Dodaj do ulubionych

podwórko..

30.12.05, 13:56
Od kilku dni obserwuje akrobacje budowlane na naszym terenie i jestem nimi
delikatnie mówiąc zaskoczona ( ciemna brama, płot, śmietnik o wyglądzie
klatki na goryle)... spodziwałam się innych rozwiązań. wydaje mi się, że
usytuowanie śmietnika uniemożliwi zorganizowanie w przyszłości nawet
maleńkiego placu zabaw, bo latem będzie tam trudno wytrzymać. Może zbyt
czarno to widzę? pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • grinti Re: podwórko.. 02.01.06, 00:24
      nie wyobrażam sobie placu zabaw przy śmietniku ani tym bardziej na parkingu,
      ktory też tam jest
      niestety
      plac zabaw może powstać tylko na "trawniku" na dachu garażu
      • jerry2023 Re: podwórko.. 02.01.06, 13:06
        Coś widze że na mądre zagospodarowanie terenu inwestorowi zabrakło już inwencji
        albo chęci.
      • kulka1974 Re: podwórko.. 02.01.06, 19:15
        Również myślałam o tym, co w przyszłości może być trawniczkiem położonym nad
        garażami, ale obecne usytuowanie śmoetnika i jego ażurowa obudowa może i tam
        utrudnić przebywanie na placu zabaw. Cieszę się, że będziemy mieli już niebawem
        nowych sąsiadów, moja rodzinka mieszka już od listopada. pozdrawiam.
        • groszek292 Re: podwórko.. 02.01.06, 21:54
          Bardzo rozbawiło mnie stwierdzenie porównanie naszego śmietnika do klatki na
          goryle naprawde trafione porównanie choć moim zdaniem groyle chyba mają
          lepiej ale moge się mylić dawno nie byłam w Z O O ale tak na serio to
          forma śmietnika niestety ale jest troche wymuszona przez pewne przepisy
          A swoją drogą tak każdy narzeka na usytuowanie tego śmietnika ale tak
          realnie patrząc to gdzie indziej mógłby on stanąć ?????? działka jest bardzo
          mała? Choć ja myślałam że on własciwie będzie prawie pod tym drzewem a nie jak
          to jest na prakingu
          Wiem że to co napisze nie spodoba się pewnie osobą które chcą mieć plac
          zabaw , ale postawcie się państwo w sytuacji gdzie plac zabaw wychodzi na
          wasze okna ( wszyskie jakie macie w mieszkaniu nie możecie iść do innego
          pokoju z drugiej strony i mieszkacie na najniższej z możliwych kondygnacji )
          osoby na wyższych piętrach tego nie odczują i nie prawda że jest to nie
          uciążliwe dzieciaczki musza się wyszalec wykrzyczeć takie jest ich prawo , i
          nie sądze że osoba mieszkająca najbliżej będzie z tego tytułu zadowolona ja
          również bo okna mam tylko na tą strone , a zresztą jak duży ma być ten plac ,
          piaskownica prosze bardzo ale jestem przeciwna huśtawką
          Ktoś tam wspomniał o braku inwencji inwestora jeśli już to raczej projektant
          tu sie nie popisał ale projektując budynek nie jest w stanie przewidzieć
          jaki typ osób bedzie mieszkać (czy emeryci , czy sami młodzi ludzie , czy
          rodziny z dziećmi) i jakie są ich potrzeby .
          • jose_arcadio_buendia Re: podwórko.. 03.01.06, 12:13
            No więc tak:

1/ Ten śmietnik to rzeczywiście architektoniczny full wypas. ;-) I można go
            śmiało w jakimś branżowym konkursie zgłosić.

2/ Co do placu zabaw - wydaje mi się, że obecnie jest troche mało miejsca, ALE
            jeśli potwierdzą się plany drugiej części inwestycji na wiosnę, to dlaczego
            (przy założeniu, że powiększy się również "podwódko") taki plac nie miałby
            powstać na powiększonym terenie?

• jose_arcadio_buendia Re: podwórko.. 03.01.06, 12:14
              ..i proponuję podpytac o to inwestora na jutrzejszym spotkaniu.
              • grinti Re: podwórko.. 04.01.06, 13:33
                ja rozumiem, że przepis reguluje że smietnik ma być ażurowy ze względów jakichś
                tam sanitrno - coś tam ale dlaczego ma być brzydki i do tego ma mieć taki ażur,
                przez który widać wszystko
                osoby, które mają okna na ten śmietnik na pewno nie są ciekawe jego zawartości
                nawet na gierkowskich blokowiskach są ładniejsze śmietniki i też spełniają
                urzędowe wymagania

co do placu zabaw to nawet kawałek piaskownicy i mini - zjeżdżalnia wystarczą
                jeśli ktoś jest wrażliwy na krzyk bawiących się dzieci to może nie powinien
                kupować mieszkania w bloku tylko raczej pustelnię gdzieś w Bieszczadach

zadanie dla administratora: trzeba dopilnować aby K&K na wiosnę posiało trawkę
                i posadziło krzaczki, które mam na planie w mojej umowie wstępnej (myślę, że
                nie tylko w mojej)
                • groszek292 Re: podwórko.. 04.01.06, 17:33
                  Fakt że nie jestm zwolenniczka huśtawek ale dla mnie piaskownica i
                  zjeżdżalnia jest jak najbardziej ok, ale przykro mi bardzo bo myślałam że
                  formu zostało po to stworzone aby można było wyrazić swoje zdanie powiedzieć co
                  się podoba a co nie ale wyraziłam swoją opinie ale widze że jesli ma się
                  inne zdanie jest się narażonym na ukąsliwe uwagi a swoją drogą to nie
                  przepadam za Bieszczadami
                  • grinti Re: podwórko.. 04.01.06, 19:44
                    jeśli poczułaś się urażona to przepraszam, bo nie było to moim zamiarem

chciałam tylko napisać, że kupując mieszkanie w bloku trzeba się liczyć z tym,
                    że pod oknem będą bawić się dzieci, za ścianą będzie wyć pies a z balkonu z
                    góry ktoś będzie wrzucał pety do naszych doniczek - tzw. szara rzeczywistość
                    • groszek292 Re: podwórko.. 04.01.06, 22:03
                      Nie ma wogóle sprawy , pewnie jeszcze wiele przed nami takich kontrowersyjnych
                      kwestii każdy ma prawo o nich powiedzieć przecież nie wszystko jest różowe
                      Każdy kiedyś gdziesz mieszkał i ma pewne złe doświadczenia których na nowym
                      miejscu chce się ustrzec , ja mieszkam w tej chwili w bloku i wiem co to jest
                      huśtawka i mam powody żeby jej nie chcieć. ale nie ma co musimy się
                      dogadywać wkońcu będziemy mieszkać pod jednym dachem
                      • beata.wyrozebska Re: podwórko.. 05.01.06, 08:36
                        Zgadzam się w 100%, musimy i bedziemy się dogadywać inaczej być nie może:-)
                        Pozdrowionka dla Wszystkich ludków z bloku i z miłą chęcią "przyznaję się", że
                        nadal cieszę się, że mam mieszkano właśnie przy Hubala 7.
                        • jose_arcadio_buendia Re: podwórko.. 05.01.06, 09:48
                          > Pozdrowionka dla Wszystkich ludków z bloku i z miłą chęcią "przyznaję się",
                          że
                          > nadal cieszę się, że mam mieszkano właśnie przy Hubala 7.

Ha! Ja_też ;-)
                          • grinti Re: podwórko.. 05.01.06, 13:33
                            no dobra to i ja
                          • beata.wyrozebska Re: podwórko.. 05.01.06, 14:00
                            To może pomyślimy o zorganizowaniu jakiegoś spotkanka mieszkańców?
                            • jerry2023 Re: podwórko.. 05.01.06, 14:49
                              Masz na myśli grill party w garażu czy raczej spotkanie przy piwie w jednej z
                              licznych pruszkowskich knajp?
                              • beata.wyrozebska Re: podwórko.. 05.01.06, 14:56
                                Jak kto woli, każdy pomysł jest dobry
                                • jerry2023 Re: podwórko.. 05.01.06, 15:38
                                  Jestem za
                                  • kulka1974 Re: podwórko.. 05.01.06, 19:59
                                    jestem za, dobry pomysł, ale sądzę, że dopiero wiosną ożywi się życie
                                    towarzyskie. W tych zimowych ciemnościach z trudem rozpoznaję niektórych
                                    sąsiadów. pozdrawiam
                                    • beata.wyrozebska Re: podwórko.. 06.01.06, 08:55
                                      Wiosna to b. dobry czas, przyroda budzi się do życia a wiec i ludziska też.Więc
                                      aby do wiosny i grill party:-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka