kwika 14.03.11, 13:28 Miasto uruchomiło nową stronę. Moim zdaniem wygląda lepiej od poprzedniej. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
new.joiner Re: Nowa strona odsłona pruszkow.pl 14.03.11, 14:20 raczej odświeżona niż nowa Odpowiedz Link Zgłoś
ilekobietamalat Re: Nowa strona odsłona pruszkow.pl 14.03.11, 14:51 raczej hm, zmienione zdjecie w banerze;> jeszcze jakies zmiany? jak byla kiepska tak jest kiepska. najbardziej wkurza mnie to ze ktos bierze za taka "grafike" kase:/ Odpowiedz Link Zgłoś
szuberto5 Re: Nowa strona odsłona pruszkow.pl 14.03.11, 15:09 ilekobietamalat napisała: > najbardziej wkurza mnie to ze ktos bierze za taka "graf > ike" kase:/ A ja mam o zleceniobiorcy jak najlepsze zdanie. Wykazał się przedsiębiorczością i prawdopodobnie dużym zyskiem netto. Natomiast moje zdanie o zleceniodawcy jest zgoła odmienne. Powyższe odnosi się rownież do stanu dróg, porządku, bezpieczeństwa, komunikacji etc... Naprawdę nie rozumiem postawy, w której karci się przedsiębiorców za... przedsiębiorczość:) Odpowiedz Link Zgłoś
ilekobietamalat Re: Nowa strona odsłona pruszkow.pl 14.03.11, 16:50 szuberto5 napisał: > A ja mam o zleceniobiorcy jak najlepsze zdanie. Wykazał się przedsiębiorczością > i prawdopodobnie dużym zyskiem netto. Natomiast moje zdanie o zleceniodawcy je > st zgoła odmienne. fakt, zle napisalam;) Odpowiedz Link Zgłoś
kot.pik Re: Nowa strona odsłona pruszkow.pl 14.03.11, 15:46 Jak tao, czy jeszcze jakieś zmiany?!! Przecież pod bannerem są powiększane po najechaniu myszką ikonki :D (po prawej stronie kopertka - jak się najedzie, pojawia się napis "kontak" - strona widać tania była, skoro już kasy na ostatnie "t" nie starczyło ;P) I zegar. I data. I termometr :D :D :D Poważnie w Pruszkowie jest teraz 17 stopni?;) Odpowiedz Link Zgłoś
alabama8 Re: Nowa strona odsłona pruszkow.pl 14.03.11, 16:52 Odnoszę wrażenie, że zarządcy strony internetowej myślą że przetarcie starego Poloneza szmatą spowoduje iż zamieni się w lśniące nowe BMW. A tu skucha - wcale nie. Tak zwany "content" strony woła o momstę do nieba: nie odświeżane informacje Pytania do Prezydenta odświeżane raz na 2 miesiące. Informacje na temat komunikacji: Rozkłady Jazdy: SKM - strona nie istnieje; PKP - nie znaleźiono strony; PKS - File Not Found : Plik nie istnieje; Informacje o klubach sportowych - nieaktualne numery telefonów do nie istniejących instytucji Info o stronie internetowej Szkołya podstawowej nr 10 www.sp10.pruszkow.org.pl - klikasz i przekierowuje na stronę firmy gamal.pl Strona główna - zakładka MZO. Co to jest? Miejski Zakład Oczyszczania? A wcale że nie - Miejski Zarząd Obiektów Sportowych Zdjęcie satelitarne Pruszkowa - proszę bardzo - z roku 2001! ... i już nie wspomniam, że nigdny nie ma informacji o akcjach Zima w Miście czy Lato w Mieście - czegoś takiego u nas nie ma. Gdzie nie klikniesz to nie odświeżane przez lata starocie. Odpowiedz Link Zgłoś
mantra1 Re: Nowa strona odsłona pruszkow.pl 14.03.11, 17:51 Pod linkiem "Miasta partnerskie" wisi sobie od paru lat Impruneta, a tamże list intencyjny i to a jakże, w dwóch językach! Na miejscu właściciela strony poprzestałabym na wersji polskiej i nie chwaliłabym się za bardzo tym dość...hmmm....żenującym przekładem. ;) A tak w ogóle, czy ktoś słyszał o współpracy Pruszkowa z tym włoskim miastem poza wizytą włoskich i rewizytą naszych włodarzy w 2005 roku, która to rewizyta odbyła się pod hasłem "Uczmy się włoskiego (za pieniądze podatników)" ? :D Bo jak widać nauka poszła w las, a może raczej w gaj oliwny, czy w jakąś interesującą winnicę. :D Odpowiedz Link Zgłoś
marcinn_a Re: Nowa strona odsłona pruszkow.pl 16.03.11, 13:57 "Content" to jak rozumiem chodzi o zawartość tak? Tak pytam z ciekawości.. Odpowiedz Link Zgłoś
mrdefi Re: Nowa strona odsłona pruszkow.pl 16.03.11, 14:16 > "Content" to jak rozumiem chodzi o zawartość tak? Tak pytam z ciekawości.. Tak dokładnie o to chodzi. A co do strony. Została odświeżona. Nowy nagłówek i tyle. Cała główna zawartość nadal przypomina epokę lodowcową. No ale jest zdecydowanie lepiej niż było. Odpowiedz Link Zgłoś
leo48 Re: Nowa strona odsłona pruszkow.pl 16.03.11, 14:29 mrdefi napisał: główna zawartość nadal przypomina epokę lodowcową To dlatego, ze nie prowadzi jej niejaki krytykant defi z pewnego "nowoczesnego" forum picasaweb.google.com/leolex1503/EtykaWSieciAlbumAktualizowany# . Odpowiedz Link Zgłoś
mantra1 Re: Nowa strona odsłona pruszkow.pl 18.03.11, 00:00 mrdefi napisał: > A co do strony. Została odświeżona. Nowy nagłówek i tyle. Cała główna zawartość > nadal przypomina epokę lodowcową. No ale jest zdecydowanie lepiej niż było. Lepiej? To tak, jakby położyć kilo tapety na zmarszczki. A tu skalpel chirurga jest potrzebny, niestety i totalny lifting. Zresztą ten makijaż też nie powala, widziałam o wiele lepiej i ciekawiej zrobione strony miejskie. Szkoda, że starczyło kasy tylko na grafika, a na porządnego redaktora już nie. Odpowiedz Link Zgłoś
checksum Re: Nowa strona odsłona pruszkow.pl 14.03.11, 22:15 Nadal wygląda źle... poszerzenie głównej kolumny nie za dużo pomogło... Odpowiedz Link Zgłoś
leo48 Re: Nowa strona odsłona pruszkow.pl 14.03.11, 22:51 Szkoda, że nie utrzymano tego dolnego rzędu aktywnych banerków. Lubiłem tamtędy zaglądać do Biblioteki. . Odpowiedz Link Zgłoś
alabama8 Re: Nowa strona odsłona pruszkow.pl 18.03.11, 08:42 Słuchajcie, tu nawet nie chodzi o stronę wizualną (przecież jestem w stanie wszystko wytrzymać, nawet co rano swoje odbicie w lustrze). Chodzi raczej o to, że strona tak naprawdę nie ma zarządcy z prawdziwego zdarzenia. Jest, bo wypada żeby była, od czasu do czasu ktoś wrzuci coś o jakimś odczycie w Muzeum Hutnictwa albo o sesji rady miejskiej i tyle. Nie ma nikogo kto usiłowałby opanować to wszystko od strony merytorczynczo-aktualizacyjnej. Nie może być tak, że podstrony odnoszą się do dawno nie działających już instytucji / stron. Że mapę satelitarną mamy sprzed 10 lat itp ... Odpowiedz Link Zgłoś