erleusortok 24.05.04, 12:10 Od paru dni mam internet przez kablówkę i jest OK, ale mam takie pytanka: Czy TelKab ma jakąś stronę www, na której piszą coś więcej niż w umowie ? Czy dają jakieś konto pocztowe albo co ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mr.jedi Re: TelKab ? 28.05.04, 12:05 Tak, jest strona: www.telkab.pl ale zeby tam wejsc, potrzebna jest nazwa uzytkownika i hasło, ktore powinienes otrzymac od montera. Jesli nie masz takiego, napisz maila do admina (admin@telkab.pl) z numerem umowy, imieniem i nazwiskiem, to powinienes dostac. (pisze powinienes, bo ja wysyłałem juz 4 czy 5 razy prosbe o to haslo, i d..., nawet odpowiedzi zadnej nie dostałem). A jezeli chcesz poczte, to piszesz do admina (admin@telkab.pl), i w mailu zamieszczasz takie info jak: 1) chce zalozyc konto pocztowe 2) twoj login, czyli to co ma byc przez at (@) - ja mam mr.jedi@telkab.pl 3) hasło - musisz podac adminowi, najlepiej dwa razy napisz, jedno pod drugim. INFO DLA CZYTAJĄCYCH: admin nie utworzy konta osobom SPOZA telkabu! to wszystko, co musisz im wysłac pozdrawiam Michał Odpowiedz Link Zgłoś
bbastek13 Re: TelKab ? 28.05.04, 14:11 > (pisze powinienes, bo ja wysyłałem juz 4 czy 5 razy prosbe o to haslo, i d..., > nawet odpowiedzi zadnej nie dostałem). .......... > INFO DLA CZYTAJĄCYCH: admin nie utworzy konta osobom SPOZA telkabu! po tej reklamie na wstepie watpie, zeby ktos chcial tam konto ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
erleusortok Re: TelKab ? 30.05.04, 11:22 Dzięki, spróbuję Nie to żebym miał koniecznie tego maila używać, ale zawsze warto się przyjrzeć. Odpowiedz Link Zgłoś
erleusortok Re: TelKab ? 30.05.04, 11:23 Dzięki, spróbuję. Nie to żebym miał koniecznie tego maila używać, ale zawsze warto się przyjrzeć. Odpowiedz Link Zgłoś
misiekf Re: TelKab ? 11.06.04, 20:41 Jedi Ten Jedi od którego dostawałem po d*** w q3? Odpowiedz Link Zgłoś
altu Re: TelKab ? 28.05.04, 14:17 pewnie jestem juz bardzo głodna, ale moje mysli gdzies kolo jedzenia krążą i ciagle czytam tytul tego wątku jako KEBAB Odpowiedz Link Zgłoś
sqh Re: TelKab ? 28.05.04, 14:43 Smacznego :-) Ja przed chwilą zjadłem kanapki z serem i parówką, ale trochę sobie zostawiłem na wieczór, bo jeszcze po pracy jadę korepetycje dawać. Hen, na koniec świata. to znaczy, na Tarchomin :-) Odpowiedz Link Zgłoś
stary.prochazka Re: TelKab ? 28.05.04, 18:41 No wiecie... Wlasnie sobie przypomnialem ze jestem glodny Odpowiedz Link Zgłoś
altu Re: TelKab ? 29.05.04, 11:07 ja juz po sniadanku i to nie byl kebab ale fajny dzien sie zapowiada... Odpowiedz Link Zgłoś
stary.prochazka Re: TelKab ? 29.05.04, 11:42 musialem niestety poczekac az do wieczora na obiadek:( Odpowiedz Link Zgłoś
mr.jedi Re: TelKab ? 29.05.04, 12:35 taa.. telkab.. kebab.. wsio to samo :P tylko ze modemem od kablowki sie nie najecie, a kebabem, noo, tym ze Świętokrzyskiej w Warszawie.. mmm ;) jak najbardziej, pych :D Pozdrooofka Odpowiedz Link Zgłoś
stary.prochazka na Świętkorzyskiej?Chyba wiem który 29.05.04, 13:06 masz na myśli ten taki wciśnięty we wnękę między Marszałkowską a Emilii Plater, w rejonie salonu Plusa i tych wszystkich sukien ślubnych? Ja słyszałem że najlepszy jest u Turka na Krakowskim koło "Karalucha" ale przyznam że nie miałem jeszcze okazji spróbować;ogólnie jakoś nie mogę się przekonać do fast-foodów. Odpowiedz Link Zgłoś
bwc Re: na Świętkorzyskiej?Chyba wiem który 03.06.04, 12:52 Wracam do głównego tematu. Coś się ruszyło w telkabie z internetem. Od 15 czerwca dają promocję na instalację(200zł.). Oby tak dalej, od maja abonament 79zł. bwc Odpowiedz Link Zgłoś
erleusortok Re: na Świętkorzyskiej?Chyba wiem który 03.06.04, 13:28 Ale zmiana abonametu z 85 na 79 to chyba tylko dlatego, że coś się z VATem zmieniło, a nie wspaniałomyślność firmy. Odpowiedz Link Zgłoś
stary.prochazka VAT 03.06.04, 13:39 z tego co wiem VAT miał zdrożeć i to właśnie po stronie providerów a nie prywatnych użykowników;przypuszczano też, że oni to sobie odbiją na klientach.Teraz to już zupełnie nie wiem o co chodzi:) Odpowiedz Link Zgłoś
erleusortok Re: VAT 03.06.04, 14:06 Wygrzebane w sieci: 1. Klienci indywidualni (osoby fizyczne) nieprowadzący działalności gospodarczej oraz uczniowie, studenci, szkoły, placówki oświatowe, zakłady kształcenia nauczycieli, szkoły wyższe, placówki naukowe Polskiej Akademii Nauk oraz państwowe i samorządowe instytucje kultury, w zakresie usługi dostępu do Internetu będą zwolnieni z podatku VAT, co spowoduje, że dotychczas płacona przez Państwa opłata abonamentowa ulegnie obniżeniu. 2. Pozostali Klienci, w tym osoby fizyczne prowadzące działalność gospodarczą w zakresie dostępu do Internetu oraz podmioty, które nie zostały wymienione powyżej, będą płacić za usługi obecnie obowiązującą cenę netto powiększoną o 22% podatek VAT. Czyli dla nas szaraczków na dzień dobry jest taniej, bo przedtem jakiś VAT był, chyba 7%. I to jakby właśnie ta różnica. Odpowiedz Link Zgłoś
bwc Re: VAT 03.06.04, 14:10 erleusortok napisał: > Wygrzebane w sieci: > > 1. Klienci indywidualni (osoby fizyczne) nieprowadzący działalności gospodarcze > j oraz uczniowie, studenci, szkoły, placówki oświatowe, zakłady kształcenia nau > czycieli, szkoły wyższe, placówki naukowe Polskiej Akademii Nauk oraz państwowe > i samorządowe instytucje kultury, w zakresie usługi dostępu do Internetu będą > zwolnieni z podatku VAT, co spowoduje, że dotychczas płacona przez Państwa opła > ta abonamentowa ulegnie obniżeniu. > > 2. Pozostali Klienci, w tym osoby fizyczne prowadzące działalność gospodarczą w > zakresie dostępu do Internetu oraz podmioty, które nie zostały wymienione powy > żej, będą płacić za usługi obecnie obowiązującą cenę netto powiększoną o 22% po > datek VAT. > > Czyli dla nas szaraczków na dzień dobry jest taniej, bo przedtem jakiś VAT był > , chyba 7%. I to jakby właśnie ta różnica. No właśnie, czyli więcej zostaje nam w kieszeni i o to chodzi. bwc Odpowiedz Link Zgłoś
bwc Re: na Świętkorzyskiej?Chyba wiem który 03.06.04, 13:52 erleusortok napisał: > Ale zmiana abonametu z 85 na 79 to chyba tylko dlatego, że coś się z VATem zmie > niło, a nie wspaniałomyślność firmy. A mnie jest wszystko jedno, czy wspaniałość firmy czy mniejszy VAT. Wiem tlko jedno, że zostaje mi więcej w kieszeni. bwc Odpowiedz Link Zgłoś
mr.jedi Re: na Świętkorzyskiej?Chyba wiem który 12.06.04, 11:39 wspaniałomyślnośc, czy tylko zmiana ustawowa, wsio jedno. wzane, ze za zostające w kieszeni 6 zł, mozna 7 plytek kupic ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
mr.jedi A co do Kebebów.. :P 12.06.04, 11:43 to tak, miałem na mysli ten we wnęce koło tych sukien ślubnych. Ale genialny jest tez z tyłu galerii centrum, gdzie taka uliczka pod skosem troche jest, nie wiem jak ona sie nazywa, ale wiem jak dojsc :P Jak bede wiedzial, to adres podam, a o Kebabach, to osobne powieści na forum mozna pisac ;-))) Michał Odpowiedz Link Zgłoś
stary.prochazka Re: A co do Kebebów.. :P 12.06.04, 12:29 Złota?Co prawda nie jest pod skosem; ja ostatnio widziałem ulotki na których "Były właściciel restauracji Al-Kebab zaprasza do nowego lokalu przy ulicy Złotej".Głównym elementem reklamowym tejże ulotki było zdjęcie byłego właściciela, smutnego pana narodowości (na oko) tureckiej lat około 40:) Odpowiedz Link Zgłoś
mr.jedi Re: A co do Kebebów.. :P 12.06.04, 13:34 bardzo możliwe.. idzie sie od smyka taką uliczką z tyłu, i sie dochodzi.. wiem, jak sie z Nowego Świata idzie w kierunku galerii centrum, to trzeba skręcic w prawo, tylko nie od razu, a z drugiej strony ulicy, tam są jednokierunkowe bodajze.. ;) i idzie sie jakies 30-40m, jest szyld: Bar Turecki - Kebab, czy jakos tak.. :))) Odpowiedz Link Zgłoś
stary.prochazka Re: A co do Kebebów.. :P 12.06.04, 14:04 a jedna z nich to na pewno Szpitalna a druga - Krucza? no nic, pewnie kiedyś trafię:) Odpowiedz Link Zgłoś
mr.jedi Re: A co do Kebebów.. :P 12.06.04, 14:08 qrde, bede miał adres, to napisze :D) Odpowiedz Link Zgłoś
sqh Re: A co do Kebebów.. :P 14.06.04, 08:49 mr.jedi napisał: > idzie sie od smyka taką uliczką z tyłu, i sie dochodzi.. Bracka? Zgoda? Odpowiedz Link Zgłoś
sqh Re: Właśnie.. 15.06.04, 08:56 Służę uprzejmie i zapraszam do przedwojennej Warszawy, nie tylko na Bracką :-) www.warszawa1939.pl Odpowiedz Link Zgłoś
osinka Re: TelKab ? 04.10.04, 12:01 erleusortok napisał: > Od paru dni mam internet przez kablówkę i jest OK, ale mam takie pytanka: Czy T > elKab ma jakąś stronę www, na której piszą coś więcej niż w umowie ? Czy dają j > akieś konto pocztowe albo co ? Ile kosztuje podłączenie internetu przez kablówkę TelKab w Pruszkowie? Odpowiedz Link Zgłoś
raptorek4 Re: TelKab ? 30.01.05, 18:08 Mam pytanie czy komukolwiek z was odpowiedział na maila administrator sieci tel kab staram sie o hasło do storony telkab Jezeli nie odpowiedział na maila czy jest możliwośc innego kontaktu z administratorem gg tlen forum osobiście?? Jeśli nie jak inaczej można uzyskać owe hasło i login do strony?? Z góry dzięki za odpowiedz Odpowiedz Link Zgłoś
mr.jedi Re: TelKab ? 01.02.05, 10:06 wlasnie w tym jest problem,ze ten admin chyba nie używa juz tego konta, bo ja tez sie dobijam o to hasło juz iles czasu (a dokladniej 2 lata!!!), i nawet maila zwrotnego nie dostalem, ze nie udostępniają tego hasła uzytkownikom. GG lub Tlen to oni nie udostępniają tak łatwo. Pozostaje tylko dzwonic an ten numer z umowy, i wysłuchiwac pani, ktora od roku mi powtarza, ze ktos sie skontaktuje ze mną w ciągu 2 dni, skrupulatnie notując mój numer, numer umowy, abonenta, adres, numer IP. I ciągle nic. Jutro bede wczesniej w domu, to ich postrasze RPK (Rzecznik Praw Konsumenta), to sie moze opamiętają. Michał Odpowiedz Link Zgłoś
raptorek4 Re: TelKab ? 01.02.05, 11:15 mr,.jedi JAK mozesz skontaktuj sie ze mną najlepiej na gg 1810851 lub mailem michciulek@wp.pl to byśmy sobie pogadali o naszej kochanej kablowce Z góry dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
raptorek4 Re: TelKab ? 12.02.05, 09:30 Właśmie klolega który też ma kablówke powiedział mi ,że nie moze sie od połowy stycznia połączyćz niczym co używa portów 411 412 sprawdziłem u siebie mam tak samo Mam w związku z tym pytanie czy ktoś coś o tym wie i czy kablówka poblokowała jakies porty?? PS Nadal nei otrzymałem hasła do strony a admin nie odpowiada albo naprawde nie używa tego konta albo totalnie wszystkich olewa:( Odpowiedz Link Zgłoś