Dodaj do ulubionych

Nowa strona odsłona pruszkow.pl

14.03.11, 13:28
Miasto uruchomiło nową stronę.
Moim zdaniem wygląda lepiej od poprzedniej.
Obserwuj wątek
    • new.joiner Re: Nowa strona odsłona pruszkow.pl 14.03.11, 14:20
      raczej odświeżona niż nowa
      • ilekobietamalat Re: Nowa strona odsłona pruszkow.pl 14.03.11, 14:51
        raczej hm, zmienione zdjecie w banerze;> jeszcze jakies zmiany? jak byla kiepska tak jest kiepska. najbardziej wkurza mnie to ze ktos bierze za taka "grafike" kase:/
        • szuberto5 Re: Nowa strona odsłona pruszkow.pl 14.03.11, 15:09
          ilekobietamalat napisała:

> najbardziej wkurza mnie to ze ktos bierze za taka "graf
          > ike" kase:/

A ja mam o zleceniobiorcy jak najlepsze zdanie. Wykazał się przedsiębiorczością i prawdopodobnie dużym zyskiem netto. Natomiast moje zdanie o zleceniodawcy jest zgoła odmienne.
          Powyższe odnosi się rownież do stanu dróg, porządku, bezpieczeństwa, komunikacji etc...
          Naprawdę nie rozumiem postawy, w której karci się przedsiębiorców za... przedsiębiorczość:)
          • ilekobietamalat Re: Nowa strona odsłona pruszkow.pl 14.03.11, 16:50
            szuberto5 napisał:

> A ja mam o zleceniobiorcy jak najlepsze zdanie. Wykazał się przedsiębiorczością
            > i prawdopodobnie dużym zyskiem netto. Natomiast moje zdanie o zleceniodawcy je
            > st zgoła odmienne.

fakt, zle napisalam;)
        • kot.pik Re: Nowa strona odsłona pruszkow.pl 14.03.11, 15:46
          Jak tao, czy jeszcze jakieś zmiany?!!
          Przecież pod bannerem są powiększane po najechaniu myszką ikonki :D (po prawej stronie kopertka - jak się najedzie, pojawia się napis "kontak" - strona widać tania była, skoro już kasy na ostatnie "t" nie starczyło ;P) I zegar. I data. I termometr :D :D :D
          Poważnie w Pruszkowie jest teraz 17 stopni?;)
    • alabama8 Re: Nowa strona odsłona pruszkow.pl 14.03.11, 16:52
      Odnoszę wrażenie, że zarządcy strony internetowej myślą że przetarcie starego Poloneza szmatą spowoduje iż zamieni się w lśniące nowe BMW. A tu skucha - wcale nie.
      Tak zwany "content" strony woła o momstę do nieba: nie odświeżane informacje
      Pytania do Prezydenta odświeżane raz na 2 miesiące.
      Informacje na temat komunikacji: Rozkłady Jazdy: SKM - strona nie istnieje; PKP - nie znaleźiono strony; PKS - File Not Found : Plik nie istnieje;
      Informacje o klubach sportowych - nieaktualne numery telefonów do nie istniejących instytucji
      Info o stronie internetowej Szkołya podstawowej nr 10 www.sp10.pruszkow.org.pl - klikasz i przekierowuje na stronę firmy gamal.pl

Strona główna - zakładka MZO. Co to jest? Miejski Zakład Oczyszczania? A wcale że nie - Miejski Zarząd Obiektów Sportowych

Zdjęcie satelitarne Pruszkowa - proszę bardzo - z roku 2001!

... i już nie wspomniam, że nigdny nie ma informacji o akcjach Zima w Miście czy Lato w Mieście - czegoś takiego u nas nie ma.
      Gdzie nie klikniesz to nie odświeżane przez lata starocie.
      • mantra1 Re: Nowa strona odsłona pruszkow.pl 14.03.11, 17:51
        Pod linkiem "Miasta partnerskie" wisi sobie od paru lat Impruneta, a tamże list intencyjny i to a jakże, w dwóch językach! Na miejscu właściciela strony poprzestałabym na wersji polskiej i nie chwaliłabym się za bardzo tym dość...hmmm....żenującym przekładem. ;)
        A tak w ogóle, czy ktoś słyszał o współpracy Pruszkowa z tym włoskim miastem poza wizytą włoskich i rewizytą naszych włodarzy w 2005 roku, która to rewizyta odbyła się pod hasłem "Uczmy się włoskiego (za pieniądze podatników)" ? :D
        Bo jak widać nauka poszła w las, a może raczej w gaj oliwny, czy w jakąś interesującą winnicę. :D
      • marcinn_a Re: Nowa strona odsłona pruszkow.pl 16.03.11, 13:57
        "Content" to jak rozumiem chodzi o zawartość tak? Tak pytam z ciekawości..
        • mrdefi Re: Nowa strona odsłona pruszkow.pl 16.03.11, 14:16
          > "Content" to jak rozumiem chodzi o zawartość tak? Tak pytam z ciekawości..

Tak dokładnie o to chodzi.

A co do strony. Została odświeżona. Nowy nagłówek i tyle. Cała główna zawartość nadal przypomina epokę lodowcową. No ale jest zdecydowanie lepiej niż było.
          • leo48 Re: Nowa strona odsłona pruszkow.pl 16.03.11, 14:29
            mrdefi napisał:
            główna zawartość nadal przypomina epokę lodowcową

To dlatego, ze nie prowadzi jej niejaki krytykant defi z pewnego "nowoczesnego" forum

picasaweb.google.com/leolex1503/EtykaWSieciAlbumAktualizowany#
            .
          • mantra1 Re: Nowa strona odsłona pruszkow.pl 18.03.11, 00:00
            mrdefi napisał:
            > A co do strony. Została odświeżona. Nowy nagłówek i tyle. Cała główna zawartość
            > nadal przypomina epokę lodowcową. No ale jest zdecydowanie lepiej niż było.

Lepiej? To tak, jakby położyć kilo tapety na zmarszczki. A tu skalpel chirurga jest potrzebny, niestety i totalny lifting.
            Zresztą ten makijaż też nie powala, widziałam o wiele lepiej i ciekawiej zrobione strony miejskie. Szkoda, że starczyło kasy tylko na grafika, a na porządnego redaktora już nie.
    • checksum Re: Nowa strona odsłona pruszkow.pl 14.03.11, 22:15
      Nadal wygląda źle... poszerzenie głównej kolumny nie za dużo pomogło...
      • leo48 Re: Nowa strona odsłona pruszkow.pl 14.03.11, 22:51
        Szkoda, że nie utrzymano tego dolnego rzędu aktywnych banerków. Lubiłem tamtędy zaglądać do Biblioteki.

.
    • alabama8 Re: Nowa strona odsłona pruszkow.pl 18.03.11, 08:42
      Słuchajcie, tu nawet nie chodzi o stronę wizualną (przecież jestem w stanie wszystko wytrzymać, nawet co rano swoje odbicie w lustrze). Chodzi raczej o to, że strona tak naprawdę nie ma zarządcy z prawdziwego zdarzenia. Jest, bo wypada żeby była, od czasu do czasu ktoś wrzuci coś o jakimś odczycie w Muzeum Hutnictwa albo o sesji rady miejskiej i tyle.

Nie ma nikogo kto usiłowałby opanować to wszystko od strony merytorczynczo-aktualizacyjnej. Nie może być tak, że podstrony odnoszą się do dawno nie działających już instytucji / stron. Że mapę satelitarną mamy sprzed 10 lat itp ...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka