Dodaj do ulubionych

Wyprawki dla ubogich

02.09.02, 14:26
Witam.
Sochaczewskie Centrum Wolontariatu lacznie z PCK Sochaczew przeprowadza w
czwartek i piatek (5 i 6 wresnia) zbiorke pieniedzy na zakup ksiazek i inych
pomocy naukowych dla ubogich dzieciakow. Na sochaczewskich ulicach kwestowac
bedo sochaczewscy wolontariusze.
Obserwuj wątek
    • Gość: bla..bla Re: Wyprawki dla ubogich IP: *.skierniewice.cvx.ppp.tpnet.pl 02.09.02, 20:28
      a dlaczego nie w weekend,wtedy ludzie są hojniejsi
      • Gość: 79 Re: Wyprawki dla ubogich IP: *.sochaczew.sdi.tpnet.pl 03.09.02, 10:12
        Jak ich poznać, coby nie dożywić oszustów.
        • zeus Re: Wyprawki dla ubogich 03.09.02, 11:47
          wszyscy beda miec identyfikator i list przewodni od SCW, po drugie zawsze mozna
          zadzwonic do nas: 0-601 154 889 i zapytas sie gdzie stoja kwestujacy.
          • Gość: 79 Re: Wyprawki dla ubogich IP: *.sochaczew.sdi.tpnet.pl 03.09.02, 12:36
            Lepiej chyba tydzień wczesniej przez media oznajmić mieszkańcom , gdzie bedą
            stali wololntariusze. Trdniej wtedy będzie kwestować podróbkom..
            • zeus Re: Wyprawki dla ubogich 03.09.02, 12:38
              Juz dzis FAMA bedzie puszczac informacje - a mamy szanse na to, ze w czwartek i
              piatek beda na biezaco informowac.
              Pozaty mam zapewnienie sochaczewskiej POLICJI o roztoczeniu parasola nad
              kwestujacymi.
              • Gość: 79 Re: Wyprawki dla ubogich IP: *.sochaczew.sdi.tpnet.pl 03.09.02, 13:26
                No dobra, ale przynajmniej podaj na tym forum, gdzie możemy spodziewać się
                kwestujących.
                • zeus Re: Wyprawki dla ubogich 03.09.02, 14:12
                  na pewno beda to sochaczewskie ulice - okolice domu kultury na Zeromskiego,
                  okolice pawilonu na Pokoju i ewntualnie rynek, dworzec PKP, plac Kosciuszki,
                  okolice GLOBIEGO a inne miejsca sa w fazie ustalania - napewno o nich
                  poinformujemy na forum.
                  Biezace informacje o zbiorce na stronie htttp://www.wolontariat.prv.pl
                  • zeus Re: Wyprawki dla ubogich 03.09.02, 14:13
                    Poprawny adres to oczywiscie: www.wolontariat.prv.pl - cos cie z
                    tetetkami rozpedzilem
                    • Gość: 79 Re: Wyprawki dla ubogich IP: *.sochaczew.sdi.tpnet.pl 03.09.02, 15:28
                      Może wystawcie jakieś stoliki, parasole. Będziecie bardziej wiarygodni, a i
                      zareklamujecie się.
                      • zeus Re: Wyprawki dla ubogich 03.09.02, 16:14
                        Boze, ale na to trzeba miec kase.
                        My utrzymujemy sie z darowizn trzech osob fizycznych (w tym mnie) i naprawde
                        nie stac nas na zadne stoliki a tym bardziej parasole.
                        Ale mysl jest swietna - jesli uda sie nam cos wykombinowac to napewno o tym
                        poinformyje.
                        • Gość: kuki Re: Wyprawki dla ubogich IP: *.isko.net.pl 03.09.02, 19:52
                          fajna inicjatywa, tylko szkoda, ze jest potrzebna...
                          • Gość: 79 Re: Wyprawki dla ubogich IP: *.sochaczew.sdi.tpnet.pl 04.09.02, 11:16
                            Stoliki ze szkół, parasole może Wam GS Sochaczew zafunduje, w końcu Pachowiak
                            jest kandydatem na burmistrza.
                            • zeus Re: Wyprawki dla ubogich 04.09.02, 13:13
                              Nie zapominaj, ze juz jest rok szkolny - stoliki ze szkol wiec odpadaja :(
                              • Gość: 79 Re: Wyprawki dla ubogich IP: *.sochaczew.sdi.tpnet.pl 05.09.02, 08:33
                                Zawsze się kilka znajdzie, nawet takich mniej atrakcyjnych. A do sponsora wcale
                                nie jest wstydem udać się po pomoc. W końcu działacie w słusznej sprawie i
                                wcale nie dla siebie.
                                • zeus Re: Wyprawki dla ubogich 05.09.02, 16:18
                                  Tak, ale my mamy w statucie wyraznie napisane - zadnych darowizn.
                                  Dlatego zbiorke prowadzimy z PCK - oni maja prawo zbierac (i maja zezwolenie),
                                  my dajemy ludzi chetnych do pomocy.
                                  • Gość: 79 Re: Wyprawki dla ubogich IP: *.sochaczew.sdi.tpnet.pl 06.09.02, 08:03
                                    Takie drobiazgi jak parasol można przyjąć nieoficjalnie, ale ja tego nie
                                    powiedziałem.
                                  • Gość: juhas Re: Wyprawki dla ubogich IP: *.sochaczew.sdi.tpnet.pl 10.09.02, 15:51
                                    ta zbiórka chyba się nie odbyla. A jesli tak, to ile wyprawek kupilisćie?
                                    • zeus Re: Wyprawki dla ubogich 11.09.02, 17:17
                                      Zbiorka sie odbyla - zebralismy w sumie 617.42 zl.
                                      Za to PCK zakupil niezbedne elementy wyprawek (nawet nie wiem co - bo do
                                      weekendu nie ma mnie w Socho) i przekazane to zostalo do dwoch szkol - siodemki
                                      w chodakowie i jedynki w centrum.
                                      Wim, ze byly to rzeczy dla najmlodszych - klasy 41-3
    • 79i Re: Wyprawki dla ubogich 09.09.02, 11:01
      Jak Zeusie udała się zbiórka. Mieszkańcy dobrze się spisali? Ja kurczę nawet
      nie miałem okazji Wam pomóc, po prostu nie widziałem wolontariuszy.
      • zeus Re: Wyprawki dla ubogich 11.09.02, 17:17
        Zbiorka sie odbyla - zebralismy w sumie 617.42 zl.
        Za to PCK zakupil niezbedne elementy wyprawek (nawet nie wiem co - bo do
        weekendu nie ma mnie w Socho) i przekazane to zostalo do dwoch szkol - siodemki
        w chodakowie i jedynki w centrum.
        Wim, ze byly to rzeczy dla najmlodszych - klasy 41-3
    • bla_bla_bla Re: Wyprawki dla ubogich 11.09.02, 19:14
      Tak sie zastanawiam,czy nie lepiej byłoby zbierać takie rzeczy,jak
      zeszyty,piórniki i inne przybory.
      • zeus Re: Wyprawki dla ubogich 18.09.02, 13:07
        Taki byl pierwszy zamysl - chcielismy zbierac ksiazki i inne pomoce naukowe.
        Sklebily sie jednak pewne problemy:
        1 - ksiazki - zdaza sie, ze nawet jednen nauczyciel co roku zmienia tytuly
        podreczikow (w kazdej szole obowiazuja inne tytuly, ba kazdy nauczyciel ma
        swoje - a co roku one sie zmieniaja) - nie szlo sie w tym wszystkim polapac, a
        po drugie co zrobic z nieaktualnymi, a zebranymi ksiazkami.
        2 - pomoce naukowe i podreczniki - obserwujac stan uzywanych rzeczy mozna
        odniecs wrazenie, ze jestesmy najbogatszym spoleczenstwem na swiecie - (nasze
        dzieci, niestety, nie potrafia uszanowac tego co maja - stac nas po prostu na
        niszczenie wszystkiego co sie da i od nowa tego kupowanie.
        3 - lokal - zarowno SCW (ktorego siedziba jest moj pokoj, jak i PCK (ktory
        gniezdzi sie w klitce na Waskiej) nie mamy zadnej powierzchni magazynowej, a
        oplacenie takowej, niestety jest drozsze nic wartosc zebranych ewntyalnie
        podrecznikow i pomocy.

W ostatecznosci zdecydowalismy sie przekazac zakupione pomoce najmlodszum
        dzieciom - z klas 1-3. Darami dysponuje dyrekcja dwoch szkol - SP 7 i SP 3 -
        oni znaja najlepiej swoich uczniow i wiedza komu pomoc rzeczywiscie sie nalezy.
        • Gość: 79 Re: Wyprawki dla ubogich IP: *.sochaczew.sdi.tpnet.pl 20.09.02, 14:28
          Każda pomoc jest dobra. Gratulacje i powodzenia w przyszłości.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka