Dodaj do ulubionych

Oszczedzanie

31.05.05, 20:10
Witam Szanownych Forowiczow

Siedze juz dobrych kilka godzin przed komputerem i probuje polapac sie w ofertach bankow - ale jest tego tyle ze po przeczytaniu szczegulowej ferty tylko 3 pogubilem sie.
I tu pytanie - znacie moze jakies serwisy internetowe - gdzie prowadzony jest ranking bankow - porownania kont, oprocentowanie, teraz kozystam z ING Bank slaski i konta oszczednosciowego z miesiecznym naliczaniem odsetek, na poziomie rocznym 4,25 % i place za prowadzenie rachunku, przelewy.
Czy znacie moze jakas lepsza oferte?
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • bbastek13 Re: Oszczedzanie 31.05.05, 21:04
      jak nie boisz się bankowści internetowej i nie są Ci potrzebne marmurki to
      tylko mBank. Konto i karty za darmo, przelewy zew. 0,5pln, oprocentowanie 5% na
      emax+
      • derekpl Re: Oszczedzanie 31.05.05, 21:13
        He he - Niby naleze do tzw. mlodego czyt. nowego pokolenia - ale jakos w tej kwestii jestem konserwatysta, marmurow nie potrzebuje - ale okienko by sie przydalo -albo chociazby jakas nazwa wzbudzajaca zaufanie w tle mBank - nie wiem czemu nie wzbudza mojego zaufania. ;(
        • bbastek13 Re: Oszczedzanie 31.05.05, 21:17
          > He he - Niby naleze do tzw. mlodego czyt. nowego pokolenia - ale jakos w tej
          kw
          > estii jestem konserwatysta, marmurow nie potrzebuje - ale okienko by sie
          przyda
          > lo -albo chociazby jakas nazwa wzbudzajaca zaufanie w tle mBank - nie wiem
          czem
          > u nie wzbudza mojego zaufania. ;(

to może zamiast mBank pomyśl BRE - już lepiej ? :) (MBank to bankowość
          internetora Bre Banku)
          • derekpl Re: Oszczedzanie 31.05.05, 21:44
            hmmm faktycznie lepiej - troche za malo powoluja sie na swojego strszego brata.
            Mam wrazenie - jakoby otwerane nowe "banki" internetowe - przez swoich rzeczywistych tatusiow to cos w stylu lowcost'a - a to mi sie juz zle kojazy
            • bbastek13 Re: Oszczedzanie 31.05.05, 22:06

derekpl napisał:

> hmmm faktycznie lepiej - troche za malo powoluja sie na swojego strszego
              brata.
              > Mam wrazenie - jakoby otwerane nowe "banki" internetowe - przez swoich
              rzeczywi
              > stych tatusiow to cos w stylu lowcost'a - a to mi sie juz zle kojazy

to po prostu inna marka i oferta skierowana do innego segmentu klientów, ludzi
              młodszych, dynamicznych itp., którym z kolei marmurki źle sie kojarzą. Ja po
              doświadczeniach z dwoma pruszkowskimi bankami (PKO bp i Pekao sa) omijam
              wszelkie murowane banki szerokim łukiem (poza jednym, ale to już z innego
              powodu ;) a w mbanku mam konto od samego jego początku i jak dla mnie nie ma
              lepszego
              • derekpl Re: Oszczedzanie 31.05.05, 23:11
                No faktycznie zly poczatek - PKO BP :( tragedia - ci nastawieni sa na produkjce papieru i podtrzymywanie swieckie tradycji zwanej kolejka z ogonkiem - mialem ta niewatpliwa "przyjemnosc" posiadac u nich konto - faktycznie mozna sie zrazic w ogule do bankow - jesli to byla perwsza stycznosc.
                Ze Slaskiego jestem zadowolony - ale szukam jakiejs alternatywy i zastanawiam sie.
                Dzieki
                • splart Re: Oszczedzanie 01.06.05, 00:03
                  wg. mnie sensowne jest polaczenie konta internetowego z drugim kontem w
                  banku "tradycyjnym". PKOBP jest atrakcyjne przede wszystkim z racji tego, ze ma
                  sporo oddziałów i bankomatów a dostep do gotówki to rzecz cenna :) Moj typ to
                  PKOBP + mBank :) PKOBP jest uzywane jako skarbonka w ktorej przechowujesz tylko
                  kasę na drobne wydatki, a reszte trzymasz w mBanku :)
                  Jezeli zalezy Ci na okienku (chociaz nie wiem po co ;-)) to zostaje Ci
                  multiBank - to prawie to samo co mBanka (ten sam właściciel) ale jednak ma
                  kilka oddziałów z okienkami :)
                  • derekpl Re: Oszczedzanie 01.06.05, 16:43
                    Mialem juz kilka razy potrzebe udania sie do "okienka" jakis problem - ktorego nie szlo inaczej wyjasnic - dlatego chce aby bank mial jakies punkty gdzie mozna sie udac i zalatwic wszystko od reki - a nie wysylac e-mail i czekac, kiedy ktos go przeczyta.
    • burza_gradowa Re: Oszczedzanie 31.05.05, 21:13
      direct.money.pl/kontaosobiste/
      • derekpl Re: Oszczedzanie 31.05.05, 21:45
        Dzieki
        Znalazlem jeszcze
        inwestycje.elfin.pl bardzo fajnie opracowany serwis intuicyjny i sporo opisow
      • checksum Re: Oszczedzanie 01.06.05, 06:35
        www.bankier.pl/centrum/konta-osobiste/
    • stary.prochazka Re: Oszczedzanie 31.05.05, 23:48
      śmieszne ale ja dziś szukałem tego samego. I trafiłem w takie miejsce
      bankowy.wp.pl/b,4,kontad.html
      • wfe416n Re: Oszczedzanie 01.06.05, 16:19
        PKO BP - tylko.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka