Dodaj do ulubionych

Basen KAPRY

09.08.13, 10:08
Chciałbym podnieść następujący problem na basenie KAPRY w Pruszkowie, a mianowicie nagminne nie korzystanie z przebieralni w szatniach zarówno męskich jak i damskich.
Chodzę na basen z 6-7 latkiem i wkur... mnie następująca rzecz zazwyczaj młodzi 20-30 latkowie paradują z odsłoniętym przyrodzeniem przed dzieciakami.
Jak ktoś doświadczył to wie o co chodzi.
Akurat w lipcu zwiedziłem z 4 inne baseny w Polsce i takie "zjawisko" nie występuje osoby za zasłonkami przebierają się w bieliznę i jest ok w Pruszkowie nie da się.
Zgłaszałem do kas tam mi powiedziano że w damskich to samo totalny brak wychowania.
Ja osobiście będę zwracał uwagę ekshibicjonistom uwagę a jak trzeba to pójdzie i grubiej.
Obserwuj wątek
    • iwo2906 Re: Basen KAPRY 09.08.13, 10:30
      ja mam prawie 8-latka i w 100% się z Panem zgadzam, ani na basenie w Mszczonowie, Ożarowie czy Ursusie czegoś takiego nie ma

tylko tu...
      • tomekf76 Re: Basen KAPRY 09.08.13, 14:09
        Ja po prostu proszę o szatnię rodzinną lub na dole.
    • motylanoga71 Re: Basen KAPRY 09.08.13, 15:17
      jak mlody sika to zamyka oczy bo nie moze na TO patrzec? Krzywdzisz dziecko robiac wielkie halo z anatomii, pojdzie do szkoly to bedzie sie chowac po katach przebierajac na wf?
      Tak jak ktos tu napisal, zawsze mozesz brac szatnie rodzinna.
    • czytelnikkk Re: Basen KAPRY 09.08.13, 16:10
      Chłopie jak Ci sie udało tego dzieciaka zrobić przy takim podejściu?

Tylko i wyłącznie naszej religii zawdzięczamy takie podejście do naszego ciała które nia wiadomo czemu nagie jest grzeszne.
      • plebejski_uciekinier Re: Basen KAPRY 21.08.13, 15:40
        Po ciemku, z zamkniętymi oczami, z miejscowym znieczuleniem... się głupio pytasz :)
    • perek82 Re: Basen KAPRY 09.08.13, 18:51
      a jak sobie rodzicie pod prysznicami? Tam też w ubraniu?
    • wiotka_trzpiotka Re: Basen KAPRY 09.08.13, 19:30
      nie widze problemu...
    • brajan_5 Re: Basen KAPRY 09.08.13, 20:33
      Mój syn ma 5 lat i od dawna razem się kąpiemy w domu. Chodzimy na basen raz w tygodniu i absolutnie go nie dziwi jak ja lub inni "klienci" basenu przebieramy się w jego obecności.
      Ile ty masz lat, że w taki sposób podchodzisz do takich tematów?
      Wiek dojrzewania Twojego dziecka przed Tobą - powodzenia.
      • wfe416n Re: Basen KAPRY 09.08.13, 21:09
        brajan_5 napisał:

> Mój syn ma 5 lat i od dawna razem się kąpiemy w domu.

Z córką też się kąpiesz?
        Ma prawo wychowywać syna jak chce, to jego sprawa kiedy syna uświadomi. Inna sprawa że trudno oczekiwać aby w męskiej przebieralni nie było gołych facetów, pozostaje tylko szatnia rodzinna.
    • gaz.lupkowy Re: Basen KAPRY 09.08.13, 20:58
      Trafiasz po prostu na osławione pruszkowskie słoiki. One w domu chodzą bez gaci i to samo robią na basenie.
      • ze.t3 Re: Basen KAPRY 10.08.13, 07:43
        Podglądasz sąsiadów świntuszku?
        • gaz.lupkowy Re: Basen KAPRY 10.08.13, 07:49
          Czasami nie trzeba podglądać, żeby się napatrzeć na zwyczaje domowe Słoika. Słoik czuje się wszędzie jak u siebie w domu :))
          • ze.t3 Re: Basen KAPRY 10.08.13, 08:23
            Oj coś czuje, że żonka nie jest rodowitą Pruszkowianką i ktoś tutaj swoje domowe żale na forum wylewa...zgadłem?
            • gaz.lupkowy Re: Basen KAPRY 10.08.13, 08:43
              W niektórych kulturach ludzie smarują się odchodami w celu ochrony przed insektami, a w naszej kulturze nie. Jak myślisz dlaczego?
              • ze.t3 Re: Basen KAPRY 10.08.13, 09:01
                Ojej....jaki wrażliwy miś..jak już ładujesz się z brudnymi buciorami w życie innych, to przynajmniej bądź konsekwentny. Swoją droga niezła metoda - obrzucić kogoś fekaliami, a później udawać moralizatora.
      • perek82 Re: Basen KAPRY 10.08.13, 11:02
        Normalnie współczuję - na drodze same słoiki, w sklepie to samo, a teraz basen opanowali. Co następne? Wykupią wszystkie buty? Odetną wodę?
        Mam wrażenie, że słoików jest więcej niż tubylców.
        • 3piotr34 Re: Basen KAPRY 10.08.13, 21:14
          słoiki są wszędzie :)
    • pruszko-wianka Re: Basen KAPRY 12.08.13, 12:14
      A dlaczego w szatni damskiej czy męskiej nie można się rozbierać? Pierwsze słyszę. Chyba po to jest podział. Nie ma co porównywać Pruszkowa do Mszczonowa bo z tego co pamiętam tam szatnie są koedukacyjne. Czy wasze dzieci naprawdę nigdy nie widziały nagiego człowieka? A co w tym zdrożnego?
      • czytelnikkk Re: Basen KAPRY 12.08.13, 15:01
        Ta... miło sie to forum czyta, słoiki , komuniści , żydzi, czarni i faszyści, każdy tu może wyleczyć kompleksy,
        Widzę mocny nurt leczenia kompleksów słoikami, czytaj słoik ten gorszy,

80% społeczeństwa po wojnie mieszkało na wsi czyli praktycznie każdy ma rodzinę na wsi, że co, że gorsi ??? kiedyś wieśniaki dzis słoiki, A jeden z drugim szlachcicem co sie prują na forum niech spyta tatula i matulę o korzenie i kiedy buty dostał,

• 3piotr34 Re: Basen KAPRY 12.08.13, 15:34
          słoik to nie musi byc koniecznie ze wsi...słoik to typ który jest ograniczony , a próbuje udawac światowca . Nie mam nic do ludzi ze wsi , ale do baranów juz mam ...
          • xszlem Re: Basen KAPRY 12.08.13, 19:14
            no comments
            Wszystkim fujarkiewiczom-ekshibicjonistom powodzenia w wychowaniu.
            • motylanoga71 Re: Basen KAPRY 12.08.13, 20:40
              a nie zapomnij dobrze wycisnac moherowego czepka kapielowego po powrocie z tej "sodomy i gomory".
              • wfe416n Re: Basen KAPRY 12.08.13, 21:38
                Przestań, nagle wszyscy jesteście tacy nowocześni w wychowywaniu dzieci, kto by pomyślał.
      • luskan Re: Basen KAPRY 13.08.13, 17:29
        ot "nowoczesne" wychowanie, potem dzieci uczą się anatomii z filmików z internetu
        • wfe416n Re: Basen KAPRY 13.08.13, 19:18
          a z czego maja się uczyć skoro rodzice pokazują tylko gołych facetów na basenie.
        • vandikia Re: Basen KAPRY 13.08.13, 22:03
          każdy ma prawo wychowywać własne dzieci jak chce, po to są wydzielone miejsca na zmienianie gaci, żeby tam to robić a nie paradować z gołą dupą po całej szatni
          co do wcześniejszych wątpliwości prysznicowych, chodzę na baseny warszawskie najczęściej i szczerze mówiąc nagiego człowieka pod prysznicem basenowym nie widziałam
          • wfe416n Re: Basen KAPRY 14.08.13, 13:58
            Tak naprawdę to nie chodzi o nagość, każdy normalny człowiek przebierając się, robi to szybko będąc ( pewnikiem ) lekko zakłopotanym. Natomiast trudno uwierzyć że osoby spacerujące po szatni nago z rękami splecionymi na pośladkach, zerkający tu i ówdzie są normalnymi użytkownikami pływalni. Przed takimi należy chronić pociechy.
    • ele2013 Re: Basen KAPRY 12.08.13, 23:49
      Pozwolę sobie dorzucić kilka uwag do poruszonego problemu. Po pierwsze, korzystając z basenu można pójść do szatni rodzinnej - wtedy odpada problem oglądania niekompletnie ubranych osób przez dziecko. Po drugie, kwestia techniczna. W damskiej i męskiej szatni są bodaj po 3-4 kabiny z zasłonkami. Już sobie wyobrażam kolejki do tych przybytków, szczególnie w chwilach, kiedy z basenu korzysta więcej osób. Po trzecie, pamiętam jeszcze stary basen przy stacji PKP i tam normalne było to, że szatnia służyła do przebierania i nikt nie chował się za zasłonki. Po czwarte, raczej jest tak, że mamy/babcie przebierają się z córeczkami/wnuczkami w damskiej szatni, a ojcowie/dziadkowi z synkami/wnukami w męskiej. Każda z płci przebiera się w swoim gronie i w sumie każdy ma to samo. Po piąte, może nie jest to argument, ale w wielu krajach świata (poza USA) tak się praktykuje, że nagość w szatni na basenie jest czymś oczywistym.
      • xszlem Re: Basen KAPRY 13.08.13, 15:34
        i ja dorzucę : oczywiście skorzystam z szatni rodzinnej, kwestia techniczna a raczej pytanie retoryczne po co te zasłonki są ?, stary basen przy PKP-e był a teraz go nie ma czy może być stawiany za wzór,
        po czwarte wiadomym jest że dzieci przebierają się w obecności dorosłych ale chyba można ale zaznaczam ( dla rozumnych) nie trzeba zmienić bieliznę w przebieralni.
        Po piąte w których krajach świata ? 3 lata mieszkałem w Niemczech, w Anglii przebieralnie są OBOWIĄZKOWE także nie lansuj Pruszkowa do poziomu całego Świata.
        Zgadzam się że nagość na basenie jest rzeczą normalną w określonych ramach.

p.s.
        do motylanoga 71 - skoro jesteś taki gość na forum chętnie cię namierzę i podyskutujemy może w mało typowy sposób bo z tego co przeczytałem ja Cię w żaden sposób nie obraziłem a ty wyskakując z jakimś moherowymi banałami tak.
        Także najprościej jak mogę - wchodzisz ?
        • ele2013 Re: Basen KAPRY 18.08.13, 02:56
          Odpowiadając na Pana wątpliwości:
          - myślę, że zasłonki są dla tych osób, które z jakiś względów chcą się przebrać za parawanem, np. nie akceptują swojego ciała; ponawiam jednak wątpliwość natury technicznej - nie wiem jakie jest "obłożenie" w męskiej przebieralni, ale w damskiej bywa bardzo duże. Na przykład po aqua aerobiku w damskich szatniach jest około 30-40 pań. Jak długie byłyby kolejki "za zasłonki"? Ile by to trwało? Po zakończeniu aerobiku do zamknięcia basenu jest 15 minut.
          - co do starego basenu, to nie chodzi o stawianie go za wzór, bo ideałem nie był. Wspomniałam go o tyle, że tam właśnie chodziłam na basen z rodzicami i uczono mnie, że pod prysznic idzie się bez kostiumu by się umyć, a dopiero później na basen. Podobnie po pływaniu - pod prysznic, żeby się opłukać z chloru. Pozostanie w kostiumie znosiło sens tego zabiegu. Były to czasy komuny, kiedy nagość nie była wszechobecna.
          - co do innych krajów świata, to akurat moje doświadczenia z Niemiec są odmienne. Może kwestia różnic między landami.
          - co do określonych ram nagości, to uważam, że przebieranie się w kostium przed pływaniem i w bieliznę po pływaniu bez wchodzenia za zasłonkę jest o.k. Za wyjście poza uznałabym, gdyby panowie zaczęli się przechwalać czym ich natura obdarzyła, a panie porównywałyby biusty.
          • perek82 Re: Basen KAPRY 18.08.13, 10:37
            Dziękuję za te rozsądne słowa.
            Obawiam się jednak, że pruszkowska inkwizycja się Panią zaraz zainteresuje, prześwietli rodzinną historię 5 pokoleń wstecz, sprawdzi zeznania podatkowe i wyda jedyny słuszny wyrok. Względnie ktoś zarzuci Pani "nowoczesność" albo zaproponuje darmowe pobicie.
            Pozdrawiam.
      • pruszko-wianka Re: Basen KAPRY 14.08.13, 00:20
        ele2013 amen
        PS. Ja z synami chodzę do rodzinnej (której nie cierpię swoją drogą) bo myślę sobie, że kobiety mogłyby się w damskiej krępować przy chłopcach i to jest jedyny powód.
        PS.2 zasłonki przydają się osobom z różnymi kompleksami.
        • czytelnikkk Re: Basen KAPRY 14.08.13, 09:51
          www.wysokieobcasy.pl/wysokie-obcasy/1,114757,14299795,Nagosc_w_rodzinie.html#Cuk
          • czytelnikkk Re: Basen KAPRY 14.08.13, 09:56
            xszlem koniecznie przeczytaj może dzieki temu artykułowi coś tam sie zatli w ciemnościach świadomości,

Tylko chłopie i mnie nie strasz że mnie znajdziesz itd bo płochy jestem :)
    • pruszkowianka Re: Basen KAPRY 19.08.13, 22:13
      oj, to ja muszę koniecznie przy następnej okazji wziąć męską szatnię :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka