Dodaj do ulubionych

H2O - ZAMBIA !

07.11.06, 16:19
Wyłączyli wodę. Nie ciepłą. Nie zmniejszając ciśnienie o 4/5. Tylko
całkowicie. Jak w krajach III świata, milion ludzi z Warszawy, Piastowa,
Pruszkowa... nie ma w domach wody! To przekracza wszelkie granice, zwłaszcza,
że przypadków chwilowego wyłączenia wody jest w tym rejonie strasznie dużo.
Dwudziesty puerwszy wiek...
Obserwuj wątek
    • maja209 Re: H2O - ZAMBIA ! 07.11.06, 16:32
      nie rozumiem ... u mnie jest woda To jakas sprawdzona informacja ? mam nabierac
      w kubelki ? jakas awaria ?
      • kutyjka Re: H2O - ZAMBIA ! 07.11.06, 16:37
        U mnie suche krany. W KC powiedzieli że siedzi wszystko, mają uruchomić awaryjne
        :-(. Jeśli masz wodę, to się ciesz... póki możesz.
    • ewa.c3 Re: H2O - ZAMBIA ! 07.11.06, 17:44
      A czy udało się komuś dodzwonić do MPWiK ? Bo w Warszawie nic nie wiedzą a w
      Pruszkowie nikt nie odbiera. Ja wody nie mam w zasadzie od wczoraj .Może macie
      jakieś optymistyczne wieści ? Beczkowozów tez nie widać w okolicy wrrrrrrrrrr
      • kutyjka Re: H2O - ZAMBIA ! 07.11.06, 17:47
        U mnie puścili z awaryjnych pomp. Obiecywali że gdzie niegdzie będzie.
        Powoli... na zmniejszonym ciśnieniu. Za jakąś dobę ma być już jak dawniej.

BTW: jeśli Pani chce, zapraszam do mnie z wiaderkiem /* mieszkam na Wojska */ :-).
        • ewa.c3 Re: H2O - ZAMBIA ! 07.11.06, 18:34
          A dziękuje , dziękuję. Narazie udało mi się nieco wody złapać , bo lekko
          pociekła.
          • doska01 Re: H2O - ZAMBIA ! 07.11.06, 19:35
            Kurcze wczoraj wieczorem mowili ze bedzie dzis (7/11) do godziny 12 (poludnie)
            najpozniej !!!
            Moze i byla ale przez chwile bo teraz znow leci jak krew z nosa .
            Co za swiat. Najgorsze ze to ostatnio dosc czesto i to bez ostrzezenia, a nie
            zawsze sa to awarie !
            • margot79 Re: H2O - ZAMBIA ! 07.11.06, 19:45
              Koszmar jakiś!! Nie dość, że nikt nic nie wie, to jeszcze na Prusa z kranów nie
              leci NIC. Ani kropli...
    • august.bw To robota wrogów prezydenta!!! 07.11.06, 19:54
      Całe MPWiK jest opanowane przez Platformę Obywatelską i SLD. W ramach kampanii
      przedwyborczej chcą utrudnić życie ludziom i sprawić, aby brak wody kojarzono z
      obecną władzą. W ich ślady pójdą niedługo całkowicie skorumpowane politycznie
      gazownia i elektrownia. Wtedy będzie Syberia, Alaska i Antarktyda razem wzięte,
      a nie żadna Zambia, bo w Zambii jest przynajmniej ciepło...
      • bbastek13 Re: To robota wrogów prezydenta!!! 07.11.06, 20:09
        august.bw napisał:

> Całe MPWiK jest opanowane przez Platformę Obywatelską i SLD. W ramach
        kampanii
        > przedwyborczej chcą utrudnić życie ludziom i sprawić, aby brak wody kojarzono
        z
        >
        > obecną władzą. W ich ślady pójdą niedługo całkowicie skorumpowane politycznie
        > gazownia i elektrownia. Wtedy będzie Syberia, Alaska i Antarktyda razem
        wzięte,
        >
        > a nie żadna Zambia, bo w Zambii jest przynajmniej ciepło...

nie wiem czy ten post miał być ironiczny czy nie, ale nawiązując do jego wątku
        politycznego chciałem poinformować, że wicedyrektorem MPWiK Warszawa (a w tym
        roku również kierownikiem zakładu wodociągów w Pruszkowie) jest kandydat na
        wjta gminy Michałowice z ramienia PiS - Z.Wojtczak. Właśnie wyrzuciłem do kosza
        jego ulotkę
        piu.mpwik.com.pl/index.php?id=czI5bWs0OGJwOTE5
        • pro.popis Re: To robota wrogów prezydenta!!! 07.11.06, 20:41
          bbastek13 napisał:
          > chciałem poinformować, że wicedyrektorem MPWiK Warszawa (a w tym
          > roku również kierownikiem zakładu wodociągów w Pruszkowie) jest kandydat na
          > wjta gminy Michałowice z ramienia PiS - Z.Wojtczak.

I pudło. Z. Wojtczak jest w MPWiK skromnym, niewiele znaczącym trybikiem
          średniego szczebla. Nie jest członkiem władz spółki
          www.mpwik.com.pl/1/11890.html
          Jednostka Realizująca Projekt, w której jest wicedyrektorem, jest jedną z 21
          komórek w strukturze organizacyjnej spółki i na pewno nie odpowiada za dostawy
          wody (od tego jest Pion Produkcji Wody):
          www.mpwik.com.pl/1/11892.html
          A swoją drogą, przeglądając tę strukturę n ie mogłem się pozbyć wrażenia, że
          nawet jeśli nie jest to struktura postsocjalistyczna, to na pewno etatystyczna.
          Jeśli zaś chodzi o kandydowanie (na wójta "zaprzyjaźnionej" gminy). Znasz
          lepszego kandydata? Moim zdaniem poziom jest wyrównany i niski. Pozostaje chyba
          pozostanie w domu lub rzut monetą (eliminacje metodą pucharową - kandydatów jest 4).
          • ewa.c3 a może tak wróćmy do tematu 08.11.06, 07:57
            Dziś w końcu udało mi się dodzwonić do Pruszkowskiego MPwiku. Pan w radosnym
            tonie poinformował mnie ,że problem z wodą potrwa conajmniej 24 godziny.
            Spytałam , dlaczego zatem nie ma beczkowozów , skoro w zasadzie juz 3 dzień są
            problemy z wodą.Mój rozmówca rozbrajajaco odparł ,że przecież nie ma awarii ,
            to tylko obniżone ciśnienie wody.A ,że problem dotyczy Warszawy , Piastowa i
            Pruszkowa .....No coż , ja tej wody nie widzę. Nie licząc garnka żółtej
            mazi ,którą udało mi się złapać w międzyczasie. Nie wiem , śmiać się czy
            płakać. Dobrze ,że nie mam juz malutkich dzieci a na obiad mogę zamówić sobie
            pizzę.Jestem wściekła ,że hej , wrrrrrrrrrr
          • bbastek13 Re: To robota wrogów prezydenta!!! 08.11.06, 08:45
            > A swoją drogą, przeglądając tę strukturę n ie mogłem się pozbyć wrażenia, że
            > nawet jeśli nie jest to struktura postsocjalistyczna, to na pewno
            > etatystyczna.

tak jak wszystkich niesprywatyzowanych spółek, gdzie musi się znaleźć miejsce
            dla kolesi włodarzy

> Jeśli zaś chodzi o kandydowanie (na wójta "zaprzyjaźnionej" gminy). Znasz
            > lepszego kandydata? Moim zdaniem poziom jest wyrównany i niski.

najgorsze jest to, że właśnie nie jestem w stanie znaleźć żadnych konkretów na
            temat któregokolwiek z nich. Obecny wójt dla mnie nie istnieje (opóźnienie o
            ponad rok podłączenia kanalizacji do domu, do którego przez to nie mogę się
            wprowadzić), o pozostałych kandydatach nie wiem nic (poza Bryksą, którego raz
            widziałem na radzie gminy gdzie przez 2 godziny z namaszczeniem przestawiał
            przecinki w "strategii rozwoju gminy michałowice" i więcej go widzieć nie chcę).
            • fush Re: To robota wrogów prezydenta!!! 08.11.06, 09:18
              szamba w nowej wsi nie można zrobić?

a tak powracając do głównego wątku - jak ktoś będzie miał jakieś info odnośnie
              awarii (terminu usunięcia zwłaszcza), to piszcie proszę koniecznie
              • bbastek13 Re: To robota wrogów prezydenta!!! 08.11.06, 10:16
                fush napisał:

> szamba w nowej wsi nie można zrobić?

można, ale po co miałem robic szambo i płacić za nie ok 5kpln, skoro miałem
                mieć w ciągu pół roku kanalizację (czyli akurat w momencie, gdy mogłem się
                wprowadzic do nowego domu). W ten sposób od roku utrzymuję dom, w którym nie
                moge mieszkać, a z gminy dostaję co miesiąc informacje że "już za miesiąc
                wszystko będzie zakończone".
    • maja209 Re: H2O - ZAMBIA ! 08.11.06, 10:39
      kurcze a u mnie na Prusa leci, co prawda skromne cisnienie ale woda ma taki
      kolor jak codziennie ... Chyba ze wzrok mi sie pogorszyl i az sie bije jak
      czytam Wasze wypowiedzi bo mam male dziecko ... Na wszelki wypadek zaczelam
      gotowac wode z butelki
      I faktycznie coraz czesciej u nas cisnienie jest do bani, bez powiadomienia o
      co chodzi ...
      • margot79 Re: H2O - ZAMBIA ! 08.11.06, 21:53
        Rano woda była. Przez chwilę. Zdążyłam nałapać miskę i się akurat skończyła.

Ja przez tę "nie-awarię" stoję z remontem!!
        • malgosia-6 Re: H2O - ZAMBIA ! 09.11.06, 13:12
          A najlepsze ,że nie wiedzą kiedy się to wszystko skończy.A w zasadzie kiedy
          zacznie :) wooody....
          • grinti Re: H2O - ZAMBIA ! 09.11.06, 22:13
            pralka rzęzi
            zmywarka piszczy
            dzieci niedomyte
            i rodzice też
            o sedesie przez grzeczność nie wspomnę

kleopatra kąpała się w mleku
            ta.... jak nie było wody w Nilu
            • ewa.c3 Re: H2O - ZAMBIA ! 10.11.06, 21:12
              Dziś wracam z pracy i co widzę : woda !!!, leci normalnie równym
              strumieniem ,aż w rurach burczy.Pralka nie nadąża prać. A już chciałam pożyczać
              tarę i iść nad Utratę . A to Ci miła niespodzianka. Mam nadzieję ,że tym razem
              na dłużej.
    • stary_pawian Re: H2O - ZAMBIA ! 11.11.06, 09:19
      kutyjka napisał:

> Wyłączyli wodę. Nie ciepłą. Nie zmniejszając ciśnienie o 4/5. Tylko
      > całkowicie. Jak w krajach III świata, milion ludzi z Warszawy, Piastowa,
      > Pruszkowa... nie ma w domach wody! To przekracza wszelkie granice,

I w XXI wieku urządzenia pozostają tylko urządzeniami i tak samo jak w XIX wieku
      ulegają awariom.
      To nie powód do paniki.
      Co masz przeciwko Zambi i krajom III świata? Czy napewno są od nas "gorsi"?
      • fush Re: H2O - ZAMBIA ! 11.11.06, 12:45
        Czy u wszystkich jest już woda pod normalnym ciśnieniem? U nas jakoś nie za bardzo.
    • stary_pawian Re: H2O - ZAMBIA ! 11.11.06, 13:41
      kutyjka napisał:

> Wyłączyli wodę. Nie ciepłą. Nie zmniejszając ciśnienie o 4/5. Tylko
      > całkowicie. Jak w krajach III świata, milion ludzi z Warszawy, Piastowa,
      > Pruszkowa... nie ma w domach wody! To przekracza wszelkie granice

A może niech ten milion ludzi z[...] się zastanowi co robi z Ziemią?
      "Kawałek wody" brudnej w kranie i już "leżymy"?
      Narazie to tylko "przyklęk". Wody, tlenu (tu się kłaniają drzewa) coraz mniej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka