18.02.14, 16:40
Nie wiecie czasem dlaczego Tel-Kab koduje TVP ABC i włączyła go do pakietu cyfrowego dla dzieci, jeśli wg strony TVP jest to kanał ogólnodostępny (czy się mylę i nie jest dostępny dla wszystkich, którzy odbierają sygnał z anteny zewnętrznej?)? Na telefon do Tel-Kab już dziś za późno.
Obserwuj wątek
    • zibi-pruszkow Re: TVP ABC 18.02.14, 17:26
      to zwykłe skur.....stwo z ich strony. Dziś programowałem tv z dekoderem DVB-T i zarówno TVP ABC i TV Trwam są dostępne w tv naziemnej cyfrowej.
    • el-kopyto Re: TVP ABC 18.02.14, 19:44
      nie wiem po co kodują i w pakiet. Ja odbieram razem z innymi niekodowanymi kanałami cyfrowymi.
    • sqz Re: TVP ABC 19.02.14, 06:44
      ja tez ABC odbieram bez żadnego problemu.
      • maariusz01 Re: TVP ABC 19.02.14, 08:45
        Odbierasz zapewne z DVB-T ale w DVB-C jest to kanał zakodowany w płatnym pakiecie. Skoro tak nasza kablówka chce zdzierać pieniądze za ogólnodostępne kanały to idąc tym tokiem myślenia to TV Trwam powinna też być w płatnym pakiecie np "Dla dorosłych".
        • el-kopyto Re: TVP ABC 19.02.14, 09:07
          nie wiem z czego odbieram. Do telewizora Samsung podłączony jest kabel Telkab, bez dekodera ani modułu. W telewizorze jest opcja "naziemne-kablowe-wszystko" i tak stroję, znaczy - wszystko. I mam cyfrowe TVP-ABC i Trwam.
          • zibi-pruszkow Re: TVP ABC 19.02.14, 10:35
            czyli dostępny jest i tu (ogólnodostępne, bezpłatne kanały cyfrowe) i tu (w pakiecie). w tym drugim przypadku zapewne w celu podniesienia atrakcyjności pakietu, ciekawe ilu jeleni się na to nabierze.
            • ebes Re: TVP ABC 19.02.14, 14:17
              No właśnie nie jest albo ja głupia jestem. Do Tel-Kabu dodzwonić się nie mogę. W telewizorze, w którym mam włożoną kartę CI mam odkodowane bo mam pakiet dla dzieci, natomiast w telewizorze bez karty do którego wchodzi tylko kabel ze ściany mam wszystkie cyfrowe dostępne do tej pory a TVP ABC jest zakodowane (i tak samo Trwam cyfrowa).
              • maariusz01 Re: TVP ABC 19.02.14, 14:33
                Wszystko jest ok. W telewizorze z kartą tak jak piszesz masz odkodowany TVP ABC bo masz pakiet dla dzieci. Natomiast twój drugi telewizor musisz przestawić na telewizję naziemną DVB-T ( jest również w kablówce nie musisz zakładać drugiej anteny) i tam będzie też odkodowany TVP ABC. Co do Tel-Kab to delikatnie mówiąc lecą sobie nieźle w kulki każąc płacić sobie za kanał który jest ogólnodostępny.
                • ebes Re: TVP ABC 19.02.14, 14:51
                  Dzięki, jest tak jak piszesz. I w moim telewizorze będzie to wyglądało tak, że będę musiała co chwilę przestawiać w ustawieniach czy ma iść sygnał kablowy czy telewizja naziemna.
    • ibor25 Re: TVP ABC 20.02.14, 11:04
      upc i vectra maja ten kanal w podstawowym pakiecie.
      strzal w kolano z blokowaniem ogolnodostepnych/publicznych kanalow w dvb-c jednoczesnie udostepniajac sygnal dvb-t na tym samym kablu .
      zycze powodzenie w blokowaniu pszczolki mai, misia uszatka, tabalugi.
      maurycy i hawranek beda musieli jakos z tym zyc.
      • jarekpsikuta Re: TVP ABC 24.02.14, 11:41
        Ja również nastawiłem kanały od nowa systemem "szukaj naziemna i cyfrowa". Nie mam tego dekodera za 9 zł, tylko bezpośrednio kabel ze ściany do telewizora. W związku z tym mam 45 kanałów starych, nazwijmy to analogowych i kilkaset cyfrowych. I spośród tych cyfrowych odblokowanych jest około 20. Niestety nie działa TVP abc oraz Polsat Sport News co przy zwykłym dekoderze dvb-t działa bez problemu. Bardziej mi zależy na tym sportowym - jest jakiś sposób?
        • maariusz01 Re: TVP ABC 24.02.14, 14:15
          Polsat Sport News w wersji cyfrowej w Telkabie jest dostępny wyłącznie w pakiecie PODSTAWOWY (DVB-C) za 32zł /miesiąc lub za darmo z DVB-T. Jeśli masz telewizor z tunerem DVB-T to przeszukaj częstotliwości i powinno ci znaleźć około 22 kanałów w tym też Polsat Sport News.
        • ebes Re: TVP ABC 24.02.14, 15:01
          A spróbuj przeszukać samą naziemną. U mnie w ten sposób znalazło 45 analogowych i 24 naziemne cyfrowe bez tych wszystkich zakodowanych. I jest tu ABC i Polsat Sport.
          • jarekpsikuta Re: TVP ABC 25.02.14, 08:27
            ebes napisała:

> A spróbuj przeszukać samą naziemną. U mnie w ten sposób znalazło 45 analogowych
            > i 24 naziemne cyfrowe bez tych wszystkich zakodowanych. I jest tu ABC i Polsat
            > Sport.

No i super. Dziękuję Ci za tą podpowiedź. Tym sposobem mam Polsat Sport News i ABC.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka