adam_zaborski
07.11.10, 19:36
Witam po przerwie
Remont na ulicy Chopina na odcinku od Kościuszki do al.Niepodległości ma się zacząć jutro 8.11 i trwać ponad 10 dni .
Muszę przyznać że byłem zaniepokojony, gdyż ponad miesiąc temu w pól godzinki zebrałem kilkadziesiąt podpisów od znajomych mieszkańców domów przy Chopina i złożyłem pismo w sprawie rodzaju kładzionej kostki. Jak zwykle odwiedziłem wtedy Prezydenta Kurzelę informując o złożonym piśmie. Jednak była informacja o termine rozpoczęcia prac a ja nie maiłem odpowiedzi.
W ten piątek zadzwoniłem do Prezydenta ale go nie zastałem, więc zostawiłem wiadomość.
Oddzwonił do mnie Pan Piotr z wydziału inwestycji i powiedział że moje pismo zostało rozpatrzone pozytywnie i że będzie kładziona BEZFAZOWA kostka na tym odcinku ul Chopina. Jak zwykle zapytałem czy pismo miało jakieś znaczenie w tym wypadku. Okazało się że najprawdopodobniej kluczowe. Ma być kładziona zwykła kostka BAUMA ale bez faz – takie jak na parkingach sklepów LIDL.
Tak więc wolę napisać przed zasitniałym faktem, żeby ponownie mnie nie oczerniono – jak niegdyś Pan Tomasz Kuźmicz na łamach Kuriera Powiatowego (22-345/2010) . Podał tam nieprawdziwą informację, że nie dzięki mnie druga część parku jest wykonywana „na gładko” . Otóż nie było go przy mojej rozmowie z Prezydentem Kurzelą i ja wiem co słyszałem od Prezydenta a On wiedzieć nie może. Napisał również że test kostki w parku wypadł nie korzystnie dla mnie. „ Zapomniał” jednak dodać, że wszystkie Panie testerki były podwładnymi pracownicami UM. Testując kostkę przy swoim pryncypale nie mogły powiedzieć niczego innego. Ja natomiast byłem zupełnie sam.
Dziennikarz powinien sprawdzić dokładnie informacje zanim coś opublikuje… Panie Tomaszu w razie co zapraszam na konfrontacje u Prezydenta ;-)))
Jutro gdy tylko zaczną się prace sprawdzę co będą dokładnie kładą.