roman? Zapisałeś się? Wyczytałam, że w Płocku powstała grupa TC. Fajnie :) M. Odpowiedz Link
roman_j Re: Tai Chi - próbował ktoś? 04.11.07, 21:54 Wstyd przyznać, ale jeszcze nie. Ale na usprawiedliwienie dodam, że już w przyszłym tygodniu wybieram się na pierwsze zajęcia. :-)) Odpowiedz Link
krzysiek_33 Re: Tai Chi - próbował ktoś? 05.11.07, 10:23 A ja chcę spróbować czegoś z jogi, chodzi mi po głowie pilates ale jeszcze muszę poszukać kursu dla początkujących :) k. Odpowiedz Link
roman_j Re: Tai Chi - próbował ktoś? 05.11.07, 20:19 Chodziłem na zajęcia z jogi dla początkujących, ale nie na pilates. Do Akademii Jogi na Rembielińskiego, jeśli jesteś zainteresowany. Zdaje się, że zajęcia z pilates też tam są. :-)) Odpowiedz Link
krzysiek_33 Re: Tai Chi - próbował ktoś? 06.11.07, 08:39 No właśnie, napisz jakie masz wrażenia? Faktycznie można się porozciągać? Ćwiczenia są bardzo wyczerpujące? Można dzięki nim zrzucić parę kilo? k. Odpowiedz Link
roman_j Re: Tai Chi - próbował ktoś? 06.11.07, 22:06 Wrażenia miałem pozytywne. Atmosfera przyjemna. Tylko, że ciało mam mało rozciągnięte i czułem wszystkie ścięgna i mięśnie po zajęciach. A że miałem wtedy większą nadwagę niż teraz, więc niektóre asan obiegały dalece od tego, jak powinny wyglądać. W końcu dałem sobie spokój z braku czasu, ale może kiedyś wrócę na zajęcia. Jak się wcześniej trochę sam porozciągam w domu. :-)) Odpowiedz Link
krzysiek_33 Re: Tai Chi - próbował ktoś? 07.11.07, 09:33 A może ktoś z Podolszyc lub Międzytorza chciałby się dołączyć? Służę podwózką. Z doświadczenia wiem, że inicjatywy indywidualne wymagają determinacji, której mi nie staje (jakby to powiedział min. Ziobro) k. Odpowiedz Link
roman_j Re: Tai Chi - próbował ktoś? 07.11.07, 14:38 Warto się ćwiczyć w tej determinacji. Z własnego doświadczenia napiszę, że od kiedy przeszedłem na samowystarczalność w podejmowaniu tego typu inicjatyw ich liczba w moim życiu znacząco wzrosła z korzyścią dla jakości tego życia. A towarzystwo można sobie później jakieś przygadać. Lub nie. :-)) Odpowiedz Link
krzysiek_33 Re: Tai Chi - próbował ktoś? 07.11.07, 14:53 W poniedziałek ruszam na pierwsze zajęcia :) k. Odpowiedz Link