Dodaj do ulubionych

Kandydaci na radnych

28.10.14, 17:51
Przyznam się szczerze, leniuch jestem i nie chce mi się szukać. Może ktoś podesłać linka gdzie znajdę kandydatów na radnych Pruszkowa? Chętnych na Prezydenta znalazłem i wyboru już dokonałem, teraz chciałbym sobie radnego wybrać :)
Obserwuj wątek
    • vandikia Re: Kandydaci na radnych 28.10.14, 18:32
      wybory2014.pkw.gov.pl/pl/gminy/view/142102
      pod "listy komitetów wyborczych" masz w tabelce pole "kandydaci" jest aktywne po kliknięciu
      • ebes Re: Kandydaci na radnych 28.10.14, 19:12
        A czy są tam kandydaci na starostę? Bo ja od kilku dni nie mogę znaleźć.
        • zibi-pruszkow Re: Kandydaci na radnych 28.10.14, 20:34
          Starosty nie wybiera się w wyborach powszechnych. Rada Powiatu powołuje Starostę i nie musi to być członek Rady, równie dobrze może to być osoba z zewnątrz.
          • ebes Re: Kandydaci na radnych 28.10.14, 20:45
            Dzięki.
      • sqz Re: Kandydaci na radnych 28.10.14, 19:34
        Dziękuję :)
        Kandydaci na prezydenta też tam są :)
        • vandikia Re: Kandydaci na radnych 28.10.14, 21:05
          nie ma za co :)
    • donek102 Re: Kandydaci na radnych 29.10.14, 12:45
      dzień dobry wszystkim, a może ktoś wie, gdzie można dowiedzieć się wiecej na temat poszczególnych kandydatów
      • zibi-pruszkow Kandydaci na radnych z SPP (bezpartyjni) 29.10.14, 12:51
        na temat kandydatów Samorządowego Porozumienia Pruszkowa, bezpartyjnego ugrupowania lokalnego (nie jesteśmy partią polityczną), dowiesz się na stronie: www.spp.pruszkow.pl oraz profilu fb: www.facebook.com/samorzadoweporozumieniepruszkowa
        • donek102 Re: Kandydaci na radnych z SPP (bezpartyjni) 29.10.14, 14:42
          dzieki
        • sqz Re: Kandydaci na radnych z SPP (bezpartyjni) 29.10.14, 16:27
          Zrozumiałem już że SPP nie jest partią polityczna. Między innymi dzięki Panu. Mam w takim razie pytanie czym jest? Stowarzyszeniem ? Klubem? Towarzystwem? Pytam z ciekawości zwykłej , bo głosować nie mam zamiaru na SPP, skutecznie zostałem przez Pana zniechęcony.
          • zibi-pruszkow Re: Kandydaci na radnych z SPP (bezpartyjni) 29.10.14, 18:44
            Cytat ze strony www.spp.pruszkow.pl: Samorządowe Porozumienie Pruszkowa jest ugrupowaniem lokalnym.

A tak ze zwykłej ciekawości zapytam, czym Pana zniechęciłem?
            • sqz Re: Kandydaci na radnych z SPP (bezpartyjni) 02.11.14, 09:12
              Przepraszam, że dopiero teraz ale odpowiem na Pana pytanie. Reprezentuje Pan tutaj SPP wnioskuje więc, że to co Pan pisze jest też opinią SPP. Najbardziej zniechęcił mnie brak odpowiedzi na konkretne pytania a także ton Pan wpisów w stosunku do innych wypowiadających się ( pomijam ton ich wypowiedzi, który bardzo mnie zniesmaczył, zwłaszcza wypowiedzi jakichś dziwnych stowarzyszeń czy innych kółek wzajemnej adoracji). Jednak brak odpowiedzi na pytania zniechęcił mnie najbardziej, jest to coś z czym najczęściej się spotykałem w czasie poprzednich kadencji podczas rządów SPP i Pana Prezydenta Starzyńskiego. Brak komunikacji, odwlekanie odpowiedzi, albo odpowiedzi po tak długim czasie, że pytającemu znudziło się czekanie na odpowiedź. Do SPP zniechęca mnie też brak skuteczności w jednym temacie, poszerzenie wjazdu do Pruszkowa. Jeżeli przez 8 lat, pomimo obietnic przed każdymi wyborami, władze miasta nie są w stanie nic zrobić w tak ważnej sprawie to znaczy, że działają nieskutecznie. Tłumaczenie, że to droga powiatowa mnie nie przekonuje a tylko skutecznie zachęca do głosowania na p. Smolińską i jej ugrupowanie bo skutecznie blokują działanie SPP więc może gdy zostaną wybrani to uda im się temat ruszyć.
              • zibi-pruszkow Re: Kandydaci na radnych z SPP (bezpartyjni) 02.11.14, 16:52
                Jeżeli pominąłem jakieś pytanie do mnie adresowane, nie udzielając na nie odpowiedzi, to przepraszam i proszę o ponowne zamieszczenie pytania. Nigdy się nie uchylam od odpowiedzi, wiem co to jest odpowiedzialność, a w sytuacji gdy popełnię błąd potrafię się do tego przyznać.

Poszerzenie Alei blokują właściciele okolicznych gruntów. Sprawa jest bliźniaczo podobna do sprawy ul. Powstańców Sląskich w Warszawie. Nie wiem skąd informacja o drodze powiatowej, to jest droga wojewódzka.
          • tom05800 Re: Kandydaci na radnych z SPP (bezpartyjni) 06.11.14, 09:10
            Na stronie Facebook SPP na status jako ORGANIZACJA POLITYCZNA. www.facebook.com/samorzadoweporozumieniepruszkowa?fref=ts
        • jangorskisld Re: Kandydaci na radnych z SPP (bezpartyjni) 30.10.14, 19:19
          SPP... bezpartyjne :D w tej partii jest gorzej niż w PiS. Wszyscy są zależni od prezydenta Starzyńskiego. Przykład...prezydent postanowił wydać ponad 70 mln zł na jeden ośrodek kulturalny - kino i sala na 400 osób... - budżet inwestycyjny Pruszkowa to niecałe 30 mln zł rocznie...ale co tam, wypaprzmy niemal 3 letnie nakłady na i obiekt.
          proszę Państwa jako kandydat na prezydenta z ramienia SLD mówię: każdy kandydat jest wart głosu tylko nie Ci z SPP! Ostrzegam. Brwinów 3 razy mniejszy pozyskuje o blisko połowę więcej dofinansowania niż Pruszków rządzony przez Pana Starzyńskiego !
          • kwika Kampanijny bałagan 31.10.14, 08:57
            Kandydaci na radnych zaczęli oszpecać miasto swoimi wizerunkami. Niestety są wśród nich wypowiadający się na tym forum.
            Ciekawe jak tam zgody na wieszanie wizerunków m.in. na słupach oświetleniowych?
            Jak kandydat może obiecywać porządek w mieście, skoro sam doprowadza do tego, że na ulicach jest jeszcze większy .... (nie będę używał brzydkiego słowa).
            • zibi-pruszkow Re: Kampanijny bałagan 31.10.14, 09:17
              rozumiem, że chodzi o mnie, a raczej moje plakaty, mam zgodę władz miasta na umieszczanie bezinwazyjne (nie naklejanie lecz mocowanie za pomocą elementów nieuszkadzających powłoki czyli drut w izolacji) plakatów na latarniach osiedlowych. Jednocześnie informuję, że wszystkie plakaty zostaną usunięte w dniu 17.11.2014 r.

jednocześnie informuję, że materiały wyborcze zgodnie z kodeksem wyborczym art 109 § 3. Materiały wyborcze podlegają ochronie prawnej.
              • hicc-ups Re: Kampanijny bałagan 01.11.14, 10:28
                > mam zgodę władz miasta na umieszczanie bezinwazyjne
                > ...
                > plakatów na latarniach osiedlowych

Na znakach drogowych też?
                • zibi-pruszkow Re: Kampanijny bałagan 01.11.14, 21:32
                  Jeżeli chodzi o plakat umieszczony na skrzyżowaniu Anielki i Faraona, to jest on umieszczony na latarni, na której znajdują się także znaki drogowe.
          • pruszkow_w_budowie Re: Kandydaci na radnych z SPP (bezpartyjni) 31.10.14, 11:45
            Gorzej niż w PIS, PO i w SLD razem wziętych :D

Sprzedawczyku! Skumałeś się z tymi z PIS'u i z PO rąsia w rąsie.
            Uzasadnij te swoje pomyje! Na razie cały czas tylko banialuki piszesz i ludziom próbujesz w głowach zamieszać ale nikt się nie da nabrać na te kłamstwa. Poczekaj aż cię zweryfikują 16 listopada - wręcz nie mogę się doczekąć aż ukażą się wyniki, a wtedy zatańczę taniec zwycięstwa nad Twoim politycznym truchłem. :D

• czytelnikkk Re: Kandydaci na radnych z SPP (bezpartyjni) 31.10.14, 14:50
              Jak ja to mawiam: PRZEDWYBORCZY ZMASOWANY ATAK POKEMONÓW lub jak ktoś woli MORD.

Ja jako uczciwy bezpartyjny Nie Kandydat obiecuję Wszystkim Obywatelom że jeszcze parę dni i cała ta banda nierobów nam Obywatelom da spokój, skończy sie hazard moralny, a przedwyborcze obietnice obrócą sie w proch aby z prochu powstać przed następnymi wyborami. Jak Feniks.
    • ludmilaputin Re: Kandydaci na radnych 02.11.14, 20:56
      Ja glosuję na Artura
      wyborysamorzadowe2014.pl/profil-kandydata-na/radnego-miejski/mazowieckie-pruszkowski-pruszkow-artur-tadeusz-wozniak/157301/
      • tomekf76 Re: Kandydaci na radnych 02.11.14, 21:07
        Świetny wybór ;) człowiek dla którego wzorem są rozwiązania ekonomiczne i społeczne rodem z Białorusi, cudnie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka