Dodaj do ulubionych

Siatkówka 2011/kuce na Kaprach

28.03.11, 09:16
Szanowni koledzy, sekcja siatkówki działa prężnie i pewnie na wiosnę przeniesiecie się wszyscy na śliczne piaskowe boisko przy basenie Kapry. Byłam tam wczoraj. Wygląda na to, że właściciel terenu przy basenie Kapry wynajął część terenu firmie organizującej przejażdżki na malusich śliczniusich kucach. (ogłoszenie z numerem kontaktowym wisi na drzwiach pływalni).
To nie jest reklama kucowej rekreacji. Otóż zgadnijcie gdzie kuce kręcą kółka? Kółka kręcą na boisku do siatkówki. Nie znam się na koniach, odróżniam tylko przód od tyłu ... i zauważyłam, że z tyłu kuce nie miały pieluszek. A jedyne co wiem o koniach to to, że robią pod siebie.
Trzeba bęzie chyba do Prezydenta, do Sanepidu i do WPR napisać, bo wyobraźcie sobie rzucenie się szczupakiem do meczbola ... a tu koński mocz.
Obserwuj wątek
    • eranet5 Re: Siatkówka 2011/kuce na Kaprach 28.03.11, 21:11
      ciesz się że tam krów nie ma ;) krowi placek to by była dopiero niespodzianka :D
      • inbluesky Re: Siatkówka 2011/kuce na Kaprach 28.03.11, 22:17
        Końskie "jabłuszko" też niezgorsze :D
    • alabama8 Re: Siatkówka 2011/kuce na Kaprach 29.03.11, 09:31
      Odniosłam wrażenie, że kuce sikające i kupające na ogólnodostępne, miejskie boisko do siatkówki plażowej was oburzą, bo kto by chciał się w tym latem taplać. A tu nic. Wokół basenu Kapry jest naprawdę wystarczająco dużo miejsca i konie można puścić na trawie.
      Psie kupy wszystkim przeszkadzają, a koński mocz już nie.
      • jaculka08 Re: Siatkówka 2011/kuce na Kaprach 29.03.11, 09:48
        ..i się nie pomyliłaś..oburzają.Jeżeli nie zmienią piasku to nie sądzę,żeby ktoś kto wiedział o "wybiegu" wszedł tam grać !!!!
        • alabama8 Re: Siatkówka 2011/kuce na Kaprach 29.03.11, 15:39
          Chciałam napisać do Sanepidu, ale na ich stronie coś nie działa i nie da się wysłać powiadomienia / skargi / donosu / słów oburzenia :-) .
          Napisałam do Prezydenta ale w tym wypadku na odpowiedź i interwencję nie ma co liczyć.
          Może komuś się uda naskrobać do Sanepidu?
          • jaculka08 Re: Siatkówka 2011/kuce na Kaprach 29.03.11, 16:33
            ..to dobry pomysł.Ale chyba trzeba też zwrócić uwagę na Kaprach,co oni robią...
      • eranet5 Re: Siatkówka 2011/kuce na Kaprach 29.03.11, 21:57
        alabama8 napisała:

> Odniosłam wrażenie, że kuce sikające i kupające na ogólnodostępne, miejskie boi
        > sko do siatkówki plażowej was oburzą, bo kto by chciał się w tym latem taplać.
        > A tu nic. Wokół basenu Kapry jest naprawdę wystarczająco dużo miejsca i konie m
        > ożna puścić na trawie.
        > Psie kupy wszystkim przeszkadzają, a koński mocz już nie.

Dziwi mnie to że tak się uczepiłeś tego moczu. Jak wszystkim wiadomo mocz to płyn który wylany na piasek wsiąknie i śladu po nim nie zostanie + do tego deszcz który wszystko ładnie spłucze. Pozostaje jedynie sprawa końskich odchodów.
    • 1spike Re: Siatkówka 2011/kuce na Kaprach 30.03.11, 05:42
      Jest na to nowy sposób. Można kuca i jeźdźca rozjechać samochodem, tylko lakieru szkoda.
      • lesny_dziadzio Re: Siatkówka 2011/kuce na Kaprach 30.03.11, 11:16
        Kuce - super!
        Kuce na boisku do siatkówki plażowej - kryminał!

Czy zgode na to wydał może dyrektor pływalni Kapry? Kto jest personalnie odpowiedzialny za wydanie na to zgody?
    • alabama8 Re: Siatkówka 2011/kuce na Kaprach 12.04.11, 08:19
      Szanowna Pani,
      Cytuję odpowiedź na Pani pytanie otrzymaną od Dyrektora Pływalni "Kapry":
      "W ramach promocji naszego obiektu udostępniliśmy kawałek miejsca przy pływalni na siedzibę dla kucyka. Do niedawna kucyk miał moją zgodę na chodzenie na jednej połowie boiska do siatkówki w okresie w którym piasek był zmarznięty, nad stanem sanitarnym boiska czuwała właścicielka kucyka, a ja sprawdzałem czy piasek jest nadal czysty. Obecnie zaczyna się sezon siatkarski, piasek zostanie jak co roku częściowo wymieniony i zdezynfekowany. Kucyk aktualnie już nie może korzystać z rejonu boisk do siatkówki. Z poważaniem Jacek Elżanowski"
      Pozdrawiam
      Jan Starzyński - prezydent Pruszkowa

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka