cat_s
05.04.06, 02:38
Witam,
Eksperymentalnie zakładam ten wątek, bo nie mogę odżałować wątku ornitologicznego, który nam gdzieś zaginął... :-(
A okazja jest wyśmienita, by temat ptaków (a przynajmniej bocianów) odświeżyć ponieważ:
- "pierwszy bocian przyleciał do nas 2 kwietnia o godzinie 13.15"
Tak przynajmniej utrzymują autorzy strony:
www.bociany.kalinski.pl/
Z tejże też strony wziął się tytuł wątku ;-)
Tak więc - gdyby naszły Was jakieś pozytywne reflekcje dotyczące boćków oraz wszelkich innych latających stworków - to tutaj jest dobre miejsce;-)
(podkreślę ino: 'pozytywne' - bo o tym, że gołębie... hm... zanieczyszczają drogocenne karoserie samochodów wiemy już skądinąd ;-)...)
Dodam jeszcze, że wątek poniższy zawdzięczamy pośrednio Ricie100 (starsi stażem forumowicze pamiętają ją zapewne?) - ponieważ to jej właśnie wątek 'Kibicujemy bocianom' usadowiony na FOlsztyn zainspirował mnie do 'Kle-Kota'...
'Kle-Kot'... ależ jestem sprytny, nieprawdaż?
Jak wąż, albo dwa... albo jak kot ;-)
Tak czy owak, przez jakiś czas będę się starał w tym wątku wklejać aktualności i ciekawostki dotyczące bocianów. Zapraszam bardzo do wrzucania różności na ich temat.
Czy ktoś wie, czy i ewentualnie gdzie w Pruszkowie (okolicach) boćki mają jakieś swoje 'stałe stanowiska'?
Pozdrawiam
cat_s
P.S.
Jeszcze z pokornym pytaniem do bardziej komputerowo zaawansowanych użytkowników się zwracam: czy ktoś mógłby mi w słowach prostych wyjaśnić, dlaczego na stronie zalinkowanej powyżej nie wyświetla mi się obraz kamery internetowej? Bo chyba wyświetlać się powinien? Rok temu obraz był ale w tzw. 'międzyczasie' reinstalowałem Windowsy - więc może czegoś w systemie mi brakuje? A u Was działa?