wonkewomen 30.07.11, 09:02 mam pytanko czy w przychodni na helenowskiej jest taki a jak nie to gdzie takiego znajdę niedawno się przeprowadziłam i nie wiem Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
monika3411 Re: peditara na kase chorych 30.07.11, 11:46 W przychodni na Helenowskiej są 3 lekarki. Pani Anna Rodak, pani Ewa Tkaczuk i pani Elżbieta Andruszaniec. Wszystkie tak samo słabe moim zdaniem, choć pani Rodak jakby odrobinę lepiej stawia diagnozy. Z 2 pierwszymi próbowałam rozmawiać o szczepieniach (rozmawiać a nie posłusznie szczepić dziecko wszystkimi szczepionkami jakimi dysponuje przychodnia) - nie da się :-/ Odpowiedz Link Zgłoś
aniasz31 Re: peditara na kase chorych 30.07.11, 13:17 Niestety, Pani dr Anna Rodak już nie będzie pracowała na Helenowskiej. Nie wiem czy będzie ktoś na zastępstwie, raczej tak. Pani dr Andruszaniec jest dobrym lekarzem, dużo pozytywnych opinii ma. Pani dr Tkaczuk jest osobą małomówną ale dokładną. W każdej przychodni są lepsi o gorsi lekarze. Jedni są zadowoleni, inni mniej.... Na pewno w okresie większej zachorowalności, ciężko jest zapisać dziecko do lekarza, czasami trzeba rano wstać i stanąć w kolejce po numerek. Ale jeszcze nie zdażyło mi się, żeby lekarz odmówił przyjęcia chorego dziecka, nawet jak numerków zabraknie. Odpowiedz Link Zgłoś
fossetta Re: peditara na kase chorych 30.07.11, 21:29 Polecam panią dr Tkaczuk, dokładna w badaniu, empatyczna, trafnie stawia diagnozy..za to dr Andruszaniec..kiedy powiedziałam, że dziecko ma uczulenie na większość antybiotyków-dziecko miało poważną infekcje dróg moczowych-odparła, że w takim razie ona antybiotyku nie przepisze bo nie wie jaki tylko furaginę, a jak się nie poprawi, to mamy zasięgnąć pomocy w nocnym punkcie medycznym..Pewnie, że się nie poprawiło, na następny dzień była kolejna wizyta-już u kogo innego..Ale każdy ma inne doświadczenia.. Odpowiedz Link Zgłoś
kwika Re: peditara na kase chorych 30.07.11, 22:47 Nie polecam pediatrów na Helenowskiej. U mojej córki 2 razy nie rozpoznały zapalenia płuc. Nawet nie dały skierowania na prześwietlenie. Leczyły ją syropkami lub wmawiały, że dziecko ma uczulenie. Leczyły tak skutecznie, że znaleźliśmy się w szpitalu. Teraz to tylko robimy tam szczepienia obowiązkowe i które zaleci nam nasz pediatra (nie z Helenowskiej) Odpowiedz Link Zgłoś
margot79 Re: peditara na kase chorych 01.08.11, 08:32 > Niestety, Pani dr Anna Rodak już nie będzie pracowała na Helenowskiej. Ojć! Skąd taka informacja? W piątek powiedziano nam, że jest na urlopie i ani słowa o tym, że nie wraca?... Odpowiedz Link Zgłoś
metron1 Re: peditara na kase chorych 01.08.11, 00:40 Mam zupełnie inne zdanie o dr. Rodak, według mnie to najlepszy pediatra z jakim miało kontakt moje dziecko Zawsze stawiała trafną diagnozę, wszystko dokładnie tłumaczyła,rozmawialiśmy na temat szczepień, podobało mi się że nie ulegała histerii aby szczepić dziecko wszystkim dostępnymi szczepionkami i na wszystko, apelując o zachowanie umiaru Mam zupełnie inne odczucia, tym bardziej że po wyprowadzce z Pruszkowa mogę z czystym sumieniem powiedzieć że dopiero teraz mam pediatrów do d....y Odpowiedz Link Zgłoś
alabama8 Re: peditara na kase chorych 01.08.11, 09:06 Dziś rano (poniedziałek 01.08) byłam na Helenowskiej, żeby zapisać dziecko do Dr. Rodak. Recepcjonistka powiedziała, że P. Rodak już nie będzie pracować. Szkoda. Dobry lekarz. Pamiętajmy, że pediatra to pediatra i nie zna się na wszystkim od A do Z. To był jedyny lekarz, który był w stanie przyznać że nie wie co robić, że przypadek jest trudny i skieruje do specjalisty. Wielki plus za to że nie zgrywa wszystkowiedzącej. Lepiej tak, niż bujać się pół roku bez skutku i szukać specjalisty samemu. Odpowiedz Link Zgłoś
kama29 Re: peditara na kase chorych 01.08.11, 10:42 A ja polecam doktor Tkaczuk. Bardzo dokładna. Co prawda małomówna, ale zapytana odpowie na wszystkie pytania. Dobiera bardzo dobre leki dla małego - skuteczne i w miarę smaczne:) (Leki od doktor Rodak na przeziębienie niemal siłą trzeba było wlewać a i tak nie pomogły). Na szczęście każdemu coś innego pasuje, każdy ma inne doświadczenia. Dzięki temu każdy z lekarzy ma swoich pacjentów:) Odpowiedz Link Zgłoś
margot79 Re: peditara na kase chorych 01.08.11, 14:51 > Na szczęście każdemu coś innego pasuje, każdy ma inne doświadczenia. Dzięki tem > u każdy z lekarzy ma swoich pacjentów:) Tylko, że jak alabama napisała, doktor Rodak przestaje pracować. Wygląda więc na to, że trzeba będzie córkę przepisać do innego lekarza, hmmm ciekawe do kogo... Odpowiedz Link Zgłoś
mamakrzysia4 Re: peditara na kase chorych 01.08.11, 23:59 dr Rodak od dzis przyjmuje w przychodni alfa w brwinowie Odpowiedz Link Zgłoś
nattallie Re: peditara na kase chorych 24.09.17, 01:12 Temat stary, ale ktoś może będzie szukał swiezych opinii. Dr Tkaczuk nie polecam, jest albo głucha, albo ma zepsuty stetoskop, albo po prostu jest niekompetentna. 2 razy nie rozpoznała u mojego dziecka zapalenia oskrzeli, a raz zapalenia płuc mimo,że dziecko ewidentnie gorzej oddychało co i ja i mąż zauważyliśmy! Wieczorem tego samego dnia pojechaliśmy do lekarza prywatnie i stwierdził obustronne zapalenie płuc! Co do leków, każdemu dziecku przepisuje ten sam zestaw leków o czym się same, przekonaliśmy z kolezanka. Ciągle wizyty przedstawicieli farmaceutycznych tylko u niej. Jest jeszcze jakaś nowa na Ś. nie pamiętam niestety nazwiska, poszłam do niej tylko po receptę na lek na alergię, powinna mi wypisać ze zniżką, bo w karcie było zaświadczenie od alergologa, a ona powiedziala: "a co mnie obchodzi zaświadczenie" po czym wypisała mi receptę bez zniżki! Oczywiście nie wspomnę o tym, że nie idzie się tam zapisać, trzeba osobiście stać w sezonie "grypowym" już przed 6 pod przychodnia, bo inaczej nie ma opcji. Ja zmieniłam przychodnie, bo to co się tam dzieje to po prostu cyrk. Odpowiedz Link Zgłoś
luskan Re: peditara na kase chorych 27.09.17, 16:00 Na drzymaly tez trzeba stac, ale tak od 6.30 - i raczej numerek sie dostanie, przedwczoraj dostalem sie do pediatry po przyjsciu kolo 6.45. Zapisac przez telefon tez sie da, kilka razy mi sie udalo. Nalezy dzwonic z dwoch aparatow, srednio po 100-tnym poloczeniu sie udaje:-) Odpowiedz Link Zgłoś