Dodaj do ulubionych

Święta :))

28.11.03, 16:31
Kto już nie może doczekać się Świąt? ubierania choinki, śniegu za oknem ?
jesli macie jakieś wspomnienia zwiazane ze Świętami to napiszcie!
Obserwuj wątek
    • paladin Re: Święta :)) 28.11.03, 17:49
      madzia prognozujesz snieg na swieta?? :)
    • ex_pert Re: Święta :)) 28.11.03, 22:39
      madziula84 napisała:
      > jesli macie jakieś wspomnienia zwiazane ze Świętami to napiszcie!

ooo...chyba każdy mógłby w tym temacie spłodzić coś dłuuuuuugiego

ja pamiętam jak w wieku 5 lat pierwszy raz zdemaskowałem Św.Mikołaja, którym
      była moja ciocia:), a poznałem ją po ...... butach, choć zdecydowanie
      zaprzeczała to po bezskutecznej próbie sprowadzenia cioci (na moją prosbę)
      byłem pewien że to ona...
    • wondol Re: Święta :)) 30.11.03, 13:21
      Szczerze powiedziawszy to święta od początku listopada wszędzie choinki bomki
      na wystawach sklepowych i światełka zaczynają mnie lekko męczyć. KLimat
      świąteczny zaczyna się u mnie tak koło 15 20 grudnoia. Ferwor sprzątania i
      zapach pasty do podłóg kupowanej w drogerii naprzeciwko parku przy ulicy
      KOściuszki. a jak w połowie listopada widzę wszędzie gdzie się nie rozejrze
      łącznie ze szklanym pudełkiem Swięta to mam juz ich chyba w tym roku dosyć
      • lol34 Re: Święta :)) 01.12.03, 01:21
        Swieta w NDM mam zawsze dosyc:D Przeciez tu nawet takie swieto nie moze byc
        wyjatkowe... klimat nowiaka fuj :(
        • madziula84 Re: Święta :)) 01.12.03, 14:34
          ja tam juz na pocztku grudnia ubralabym choinke gdybym mogla :)
          • wondol Re: Święta :)) 02.12.03, 21:56
            ja jestem z tych którzy lubią czekać. wtedy dopiero czuje Święta, :))
        • ex_pert Re: Święta :)) 01.12.03, 21:35
          lol34 napisał:

> Swieta w NDM mam zawsze dosyc:D Przeciez tu nawet takie swieto nie moze byc
          > wyjatkowe... klimat nowiaka fuj :(

a Pasterka w parku im. Wybickiego, nie mów że nie jest fajnie... no chyba że
          jesteś z OM
      • ex_pert Re: Święta :)) 01.12.03, 21:39
        najlepiej "czuć" święta w ostatni weekend przed nimi,
        trwa wtedy szał zakupów, choć to i tak nie to co było kiedyś,
        nie wiem czy ktoś z Was pamięta lata, w których ze Sportowego (przy W-wskiej)
        znikało niemal wszystko co nadawało się na prezent...
        • bumbum4 Re: Święta :)) 02.12.03, 23:55
          Ja zas pamietam zamierzchle czasy, gdy - chyba jeszcze w stanie wojennym (moze
          wlasnie TAMTEGO GRUDNIA?) desperacko probowalam zdobyc prezent dla swojej
          malutkiej siostry... Nigdzie nie mozna bylo nic znalezc, nie mowiac o czyms
          porzadnym... Wszystkie sklepy swiecily pustkami. Pamietam, ze - pchana moim
          wrodzonym optymizmem - weszlam do Malucha (nie wiem, czy pamietacie - taki
          sklep z rzeczami dla dzieci, miescil sie na rogu, kolo ksiegarni... w tym samym
          budynku, co ow sportowy...). Weszlam wiec do tego sklepu, i dramatycznym
          szeptem skierowalam pytanie do Pani za Lada, czy nie ma czegos na prezent
          gwiazdkowy dla malej dziewczynki... Pani owa (ktorej wcale nie znalam), rowniez
          podobnym szeptem odpowiedziala pytaniem... czy mam w domu sledzie?!?
          Wiedzialam, ze mama ma; wlasnie sie "moczyly". Powiedziala, ze jesli przyniose
          jej ze dwa, to moze i cos sie znajdzie. Skoczylam na jednej nodze do domu
          blagajac mame o te dwa sledzie. Musialam miec zdeterminowany wyraz twarzy, bo
          sie zgodzila! Prawie biegiem wrocilam z dwoma sledziami zawinietymi w gazete
          (dla niepoznaki). Pani zza lady prawie niezauwazalnym gestem wziela ode mnie
          moj pakunek, a dala mi drugi. Po czym powiedziala, ile mam zaplacic (czyli
          podala mi cene detaliczna kupowanego wyrobu). Zaplacilam, udalam sie do domu, a
          tam okazalo sie, ze zakupilam wlasnie dwa male ubranka - takie jakby fartuszki?
          dla malej dziewczynki. Jedno bylo slodkie, drugie oblesne, ale i tak bylam
          bardzo zadowolona, ze moja mala siostrzyczka dostanie porzadny prezent od
          Mikolaja... ;) Oj, to byly czasy!
          • lol34 Re: Święta :)) 03.12.03, 02:03
            no to kurna niezle bylo :D ja tambym mojej malej siosrzyczce w takiej sytuacji
            zaniosl sledzia :)))))))))
            • paladin Re: Święta :)) 03.12.03, 08:36
              hehe, alem masz pomysly ;)
              cieszyl btys sie jak bys dostal sledzie jako prezent ;)
              • madziula84 Re: Święta :)) 03.12.03, 09:28
                Chcialabym ta pania spotkac teraz ( jak bym byla na Twoim miejscu )Jeszcze nie
                wiem co bym jej powiedziala ale napewno cos co by jej w piety poszlo :)
          • ex_pert Re: Święta :)) 03.12.03, 11:15
            bumbum4 napisała:

Pamietam, ze - pchana moim
            > wrodzonym optymizmem - weszlam do Malucha (nie wiem, czy pamietacie - taki
            > sklep z rzeczami dla dzieci, miescil sie na rogu, kolo ksiegarni... w tym
            samym budynku, co ow sportowy...)

hmm, szczerze mówiąc to ja nie pamiętam tego Malucha,
            pamiętam, że w tym sklepie na rogu stałem w kolejce po PAPIER TOALETOWY i
            kupiłem CAAAŁY PRZYDZIAŁ - 4 (słownie: cztery) rolki :)))
            • zuzaleczka Re: Święta :)) 04.12.03, 09:18
              w tym dawniejszym "maluchu" także stałam w kolejce po papier toaletowy, kredki
              chińskie, plastelinę, kolorowy piórnik, bloki rysunkowe (dawali po 1szt),
              chińskie gumki pachnące do ścierania itp - ogonek zakręcał daleko za
              księgarnię. A dawniej w BIEDRONCE był spożywczy z koszykami i jak rzucali
              arbuzy to przysługiwał 1 kg na osobę.
              • lol34 Re: Święta :)) 04.12.03, 23:18
                Ja pamietam tylko pewex:D i jak juz byly tam niezle sprzeciory rtv :)
                • paladin Re: Święta :)) 05.12.03, 08:12
                  tak, pewex pamietam
                  byly tam takie cukierki miniaturowe beczki z takim dobrym nadzieniem.
                  jeszcze pamietam ze stalem z rodzicami po przydzial papieru toaletowego tylko
                  nie pamietam gdzie...
                  • madziula84 Re: Święta :)) 05.12.03, 10:05
                    paladin napisał:

> tak, pewex pamietam
                    > byly tam takie cukierki miniaturowe beczki z takim dobrym nadzieniem.
                    > jeszcze pamietam ze stalem z rodzicami po przydzial papieru toaletowego tylko
                    > nie pamietam gdzie...

Ja pamietam (choc milam kilka lat)jak w pewexie na polkach staly lalki Barbie i
                    takie duze samochody dla chlopcow. A jakie to byly ceny, chyba pol pensji wielu
                    rodzin. JA doczekalam sie takiej lalki dopiero w kilka lat po zamknieciu tego
                    sklepu :)
    • ex_pert Re: Święta :)) 23.12.03, 00:48
      jak tam u Was,
      choinka stoi?, porządek w domu?, prezenty kupione?
      ja tam mam zamiar wszystko kupić i sprzątnąć jutro
      a dzisiaj popadał śnieg...może utrzyma się do Wigilii??
      • paladin Re: Święta :)) 23.12.03, 08:59
        wstalem, spojrzalem za okno, jeszcze lezy... ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka