24.05.04, 12:10
Od paru dni mam internet przez kablówkę i jest OK, ale mam takie pytanka: Czy TelKab ma jakąś stronę www, na której piszą coś więcej niż w umowie ? Czy dają jakieś konto pocztowe albo co ?
Obserwuj wątek
    • mr.jedi Re: TelKab ? 28.05.04, 12:05
      Tak, jest strona: www.telkab.pl
      ale zeby tam wejsc, potrzebna jest nazwa uzytkownika i hasło, ktore powinienes
      otrzymac od montera. Jesli nie masz takiego, napisz maila do admina
      (admin@telkab.pl) z numerem umowy, imieniem i nazwiskiem, to powinienes dostac.
      (pisze powinienes, bo ja wysyłałem juz 4 czy 5 razy prosbe o to haslo, i d...,
      nawet odpowiedzi zadnej nie dostałem).
      A jezeli chcesz poczte, to piszesz do admina (admin@telkab.pl), i w mailu
      zamieszczasz takie info jak:
      1) chce zalozyc konto pocztowe
      2) twoj login, czyli to co ma byc przez at (@) - ja mam mr.jedi@telkab.pl
      3) hasło - musisz podac adminowi, najlepiej dwa razy napisz, jedno pod drugim.
      INFO DLA CZYTAJĄCYCH: admin nie utworzy konta osobom SPOZA telkabu!
      to wszystko, co musisz im wysłac
      pozdrawiam
      Michał
      • bbastek13 Re: TelKab ? 28.05.04, 14:11

> (pisze powinienes, bo ja wysyłałem juz 4 czy 5 razy prosbe o to haslo, i
        d...,
        > nawet odpowiedzi zadnej nie dostałem).

..........

> INFO DLA CZYTAJĄCYCH: admin nie utworzy konta osobom SPOZA telkabu!

po tej reklamie na wstepie watpie, zeby ktos chcial tam konto ;-)
      • erleusortok Re: TelKab ? 30.05.04, 11:22
        Dzięki, spróbuję Nie to żebym miał koniecznie tego maila używać, ale zawsze warto się przyjrzeć.
      • erleusortok Re: TelKab ? 30.05.04, 11:23
        Dzięki, spróbuję. Nie to żebym miał koniecznie tego maila używać, ale zawsze warto się przyjrzeć.
      • misiekf Re: TelKab ? 11.06.04, 20:41
        Jedi Ten Jedi od którego dostawałem po d*** w q3?
    • altu Re: TelKab ? 28.05.04, 14:17
      pewnie jestem juz bardzo głodna, ale moje mysli gdzies kolo jedzenia krążą
      i ciagle czytam tytul tego wątku jako KEBAB
      • sqh Re: TelKab ? 28.05.04, 14:43
        Smacznego :-)

Ja przed chwilą zjadłem kanapki z serem i parówką, ale trochę sobie zostawiłem
        na wieczór, bo jeszcze po pracy jadę korepetycje dawać. Hen, na koniec świata.
        to znaczy, na Tarchomin :-)
        • stary.prochazka Re: TelKab ? 28.05.04, 18:41
          No wiecie...
          Wlasnie sobie przypomnialem ze jestem glodny
          • pio-te-rek Re: TelKab ? 28.05.04, 19:55
            ..........i co zjadles..?
            smacznego!
            • altu Re: TelKab ? 29.05.04, 11:07
              ja juz po sniadanku
              i to nie byl kebab
              ale fajny dzien sie zapowiada...
            • stary.prochazka Re: TelKab ? 29.05.04, 11:42
              musialem niestety poczekac az do wieczora na obiadek:(
              • mr.jedi Re: TelKab ? 29.05.04, 12:35
                taa.. telkab.. kebab.. wsio to samo :P
                tylko ze modemem od kablowki sie nie najecie, a kebabem, noo, tym ze
                Świętokrzyskiej w Warszawie.. mmm ;) jak najbardziej, pych :D
                Pozdrooofka
                • stary.prochazka na Świętkorzyskiej?Chyba wiem który 29.05.04, 13:06
                  masz na myśli ten taki wciśnięty we wnękę między Marszałkowską a Emilii Plater,
                  w rejonie salonu Plusa i tych wszystkich sukien ślubnych?
                  Ja słyszałem że najlepszy jest u Turka na Krakowskim koło "Karalucha" ale
                  przyznam że nie miałem jeszcze okazji spróbować;ogólnie jakoś nie mogę się
                  przekonać do fast-foodów.
                  • bwc Re: na Świętkorzyskiej?Chyba wiem który 03.06.04, 12:52
                    Wracam do głównego tematu.
                    Coś się ruszyło w telkabie z internetem.
                    Od 15 czerwca dają promocję na instalację(200zł.).
                    Oby tak dalej, od maja abonament 79zł.
                    bwc
                    • erleusortok Re: na Świętkorzyskiej?Chyba wiem który 03.06.04, 13:28
                      Ale zmiana abonametu z 85 na 79 to chyba tylko dlatego, że coś się z VATem zmieniło, a nie wspaniałomyślność firmy.
                      • stary.prochazka VAT 03.06.04, 13:39
                        z tego co wiem VAT miał zdrożeć i to właśnie po stronie providerów a nie
                        prywatnych użykowników;przypuszczano też, że oni to sobie odbiją na
                        klientach.Teraz to już zupełnie nie wiem o co chodzi:)
                        • erleusortok Re: VAT 03.06.04, 14:06
                          Wygrzebane w sieci:

1. Klienci indywidualni (osoby fizyczne) nieprowadzący działalności gospodarczej oraz uczniowie, studenci, szkoły, placówki oświatowe, zakłady kształcenia nauczycieli, szkoły wyższe, placówki naukowe Polskiej Akademii Nauk oraz państwowe i samorządowe instytucje kultury, w zakresie usługi dostępu do Internetu będą zwolnieni z podatku VAT, co spowoduje, że dotychczas płacona przez Państwa opłata abonamentowa ulegnie obniżeniu.

2. Pozostali Klienci, w tym osoby fizyczne prowadzące działalność gospodarczą w zakresie dostępu do Internetu oraz podmioty, które nie zostały wymienione powyżej, będą płacić za usługi obecnie obowiązującą cenę netto powiększoną o 22% podatek VAT.

Czyli dla nas szaraczków na dzień dobry jest taniej, bo przedtem jakiś VAT był, chyba 7%. I to jakby właśnie ta różnica.
                          • bwc Re: VAT 03.06.04, 14:10
                            erleusortok napisał:

> Wygrzebane w sieci:
                            >
                            > 1. Klienci indywidualni (osoby fizyczne) nieprowadzący działalności
                            gospodarcze
                            > j oraz uczniowie, studenci, szkoły, placówki oświatowe, zakłady kształcenia
                            nau
                            > czycieli, szkoły wyższe, placówki naukowe Polskiej Akademii Nauk oraz
                            państwowe
                            > i samorządowe instytucje kultury, w zakresie usługi dostępu do Internetu
                            będą
                            > zwolnieni z podatku VAT, co spowoduje, że dotychczas płacona przez Państwa
                            opła
                            > ta abonamentowa ulegnie obniżeniu.
                            >
                            > 2. Pozostali Klienci, w tym osoby fizyczne prowadzące działalność gospodarczą
                            w
                            > zakresie dostępu do Internetu oraz podmioty, które nie zostały wymienione
                            powy
                            > żej, będą płacić za usługi obecnie obowiązującą cenę netto powiększoną o 22%
                            po
                            > datek VAT.
                            >
                            > Czyli dla nas szaraczków na dzień dobry jest taniej, bo przedtem jakiś VAT
                            był
                            > , chyba 7%. I to jakby właśnie ta różnica.

No właśnie, czyli więcej zostaje nam w kieszeni i o to chodzi.
                            bwc

• bwc Re: na Świętkorzyskiej?Chyba wiem który 03.06.04, 13:52
                        erleusortok napisał:

> Ale zmiana abonametu z 85 na 79 to chyba tylko dlatego, że coś się z VATem
                        zmie
                        > niło, a nie wspaniałomyślność firmy.

A mnie jest wszystko jedno, czy wspaniałość firmy czy mniejszy VAT.
                        Wiem tlko jedno, że zostaje mi więcej w kieszeni.
                        bwc
                        • mr.jedi Re: na Świętkorzyskiej?Chyba wiem który 12.06.04, 11:39
                          wspaniałomyślnośc, czy tylko zmiana ustawowa, wsio jedno. wzane, ze za
                          zostające w kieszeni 6 zł, mozna 7 plytek kupic ;-)
                        • mr.jedi A co do Kebebów.. :P 12.06.04, 11:43
                          to tak, miałem na mysli ten we wnęce koło tych sukien ślubnych.
                          Ale genialny jest tez z tyłu galerii centrum, gdzie taka uliczka pod skosem
                          troche jest, nie wiem jak ona sie nazywa, ale wiem jak dojsc :P
                          Jak bede wiedzial, to adres podam, a o Kebabach, to osobne powieści na forum
                          mozna pisac ;-)))
                          Michał
                          • stary.prochazka Re: A co do Kebebów.. :P 12.06.04, 12:29
                            Złota?Co prawda nie jest pod skosem; ja ostatnio widziałem ulotki na
                            których "Były właściciel restauracji Al-Kebab zaprasza do nowego lokalu przy
                            ulicy Złotej".Głównym elementem reklamowym tejże ulotki było zdjęcie byłego
                            właściciela, smutnego pana narodowości (na oko) tureckiej lat około 40:)
                            • mr.jedi Re: A co do Kebebów.. :P 12.06.04, 13:34
                              bardzo możliwe.. idzie sie od smyka taką uliczką z tyłu, i sie dochodzi.. wiem,
                              jak sie z Nowego Świata idzie w kierunku galerii centrum, to trzeba skręcic w
                              prawo, tylko nie od razu, a z drugiej strony ulicy, tam są jednokierunkowe
                              bodajze.. ;) i idzie sie jakies 30-40m, jest szyld: Bar Turecki - Kebab, czy
                              jakos tak.. :)))
                              • stary.prochazka Re: A co do Kebebów.. :P 12.06.04, 14:04
                                a jedna z nich to na pewno Szpitalna a druga - Krucza?
                                no nic, pewnie kiedyś trafię:)
                                • mr.jedi Re: A co do Kebebów.. :P 12.06.04, 14:08
                                  qrde, bede miał adres, to napisze :D)
                              • sqh Re: A co do Kebebów.. :P 14.06.04, 08:49
                                mr.jedi napisał:

> idzie sie od smyka taką uliczką z tyłu, i sie dochodzi..

Bracka? Zgoda?
                                • mr.jedi Właśnie.. 14.06.04, 20:38
                                  ..Bracka, ;-) tego mi było trzeba :)))
                                  • sqh Re: Właśnie.. 15.06.04, 08:56
                                    Służę uprzejmie i zapraszam do przedwojennej Warszawy, nie tylko na Bracką :-)

www.warszawa1939.pl
    • osinka Re: TelKab ? 04.10.04, 12:01
      erleusortok napisał:

> Od paru dni mam internet przez kablówkę i jest OK, ale mam takie pytanka: Czy
      T
      > elKab ma jakąś stronę www, na której piszą coś więcej niż w umowie ? Czy dają
      j
      > akieś konto pocztowe albo co ?

Ile kosztuje podłączenie internetu przez kablówkę TelKab w Pruszkowie?
      • raptorek4 Re: TelKab ? 30.01.05, 18:08
        Mam pytanie czy komukolwiek z was odpowiedział na maila administrator sieci tel kab
        staram sie o hasło do storony telkab
        Jezeli nie odpowiedział na maila czy jest możliwośc innego kontaktu z
        administratorem gg tlen forum osobiście??
        Jeśli nie jak inaczej można uzyskać owe hasło i login do strony??
        Z góry dzięki za odpowiedz
        • mr.jedi Re: TelKab ? 01.02.05, 10:06
          wlasnie w tym jest problem,ze ten admin chyba nie używa juz tego konta, bo ja
          tez sie dobijam o to hasło juz iles czasu (a dokladniej 2 lata!!!), i nawet
          maila zwrotnego nie dostalem, ze nie udostępniają tego hasła uzytkownikom. GG
          lub Tlen to oni nie udostępniają tak łatwo. Pozostaje tylko dzwonic an ten
          numer z umowy, i wysłuchiwac pani, ktora od roku mi powtarza, ze ktos sie
          skontaktuje ze mną w ciągu 2 dni, skrupulatnie notując mój numer, numer umowy,
          abonenta, adres, numer IP. I ciągle nic. Jutro bede wczesniej w domu, to ich
          postrasze RPK (Rzecznik Praw Konsumenta), to sie moze opamiętają.
          Michał
          • raptorek4 Re: TelKab ? 01.02.05, 11:15
            mr,.jedi
            JAK mozesz skontaktuj sie ze mną najlepiej na gg 1810851
            lub mailem michciulek@wp.pl
            to byśmy sobie pogadali o naszej kochanej kablowce
            Z góry dzięki
            • raptorek4 Re: TelKab ? 12.02.05, 09:30
              Właśmie klolega który też ma kablówke powiedział mi ,że nie moze sie od połowy
              stycznia połączyćz niczym co używa portów 411 412 sprawdziłem u siebie mam tak samo
              Mam w związku z tym pytanie czy ktoś coś o tym wie i czy kablówka poblokowała
              jakies porty??
              PS Nadal nei otrzymałem hasła do strony a admin nie odpowiada albo naprawde nie
              używa tego konta albo totalnie wszystkich olewa:(

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka