Dodaj do ulubionych

Gazeta WPR24, a PSM Pruszków

30.01.11, 13:46
Gazeta WPR24 świętowała niedawno hucznie swoje 100 wydanie. Wszyscy zadowoleni.
I dobrze tylko jako stałego czytelnika dziwi mnie jedna rzecz: gazeta WPR24 potrafi ostro zawalczyć o każde wycięte w miescie drzewo, a jakoś nie przypominam sobie ani jednego krytycznego artykułu na temat działalności PSM Pruszków i jej prezesa.
Biorąc pod uwagę rozmiary i znaczenie spółdzielni, teren miasta i mienie jakim zarządza, a także ogólny jej stan i opinie mieszkańców Pruszkowa wyrażane w różnych formach i okolicznościach - ta cisze jest cholernie frapująca i daje cholernie duuuużo do myślenia.
Obserwuj wątek
    • humptyangel Re: Gazeta WPR24, a PSM Pruszków 30.01.11, 14:54
      Podrzuć temat, opisz sprawę i zobacz czy ktoś z redakcji się zainteresuje. Pamiętaj, iż spółdzielnia jest w dużej mierze podmiotem prawa prywatnego, gdzie w zasadzie rządzą członkowie spółdzielni. To trochę tak, jakby gazeta opisywała to co się dzieje w SISKOM. Choć może jest to porównanie trochę na wyrost. Tj. napisałem - skontaktuj się z redakcją
    • punias007 Re: Gazeta WPR24, a PSM Pruszków 30.01.11, 21:36
      ;-) ;-) ;-)

Tu wiele rzeczy daje do myślenia ;-) Nawet nie przypuszczasz pewnie jak wiele dziwnych powiązań jest w naszym mieście. Zreszta nietylko w naszym. Tu sie chodzil z kimś do szkoły z kims innym pracuje żona jeszcze z innym się poluje ;-)

Jak się nie usmiechasz to nie jedziesz ;-)

Ja się narazie uczę ;-)

pozdrawiam
    • zibi-pruszkow Re: Gazeta WPR24, a PSM Pruszków 31.01.11, 09:40
      a o czym mają pisać? że spora część lokatorów zasobów PSM żyje z zasiłków, nie płacą czynszu i czekają na eksmisję, że bękarty - bo trudno nazwać to coś dziećmi - dewastuje klatki schodowe ... Infinity Cię w oczy kole, masz dowody na przekręt to idź do prokuratury, a swoją drogą dobrze że jeżdżę kilkuletnim autkiem, bo zaraz by było, że Zibi się na darmowym internecie dorobił ... nie wiesz kto robi remonty, kto stawia "przedsionki" klatek schodowych, remontuje instalacje elektryczne, to są nasi sąsiedzi, nie ludzie z Marsa, i naprawdę wielkich kokosów na tym nie zarabiają, od wielu lat mieszkają w tych samych mieszkaniach w blokach.
      • august.bw Ale, ale, gdzie się podziało Infinity??? 31.01.11, 11:11
        Czy była tutaj mowa o jakimś Infinity, co w oczy kole? Fata mrugana jaka czy co...
        • zibi-pruszkow Re: Ale, ale, gdzie się podziało Infinity??? 31.01.11, 11:30
          w sąsiednim wątku, było Infinity, a że nie płodzę hurtowo postów, więc pozwoliłem sobie w tym jednym moje myśli w przedmiotowym temacie zebrać.
          • august.bw O, pardon... 31.01.11, 11:58
            Przepraszam za pardon, rzeczywiście... Myślałem, że oddano na aukcję charytatywną...
            • zibi-pruszkow Re: O, pardon... 31.01.11, 12:17
              a co do samego PSM, mieszkam w ich zasobach, płacę co miesiąc haracz, więc problem nie jest mi obcy, jednak w starej części osiedla Staszica mieszka sporo elementu żyjącego z zasiłków, nie płacącego czynszu i m.in. dlatego my płacimy tyle ile płacimy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka